lauantai 15. kesäkuuta 2013

Confederations Cup 2013: Lohko B


Espanja


Turnauksen ennakkosuosikki löytyy tässä sillä 3 arvokisavoittoa putkeen on aika käsittämätöntä. Ehkä peli on hieman laantunut mutta Espanjan on yhä selvä ennakkosuosikki voittamaan nämä kisat. Ja tämähän on ainoa pysti joka puuttuu tältä sukupolvelta ja Espanjalta yleisesti. Toinen kerta Confederations Cupissa, edellinen vuodelta 2009 jolloin Espanja sijoittui kolmanneksi.

Tähtipelaaja: Andres Iniesta

Vaikea valinta mutta Xavin taantumisen myötä valitsin Iniestan. Iniesta on maagisen hyvä pelaaja, erinomainen pallon kanssa ja peliäly on todella hyvä kuten Barcelonassa pelaavilla täytyy olla. Silloinkin kun Barcelona pelaa huonosti, yksi pelaaja erottuu muista joka pelaa hyvin ja se on Iniesta. Harvoin pelaa huonoja pelejä. On oikeastaan jäännyt aina Messin ja Xavin varjoon mutta nyt alkaa vaikuttaa että nousee jo Xavin ohi ja on todellakin tärkeämpi pelaaja maajoukkueessa kuin Xavi. Vielä kun Espanjan hyökkäys on melko vaatimaton niin Iniestan merkitys hyökkääväänä keskikenttäpelaajana kasvaa.

Läpimurto: Cesar Azpilicueta

Näin kokeneesta ryhmästä oli vaikea löytyy ketään joka hakisi läpimurtoa. Azpilicueta oli näistä paras vaihtoehtosillä hänellä on ehkä eniten todistettavaa jos haluaa ohittaa Arbeloan. Myös Carvajal on melko lailla parempi että Azpilicuetan peliaika voi jäädä aika pieneksi. Näissä kisoissa kannattaa silti käyttää joka minuutti hyödyksi. Ihan lupaava pelaaja, riittääkö taso avaukseen?

Kisojen mahdollisuus

Espanja lähtee voittamaan tätä, mikä tahansa muu on sille pettymys, se on voittanut niin paljon viimeiset 5 vuotta että eivät tyydy mihinkään muuhun kuin voittoon ja vieläpä kun tämä pokaali puuttuu palkintokaapista.



Nigeria


Vasta toiset Confederations Cupit Nigerialle jota kuitenkin pidetään parhaimpana afrikkalaisena maajoukkueena jos mietitään pidemmältä aikaväliltä. Ensimmäinen kerta on vuodelta 1995 jolloin se tuli neljänneksi King Fahd Cupissa joka on siis Confederations Cupin edeltäjä minkä Saudi-Arabia järjesti kolme kertaa.


Tähtipelaaja: John Obi Mikel

Chelsean keskikenttäpelaaja on tämän ryhmän kokenein ja kuuluisin pelaaja yhdessä Vincent Eneyeaman kanssa. Pelaa Chelseassa kuten kaikki tietävät, on kuuluisa kovasta pelityylistään, kentällä johtaa Nigerian peliä. En ole varma kuka toimii kapteenina näissä kisoissa kun Nigerian kapteeni Joseph Yobo ei lähtenyt mukaan. Afrikkalaiset maajoukkueet ovat usein sellaisia että ei ole mitään joukkuepeliä ja kaikki yrittävät yksin vaan. Tällöin pelinjohtajan tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa.


Läpimurto: Kenneth Omeruo

Migerialla löytyy joitain hyvin lupaavia pelaajia ja Omeruo on yksi lupaavimmista. Tämä 19-vuotias puolustaja pelaa Ado Den Haagissa lainassa Chelseasta. Erittäin lupaava ja pelasi 36 peliä viime kaudella mikä kertoo että aika hyvä pelaaja on tulossa. Värikäs persoona myös sillä ensimmäisenä pelaajana Eredivisessä teki maalin, teki oman maalin ja otti punaisen kaikki samassa ottelussa.

Kisojen mahdollisuus

Taistelee Uruguayn kanssa toisesta jatkopaikasta, veikkaan kyllä että Uruguay tulee olemaan liian kova joten todennnäköisesti Nigeria jää alkulohkoon Tahitin kanssa.


