torstai 27. kesäkuuta 2013

Maailman parhaimmat keskuspuolustajat

Mats Hummels



Bayernin kasvatti myytin neljällä miljoonalla eurolla Dortmundiin kun kuulemma ei ollut potentiaalia. Joitakin vuosia myöhemmin Hummels on noussut parhaimpien joukkoon ja hänen poissaolonsa näkyy selvästi Dortmundin puolustuksessa vaikka se onkin kova. Hummels on fyysinen pelaaja jota on todella vaikea ohittaa, hän on myös melko nopea toppariksi. Ilmassa on loistava. Välillä Hummels lähtee hyökkäämään aivan kuin keskushyökkääjä ja harhauttelee vastustajia. Tämä juontaa siitä että Hummels vielä melko pitkäänkin oli hyökkääjä juniorivuosina Bayernissa. Se on toisaalta hänen heikkoutensa koska puolustukseen voi jäädä aukkoja. Hummels kuuluu nyt jo top5 toppareihin mutta rahkeet riittävät ihan ykköseksi myös. Vakiinnuttanut paikkansa maajoukkueessakin.


Pepe



"The Animal" tunnetaan välillä aivan eläimellisistä otteista ja sekopää kohtauksista. Myös tappotaklaukset kuuluvat miehen taitoihin. Onko tämä oikeaa käytöstä? Ei ehkä mutta toisaalta se tekee hänestä pelottavan vastustajan jota on todella vaikea ohittaa. Hän tuo myös tunnetta peliin ja antaa kaikkensa joukkueensa puolesta. Siirtyi Realiin vuonna 2007 Portosta ja on kuulunut avaukseen siitä lähtien. Viime aikaiset näytöt ovat kuitenkin olleet surkeita joten nähtäväksi jää saavuttaako hän tasoaan enää. Tähän loppuun täytyy sanoa että vaikka on normaalisti hyvä pelaaja niin ihmisenä melko vastenmielinen elukka.


Andrea Barzagli



Kokenut toppari joka pelaa Juventuksen ja Italian maajoukkueen avauksessa. Italia on aina ollut kuuluisa loistavista toppareistaan ja Barzagli jatkaa tätä perinnettä. Hän sijoittumisensa on loistava ja hän osaa keskittyä peliin ja tekee harvoin virheitä. Osaa olla myös fyysinen uhka hyökkääjille. Hän syttyi vähän myöhemmälle iällä ja Wolfsburgin voittaessa Bundesliigan 2008-2009 kaudella, hän pelasi joka ikisen minuutin ja oli rautaa puolustuksessa. Vuoden 2011 tammikuussa hän siirty Juventukseen ja on nyt voittanut jo kaksi Serie A mestaruutta. Barzagli on voittanut paljon ja hänellä on voittajan luonne.


Thiago Silva



Ehkäpä maailman paras toppari. Toimii Brasilian kapteenina ja Brasilia on alkanut olla puolustuksessa jo todella kova. Milanissa loistava ja sieltä hänet parhaiten muistetaankin. Psg:ssä myös kovaa jälkeä. Kuten niin moni euroopassa menestynyt Brassi, hänkin on tullut Brasiliasta ensimmäiseksi Portoon. Vaikka hän ei siellä tehnyt nimeään niin se oli ensimmäinen seura hänelle euroopassa. Sieltä Dynamo Moskovaan ja näinnä kahtena vuotena hän pelasi 0 ottelua jonka jälkeen hän palasi Brasiliaan. Kuullostaako niin tutulta? Tyypillinen brassi floppi. Fluminensen aika meni kuitenkin loistavasti ja hän siirtyi Milaniin ja loput tarinasta tiedämmekin. Pitkät pallot ja riistot ovat hänen ominta alaansa ja myös peliin keskittyminen ja johtajuus kentällä.


Dante



Dante todellakin löi itsensä läpi tällä kaudella ja jos sama meno jatkuu seuraavilla kausilla niin voidaan jo puhua top5 tason topparista. Dante oli yksi tärkeimpiä pelaajia Bayernin tripla kaudella ja kun Bayern teki ennätyksen vähiten päästetyissä maaleissa. Dante on erittäin vahva ja fyysinen pelaaja. Tykkää nousta hieman pallon kanssa ja osaa syötellä hyvin. Häntä käytetään useimmin vahtimaan jotain tiettyä pelaaja ja siinä hän on loistava. Brasilian maajoukkueessa ei ole vielä avauksen mies mutta eiköhän se korjaannu pian. Ainoana miinuksena voi sanoa ilmapeli omalla rankkarialueella. Hän on erittäin vahva ilmassa hyökätessä mutta puolustaessa tulee virheitä. Ei Dante silti mikään yhden kauden ihme ole. Mönchengladbachalla oli viime kaudella yksi vähiten maaleja päästänyt puolustus isoimmista sarjoista.


