perjantai 2. marraskuuta 2012

Maailman parhaimmat maalivahdit

Maarten Stekelenburg


http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/DomesticLeague/01/69/77/88/1697788_w2.jpg
Stekelenburg voi olla joillekkin yllätys tässä listassa sillä siirto As Romaan ei ole onnistunut niin hyvin kuin oli odotettu. Myös kämmit Hollannin maajoukkueessa olivat lähellä pudottaa hänet tältä listalta. Vaikka Stekelenburgilla voi olla vähän vaikeampi jakso meneillään niin kukaan ei varmasti olisi sitä mieltä että hän ei ole loistava maalivahti. Stekelenburg on 30-vuotias, eli siis sinänsä ei mikään ihan nuori vaikka maalivahtina pelivuosia on jäljellä. Kuitenkin kun on tuon ikäinen niin ne vanhat otteet pitäisi jo ruveta palautumaan. Stekelenburg on 197 cm pitkä joten hän on ulottuvaisimpia maalivahteja maailmassa.


Hugo Lloris

 http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02362/hugo-lloris_r_2362649b.jpg

 Lloris on jokaisen joukkueen unelmapelaaja. Jos Neuer ei olisi siirtynyt Bayerniin niin Lloris olisi ollut ehdoton suosikkini. Tämän takia on ehkä hieman omituista ettei Lloris siirtynyt sen parempaan seuraan kuin Tottenham. Mikä on suorastaan naurettavaa taas on se että Lloris istuu penkillä koska 41-vuotias kalju amerikkalainen on joukkueen ykkösvahti. Friedel on hyvä mutta Lloris on maailmanluokka ja ei missään nimessä saisi istua penkillä. Hän pelasi loistavat vuodet Lyonissa ja teki itsensä tunnetuksi akrobaattisista ja huikeista reaktio torjunnoistaan. Ranskan maajoukkueessa hän on kapteeni ja selvä ykkösvahti. Saa nähdä jääkö Tottenham viimeiseksi seuraksi vai siirtyykö hän vielä joskus isompaan seuraan?


Samir Handanovic


 http://sport.sky.it/static/contentimages/original/sezioni/sport/calcio_italiano/2012/08/17/samir_handanovic_inter_getty.jpg


 Handanovic on ollut jo pidemmän aikaa Serie A:n parhaimpia maalivahteja joten siirto Udinesesta Interiin ei ollut minkäänlainen yllätys. Hän myös korvaa ehdottomasti paremmin Julio Cesarin ja tämä on näkynyt tuloksissa, Inter on taas noususuhdanteessa. Handanovic siirtyi Udineseen vuonna 2003 mutta kierteli lainalla pikkuseuroja vuoteen 2007 saakka kunnes De Sanctis jätti Udinesen ja Handanovicista tuli uusi ykkösvahti. Handanovic on loistava pilkkujen torjuja ja myös isokokoinen pelaaja. Handanovic ei jää Toldon ja Julio Cesarin varjoon, mitä tulee Interin lähi historiaan.


 Diego Alves


 Diego Alves - Valencia CF v Bayer 04 Leverkusen - UEFA Champions League

Valencian tämän hetken parhaimpia pelaajia, Diego Alves on ottanut tällä kaudella huikean harppauksen parhaimpien maalivahtien joukkoon. Virheitä toki sattuu vielä mutta kun hän pääsee niistä eroon niin top5 sijat eivät ole kaukana. Loistavat esitykset Barcelonaa, Bayernia ja Realia vastaan ovat nostaneet hänen asemaansa paljon. Lisäksi näyttää siltä että hän on napannut Brasilian ykkösvahdin tittelin. Tämä kausi on ollut todellinen unelma Alvesille. Hän on vasta 27-vuotias joten myös pelivuosia on jäljellä paljon. Saa nähdä jääkö Valenciaan vai siirtyykö jompaan kumpaan espanjalais jättiin.


Joe Hart




Vasta 25-vuotias englantilaisvahti on osoittanut että kuuluu parhaimpien joukkoon ja on selvästi ja huikealla erolla muihin Englannin maajoukkueen ykkösvahti. Näin hyvää englantilaista maalivahtia ei ole pitkiin aikoihin ollut. Hartin ainoa ongelma on se että hän tekee liikaa virheitä mikä menee nuoruuden piikkiin mutta kun hän pelaa hyvin niin hän on suorastaan maaginen kuten Dortmund ottelussa jossa Dortmund olisi murskannut Cityn ilman Hartin loistavia torjuntoja. Saisi varmasti enemmän nollapelejä ilman Cityn surkeaa puolustusta.


Iker Casillas




Monien mielestä maailman paras maalivahti, Iker Casillas, Realin kasvatti(harvinaista kyllä) on voittanut urallaan käytännössä kaiken. Hän on nöyrä ja kunnioittaa muita mikä hieno piirre ja kapteenille sopiva. Asenteensa vuoksi hän ansaitsee monien kunnioituksen. Kentällä hän myös loistava, Casillas on ehdotonta maalivahti eliittiä ja tulee jäämää historiaan parhaimpien maalivahtien joukossa. Hän on johdattanut Espanjan maajoukkueen loistaviin turnausvoittoihin ja hän piti Realia näiden vaikeinna vuosina pinnalla. Casillas on jokaisen maalivahdin perikuva.

Manuel Neuer




Manuel Neuer, osa pitää häntä taas maailman parhaimpana. Rikkoi Schalkessa monia ennätyksiä nuoren ikänsä vuoksi, suorastaan huikeat otteet Schalken kanssa Champions Leaguessa keräsivät kaikkien huippuseurojen katseet mutta vain yksi onnistui ja se oli Bayern. Pitkä ja ulottuva maalivahti joka on nopea ja hyvä myös pallolla. Maailman parhaimmat refleksi torjunnat kuuluvat hänelle. Ainoa miinus tulee jonkin laisesta keskittymiskyvyn puuttesta. Hän ei aina tunnu olevan peleissa läsnä. Tällainen ongelma on kuitenkin helppo korjata. Neuerissa parasta on se että hän on vielä niin nuori ja nyt jo maailman kärkivahteja, mielipiteestä riippuen top3.


