keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Confederations Cup 2013: 1 kierros

Brasilia 3-0 Japani

Avausottelu oli melko viihdyttävä ja alkuseremoniat hienot. Suurennuslasin alla oleva Neymar iski heti kolmen minuutin jälkeen huikean maaliin. Marcelon keskitys tavoittaa Fredin joka pudottaa pallon Neymarille ja tämä tällää huikean vedon suoraan ylänurkkaan. Vrmasti melkoinen helpotus Neymarille. Japani ei tämän jälkeen oikeastaan päässyt enää mukaan peliin. Jää mysteeriksi että olisiko se paremmalla alulla voinnut haastaa Brasiliaa enemmän. Japanin prässi oli ensimmäisellä puoliajalla olematon, toinen puoliaika sujui Japnilta jonkun verran paremmin vaikka se päästi toisen maaliin melko alussa toista puoliaikaa. Alvesin keskitys tavoittaa Paulinhon joka tykittää pallon lujaa maaliin. Lopussa Jo vielä kaunistelee lukemia Oscarin huikeasta syötöstä. Kagawalta varmaan odotettiin enemmän ja esitys jäi aika vaisuksi. Hulk oli myös aika mitäänsanomaton, samoin David Luiz teki liikaa virheitä. Brasilia tällä pelillä heittämällä jatkoon, Japanin pitää parantaa Italiaa vastaan.

Meksiko 1-2 Italia

Hyvä laatuinen peli jossa tapahtui aika paljon. Ottelu oli Pirlolle maajoukkueuran sadas ja mikäs sen parempaa kuin iskeaä maali juhlaottelussa. Pirlon taidokas vapari lensi upeasti ylänurkkaan eikä Coronalla ollut mitään mahdollisuuksia torjua sitä vaikka hölmösti vetikin kädet pois kesken kaiken. Meksikon puolustus ei toiminut hyvin ja Italia saikin paikkoja iskeä enemmän maaleja. Tehottomuus meinasi kostautua. Meksiko tasoitti Javier Hernandezin rankkarilla. Barzagli teki käsittämättömän virheen noin kokeneeksi pelaajaksi. Ensiksi menettää pallon ja sen jälkeen vielä typerästi kaataa Dos Santoksen. Italia hallitsi peliä vaikka Meksiko pelasikin pirteästi. 10 minuuttia ennen loppua kukas muukaan kuin Mario Balotelli iskee voittomaaliin ja repii paidan pois päältään. Balotelli osoittautui jälleen kerran Italian ratkaisevaksi hahmoksi.

Espanja 2-1 Uruguay

Ensimmäisen kieroksen otteluista se odotetuin, huippukamppailu Espanjan ja Uruguayn välillä ei täyttänyt ennakko odotuksia vaan jäi vähän laimeaksi. Espanja piti palloa mikä oli odotettua mutta Uruguayn vastahyökkäykset eivät toimineet. Cavanin ja Suarezin yhteispeli takelteli lukuun ottamatta hieno vapari kuviota. Pedro/Lugano vei Espanjan johtoon avauspuolikkaalla. Pedro laukaus kimposi maaliin Uruguayn kapteenin Diego Luganon kautta. Tästä 10 minuuttia niin Soldado vie Espanjan 2-0 voittoon ja Espanja näyttää putsaavan peli. Tästä loppuun peli oli melko tylsää pallonsiirtelyä ja Espanjan ei pystynyt iskemään lopullista sinettiä ottelulle. Suarez kaventaa lopussa huikealla vaparillaan ja loput 5 minuuttia olivat jännittäviä. Espanja kuitenkin kesti ja sai ansaitsemansa 3 pistettä. Historiaan tämä ottelu ei silti jää.

Tahiti 1-6 Nigeria

Tahiti! Itselleni odotetuin kamppailu tähän mennessä ja ottelun jälkeen voi sanoa että odotan innolla Tahitin kahta seuraavaa ottelua. Loistavaa viihdettä, täysin uusi jalkapallomaa minulle, yhden ottelun olen tainnut aiemmin nähdä. Pelissä oli sitä jotakin. Tahitin kamalat virheet, outo tempo, Nigerian koomiset sähläillyt ja kaatumiset joissa sai ihan kunnolla nauraa välillä, Tahitin satunnaiset loistavat kuviot, Tahitin maali, yleisön eläytyminen ja tietenkin paljon maaleja. Nigeria siirtyi johtoon Tahitin omalla maalilla mikä on melko huvittavaa, tähän perään pari maalia ja tauolle 3-0 tilanteessa. Tauon jälkeen Tahiti iskee Tehaun maalilla ja täytyy myöntää että pomppasin ylös ja taisin ihan juhlia maalia ihan kuin Kreikka tai Saksa sen olisi tehnyt. No tämän jälkeen Nigeria pisti vielä kolme maalia ja loppunumerot 6-1 Nigerialle. Nigerialle tulee kylmää kyytiä tällä pelillä Espanjaa ja Uruguayta vastaan, toki ehkä eri asenteella lähtevät. Tahiti-Espanja ottelu en silti mahda olla odottamatta, toivottavasti peli olisi samaa luokkaa tämän kanssa