torstai 24. toukokuuta 2012

EURO 2012: Lohko A

Venäjä

Venäjä pelaa jo peräti yhdeksättä EM-turnaustaan ja oli voittaja ensimmäisissä EM-kisoissa. Se selvitti karsintansa hyvin voittaen oman lohkonsa. Sitä pidetään yleisesti mustana hevonsena EM-kisoissa. Siitä oli osoitus viime EM-kisat joissa joukkue pääsi välieriin ja hävisi vain niukasti espanjalle. Joukkue perustuu tääläkin kertaa lähes poikeuksetta Venäjän Liigassa pelaavista pelaajista.

Tähtipelaaja: Andrey Arshavin
On pelannut jo 3 kautta Arsenalissa mutta peliesitykset eivät ole olleet parasta mahdollista. Siirtyi tammikuun siirtoikkunan aikana takaisin venäjään, Zenitin riveihin. Otteet parantuivat huomattavasti ja joukkue luottaan kapteeniinsa näissäkin kisoissa. Peli pyörii pitkälti tämä maestron ympärillä ja kun näin tapahtuu Venäjä pystyy kaatamaan kenet tahansa.

Läpimurto: Magomet Ozdoyev
20-vuotias Lokomotivin keskikenttä pelaaja on kerännyt otteillaan huomiota Venäjän ulkopuolelta. On tehnyt vakuuttavaa jälkeä saadessaan peliaikaa Lokomotivissa ja pelatessaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Mikäli hänet valitaan mukaan, hänellä on hieno tilaisuus vakuttaa ulkomaalaiset seurat.

Kisojen mahodollisuus: Joukkue lähtee jälleen mustan hevosena haastamaan isompia. Jatkopaikka lohkosta on melko todennäköinen mutta tie voi tyssätä ensimmäiseen pudotuspeliin jos peli ei toimi. Vastaan asettuu joku kuoleman lohko B:stä ja jatkopaikkaan vaaditaan paljon.

Kreikka

Vuoden 2004 euroopan mestari on pystynyt pitämään hyvän tasonsa yllätys voiton jälkeen. Otto Rehagelin aikana joukkue panosti tiukkaan puolustuspeliin mutta tyyli on muuttunut uuden valmentajan Fernando Santoksen aikana. Joukkue pelaa jo hyvin hyökkäysvoittoisesti ja merkittävää on se että Santoksen ensimmäiset 15 peliä Kreikka pelasi tappioitta ja selvitti paikkansa kisoihin lohko ykkösenä.

Tähtipelaaja: Vasilis Torosidis
Kreikan ja Olympiakoksen laitapuolustaja on pelannut erinomaisesti jo joitakin vuosia ja on ollut haluttu pelaaja. Seuroja Italiasta ja Englannista on ollut hänen perässään mutta toistaiseksi hän on halunnut jäädä Kreikkaan. Moderni laitapuolustaja joka tekee hyviä nousuja ja tekee paljon maaleja.

Läpimurto: Giannis Fetfazidis
Yksi kisojen odotetuimmista läpimurto pelaajista. Häntä on verrattu jo kauan Messiin ja Barcelona yritti saada häntä viime vuonna mutta Fetfazidis halusi jäädä vielä harjoittelemaan Olympiakokseen. Nopea, pieni, taitava pallolla ja hyvän peliälyn omaava pelaaja. Hyvät suoritukset EM-kisoissa voivat viedä hänet joihinkin euroopan suurimmista seuroista.

Kisojen mahdollisuus:
Kreikka ja Venäjä lähtevät ennakkosuosikkeina jatkoon lohkosta mutta ilman työtä ei paikka irtoa helposti. Joukkueen selvä tavoite on kuitenkin jatkaa lohkosta. Vastustaja tulee kuolemanlohkosta mutta mielenkiintoista on se että Kreikalla on parhaimmat saumat päästä välieriin A-lohkosta. Mikäli Kreikka onnistuu voittamaan oman lohkonsa ja Portugali sijoittuu toiseksi, tai toisin päin myös, ne kohtaavat ja Kreikalla on ollut jo tosi monia vuosia aina EM 2004 saakka selvä yliote Portugaliin. Ne ovat pelanneet useaan otteeseen ja Kreikka on ollut selvästi parempi aina . Se ei tarkoita varmaa jatkopaikkaa mutta Kreikalla on hyvät saumat siihen

Puola

Toinen EM-isännistä. Ei tietenkään pelannut karsintoja mutta joukkue pelasi hyvin omia harjoituspelejään, esim. Saksaa vastaan tasapeli ja tulevaa lohko kumppania Kreikkaa vastaan myös tasapeli. Arvostus Puolaa kohtaan on taas selvässä nousussa Dortmund kolmikon takia jotka pelaavat avain roolia siellä. Puola on jälleen "kova joukkue" ja se tekee tasaisesta A-Lohkosta vaikean.