Petr Cech




Chelsean viime keväinen Champions League voitto oli pelaajien osalta Cechin ansiota. Hän piti Chelsea pelissä mukana Napolia, Benficaa, Barcelonaa ja Bayernia vastaan. Tämä kypäräpää kuuluu parhaimpiin maalivahteihin mutta puutteitakin löytyy. Hän on kausipelaaja, eli välillä on huonoja vaiheita ja välillä hyviä. Se on kuitenkin melkoinen kolaus niille mahdollisuuksille että hän olisi maailman paras. Hän on kuitenkin avainpelaajia Chelseassa sekä Tsekin maajoukkueessa jotka käyttävät puolustavia taktiikoita jolloin maalivahdin pitää olla erityisen valpaana ja näistä haasteista hän on suoriutunut mallikkaasti.

Roman Weidenfeller




Weidenfeller on ns. unsung hero eli ei saa tarpeeksi huomiota tekemisistään Dortmundissa, on jäännyt muiden varjoon. Myös se että hän ei ole maajoukkuepelaaja vie hänestä huomiota. Hän on kuitenkin ollut avainhahmoja Dortmundin menestyksessä ja on pelannut hyviä otteluja tälläkin kaudella. 32 vuoden iässä hän on jo ohittanut puolet urastaan mutta tuskin Dortmund haluaa vaihtaa häntä sillä hän on erinomainen maalivahti. Ikänsä takia hänellä on myös jo kokemusta mitä Dortmund tarvitsee Champions Leaguen kaltaisissa kilpailussa koska muu joukkue on todella nuori. On oikeastaan outoa ettei Weidenfeller kuulu maajoukkueeseen.

Gianluigi Buffon



Loistava, loistava maalivahti. Kuuluu omaan top3 joukkoon. Maalivahti jolla on älyä, karismaa ja johtajan taidot. Hän on niitä maalivahteja jotka jäävät historian kirjoihin. Kuten Casillas, myös Buffon on todella nöyrä, hän ei ikinä hauku ketään, päinvastoin, hän aina kehuu muita ja sanoo julkisesti joitain maalivahteja häntä paremmiksi. Valitettavasti hän on 34-vuotias joten ei enää kovin montaa vuotta pelaa jollei sitten kuuluukin näihin 40 maalivahteihin mikä ei yllättäisi, hänellä on selvästi peli ilo jäljellä ja näyttää siltä ettei vanhene edes.

Rene Adler




Adler oli kovaa vauhtia nousemassa maalivahtien eliittiin 3-4 vuotta sitten, pelasi mahtavasti Leverkusenissa ja oli nousemassa maajoukkueessa ykkösnimeksi. Sitten alkoi laskusuunta, hän hävisi kartalta täysin Etelä-Afrikan kisojen jälkeen ja viime kaudella Bernd Leno vei häneltä paikan. Siinä kohtaa Adler tuntui kuopatulta. Hän siirtyi kriisiseura HSV:en ja tuota siirtoa Leverkusen katuu vielä monta vuotta. Adler tämän hetkisellä virellään on paras maalivahti maailmassa. Pystyykö hän säilyttämään edes osan tuosta vireestään, se jää nähtäväksi.

Honourable Mentios:

Valitettavasti kaikki eivät mahtuneet joten tässä muutama kunniamaininta niille jotka olivat lähellä päästä tähän listaan:

Victor Valdes - Barcelona
Christian Abbiatti - Milan
Salvatore Sirigu - PSG
Brad Friedel - Tottenham
Steven Mandanda - Marseille
Julio Cesar - QPR
Igor Akinfeev - CSKA

124 kommenttia:

  1. Joutsenen Mato uupuu listasta niistä, jotka ei päässy isoon listaan. Siis Vorm Swanseasta.

    Tähän siis on mennyt sinulla mycket av aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiedä Vormista, enemmän näyttöjä.

      Ei ole mennyt :) sain uuden koneen eilen ja kirjoitin parissa päivässä.

      Poista
  2. Missä on Roberto Ceni? 105 maalia uralla, joka jatkuu vielä. Hyökkäyshän on paras puolustus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ceni ei nyt sinällään kuulu edes top30 maalivahdeissa joten hänen laittamisensa listalle sen takia että hän on tehnyt paljon maaleja olisi naurettavaa

      Poista
  3. En usko että Adler ja Neuer voisivat loistaa yhtä aikaa. Adlerin loukkaantuminen oli oven avaus Neuerille huippuuteen. Pitää olla maansa ykkösmaalivahti ollakseen tunnustettu huippu, joten yhdestä maasta ei oikestaan kahta legendamokea voi tulla samaan aikaan. Yllä olevassa listassa on vain Saksasta enemmän kuin yksi maalivahti/kansalaisuus. Sekin taitaa johtua bloggaajan mieltymyksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli toisin sanoen: Valdes ei ole listassa kun Ikeri on, Mandanda < Lloris, Julio Cesar < Diego Alves, Sirigu/Abbiatti < Buffon

      Poista
    2. - No ei tässä mitään legendamaalivahteja haeta, esim. Valdes ja casillas espanjasta ovat luokiteltu huipuiksi vaikka ovat molemmat espanjalaisia. Adler pääsi listalle huippukuntonsa takia ja Weidenfeller on vain hyvä maalivahti joka ansaitsi päästä listalle. En sanoisi että omat mieltymykset vaikuttavat.

      Valdes ei ole listalla koska on pelannut melko huonosti tämän ja viime kauden. Cesar ei ole listalle koska QPR pelaa niin paskasti että myös Cesar räpeltää pohjalla, kunniaosoituksen hän kuitenkin ansaitsi koska voi vielä herätä. Sirigu olisi pitänyt laittaa. Eli ei ole kyse siitä että haluan vain yhden maalivahdin per maa.

      Poista
  4. En ole katkeroitunut3. marraskuuta 2012 klo 12.26

    Jenkinsonin peliaika on vähentynyt sen jälkeen, kun hän valitsi Englannin. Ihan oikein sille petturille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten liittyy tähän? Ja voisin kommentoida tätä sillä että kaveri on ihan ylihypetetty.