Sergio Ramos



Entinen laitapakki ja nykyinen toppari joka edustaa Real Madridia ja Espanjan maajoukkuetta ja on molemmissa vara-kapteeni. Paikan vaihdos teki hänestä paljon paremman pelaajan. Toki Ramos kuului jo laitapakkina Europan parhaimpiin mutta topparina hän on puhjennut kukkaan. Realin muuten keskinkertaisessa puolustuksessa( Pepe nykyvireessä ja Arbeloa) loistaa aika lailla. Reali hankittua Carvajalin takaisin voi olla että Ramos parantaa peliään entisestään kun ei tarvitse vahtia Arbeloaa. Ramos on erittäin hyvä pallon kanssa sekä ilmapelissä. Heikkouksia puolestaan ovat että Ramos ei aina keskity peliin ja tekee liika rikkeitä. Espanjan maajoukkueessa luo Piquen kanssa loistavan toppariparin.


Gerard Pique



Vasta 26-vuotias ja pystejä riittää vaikka muille jakaa, mm. 3 Champions League voittoa. Pique on niin puhdas La Masian kasvatti kuin voi olla. La Masiasta hän ei kuitenkaan siirtynyt edustusjoukkueeseen vaan meni Manchester Unitediin jossa vietti 4 vuotta ja voitti kaikenlaista. Ei pelannut niinkään paljoa ja sanoikin haastattelussa ettei olisi uskonut palaavansa Barcelonaan. Näin kuitenkin tapahtui ja hän voitti triplan heti ensimmäisellä kaudella ja on siitä asti kuulunut maailman parhaisiin puolustajiin. Pique on hyvä pallon kanssa ja osaa syötellä hyvin mikä ei toki ole yllätys sattuneista syistä. Pique on ollut jo kolme vuotta perätysten Uefan ja Fifan vuoden joukkueissa.


 

Neven Subotic



Serbitoppari, joka on asui Yhdysvalloissa pari vuotta pelaten jalkapalloa ja sen jälkeen Mainzissa josta siirtyi Dortmundiin, kuuluu Dortmundin tärkeimpiin pelaajiin ja muodostaa Hummelsin kanssa todella kovan toppariparin. On saattanut jäädä hieman Hummelsin varjoon mutta Suboticin merkitys näkyy kun Hummels on loukkaantuneena kuten viime kaudella. Joutui pelaamaan Santanan kanssa puolustuksessa ja vahtimaan tätä koko ajan, siihen nähden selviytyi loistavasti. Ikää on vasta 24-vuotta joten Dortmund on melko lailla turvannut tulevaisuutensa toppareiden osalta. Subotic on ilmassa hyvä ja vaikeasti ohitettava 1 vs 1 tilanteissa. Suboticin merkitys on Dortmundille tärkeä kun Hummels tekee välillä nousuja hyökkäykseen niin Suboticin täytyy olla tarkkana ja paikata puolustuksen aukkoja.


Giorgio Chiellini



Chiellini on edustanut Juventusta jo 8 vuotta ja kuuluu Italian maajoukkueen ja Juventuksen avianpelaajiin. Chiellini on tunnettu kovista otteistaan, joskus vähän liiankin rajuista. Chiellinillä on paljon vahvuuksia kuten ilmapeli, pallon pitäminen, taklaukset, hyvät syötöt ja pallonriistot. Ei myöskään ole mikään hidas joten Chiellini on äärimmäisen kova puolustaja, menisi minkä tahansa joukkueen avaukseen. Heikkouksia ei tule mieleen. Toimii Juventuksen varakapteenina ja on edustanut Italian maajoukkuetta 61 pelissä. Maaleja on urallaan tehnyt noin 30.