Tähtipelaaja: Robert Lewandowski
Tämän kauden jälkeen viimeistään Lewandowski ajoi itsensä läpi maailman elittiin. Yksi tämän hetken parhaimmista hyökkääjistä tulee kantamaan vastuun joukkueen hyökkäystehoista ja muutenkin joukkueen johdosta. Tämän kauden muistettavimpia hetkiä oli kun Lewandowski teki hattutempun Bayernia vastaan DFB Pokalin finaalissa. Yksi kielenkiintoisimmista pelaajista EM-kisoissa.

Läpimurto: Lukasz Pizczek
Dortmundin laitapakki jatkoi siitä mihin jäi viime kaudella, eli huippuotteitaan. Real Madrid on erittäin kiinostunut tästä pelaajasta ja hyvät peliesitykset voisivat saada aikaan unelma siirron. Toisaalta Pizczek on erittäin tyytyväinen Dortmundista ja kun Dortmund näyttää nousevan takaisin huipulle ei ole ehkä syytä lähteä. Kisoissa voi kuitenkin hankkia itselleen maailman parhaimpien pakkien statuksen.

Kisojen mahdollisuus:
Jatkopaikka lohkosta voi olla haastava mutta on kuitenkin mahdollinen. Tulee saamaan raivoisan kannustuksen kisa-isäntänä Puolan fanaattisilta faneilta. Peli ei järky Saksaa vastaan mikäli se tulee vastaan jatkopeleisssä. Silti Puolan mahdollisuudet eivät ole niitä parhaimpia. Joukkueessa pelaa todellisia huippupelaajia mutta kokonaisuus jättää parantamisen varaa.

Tsekki

Tuli karsinta lohkonsa toiseksi, suurin osin sen takia että Espanja oli samassa joukkueessa. Tsekki oli vielä EM-2004 kisoissa yksi suosikeista mutta joukkueen taso on laskenut huomattavasti niistä ajoista. Tsekki ei ole mitään parasta peliä viime aikoina. Karsinnoissakin se voitti Skotlannin vain kahdella pisteellä. Joukkue lähteekin kisoihin yhtenä huonnoimmista.

Tähtipelaaja: Petr Cech
Yksi maailman parhaimmista maalivahdeista oli uskomaton Barcelonaa ja Bayernia vastaan. Piti joukkueensa mukana yksin näissä kolmessa pelissä. Taso oli laskusuunnassa mutta näillä uusimmilla esituyksillä Cech voi pitää Tsekin mukana pelissä. Tsekin puolustuksen ollessa melko heikko kaikki jää tämän miehen varaan.

Läpimurto: Tomas Necid
CSKA Moskovan hyökkääjä joka on pelannut hyvin seurajoukkueessa sekä maajoukkueessa. 23 vuoden iässä lähtee kisoihin ja on todellinen uhka kaikille vastustajille. Voi saada siirron vielä suurempiin seuroihin jos lyö itsensä läpi.

Kisojen mahdollisuus:
Mahdollisuudet ovat todella heikot päästä edes lohkosta jatkoon koska Tsekki on aika lailla muutaman miehen joukkue. Voi toki yllättä ja päästä lohkosta jatkoon mutta viimeistään ensimmäisissä pudotuspeleissä putoaa lähes varmasti.

Omat veikkaukseni:
1.kierros
Puola 0-1 Kreikka
Venäjä 3-1 Tsekki
2.kierros
Kreikka 2-0 Tsekki
Puola 1-1 Venäjä
3.kierros
Tsekki 0-2 Puola
Kreikka 0-1 Venäjä

Venäjä   3 2-1-0 5-2 7
Kreikka 3 2-0-1 3-1 6
Puola     3 1-1-1 3-2 4
Tsekki    3 0-0-3 1-9 0

15 kommenttia:

  1. Voisit bundesliiga miehenä tehdä ihan oman jutun saksasta? Aika tylysti lyttäsit Tsekin :D

    Mikä muuten oma suosikkisi kisoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa mietinkin juuri että saksasta riittäisi niin paljon juttua että ihan oman artikkelin vois tehdä sille. En tiedä, on vaikea nähdä tsekin pärjäävän. Niillä on oikeastaan vaan neljä hyvää pelaajaa ja jokainen muuten eri ryhmässä, eli maalivahti Cech, puolustaja Kadlec, keskikenttä Rosiscky ja hyökkääjä Necid, siihen se oikeastaan jää.