      Poista
    2. Eihän Jenkinsonia missään ole ihmeemmin hypetetty. Muutenkin suosittelen sulle, että katsoisit niiden pelaajien pelejä, joita arvioit. Mielestäni Jenkinson paikkasi Sagnaa alkukaudella vähintäänkin mallikaasti, mistä kertoo osaltaan Arsenalin päästettyjen maalien määrä, mikä on vähäisin Valioliigassa.

      Poista
    3. Englannin paskamedia, joka taikoo luusereistakin seuraavia maailmantähtiä koko ajan, oli jo haukkana paikalla Jenkinsonin tapauksessa. Jenkinson ei ollut huono mutta ei todellakaan mikään ihmeellinen, sitäpaitsi Arsenal on pelannut vain 3 nollapeliä tällä kaudella joten kyllä puolustus on vuotanut.

      Poista
    4. Siinä tapauksessa puolustus vuotaa muillakin. Arsenal on pelannut ensinnäkin liigassa neljä nollapeliä ja mm. Barca vain kolme. Toisekseen suosittelen katsomaan kokonaan seuraavan videon:

      http://www.youtube.com/watch?v=2g91WVLiKAg

      Todella kypsä esitys yhdessä maailman vaikeimmista paikoista. Myös muissa alkukauden otteluissa hienoa pelaamista ottaen kokemuksen huomioon. Kyllä Jenkinson on ihan aiheesta kehuja saanut.

      Poista
    5. Sanoinkin että ei Jenkinson huono ole mutta hypetys on silti mennyt yli kuten tavallista Englannissa. Ihan hyvä pelaaja siitä voi tulla mutta tuskin mitään maailman huipppua.

      Poista
    6. Tämä keskustelu ei liity kyllä aiheeseen, mutta voitko pistää linkkiä missä Jenkinsonia sanotaan paremmaksi kuin ihan hyvä pelaaja. Sanoithan, että Englannin media sitä tekee, joten olet varmaan ottanut asiasta selvää.

      Poista
    7. http://www.youtube.com/watch?v=EQAeGbjU3bY

      Tästä se on ainakin parantanut.

      Poista
  5. Jatketaanko Tuomarit suosivat/eivät suosi Barcelonaa -keskustelua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Zamppa perustellut jo tarpeeksi hyvin että tuomarit eivät suosi Barcaa

      Poista
    2. EIhän zamppa ole perustellut yhtään mitään? Hokee vain samoja höpöhöpö-mielipiteitään totuuksina eikä lue muiden juttuja/perusteluita.

      Poista
    3. Zamppa on perustellut asiat todella hyvin

      Poista
    4. En ole lukenut ensimmäistäkään perustelua, joka ei ole pelkkä oma mielipide. Jonkun asian toteaminen faktaksi ei ole perustelu.

      Poista
  6. Mors, pitkästä aikaa. Oli toi juttu H Webbistä hyvä :D

    Propsit tosta Valencian janarin nostosta! On kyllä välillä huikee kaveri, vaikkakin otteet ailahtelee. Mikä taitaa olla brassi kassareille enemmän sääntö kuin poikkeus. Mutta Valdesia ei olis edes tarvinnu kunniamainita. Voidaan vaikka listata 10 kaveria jotka menee hänen edelle.

    Sitten Saksaan. Weidenfeller on ihan perus hyvä kassari, mutta ihan oikeesta maailman parhaimpia, en tiedä. Tekee perus hyvää työtä, muttei mitään loisto duunia. Dortmundilla on käynyt tällä kaudella niin, että jos tuolla olisi oikea huippu veska olisi joukkue voinut muutaman pisteen enemmän saalistaa.

    Case Adler on kyllä mielenkiintoinen. Ura meinas mennä aivan mönkään parin pahan loukkaantumisen takia. Nyt kaverilla menee taas kovaa. Kusenia vituttaa niiden hätiköinti olla tarjoamatta sopparia Renelle. Tottahan toki Pertti Leino on hyvä veska.Mutta jos joukkueella on varaa luopua Saksan toiseksi parhaasta veskasta, täytyy Leinosta tulla vielä jotain suurta. Se nähdään joskus. Adleria äkkiä takasin mj-rinkiin, varsinkin kun ter Stegen on vaipunut kuolevaisten tasolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Alves on tosiaan mainio. Ja kyllä Valdeskin varmaan vielä parantaa :)

      No jos mietitään City peliä niin Weidenfeller teki pari loistotorjuntaa, jos ne olisivat menneet sisään niin yksi historian epäreiluimmista voitoista olisi toteutunut. En silti usko että Dortmund lähtee korvaamaan Weidenfelleriä.

      Onhan Leno hyvä ja lupaava mutta Adler tässä vireessä menee helposti ohi. Ja Adler tosiaan pikaisesti Ter Stegenin/Wiesen tilalle maajoukkueessa. Adlerin etu on myös se että hänellä on kokemusta toisin kuin saksan muilla hyvillä nuorilla vahdeilla.

      Poista
  7. Varsin kiva lista, asiantuntemuksella koottu. Saksalaisia vaan listalla jostain syystä aika monta... ;)

    Mihin muuten unohtui Thibaut Courtois? Michel Vormin olisi myös voinut edes mainita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, Zampalta yllättävää Valioliiga-positiivisuutta. Vormi Swanseassa ja Courtuis lainalla Chelseasta.

      Poista
    2. Courtois olisi pitänyt lisätä ehkä tohon mainintoihin mutta Vorm? Ei...


      Täytyy myöntää että minäkin yllätyin :D

      Poista
    3. Courtois on Chelsean omistama, mutta lyhyen aikuisuransa merkittävimmät ja kovimmat pelit on pelannut Atleticossa. Laittaisin hänet tuohon mainintalistalle Friedelin tilalalle, joka on kyllä pelannut pitkän ja hienon uran, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan ole niitä viimeisen 20 vuoden top 10-15 veskareita kuitenkaan.

      Vorm on ollut hyvä Swanseassa, välillä suorastaan loistava. On myös hyvä muistaa, että varsinkin viime kaudella Rodgersin alaisuudessa joukkue pyrki pelaamaan pallonhallintaa, eikä sitä perinteistä englantilaista 4-4-2 sumppua, joten tilanteita Vormin maalilla oli.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Pitäisi kai poistaa tuo kommentti mutta jätetään se nyt säällistä

      Poista
    2. Et kai estä faktoja?