Tahiti


Tahitin ensimmäinen kansainvälinen arvoturnaus odottaa ja voitte uskoa miten innoissan Tahiti on tästä. Pelkästään se että saavat osallistua tuntuu varmaan kuin MM-kisojen voitolta. Suomalaisten negatiivisuus nähdään tässäkin, monet valittavat että ihan turha joukkue ja kuka tätä jakssa katsoa. Kuinka moni suomalainen on nähnyt Tahitin pelaavan? Uusi maita on aina hauska nähdä pelaavan ja muutenkin esim Espanja-Tahiti tulee olemaan minun mielestäni todella mielenkiintoinen ottelu.

Tähtipelaaja: Mahama Vahirua

Kiistatta kuuluisin Tahitilainen pelaaja joka on ihan yleisellä tasolla ihan ok pelaaja, pelannut jo 15 vuotta euroopassa, pääosin Ranskassa. Muu joukkue koostuu Tahitin liigan pelaajista joten sen enempää Thaitin liigaa arvioimatta uskon että Vahirua on hieman parempi pelaaja kuin kukaan muu Tahitin liigassa pelaava. Jostan kumman syystä Vahirua ei 33 vuoden iästä ja 15 vuoden euroopassa peluustaan huolimatta toimi kapteenina.

Läpimurto: Kaikki

Nämä kisat ovat läpimurto paikka kaikille Tahitin pelaajille, tosennäköisesti eivät saa ikinä enää tälläista tilaisuutta pelata koko maailman katsellessa esim. Espanjaa vastaan. Tällainen paikka on aivan ihme näille pelaajille. Jos osaavat käyttää tämän hyväksi voivat ansaita paikan euroopassa.

Kisojen mahdollisuus

Jos välttävät rökäletappioita niin kisat ovat olleet menestys


Uruguay


Lohkon toinen todennäköinen jatkoonmenijä jolla on myös mahdollisuus voittaa koko kisat. Uruguayn materiaali on erittäin hyvä tasoinen ja nyt pelataan vielä Etelä-Amerikassa. Toiset kisat, ensimmäiset vuodelta 1997 Saudi-Arabiassa jolloin sijoittuivat neljänneksi. Nyt mahdollisuudet voivat riittää pidemmälle.

Tähtipelaaja: Luis Suarez

Kiistelty pelaaja mutta harva voi väittää että ei olisi loistav pelaaja. Yksi maailman parhaista pelipaikallaan ja siksi tie on viemässä pois Liverpoolista. Aivan liian hyvä pelaaja sinne ja siksi Bayern ja Real haluavat hänet. Vahva pelaaja joka pystyy tekemään mitä vaan, yllätyksellinen, joskus vähän liiankin. Tähdittää Cavanin kanssa Uruguayn loistavaa hyökkäystä joka lähtee nakertamaan vastustajan puolustusta.

"Läpimurto": Cavani ja Suarez

Ei tietenkään kummallekkaan ole tulossa läpimurtoa kun ovat jo tähtipelaajia mutta syy miksi laitoin heidät tähän on se että Real on kummakin perässä ja monet ovat veikkailleet että Realissa päättävät kisojen jälkeen kumman ottavat eli näillä kisoilla on aika isokin vaikutus. Vähän kaksintaistelu tyylinen koitos on tulossa, kumpi pärjää paremmin ja saa siirron Realiin? Itse luulen että Suarez.

Kisojen mahdollisuus

Kuten jo aiemmin sanoin, Uruguay pystyy voittamaan nämä kisat ja jatkopaikka lohkosta pitäisi irrota melko varmasti. Etu on myös se että se välttää Espanjan väliereissä. Toki, kova maa A-lohkostakin on tulossa mutta luulen että Uruguay menee finaaliin.

2 kommenttia:

  1. "Real on kummakin perässä ja monet ovat veikkailleet että Realissa päättävät kisojen jälkeen kumman ottavat"

    Jos tämä pitäisi paikkansa niin pitää alkaa toivoa että suarez sössisi kisat vähän alakanttiin.Toki tiedän että ei kaveri poolissa loppu-uraa ole ,mutta 1 kausi olis kiva vielä katsoa häntä omissa suosikeissa.

    Niin ja hyvät ennäkot oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo mutta jos Suarez itsekkin olisi "1 kausi vielä" asenteella, se tuntuisi aika lailla yhden vuoden haaskaukselta. Parempi siirtyä nyt kun on selvää että siirto tapahtuu jossain vaiheessa kuitenkin. Toki bpl ja liverpool fanit haluavat miehen pelaavan vielä kauden poolissa mikä on toki ymmärrettävää.

      Danke

      Poista