lauantai 8. kesäkuuta 2013

Confederations Cup 2013: Lohko A

Brasilia


Ensi vuoden MM-kisojen järjestäjämaa ja täten myös tämä Confederations Cupin järjestäjä lähtee yhtenä ennakkosuosikeista näihin MM-kisojen "esikisohin". Se on ainoa maa joka on osallistunut jokaiseen 7 Confederations Cupiin mikä on uskomaton suoritus koska näihin kisoihin ei ihan helposti pääse. Voitto on napsahtanut peräti 3 kertaa ja yksi hopea-sijakin löytyy. Se on voittanut kisat kaksi kertaa peräkkäin, tuleeko kolmas putkeen?

Tähtipelaaja: Thiago Silva
Luultavasti maailman paras keskuspuolustaja on joukkueensa suurin tukipilari ja muodostaa Danten kanssa erinomaisen parin puolustuksessa. Silva on nopea keskuspuolustajaksi ja myös todella vahva ja fyysinen. Pelinlukutaito toimii myös. Pelaa nykyään Psg:ssä vaikka hänet parhaiten muistetaan Ac Milanin ajoista, Silva Milan paidassa oli hienoa katseltavaa. Miestä on huhuiltu Barcelonaan ja Milanin joista jälkimmäistä hän on mediassa kuuluttanut aika usein joten en yllättyisi jos palaisi takaisin. Brasilian kapteenilta tullaan näkemään varmaan loistavat kisat.

Läpimurto: Neymar
Voi tuntua oudolta valinnalta, mutta kun mietitään niin Neymarilla on eniten todistettavaa kaiken sen hypetyksen ja lukuisien siirto-uutisten takia joita olemme joutuneet lukemaan jo vuosia. Myös siirto Barcelonaan laittaa vain lisää painetta Neymarille. Nämä ovat oikeastaan ensimmäiset kansainväliset isommat kisat joissa Neymar pelaa, joten nyt nähdään ehkä sitä oikeaa tasoa häneltä. Hän on kiistatta kisojen seuratuin pelaaja. Neymar on erittäin taitava mutta toisaalta usein kun hän pelaa eurooppalaisia maajoukkueita tai seurajoukkueita vastaan niin hän katoaa täysin pelistä. Nämä kisat ovat erittäin tärkeät hänellä, että hän voi voittaa epäilijöiden mielipiteet.

Kisojen mahdollisuus
Lohko ei kyllä sinällään ole mistään helopimmasta päästä. Suurin uhka on Italia, joka on kuitenkin ollut hieman vaisu viime aikoinna. Meksiko on aina vaarallinen kenelle tahansa. Myös Japanilta löytyy rahkeita horjuttaa isompia joukkueita. Brasilia voi jäädä kakkoseksi ja silloin saattaisi tulla Espanja vastaan väliereissä mitä Brasilia tuskin haluaa. Oma veikkaukseni on, että pääsevät väliereihin mutta putoavat siihen. Brasiliaa on kritisoitu rankasti joten on sanomatta selvää että pelaajat haluavat voittaa nämä kisat kuin ne olisivat MM-kisat.


Italia


Italian toiset Confederations Cupin kisat ja ensimmäiset olivatkin edellisellä kerralla Etelä-Afrikassa jossa matka päättyi nolosti alkulohkoon tappion Egyptia vastaan. Yksi näistä perinteisistä suurista jalkapallomaista lähtee näihin kisoihin Brasilian ja Espanjan jälkeen ennakkosuosikkina.

Tähtipelaaja: Andrea Pirlo
Todella vaikea valinta sillä joukkue on hyvin tasainen ja täynnä hyviä pelaaji ilman että kukaan erottuisi. Valitsin nyt Pirlon joka on kuitenkin Italian tärkeimpiä pelaaja ja vaikka kausi ei ollut niin hyvä kuin viime kausi niin hän on silti joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Ikää alkaa olla jo aika lailla mutta peliälyyn se ei vaikuta millään mikä on yhä maailmanluokkaa. Syöttelytaidot myös loistavaa ja hän ryhmittää Italian peliä Marchision kanssa keskikentällä. Pirlon pelatessa hyvin myös Italia pelaa hyvin.