      Poista
    3. http://kurajoukkue.blogspot.fi/2012/10/howard-webb-manchester-unitediin.html

      Poista
    4. On silkka fakta että Webb on Unitedin palkkalistoilla. Varmaan kävi sammuttamassa valotkin Bragassa...

      Poista
  9. Filmasiko Schwaini Bayernin toisessa maalissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Filmasi hyvinkin. Mutta eihän tässä blogissa Bayernin tuomariavuilla ole merkitystä.

      Poista
    2. Schweinia potkaistiin selvästi jaloille

      Poista
    3. Joo-o, mutta olisiko hän pysynyt pystyssä jos olisi vähääkään yrittänyt?

      Poista
    4. Bloginpitäjän uskottavuus alkaa olla vähän niin ja näin, jos ihan tosissaan puolustelee tuollaista pellehyppyä.

      Poista
    5. - Olisi mutta rankkarin aihetta oli joten hän päätti korostaa sitä


      - Schweini korosti rikettä ja pellehyppy on aika liioiteltua

      Poista
    6. 0.20

      http://www.youtube.com/watch?v=-V3QZi7hOCo&feature=related

      Vertaa:

      0.40

      http://www.youtube.com/watch?v=ceOg1xlBhiQ

      Mielipiteet muuttuvat joukkueiden mukaan.


      Poista
    7. Welbeck olisi pysynyt pystyssä halutessaan ja kosketus oli olematon. Törkeä filmi.

      Schweinilta vietiin tukijalka alta jolloin kaatuminen on varmaa.

      Poista
    8. (Shweini) "Olisi (pysynyt pystyssä) mutta rankkarin aihetta oli joten hän päätti korostaa sitä"

      "Schweinilta vietiin tukijalka alta jolloin kaatuminen on varmaa."

      Hmm...

      Poista
    9. Tarkoitin että olisi kompastellut eli menettänyt tasapainonsa. Kaatuminen meni korostuksen piikkiin

      Poista
    10. Pikkufilmejä tapahtuu kokoajan mutta kuka Schweinin (tai Welbeckin) tilanteessa olisi yrittänyt pysyä pystyssä?
      Hyvin harva, liian harva.

      Poista
    11. Welbeck olisi pysynyt pystyssä, Schweini ei

      Poista
    12. Lainatakseni sinulta lainattua:

      "(Shweini) "Olisi (pysynyt pystyssä) mutta rankkarin aihetta oli joten hän päätti korostaa sitä""

      Poista
    13. On mielipide asia tarkoittaakoo horjahtaminen kaatumista. Itse tarkoitan tällä kuitenkin pystyssä pysymistä mutta sen verran horjahtaa että menettää pallon.

      Poista
    14. Niin, tuskin sitä pilkkua olisi tullut jos Schwaini olisi menttänyt pallon ilman kaatumista, vaikka se häneltä vietiin rikkeellisesti.

      Poista
  10. Hyvä lista. Lloriksen penkittäminen Tottenhamissa tuntuu uskomattomalta Lyonin ja Ranskan maajoukkuepelien perusteella.

    Neuer selkeästi paras maalivahti, Casillas tulee hyvänä kakkosena. Omalle listalleni olisin lisännyt todennäköisesti Rui Patricion jo pelkästään viime EM-kisojen perusteella, sporting on kuitenkin sen tason seura ettei pääse näyttämään taitojaan isoja jengejä vastaan. M'gladbachin 20 vuotias ter Stegen olisi ollut nuoreen ikäänsä nähden hyvä valinta mutta ehkä parin vuoden päästä.

    Hannoverin R-R Zieler on myös hyvä tulevaisuuden maalivahti, Saksalla on hyvin pullat uunissa maalivahtien osalta, vielä kun listalle laittaa Schalken Unnerstalin niin ei ole tulevaisuudessa mitään hätää veskareiden osalta. Atletico Madridin 21 vuotias Courtois on myös loistava!

    Reina on huippuveskari mutta kärsii auttamatta huonosta puolustuksesta Liverpoolissa. Celticin Foster näytti barcaa vastaan maagisia torjuntoja ja voi jopa haastaa Hartin mikäli saa siirron isompaan seuraan.

    Lieko Adlerin tulo nostanut HSV:tä takaisin bundesliigan ylempään kastiin? Ehdottomasti. Loistavia otteita verrattaen heikon puolustuksen edessä. Jos olisi muutamaa vuotta nuorempi saattaisi jopa saada pelejä Saksan maajoukkueessa. Maailman parhaat maalivahdit tulevat seuraavan vuosikymmenen aikana Euroopasta, esimerkkinä jalkapallon huippumaan Argentiinan ykkösveskari Romero joka torjuu Sampdoriassa... Ei mahtuisi Saksassa edes penkille vaikka Neuer ja Adler olisi loukkaantuneita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuluu Villas Boaksen diktaattori tyyliin tehdä radikaaleja juttuja

      Neuer on tosiaan paras ja Rui Patricion voisi kyllä lisätä.

      Ja ei sovi unohtaa Bernd Lenoa eikä Kevin Trappia

      Celticin vahti oli tosiaan loistava Barcelonaa vastaan, varmaan siirtyy isompiin ympyröihin.

      Etelä-Amerikka on jopa surkea maalivahdeissa kun verrataan kenttäpelaajiin mitä sieltä tulee. Tällä pelipaikalla eurooppa jyrää tosiaan täysin. Tuohon HSV juttuun vielä että sillä on hyvä paketti kasassa. Nuori lupaava valmentaja Fink( Bayernin entisiä pelaajia :D ) todella lupaava hyökkääjä Son, Van Der Vaart on toki maailman luokkaa, Adler huippuvireessä. Jos vielä Aogo ja Westermann pääsisivät enemmän vauhtiin niin kova joukkue olisi.