      Saksa on ehdoton suosikkini, materiaali on uskomattoman laaja ja peli on hyvin organisoitua mutta pysyy kauniina eli ei sellaista robotti peliä
      Oma suosikkisi?

      Poista
    2. Vielä Rosisckyllä on loukkaantumis huolia, ettei ole välttämättä 100 % kunnossa. Mutten usko, että ihan nollille jää.Vaikkakin joukkueen taso on laskenut 2000 luvun alusta.

      Saksaa täälläkin liputetaan. Senpä takia ajattelinkin, että vois olla kiva tollanen Saksa artikkeli.

      Poista
    3. Totta, sanoinkin että joukkue saattaa silti yllättää.

      Hyvä, saksan peliä onkin ilo katsoa

      Poista
    4. Saksa voittaa kisat, paras joukkue. Toivottavasti kuvottavat espanjalaiset jäisivät alkulohkoon.

      Kisojen maalikuningas: Lukas Podolski viidellä maalilla.

      Poista
    5. Todellakin, ärsytti jo MM-kisoissa kun Espanja voitti joka ottelun jotain 1-0 ja Saksa jyräsi muita ja Saksalla sattui osumaan turnauksen huonoin peli kun Espanja tuli vastaan.

      Poista
    6. Espanjalla voi olla maalinteko nihkeetä, kun Villa ei ole kuvioissa. Tietty jos sielä joku äijjä pääsee vireeseen niin kaikki on taas mahdollista. Noh pistähä uutta lohkoo tulee niin päästään taikinoimaan enemmänki näitä.
      Jos ei ihmeitä tapahdu niin Saksa pelaa kyllä finaalissa.

      Poista
  2. Täysin sama ilmiö kuin messinvihaajassa mutta vielä vähän voimakkaampana jopa eli heti kun puhe siirtyy pois akselilta barca/messi/ronaldo/real/kurajengi/tuomarit niin tulee hyvää ja mielenkiintoista tekstiä ja jopa odotan seuraavia arvioita.
    PS. varsinkin nuo läpimurto jutut ovat hyvä lisä koska itse en niin aktiivisesti seuraa että noita pelaajia tuntisin kuin nimeltä mutta nyt tietää ketä seurata:D-.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -kiitos

      -tykkään seurata nuoria pelaajia joten sikäli on kivaa ja helppoa minulle laittaa näitä läpimurto juttuja

      Poista
  3. Ja Puola menee varmasti lohkosta ykkösenä jatkoon. Joukkueessa on loistava maalivahti Szcezny ja kolme todella hyvää Dortmund pelaajaa: Pisczek, Lewandowski ja helvetin nopea Blaszykowski aka Kuba.
    Ja Dortmund oli tällä kaudella Euroopan selvästi paras joukkue.
    Toiseksi lohkossa tulee sitten Ryssät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse toivoisin että Puola ja Kreikka menisivät jatkoon, mutta lohkossa on 3 tasaisen vahvaa joukkuetta joten se voi mennä ihan miten vaan. Dortmundin kolmikkoa tulee olemaan varmaan mielenkiintoista seurata maajoukkuepaidassa. Harjoitusottelu Saksaa vastaan oli todella mielenkiintoinen kun Kuba ja Lewandowski veivät kahdestaan Saksaa mikä ei ole ihan helppoa.

      Poista
    2. En usko että Tshekkikään mikään heittopussi tuossa lohkossa on. Peliä pyörittää fantastisen kauden pelannut Rosicky. Kärjessä on vanha kunnon Milan Baros joka tietää miten maaleja tehdään. Plasil on myös kelpo pelaaja keskikentällä.

      Kreikalla on myös toinen lupaava pelaaja Fetfazidiksen lisäksi; Sotirios Ninis. Seuraamisen arvoinen pelaaja.

      Poista
    3. Ninis on tosiaan erinomainen pelaaja, ajoittaiset loukkaantumiset vaivaavat tosin.

      Poista
  4. Mistä muuten pystyisi netistä tai kenties TV:stä seuraamaan tuota Venäjän liigaa?

    Jalkapallon ystävänä ja yli 10 vuotta pelanneena haluaisin tietää Venäjän liigasta vähän enemmän.

    Siinä liigassa on monia pelaajia jotka tulevat tulevaisuudessa pelaamaan joissakin euroopan suurseuroissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjän liigaa näkyy tällä hetkellä vain Kreikassa, Serbiassa, Puolassa, Unkarissa ja Romaniassa. Voi olla että useammassakin maassa näkyy mutta ei täällä päin, paras vaihtoehto taitaa olla katsoa nettistreamista...

      Poista