Benedikt Höwedes



Schalken 25-vuotias kapteeni on Schalken puolustuksen johtavia hahmoja. Usein keskienkertaisessa puolustuksessa hyvä puolustajat erottuvat ja näin on tässäkin. Schalken hyökkäys on kunnossa mutta puolustus vuotaa. Schalkella onnhyvät topparit mutta maalivahti ja pakit ovat keskinkertaisia tai osa jopa ihan huonoja. Ilman kunnon toppareita ja eteenkin Höwedesiä puolustus olisi pelkkää paperia. Höwedes on samantapainen pelaaja Hummelsin kanssa. Lähtee hyökkäämään innokaasti ja pärjääkin myös pallon kanssa hyökätessä. Puolustaessa vahvuuksia ovat fyysinen peli ja hyvät pallonriistot.


Carles Puyol



Tämän tähtiporukan vanhin pelaaja ja yksi omalaatuisimmista. Puyol on jalkapallo maailman eläviä legendoja ja yksi sympaattisimpia. Jokainen vähänkin jalkapalloa seurannut tietää tämän kikkarapään. 35-vuoden iässä ura alkaa olla lopussa mutta toivotaan että saamme nauttia vielä edes muutaman kauden hänen pelistään. Puyol on juuri sen johtohahmo mitä Barcelona olisi viime kaudella tarvinnut. Puyol on hyvä syöttöpelissä ja kun hän pelaa, hän keskittyy vain peliin. Pelissä hän antaa kaikkensa, hän kuuluu siihen porukkaan joka ei välitä rahasta tai mitä muut ajattelevat. Hän rakastaa jalkapalloa, Espanjaa ja Barcelonaa ja se myös näkyy. Tällaisia pelaajia jalkapallo tarvitsee enemmän. Sellaisia jotka eläytyvät peliin.


Honourable Mentions:

Thomas Vermaelen - Arsenal
Sokratis Papastathopoulos - Dortmund
Raphael Varane - Real Madrid
Leonardo Bonucci - Juventus
Mamadou Sakho - PSG
Adil Rami - Valencia
Javier Mascherano - Barcelona
Holger Badstuber - Bayern
Hugo Campagnaro - Napoli
Nemanja Vidic - Manchester United
Nicolas Nkolou - Marseille
Philipp Wollscheid - Leverkusen
Jerome Boateng - Bayern
Vincent Kompany - Manchester City

42 kommenttia:

  1. Kohtuuhyvä lista mutta onhan siellä virheitäkin. Tässä mitä tulee heti mieleen.

    Gerard Pique: Verkkainen, huono syöttämään, pehmeä. Päässyt erilaisille listoille ainoastaan koska voittaneesta joukkueesta on pakko valita pelaajia. Tasosta kertoo ettei pärjännyt KiviKovassa Valioliigassa vaan heti maitojunalla takaisin.

    Carles Puyol: Todella hidas ja kankea, ei pärjää pääpelissä. Ainoa mitä tuo on johtajuus, siinä ja lähes kaikessa uussakin edelle menee esim John Terry joka muka ei mahdu listalle.

    Dante: Nousu 29 vuotiaana Brassien maajoukkueeseen on kova suoritus. Silti David Luiz menee sielläkin edelle, ihan syystä.

    Javier Mascherano: Listanhan piti olla keskuspuolustajista? Mascherano on keskikenttäpelaaja joka tunaroi jatkuvasti keskuspuolustajana pelatessaan.

    Miksi Laurent Koscielny ei mahtunut listalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pique oli silloin nuorempi, ja silloin Vidic ja Ferdinand olivat aika kovia joten miten joku nuori nyt pääsisi avaukseen?

      No kai nyt on hidas ja kankea kun on jo 35-vuotias, youtubessa löytyy muuten video missä Puyol juoksee älyttömän kovaa, kannatta katsoa.

      Olen sanonut tämän ennenkin, David Luiz on hyvä cdm mutta ei toppari, Dante on selvästi parempi topparina. David Luiz on hyvä puolustavana keskikenttäpelaajana jota hänen kuuluisi mielestäni pelata brasseissa. Chelseassa hänhän pelaa jo sitä paikkaa?

      Masche pelaa toki argentiinan maajoukkueessa keskikentällä mutta käytännössä barcassa koko ajan topparina? ja ihan hyvin on pärjännyt

      Yksi keskinkertaista vähän parempi kausi? Helposti ne sähläillyt tuntuu unohtuvan. Vermaelen on paljon parempi yleisesti vaikka ei ehkä tällä kaudella

      Poista
    2. Pique jäi paljon haukutun Evansin taakse ja dumpattiin Barcelonaan.