      Poista
    2. Miten ihmeessä Neuer olisi muka maailman paras maalivahti? En ole kuullut yhdeltäkää ei-saksalaiselta jalkapalloasiantuntijalta moista. Viime kaudella alkukaudesta teki paljon virheitä, mutta ehkä parin vuoden päästä onkin paras.
      Aika moni asiantuntija on todennut että kaksi parasta ovat Casillas ja Buffon (siis viime kaudella). Gigillä oli aiemmin loukkaantumisia, mutta viime kaudella oli aivan loistava eikä tehnyt virheitä. Casillas on jo useamman vuoden ollut top2:ssa.
      TUo Valdes oli varmaan huumorivaihtoehto kuten myös Akinfeev? Pari vuotta sitten Valdesilla hyvä kausi, nykyään laskenut entiselle tasolleen, lähes samat sanat Akinfeeviin.

      Mutta Neuer SELVÄSTI paras maalivahti?? Just joo..

      Poista
    3. Minä en ole sitä mieltä että hän on selvästi parempi, hän on minusta paras mutta ei selvällä erolla. Ja tästä asiasta on turha väitellä. Buffon, Neuer ja Casillas ovat todennäköisesti lähes kaikkien mielestä kolme parhainta ja he ovat niin tasaisia että on mielipide asia miten he sijottuvat tuon kolmen parhaan sisällä. Ja muuten Buffon on itsekkin sanonut Neueria parhaimmaksi...

      Poista
  11. Haluaisin blogin pitäjältä, ja oikeastaan miksei muiltakin, kysyä, että olenko nyt äärimmäisen paha ihminen, kun en tunne sääliä enkä myötätuntoa John Terryä ja hänen polveaan kohtaan? :D Kaikenkaikkiaan eilinen sunnuntai oli jalkapallollisesti lähes nappiosuma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et todellakaan ja jos muut ovat sitä mieltä siinä tapauksessa minäkin olen äärimmäisen paha ihminen :D

      Poista
    2. Toisen loukkaantumisen toivominen on erittäin epäkypää ja lapsellista. Kukaan oikea jalkapallofani ei toivo edes pahimmalle viholliselle loukkaantumisia, tuo kertoo lähinnä epäkypsyydestäsi ja iästäsi.
      Lisäksi ylen sivuilla hekottelet Cechin kypärän käytölle ja sanot nössöksi. Todella lapsellista.
      Itse kannatan Barcaa, mutta kaltaisesi pellet pilaavan muiden Barca-fanien maineen.
      Ehkä kuitenkin on vielä lapsellisempaa aiheuttaa muille myötähäpeää sanomalla itseäsi "Guruksi" ilman mitään perusteita.
      Et välttämättä ole äärimmäisen paha ihminen, mutta varmasti äärimmäisen lapsellinen ja naurettava trollaaja. Ehkä täysi-ikäisyyden myötä ulosantisikin kehittyy, mutta kannattaa pitää siihen asti taukoa typerästä provoilustasi. Ala edes kannattamaan jotain muuta joukkuetta!!

      Poista
    3. En sanonut missään kohtaa, että toivoisin kellekään loukkaantumista. Totesin vain, että sääliä ja sympatiaa loukkaantumisen johdosta ei täältä suunnalta heru. Siinä on huomattava ero, jonka käsittämiseksi toki vaaditaan raahtunen sisälukutaitoa ja ymmärrystä. Vielä ei toki tarvitse onnitella syntymäpäivän johdosta, mutta seuraavaksi ikää tulee täyteen 27 vuotta. Guruus on niin suuri valaistuneisuuden tila, ettei tavallinen ihminen välttämättä sitä huomaa, vaikka Gurun kanssa keskustelisikin.

      Me ollaan Hahin kanssa sitten jalkapallomaailman kovimpia pahiksia! Me ollaan leadereita, legendoja, kapteeneja ja KOVIA ÄIJIÄ, aivan kuten eräs hassunhauskoja kommentteja YLEn palstoilla Chelseasta kirjoitteleva heppu kutsuu kaveriaan JTtä :D

      Poista
    4. Sit mentiin (taas) Messinvihaaja-linjalle

      Poista
    5. Koittakaa ymmärtää että on eri asia toivoa jotakin jollekkin ja olla välittämättä siitä. Eli en siis toivo Terrylle loukkaantumista mutta en tunne silti mitään myöntätuntoa Terryä kohtaan.

      Poista
    6. Joo, kyllä tuon ymmärrän mutta guruus ja tavallinen ihminen sitä huomaa -kirjoitukset menevät överiksi

      Poista
  12. Huutonaurua tälle Zampalle, jonka juttuja voisi oikeasti luulla MV:n kirjoittamiksi. Tekopyhyyde guru ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messinvihaaja on aivan piripää joten vaatii aika paljon enemmän perusteluja että jotakuta voidaan haukkua häneksi

      Poista
    2. Kannattaa klikata tuota meikäläisen nimeä ja katsoa, mitä kirjoittelin ennen viimekesän EM-kisoja, kun tuli sellainen motivaatiopiikki. Mielestäni osuin ennakoissani aika hyvin kohdalleen, vaikka jalkapallon seuraaminen onkin minulle vain harrastus. Eikös olekin aika Gurua, että harrastuspohjalta vetelen vähintään yhtähyviä, ellen jopa parempia, ennakoita kuin nämä lajin ammattitoimittajat ;)

      Poista
    3. 3/8 jatkajaa oikein. Hienoa!

      Poista
    4. Lohkojen jatkoonmenijöiden suhteen olit ainakin lähes täysin väärässä. :D

      Poista
    5. Tuolla virhetarkkuudella minäkin olisin Guru monella urheilun alalla.

      Poista
    6. Jätitte sitten huomiotta ennen kisoja esille nostamani pelaajat, joista hyvin moni esiintyi edukseen otteluissa, joissa pääsivät pelaamaan sekä muita esille ottamiani asioita. Noh jos jalkapallon seuraaminen rajoittuu niihin tekstitvn tuloksiin, niin asiahan on tietenkin ihan eri...

      Poista
    7. Keskikentällä kiinnittäisin huomiota paluun maajoukkueeseen tekevään Marat Izmayloviin - 0 ottelua

      Maalivahti Tzorvas on osoittanut pärjäävänsä eurocupeissa mm. Panathinaikoksen maalilla... - 0 ottelua

      Suurin osa tekstistä on kirjoitettu potentiaalissa. Puolustelee siis jo mahdollisia virheitään.

      Ei ennakko ainakaan parempi ole kuin ammattitoimittajilta, vaikka keväällä Hesarista luinkin että Agüero on Cityn argentiinalaisista se kauhukakara.

