keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Die Schwarzgelben gegen Die Roten, osa 1

Alku


Kauden alussa harva olisi uskonut että finaali tulisi olemaan saksalaisten välinen taisto. Bayern oli yksi ennakkosuosikeista ja Dortmund ehkäpä musta hevonen mutta harva uskoi joukkueen olevan vielä valmis. Se on kuitenkin osoittanut kuuluvansa finaaliin, samoin Bayern.

Tunnelmaltaan ja jännitykseltään finaali tulee olemaan jopa luokkaa korkeampi kuin viime vuosina. Kun 2 joukkuetta samasta maasta kohtaavat niin siinä on sitä jotain ylimääräistä. Vielä kun mietitään lähtökohtia eli sitä että Dortmund on ollut käytännössä paras saksalaisjoukkue kahden viimeisen kauden aikana ja kyykyttänyt Bayernia. On sanomattakin selvää että Bayern on ärsytetty ja vihainen. Kun siihen lisätään vielä kaksi finaalitappiota kolmen vuoden sisällä niin Bayern lähtee niin ärsytettynä kuin periaatteessa olla ja voi. Jos jaetaan ns. painepisteitä niin kyllähän se kääntyy ylivoimaisesti Bayerniin edellä mainittujen seikkojen takia. Dortmundilla tämä on vähän kuin aikainen joululahja, joukkuetta on pidetty kasvavana mutta vasta ehkä muutaman kauden päästä valmiina taistelemaan Champions Leaguen voitosta. Joten voidaan sanoa että Dortmund voi sillä tavalla lähteä paineettomasti, tietenkin paine on valtava heille voittaa ja pelata täysillä mutta Dortmundille ei naurettaisi tai sitä ei haukuttaisi jos se häviäisi toisin kuin Bayernin kohdalla.

Kahden viimeisen kauden tapahtumat ovat kaikille selvät mutta jos nyt katsotaan tätä kautta niin keskinäisissä otteluissa vaaka on tasoittunut, kaksi tasapeliä ja 1 voitto Bayernille, plus myös Supercup voitto mutta sitä en nyt tähän laskisi. Viimeisin ottelu joka pelattiin muutama viikko siiten oli hyvin intensiivinen. Vaikka molemmat lepuutivat suurinta osaa tähdistään niin ottelun tunnelma oli hyvin hermostunut. Klopp ja Sammer ottivat tiukasti yhteen, Rafinha ajettiin ulos kentältä, Lewandowskia yritettiin tahallisesti vahingoittaa(täytyy myöntää) ja Lewandowski hukkasi vielä rangaistuspotkun. Ilmassa oli selvästi Champions Leaguen finaalia edeltävä tunnelma mikä teki pelistä hyvän vaikka panosta ei ollutkaan.


3 kommenttia:

  1. Hyvin sanottu. Dortmundille voitto on loistosuoritus. Tappio se mitä jokainen osasi odottaa. Bayernilla on hirvittävät paineet ja Dortmundin aikainen avausmaali voisi saada joukkueen pois raiteiltaan.

    Et kai laittanut tänne kommenttien ennakkosensuuria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kovat paineet Bayernilla. Rehellisesti sanottuna en usko että Bayern pystyy voittamaan lähivuosina Champions Leaguea jos tämä hävitään. Pelaajat traumatusoituvat ja ei kukaan kestä enää finaalissa pelaamista joten se on now or never. Dortmundin nuoret klopit joille tämä on eka finaali eivät järkyttyisi niin paljon. Ja itsekkin tosiaan olen ajatellut avausmaalin tärkeyttä. Se on yleensä kornia mutta tässä se pitää paikkansa

      Jotkin ääliö anonyymi trollaavat joten oon pakko tarkistaa jokainen viesti ennen julkistamista.

      Poista
    2. En usko itsekään. Pep heittää tähtiä pihalle koska haluaa omanlaisensa joukkueen rakentaa. Ei avausmaalin tärkeydessä ole mitään kornia. Suosikille altavastaajan aikainen avausmaali laittaa pään sisään "tuleekohan tästä sittenkään voittoa", josta voi seurata vaikka mitä.

      Jaa, paska homma.

      Poista