      Eli on kankea ja hidas? Mitä se ikä tähän liittyy. Jos ikää on niin paljon ettei pysy kenenkään perässä, silloin ei ole riittävän hyvä keskuspuolustaja.

      Chelseassa pelasi DM:a kun monta kyseisen paikan pelaajaa oli sairastuvalla. Silti Dantella on näyttöjä todella vähän Luiziin verrattuna DC tontilla. Btw mikä on CDM? Eihän puolustavia keksikenttäpelaajia ole kuin keskellä.

      Barcassa pelasi keskikentällä jonne taidot eivät riittäneet. Keskuspuolustajana pelaa vain kun muut vaihtoehdot ovat sivussa (Puyol, Pique, Abidal). Surkea keskuspuolustaja, erityisesti sijoittumisessa huonompi kuin kukaan listalla olevista. Välillä jopa Adriano meni ohi nokkimisjärjestyksessä.

      Onko Dantella mitään muuta kuin yksi keskinkertaista vähän parempi kausi? Koscielnyllä on sentään useampi.

      Poista
    3. Evans oli lainalla sen aikaa kun Pique oli Unitedissa... Hyvin on sinulla faktat hallussa.

      Nopeuden voi korvata sijoittumisella ja johtajataidoilla.

      On olemassa myös LCDM ja RCDM

      Turha väittää vastaan kun et kuitenkaan muuta mieltäsi.

      Ero on se että Dantella on 2 huippukautta peräkkäin ja Koscielnyllä yksi keskinkertaista parempi ja monta huonoa. Pitkälti Danten avulla Mönchengladbachalla oli yksi euroopan parhaimpia puolustuksia euroopassa viime kaudella jos katsotaan päästettyjä maaleja ja vieläpä ei liigan yleisellä huippujoukkueella. Ja tämä kausi oli loistava, oli yksi parhaimmista toppareista. Se on se ero näiden kahden välillä

      Poista
    4. ManU ei nähnyt tarpeelliseksi pitää sekä Evansia että Piqueta, valitsivat paremman eli Evansin ja Pique dumpattiin Barcaan.

      Tiettyyn rajaan saakka mutta Puyolin hitaus maksoi viime kaudella monta maalia.

      Nuo olisi parempi pistää muotoon: DM-L ja DM-R koska puolustava keskikenttäpelaaja on aina keskellä, kuten on keskuspuolustajakin. Laidalla pelaava puolustava keskikenttäpelaaja menee Wing backin tontille.

      Aika heikkoa väittää puhtaan keskikenttäpelaajan yhtäkkiä olevan loistava keskuspuolustaja, ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta. Kerrotko esimerkkejä vastaavasta? Ei tule yhtäkään mieleen. Tuleeko sinulle?

      Mönchengladbachia ei voi laskea huippujoukkueeksi, koska ei pelaa säännöllisesti Mestarien liigaa. Lisäksi joukkue tekee vähän maaleja joka kertoo siitä että siellä koko joukkue puolustaa. Tuota on nähty monessa joukkueessa.

      Yhden kauden tähdenlennon takia en nostaisi Dantea lähellekään Koscielnyä.

      Poista
    5. Tai sitten Pique halusi itse lähteä

      Toisaalta Barcan pallonhallintapelissä hän ei joudu niin usein juoksemaan hulluna

      Niinhän se on mutta ei nämä ole minun keksintöjäni

      Javi Martinez pelasi usein topparina Athletic Bilbaossa. Kyllä usein CDM pystyy pelaamaan topparina melko hyvin

      Sitähän sanoinkin että ei edes millään parhaimmalla joukkueella. Mönchengladbachin puolustus päästi selkeästi enemmän maaleja Danten lähdettyä. Ja jos Bayern halusi Danten niin seiihen oli olemassa joku syy. Esim. Allianz Arenalla pitivät Bayernin nollilla.

      No vaikka olisikin yksi hyvä kausi vaan niin se on jo itsessään paljon parempi kuin monien kausien sähellys. Koscielny pelaajana on melko surkea. Yksi vähän parempi kausi nyt vaan. En edes ymmärrä miten on avauksessa Arsenalissa

      Poista
    6. Sen verran halvalla lähti että tunne oli molemminpuolista.

      Vastustajan vetäessä nopean vastahyökkäyksen, Puyol jäi kuin seisomaan.