Läpimurto: Stephan El-Shaarawy
Pieni Faarao on erittäin ketterä ja taitava pelaaja, nuorukainen jonka mikä tahansa joukkue haluaisi. Saa nähdä lähteekö Milanista sillä ottajia isoilla tukuilla rahaa on aika monta. City on tehnyt tarjouksen uusinpana seurana, toivottavasti El-Shaarawy ei lähde rahan perään. Nämä kisat ovat loistava mahdollisuus lyödä itsensä läpi kansainvälisesti ja El-Shaarawy tulee varmasti sen tekemään.


Kisojen mahdollisuus
Oma veikkauseni on että Italia jää lohkoon mutta toivoisin että pääsisi pidemmälle. Joukkueen otteet eivät ole olleet huikaisevia ja Balotellin epätasaisuus saattaa aiheuttaa vaikeuksia Italialla. Puolustus tulee toimimaan kuitenkin hyvin sillä kisojen paras puolustus löytyy Italiasta.



Meksiko


Meksikolle nämä ovat viidennet kisat joten vakiokävijästä voidaan puhua. Yksi mestaruuskin on tilillä vuodelta 1999 omista kotikisoista jolloin se kaatoi Brasilian finaalissa 110 000 ihmisen edessä 4-3. Ottelu oli erittäin jännittävä kun Brasilia haki tasoitusta viimeisen puolen tunnin ajan. Cuauchtemoc Blanco voitti kisojen maalikuninkuuden kuudella osumalla.

Tähtipelaaja: Andres Guardado
Valencian parhaimpia pelaajia jolla on jo 25-vuotiaana 91 maajoukkupeliä tilillä, on Meksikon tähtipelaaja. Guardado on nopea vasemman laidan winger. Ensimmäinen kausi Valenciassa sujui hyvin vaikka hän joutui pelaaman välillä vasempana laitapakkina Valecian loukkaantumishuolien takia. Monipuolinen pelaaja siis.

Läpimurto: Giovanni dos Santos
Santos oli vuosia sitten erittäin lupaava Barcan junnu josta piti tulla jotain suurta. No, ura ei ole mennyt oikein putkeen, Barcelonasta Tottenhamiin jossa ei saannut vastuuta ja näin pelasi kolmessa eri seurassa lainalla neljän vuoden ajan kunnes siirtyi Mallorcaan. Eli toisin sanottuna aika katastrofi lupaavalle nuorelle pelaajalle. Ikää on vieläkin vasta 24-vuotta jonka takia hän on se pelaaja meksikon joukkueesta jolla on se mahdollisuus lyödä itssnsä läpi. Nämä alkavat olla viimeisiä tilaisuuksia Santoksella saavuttaa isojen seurojen kiinnostus joten its now or never.

Kisojen mahdollisuus
Meksiko lähtee haastamaan jatkopaikasta ja hyvällä pelillä se voi saavuttaa jatkopaikan, en usko kuitenkaan että voittaisivat lohkoa joten Espanjan saattaisi tulla vastaan väliereissä missä sitten olisi jo aika vaikeaa saavuttaa finaali näin lähtökohtaisesti. Meksiko on silti joukkue joka pystyy haastamaan ja voi tehdä kisojen yllätyksen.


Japani


Kolmannet kisat Japanille ja paras sijoitus tähän mennessä on hopea omista kotikisoista vuodelta 2001. Japani lähtee Alberto Zaccheronin johdolla hakemaan jatkopaikkaa kovasta lohkosta. Japani on hyvä ryhmä, mukana esim. Shinji Kagawa. Bundesliigasta tulee peräti 8 pelaajaa ja muutenkin taso on kova. Materiaaliltaan Japani on kovempi kuin Meksiko.

Tähtipelaaja: Shinji Kagawa
Dortmundissa oli yksi tärkeimpiä pelaaj kun se horjutti Bayernia kahden vuoden ajan. Siirtyi lapsuuden unelmaseuraansa Man Unitediin jossa ensimmäinen kausi oli vaikea loukkaantumisten ja väärän pelipaikan takia. Kuitenkin, kun Kagawa oli kunnossa hän väläytteli kuinka loistava pelimies on, mm. hattutmppu Valiliigassa. Kagawa on Japanin tärkein pelaaja näissä kisoissa ja saa pelata oikeaa pelipaikkaansa, joten tulosta syntyy varmasti.