      Poista
    8. Aivan, ennakkoon kun ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan. Jos tietäisin, olisin nyhtänyt Veikkaukselta jo sellaiset rahat, ettei töitä tarvitsisi tehdä...

      Ennakoin aika hyvin osuen Irlannin ongelmat ja vanhanaikaisen pelityylin. Tämän lisäksi myös Portugalin käyttämän keskikentän, Tanskan hyökkäys osui aika nappiin, Puolan aseena oli tosiaan Piszczek, Kuba ja Lewandowski, Kreikan keskikenttä osui hyvin kohdalleen, Venäjältä nostin esiin myös Dzagoevin ja niin edelleen...Sen sijaan sinulta hra(?) Anonyymi en tainnut nähdä enkä kuulla mitään ennakkoja tai tiivistelmiä kisojen aikana, vaan nyt kuulen räksytystä "Anonyymin" nimimerkin takaa :D

      Poista
    9. Tanskan hyökkäyshän on materiaaliltaan laaja, Puolan Dortmundin kolmikko ei ollut kenenkään tiedossa ennen blogiasi, Hah:kin nosti Dzagoevin hyväksi ennen kisoja, Irlannin heittopussiuden vedonlyöntikerroin oli varmaan 1,1.

      Kyllä, ihan hyvä blogi, en silti rupeaisi vertailemaan ammattitoimittajiin.

      Poista
    10. Loistava blogi, en lukenutkaan mistään muualta että Espanja ja Saksa ovat ennakkosuosikkeja. Täysin yllättävää että Lewandowski oli Puolan "ase", vauuh, mistä arvasit?. Portugalin käyttämä keskikenttä ei yllättänyt ketään. Venäjän karsintojen parhaan maalintekijän, Dzakoevin, nostaminen esiin oli huippusuoritus (ja vielä leijut sillä, pelle)! Minkälainen idioottiteini kehuu itseään tuolla roskalla? Tuo naurettavan "Guru"-sanan käyttö tekee sinusta vielä entistä naurettavamman (ja paljastaa nuoren ikäsi).
      Vastaavan itsestäänselvyyksien latelun olisi kuka tahansa voinut tehdä vaikka lukemalla jonkun iltasanomien ennakkoa. Ainoa "meriittisi" on, että lähinnä kehut itseäsi (ylen puolella myös muilla nimillä) moisen paskan suoltamisesta.
      Parempi kuin "ammattitoimittajat"?? SALLI MUN NAURAA!!! Omassa pikku maailmassasi olet varmaan elämäsi suurin sankari, jaksamisia henkisten ongelmiesi kanssa sinulle..

      Poista
    11. Jos kaikki oli jälkimmäiselle anonyymille ennakkoon noin selvää, niin mikset sitten tehnyt omaa ennakkoa ja kertonut meille näitä "itsestäänselvyyksiä" ennen kisoja?

      Puolan kohdalla mainitsin koko Dortmund-kolmikon. Kaikki eivät seuraa karsintojen maalitilastoja, joten Dzagoevin mainitseminen oli mielestäni perusteltua.

      En ole teini, enkä myöskään leiju millään. Totean vain tehneeni ennen EM-kisoja ennakot, koska minulta niitä pyydettiin ja mielestäni ihan harrastuspohjalta osuin aika hyvin kohdalleen, kun verrataan vaikkapa Veikkaajan tai Urheilulehden vastaaviin ennakoihin. Guru tulee oman kaveri- ja peliporukan(ovat kaksi eri porukkaa) myöntämästä tunnustuksesta.

      Erona olisikin se, että tein oman ennakkoni pelkkien julkaistujen joukkuekokoonpanojen pohjalta lukematta muiden julkaisuja. Oman ennakkoni oikeiden osumien lukumäärä oli samaa suuruusluokkaa muiden suomalaisten ammattitoimittajien esittämien kanssa, joten eikö tässä suunnilleen samalla tasolla olla?

      YLEn puolella kirjoittelen ihan vain omalla nimelläni, lisäksi joku katkeroitunut "Anonyymi" tykkää myös trollata sillä siellä :D Itseäni en toisilla nimimerkeillä kehu, koska saan kehuja ilmankin.

      Kirjoitukseni saavat monet kiehahtamaan, koska saan vastaanottaa anonyymien kaltaisia raivokirjoituksia sen sijaan, että joku esittäisi kirjoituksilleni aiheeseen liittyviä vasta-argumentteja. Ilmeisesti tekstini pitävät aika hyvin paikkaansa, kun harvemmin tulee itse aiheesta vastaväitteitä. Toki tiedosta myös sen, että välillä teksteissäni tulee käytettyä senverran vaikeampia sanoja, etteivät tavalliset "anonyymit" välttämättä aina ymmärrä.

      Poista
    12. "enkä myöskään leiju millään"
      No just joo, luetko itsekään juttujasi GURU?

      "koska minulta niitä pyydettiin"
      Itsekö pyysit?

      "lukematta muiden julkaisuja"
      Aikomoinen Guru, kun ei edes lue asiantuntijoiden juttuja..

      "YLEn puolella kirjoittelen ihan vain omalla nimelläni"
      Uskoo ken haluaa, ei ole vaikea huomata samoja sanoja muiden messipoikien jutuista

      "teksteissäni tulee käytettyä senverran vaikeampia sanoja, etteivät tavalliset "anonyymit" välttämättä aina ymmärrä"
      Kelaa takaisin ensimmäiseen kohtaan

      Jatka vaan elämääsi netin keskustelupalstojen Guruna, mutta älä luule tietäväsi lajista yhtään enempää kuin perus teininulikkaa.

      Poista
    13. Käytän vain lempinimeä, joka minulle on kehumielessä annettu. Se näyttää korpeavan osaa ihmisistä yllättävänkin paljon...

      En muista, kuka tarkalleen pyysi. YLEn puolella joku kyseli ja bloggerissakin joku taisi ehdottaa, että kirjoittaisin jotain omia julkaisuja.

      Luen toki, mutta omat ennakkoni tein lukematta muiden ennakoita ensin.