      Mutta eipä pelaa Martinez enää topparina. Eikä Bilbaon puolustus ollut kovinkaan pitävää kun Martinezia oli pakko peluuttaa parempien vaihtoehtojen puuteessa. Hyvin harva DM pelaa topparia hyvin ellei ole aiemmin pelannut. Barcelonassa jopa täysi ummikko Adriano näytti hyvältä keskuspuolustajana. Siihen huomioiden Mascheranon ei tarvitse paljoa tehdä.

      Bayern halusi topparirotaatioon lisää leveyttä. Se ei vielä tee Dantesta huipputopparia. 2010-2011 Mönchengladbach päästi toiseksi eniten maaleja Bundesliigassa. Dante pelasi yli puolet otteluista.

      Viime kaudella Valioliigan parhaita keskuspuolustajia. Hyvin pelasi ja meni Vermaelenista ohi.

      Poista
    7. Turha tätä on enää jatkaa, sinulla on oma mielipiteesi, minulla omani ja kumpikaan tuskin muuttaa niitä

      Poista
    8. sen verran voisin puuttua tuohon teidän (turhaan) väittelyyn että mitä sillä on väliä millä tasolla Pique pelasi manussa kun on pelannut hupputasolla barcassa jo 4-5 vuotta?
      Pelkästään tästä listasta voi ottaa esimerkin eli Thiago silva joka tosiaan ei päässyt edes venäjälle pelaamaan,mutta on nyt maailman parhaita,mutta toki messinvihaaja jättää tämän huomiotta koska Pique on barca pelaaja Silva ei.

      Hyvä lista itse ehkä ottaisin Puyolin pois tai oikeastaan siirtäisin alempaan listaan ja ylöspäin nostaisin Kompanyn tai vidicin vaikkakin molemmilla on huono kausi takana niin varsinkin vidic on näyttänyt jo monena vuonna olevansa loistava.

      Poista
    9. Anonyymi: Millä perusteella Pique on pelannut huipputasolla Barcassa? Real Madridia vastaan laitettiin keskuspuolustukseen ei koskaan aikaisemmin sillä tontilla pelannut. Miten se näkyi Barcelonan puolustuspelissä? Pelasi selvästi paremmin kuin Puyol. Siltä pohjalta Barcelonan keskuspuolustuksessa Espanjan liigassa jopa ensikertalainen pärjää ihan hyvin. Joten Piquen hyvyyttä tuolla ei voi perustella.

      Poista
    10. Nimi unohtui, kyseessä oli siis Adriano.

      Poista
    11. Okei unohdetaan se huipputaso koska sun kanssa väittely on turhaa kun puhutaan barcasta,mutta pääpointti oli se että älä nyt helvetissä puhu mistään vanhoista manu ajoista ja käytä niitä esimerkkinä kun puhutaan kuitenkin siitä millä tasolla pelaaja on nyt eikä siitä mitä oli joskus.

      Sanon tän nyt kuitenkin vaikka turhaa se onkin:
      Pelaaja joka on pelannut ja pelaa joukkueissa jotka ovat voittaneet KAIKEN siis KAIKEN mahdollisen (paitsi sun niin suuresti nykyjään arvostaman e-liigan) ja on molemmissa terveena ollessaan 100% varma avauksen mies niin kyseessä ei voi olla huono pelaaja vaikka asiaa katsoisi miten vain.
      Turha vastata sun pääpointeilla sitten tähän (tuuri,tuomarit,platini,höntsä,ei kiinnosta,kova valioliiga)

      Poista
    12. Piquen kohdalla kävi niin että taso nousi Valioliigan tusinajunnusta maailman parhaaksi noin puolessa vuodessa. Ei tuollaista usko kukaan.

      Espanjallahan tunnetusti ei ole kunnon keskuspuolustajia. Kuka on Espanjan kolmostoppari? Albiol? Martinez? Ei kilpailua.

      Barcelonassa Piquen ainoa uhkaaja on Mascherano, huikeaa.

      Ei, esittämäsi perustelut eivät tosiaankaan riitä. Ja kun vielä huomioidaan että jopa Adriano näyttää hyvältä Barcelonan keskuspuolustuksessa, ei tarvita paljoa muuta.

      Ai niin, Barcelona voitti Mestarien liigan kun keskuspuolustajana pelasi täysi ummikko Toure.