Läpimurto: Keisuke Honda
Honda on pitkään ollut isojen seurojen kiikarissa mutta jostain syystä siirtoa ei ole tapahtunut. Vaikka Venäjän liiga on kova, Honda täytyisi osoittaa pelitaitojaan kovemmissa liigoissa ja jos turnaus menee putkeen, voidaan odottaa siirto esim. Dortmundiin joka on ollut miehen perässä. Honda on loistava vapaa-potkujen ja kaukovetojen laukoja. Ne ovat kierteisiä, kovia ja tarkkoja. Yksi hyvä ase kun Japanin pitää puhkoa Italian tiivistä puolustusta.

Kisojen mahdollisuus
Japani on ehkä ennakkoon "heikoin" tästä lohkosta mutta tämä lohko on niin tasokas että eipä se paljon tule näkymään koska Japani pystyy varmasti haastamaan isompia. Meksiko, vaikka sillä on huonompi materiaali, on ehkä kovempi joukkue kuin Japani. Meksiko peli on lohkon viimeinen joten hyvöt tulokset Brasiliaa ja Italiaan vastaan saavat ehkä Japanin vireeseen että Meksiko ei tule olemaan este. Väliereissä on vaikea uskoa että joukkue pystyisi kaatamaan Espanjaa. Uruguayta vastaan löytyisi mahdollisuuksia.

17 kommenttia:

  1. Mehikon tähti on Javier Hernandez. Tiukkaa tulee eikä Brassien saati Italian jatkopaikka ole varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hernandez pelasi vaisun kauden vaikka tehojensa puolesta ihan hyvin. Pelaajana ei ole mikään kummoinen, ei osaa tehdä mitään muuta kuin pistää palloja tyhjiin maaleihin.

      Tosi laadukas lohko tosiaan, jänniä pelejä tulossa, toinen lohko on kyllä enemmän ennalta arvattava

      Poista
  2. Brasilia kaipaa Kakaa ja Ronaldinhoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakan parhaimmat vuodet ovat jossain vuosia sitten, Ronaldinhoa brassit eniten kaipaa

      Poista
    2. Ronaldon kaltainen kärkimies tarvittaisiin myös

      Poista
    3. Leandro Damiaosta saattaa kehittyä hyvä kärki Brasseille

      Poista
  3. Brasilian puolustus on kyllä parempi lukuun ottamatta maalivahtia

    Marcelo-Dante-Silva-Alves

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ei ole mikään puolustus kun siinä on kaksi haahuilijaa

      Poista
    2. Alves nyt on tosiaan aivan liian hyökkäävä ja ei Mrcelokaan puolustuksessa mikään suuri etu ole

      Poista
    3. Dante ei ole avauksessa Brasilialla vaan David Luiz.

      Poista
    4. David Luizin sähläämisen jälkeen Dante kyllä ottaa avauspaikan confederations cupissa, viimeistään finaalissa jos sinne pääsevät

      Poista
    5. David Luizin sähläämisen jälkeen Dante kyllä ottaa avauspaikan confederations cupissa, viimeistään finaalissa jos sinne pääsevät

      Poista
    6. Ai olet nykyään ennustajakin. Ranskaa vastaan Luiz pelasi 90 minuuttia ja Dante 3. Minkä sähläämisen? Ranskaakin vastaan 90 min ja nolla päästettyä maalia.

      Poista
    7. Äijö on sählännyt viimeiset harjoituspelit aika rajusti, ranskaa vastaan pelasi ihan ok mutta ei se nyt paljon vaadi jos siellä pelaa benzeman kaltaisia luusereita

      Poista
  4. B-Lohkon ennakko?

    Ja veikkaan Brasilian jäävn lohkoon, eivät kestä sitä painetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tänään tai viimeistään huomenna

      No kyllä on ongelmia ensi vuotta ajatellen jos eivät kestä tätäkään

      Poista