      En ole "Messipoika", vaan pitkän linjan Barcafani vuodesta 1994 alkaen. Messi on aika monella mittarilla tällä hetkellä maailman paras pelaaja, mutta ei edes oma suosikkipelaajani.

      En luulekaan, tiedän tietäväni lajista enemmän kuin esim. 99 % YLEn kommenteissa kirjoittavista tietää.

      Poista
    14. Aika ylimielistä tekstiä. Leimaatko kaikki Valioliigaa kehuvat ja siitä pitävät jalkapalloihmiset tietämättömiksi? Olet kuin samasta muotista Messinvihaajan kanssa, mutta Valioliiga ja La Liga käännettynä toisinpäin.

      Poista
    15. En toki leimaa tietämättömiksi. Valioliigaa saa kehua, sitä saa katsoa ja siitä saa toki tykätä, mutta minua vaan aina alkaa naurattaa, kun aletaan puhua "Kivikovasta Valioliigasta" ja aletaan väittämään, että siellä pelataan muka kovatasoisempaa jalkapalloa kuin esim. La Ligassa tai Bundesliigassa. La Ligan ja Bundesliigan otteluita on paljon viihdyttävämpää katsoa kuin Valioliigan pelejä, koska pelityyli näissä liigoissa on enemmän yksilötaitoon keskittyvää ja peli on taktisesti kehittyneempää kuin Englannissa.

      Älä nyt sentään vertaa minua siihen huomionkipeään trolliin. Minä pystyn perustelemaan mielipiteeni faktoilla ja tosimaailman tapahtumilla, enkä vinksahtaneen mielikuvituksen tuotteilla.

      Poista
    16. Onko Zamppa Valioliigan taso romahtanut nyt ihan parin viime kauden aikana? Mikäli olet tätä mieltä, ymmärrän näkemyksesi. Jos taas väität, että Valioliiga ei ollut kovin liiga edes vuosina 2007-2009, olet mitä luultavimmin vain Chelsean UCL-voitosta katkeroitunut Barca-fani, joka otti Chelsean voiton vähän turhan raskaasti.

      Faktaa on se, että Englanti oli Euroopassa suorastaan ylivoimainen noina mainittuina vuosina:

      06/07: 3/4 välieräjoukkuetta Englannista
      07/08: jälleen 3/4
      08/09: jälleen 3/4

      Miten voit tästä huolimatta väittää vakavissasi, että Valioliiga on heikkotasoisempi kuin La Liga saati Bundesliiga, josta ei ole tullut ensimmäistäkään Euroopanlaajuisen seurajoukkuekilpailun mestaria sitten vuoden 2001? Luultavasti tykkäät vain provoilla, mutta jotain rajaa sentään.


      Poista
    17. Pelin tasoa ei nyt voi mitata ihan suoraan pelkissä UCL-tilastoilla. Esim. Valioliigasta UCLssä on viime vuosina pelannut käytännössä sama poppoo, ManU, Arsenal ja Chelsea. Tuo neljäs paikka on vaihdellut Liverpoolin, Cityn ja Spursin välillä suhdanteiden mukaan. Tuossa vakiokolmikossa ei kauheasti edes pelaa englantilaisia...

      Jotta voisi vertailla pelin tasoa esim. juuri Valioliigan, La Ligan ja Bundesliigan välillä, pitää katsoa niitä keskikastin ja kärjen alapuolisen osuuden keskinäisiä otteluita. Niistä saa hyvän käsityksen siitä, millainen on pelin taso kyseisessä liigassa. La Ligassa ja Bundesliigassa nämä ottelut ovat viihdyttäviä, tulee hienoja yksilösuorituksia ja maaleja, peli on taktisesti kehittynyttä ja kannustaa innovatiivisiin sommitelmiin ja yksilösuorituksiin. Vastaavasti Valioliigassa tämä keskikasti on miehitetty hyvin voimakkaasti niillä isoilla ja fyysisillä brittijyrillä, jolloin pelikin on sitten sen näköistä. Märällä kentällä juostaan pallon perässä ja roiskitaan keskityksiä boksiin. Pelataan sitä samaa brittifudista, jota saarilla on pelattu 1960-luvulta asti.

      Valioliigan kärkijoukkueet ovat lähimenneisyydessä pärjänneet Euroopassa, koska ovat isolla rahalla ostaneet taitavia pelaajia latinomaista, Etelä-Amerikasta ja Välimeren maista. Tuon UCL-porukan jälkeen peli muuttuu aika radikaalisti, kun taas Espanjassa ja Saksassa lähes koko liigan joukkueet pyrkivät pelaamaan kehittynyttä jalkapalloa, kärkijoukkueet toki onnistuvat siinä astetta paremmin, mutta kaikki kuitenkin tähtäävät siihen, että palloa hallitaan, eikä vaan roiskaista sitä pois.

      Poista
    18. "La Ligassa ja Bundesliigassa nämä ottelut ovat viihdyttäviä, tulee hienoja yksilösuorituksia ja maaleja, peli on taktisesti kehittynyttä ja kannustaa innovatiivisiin sommitelmiin ja yksilösuorituksiin"

      Vittu sä oot sekasin! Taktisesti kehittynyt LaLiga aiheutti kyllä suurimmat röhönaurut pitkään aikaan. Viime kaudella esim barca pelasi kolme peliä putkeen maalierolla 18-0, ja puhut taktisesti kehittyneistä vastustajista. Olet jopa suurempi pelle kuin odotinkaan. LaLiga on viidestä suurimmasta nimenomaan se vähiten taktinen, tästä on myös aika laaja yksimielisyys asiantuntijoiden keskuudessa.

      "Valioliigan kärkijoukkueet ovat lähimenneisyydessä pärjänneet Euroopassa, koska ovat isolla rahalla ostaneet taitavia pelaajia "

      Öhöm, et siis seuraa edes alan julkaisuja..


      Zamppa, urheilualojen Guru 14.11:
      "Eikö Ronaldo ole tehnyt hienoja maaleja, kun ei ole ollenkaan ehdolla? Voi harmi..."

      Moi mä oon Zamppa, oon hei oikeesti yli 15v, enkä oo ees kehari. Enemmänkin "asiakirjoittaja", joka tietää lajista enemmän kuin muut koska onn fiksumpi kuin ammattitoimittajat.