      Confederations Cupissa nähdään kuinka surkea Luiz pitää Brassien puolustusta pystyssä. Toisessa päässä Ramos ja Pique päästävät 3 malaia 47 minuuttiin, Ramos mokaa rankkarin ja Pique ottaa punaisen.

      :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

      Poista
    13. Toisin kuin sinä, osaan myöntää asioita ja Luiz pelasi tänään loistavan ottelun

      Poista
    14. No nyt kun barcan puolustus Pique,puyol,mache,alba on sinun toimesta ja sinun mielestä "todettu" surkeiksi ja lisäksi Iniesta on vain optinen harva joka näyttää hyvältä mutta on surkea ja mielipiteesi Xavista tietää kaikki,lisäksi Messi on vain maailman onnekkain ihminen joka osuu siis vain tuurilla niin mahtaa ne muut barcan avauksen pelaajat olla aikamoisia sankareita kun niin hyvin pärjäävät,mutta ainiin ville,sanchez ovat täysin tuhnuja pedro ei täytä sun mielestä edes ammatilaisen mittoja valdes on huonompi kuin oxfordin 4 kassari ja fabragas ei osaa nykyjään muuta kuin kaatua ja filmata lisäksi dani alves on muuten vain täysi kusipää.

      On se kumma miten noilla miehillä kuitenkin voitetaan.En kyllä halua edes tietää miten sysipaskoja niiden muiden jengien pelaajat ovat (pl bayern joka toki oli tänä vuonna jo parempi joten heillä voisi olla jopa 1keskinkertainen pelaaja).

      Poista
    15. Hah: Aivan, Valioliigan kova taso näkyy.

      Anonyymi: Puhutaanko samasta joukkueesta joka hävisi Bayernille yhteismaalein 7-0?

      Iniesta turnauksen toiseksi paras pelaaja. Näkee kuinka filmaamalla pääsee joidenkin silmissä korkealle. Iniestan tehot 1 maalisyöttö ja Espanjan tehot pudotuspeleissä 0 maalia.

      Poista
    16. Ei kukaan valjua nyt huonoksi ole väittänytkään

      Poista
    17. Mutta yksi peli ei riitä mihinkään, täytyy olla hyvä useassa ottelussa

      Poista
    18. Ei Silvakaan kovin paljoa vakuuttanut mm. Uruguayta vastaan.

      Poista
    19. Silva on jo saannut sen maailmanluokantopparin tittelin useilta kausilta, ei hänen tarvitse yhtä paljon enää todistella

      Poista
    20. "Anonyymi: Puhutaanko samasta joukkueesta joka hävisi Bayernille yhteismaalein 7-0?"

      Taisimpa sanoa:"(pl bayern joka toki oli tänä vuonna jo parempi joten heillä voisi olla jopa 1keskinkertainen pelaaja)."

      Joten mites ne muut jengit? vastaa äläkä kiertele varsinkaan kun kiertelit väärin kun bayernin jo mainitsin paremmaksi.

      Poista
    21. Niitä muita jengejä vastaan Barcelona on hankkinut voittoja tuomariavuilla ja silloin kun on käynyt tuuria, niitä ei ole tarvittu. Käytännössä aina Barcelonan ollessa vaikeuksissa, on tuomari tullut ja auttanut. Filmaamisella on myös oma osuutensa asiassa.

      Poista
  2. Mites Verthongen? Oli Valjun tähdistökentällisessä, ehdolla parhaaksi pelaajaksi jne... Monen asiantuntijan mielestä Valioliigan paras toppari. Muuten kyllä hieno lista mielestäni. :-)

    VastaaPoista
  3. Verthongen tosiaan unohtui, laitanpa listaan heti

    VastaaPoista
  4. On se kyllä uskomatonta että puolet ylen selostajien paskanjauhamisesta kului siihen että piti perustella että tämä on tärkeä turnaus. Ne helvetin samat löpinät kuultiin miljoona kertaa koko turnauksen ajan. Siis kyllä tämä oli erittäin katsottu turnaus ja tärkeäkin mutta onko sitä helvetin pakko todistaa miljoona kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa että täysin samaa mieltä, todella ärsyttävää eteenkin Erkan lässytyksiä kuunnella että miten tämä turnaus on tärkeä sille ja tälle, ja katsokaa tunnelmaa, ei ole mikään höntsäturnaus jne.

      Poista
    2. Ylen täytyy promota niitä lähetyksiä joita lähettää. Samaahan MTV3 tekee. MTV3:n tulosruudussa joku mäenlasku saa jatkuvasti suurta huomiota. Mikäs TV-kanava niitä kisoja televisioi?

      Tyhmää mutta tehokasta.

      Poista
  5. Miksi varane ei ole listalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska hahilta puuttuu aivot piste.:/1#@9(:?

      Poista
    2. Koska saksalasit. Joku sysipaska serbikin on päässyt listalle vain koska pelaa saksalaisessa joukkueessa.

      Poista
    3. Varanen ansioluettelo: pari hyvää peliä

      kertoo kaiken olennaisen

      Poista
    4. Onko Suboticin ansioluettelossa muuta kuin pari hyvää peliä?

      Poista
  6. Varanen ansioluettelo 20-vuotiaana: Espanjan liigan voitto
    Höwedesin ansioluettelo 25-vuotiaana: Saksan Cupin voitto
    Höntsiä ja nuorten kisoja en ottanut tähän mukaan. Kyllä ne saksalasit näkyy selvästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän nuo ole ihan joukkuepalkintoja. Tiesitkö että Maximilian Riedmuller niminen kaveri on voittanut champions leaguen mutta pelaa nyt Holsten Kielissä Saksan 3. Liigassa? Varanella on todella iso potentiaali mutta toistaiseksi hän on pelannut vain hyvän kauden johon mahtui myös paljon virheitä. Höwedes on ollut jo vuosia Bundesliigan top5 keskupuolustajia ja Schalken tukipilareita. Todennäköisesti Varanesta tulee jotain suurta, suurempaa kuin Höwedeskin mutta nyt Höwedes on selvästi parempi.

      Poista
    2. Kaikkien kausiin mahtuu virheitä, mutta Varane oli tällä kaudella La Ligan top-3 toppari, jos siitä lähdetään. Jos katsotaan tätä hetkeä niin kyllä Varane on parempi. Menneet ovat menneitä... Muuten onko Höwedes voittanut sitten paljonkin henkilökohtaisia palkintoja?

      Poista
    3. Niin, sanoinkin että Varane pelasi hyvän kauden mutta kyllä täytyy pelata useamman hyvän kauden ja kuitenkin noin nuori niin saa nähdä miten pää kestää. Kyllä varane tällä kaudella taisi olla parempi kuin Höwedes mutta yleisesti Höwedes on parempi. Parin vuoden päästä tilanne voi olla aivan toinen. On Höwedeksellä joitain henk. palkintoja mm. Vuoden nuori ja sitten on joitakin bundesliigan tähdistökentällisiä. Ja toki oli Saksan tärkeimpiä pelaajia kun voittivat u-21 Em-kisat 2009

      Poista
  7. Hyvä lista. Messinvihaajan ajatuksenjuoksua näissä kommenteissa en tosin ymärrä lainkaan. Onkohan hänen mielestään Messi lähtökohtaisesti huono, vai vain yliarvostettu? Olisi hauska saada itse MV:ltä vastaus tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messi on sekä huono että yliarvostettu. Lisäksi Messin ei pitäisi edes saada pelata koska on käyttänyt doping-ainetta.

      Barcelonan moraalista kertoo kaiken tapaus Messi. Pelaaja ryöstetään Argentiinasta, sitten doupataan pelaajasta nopeampi ja pidempi.

      Poista
  8. Ajattelitko muuten tehdä vielä lisää näitä listoja ja jos aiot niin mikä on seuraava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä lista kaikkinensa, vaikka tosin Holger Badstuberin mainintaa vähän ihmettelin. Kaverihan on ollut viimeiset pari vuotta enemmän telakalla kuin edes harjoitteluvahvuudessa mukana. Kaverihan on terveenä ollessaan varsin hyvä, mutta kuitenkin...

      Lisää listoja odotellaan täälläkin. Kärkipelaajista olisi kiva saada lista, koska sen kirjoituksen kommenttiosio olisi varmasti huvittavaa luettavaa! :D

      Poista
    2. No zamppa, itse kyllä vastasit omaan kysymykseesi Badstuberista. Ja ei nyt liioitella, ei Badstuber ole ollut kuin marraskuusta vasta poissa.

      Oikealla yläkulmassa on ilmoitus että jatkan vasta lähempänä tämän kauden virallisten pelien alkua joten loput listat tulevat syksyllä.

      Ja seuraava on luonollisesti puolustavat keskikenttäpelaajat

      Poista