      Poista
    19. "Minä pystyn perustelemaan mielipiteeni faktoilla ja tosimaailman tapahtumilla, enkä vinksahtaneen mielikuvituksen tuotteilla."

      Kuten:
      "La Ligassa ja Bundesliigassa nämä ottelut ovat viihdyttäviä, tulee hienoja yksilösuorituksia ja maaleja, peli on taktisesti kehittynyttä ja kannustaa innovatiivisiin sommitelmiin ja yksilösuorituksiin."

      Sisälsi taas tosi paljon faktoja. Suollat roskaa sieltä messilakanoiden alta, ja väität juttujasi faktoiksi. Bundesliigaa pitää sympata, jotta olisi ns hyvää pataa bloggaajan kanssa. Kun seuraat niin paljon, jopa enemmän kuin asiantuntijat, valioliigaa ja bundesliigaa, niin ihmettelen hiukan että kaikki kommenttisi esim ylellä liittyvät sattumalta siihen "aikuisten ihmisten" messi vs ronaldo -jauhantaan.
      Ne oikeat futiksen asiantuntijat kirjoittavat eräällä toisella foorummilla, jossa sinulle naurettaisiin. Siellä sinä edustaisit sitä 1% joukkoa.

      Poista
    20. Sisälukutaitoa kannattaa harrastaa. Olen koko ajan puhunut keskikastin keskinäisistä otteluista. Barca on niin kova joukkue, että käytännössä jokainen vastustaja joutuu pelaamaan sitä vastaan puolustustaistelua, joskus se onnistuu, mutta useammin ei onnistu.

      Seuraan julkaisuja. Tosin noinhan tuo Valioliigajoukkueiden euromenestys on tullut. Ei niissä joukkueissa, jotka ovat Valiliigasta ja ovat Euroopassa menestyneet, ole kovin paljoa englantilaisia pelaajia, vaan avainpelaajat tulevat niissä joukkueissa Etelä-Amerikasta ja eteläeuroopasta.

      Koitin kovasti muutaman vuoden kirjoitella sivistävästi YLEn puolella, mutta en kokenut siitä olleen mitään hyötyä, kun suurin osa ei näyttänyt ymmärtävän, vaikka kuinka yritin taktista puolta heille selittää. Nykyään kaikenmaailman Seppojen ja muiden härnääminen on tosi mukavaa, kun saa sitten lukea ja nauraa niille aivopieruvastauksille :D

      No nuo nyt olivat toki enemmän mielipiteitä. En kuitenkaan perusta mielipiteitäni mihinkään "vastustajaa ei kiinnosta" tai "UEFAn salaliitto" hupsutuksiin, vaan ihan tosimaailman tapahtumiin ja lajin sääntöihin jne. YLEn kommentoinnin selitinkin jo tuossa, siellä on kommenteissa 1000 merkin raja ja syväluotaavat taktiset pohdiskelut tai vastaavat olisivat ns. helmiä sioille.

      Poista
    21. Zamppa, urheilualojen Guru:
      ""Kivikova" Englanti näytti aika pehmeältä Ruotsin käsittelyssä"

      Tämä on nimenomaan sitä teinipoikien trollausta, joka tekee sinusta pellen. Ja sitten leijut tietämykselläsi ja hyvillä perusteluilla. Et tietenkään edes nähnyt tuota(kaan) matsia, haluat vain taas aloittaa jonkun keskenkasvuisten pippelimiekkailun.

      Poista
    22. Jo tokkiinsa, vittuilin vain Messinvihaajalle.

      Poista
    23. Et ole silti yhtään messinvihaajan yläpuolella, ehkä hänkin vain vittulee sinulle.

      Muut kirjoittaa paskaa -> olet fiksumpi ja tiedät enemmän.
      Itse kirjoitat paskaa -> kunhan vittuilit

      Ok, tämä selvä. Hyvää yötä!

      Poista
    24. Messinvihaaja on alinta pohjasakkaa

      Poista
    25. Hah on kateellinen alimman pohjasakan saamallille kommenttimäärille.

      Poista
    26. Saamille

      +1 kommentti

      Poista
    27. Ihme vaan kun täällä on ollut enemmän kommentteja kuin sillä piripäällä viimisinä kuukausina. Ja jos olet pannut merkille niin esim. Yhdessä MV:n jutussa olis seitsemän kommenttia vuorotellen Ei ja Kyllä eli aika naurettaavaa. Voin minäkin laittaa tänne ketjun johon lisäilen Ei ja Kyllä kommentteja. Ja jos olet MV niin aika säälittävä yritys.

      Poista
    28. Olen otettu, jos veikkaat minua MV:ksi mutta ei, en ole.
      Kurajoukkueen kommentit marraskuussa 97 + tämä
      Antibfc:n kommentit marraskuussa 45 + 46 + 11 + 90 + 109 + 19 = 320

      Poista
    29. No niin kai kun sieltä tulee kolmen päivän välein uusia juttuja ja kuten sanoin puolet kommenteista ei edes liity jalkapalloon. Ja hyi h*lvetti, miten joku voi olla otettu kun luullaan MV:ksi?

      Poista
  13. Zlatanin maali ei siis pääse tän vuoden puska-palkinnoksi mutta entä ensi vuoden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja eikö myös kurajoukkue.blogspotin puska-palkinto pitäisi jakaa äänestyksellä? Vink vink

      Poista
    2. Takuu varma voittaja sitten ensi vuonna, tuosta maalista on paha laittaa paremmaksi



      Muuten olisi ihan hauska idea mutta äänestys ei toimi, se menee aina jumiin

      Poista
  14. Oliko bloginpitäjä se kusipää joka istu mun vieressä ja tuuletti Saksan kolmea maalia mutta vain taputti Suomen maaleille Suomi-Saksassa ja puhui suomea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin paikan päällä ja tuuletin hulluna saksan maaleja mutta en puhunut tai huutanut suomeksi mitään vaan jollain muulla kielellä mitä en nyt muista. Suomen maaleille buuasin

      Poista
    2. Toivottavasti olet sitten vieraskatsomossa ensi syksynä iniesta-paidan kanssa. Zamppa vieressä runkkaa pedron kaatuilulle messi paidassaan, ja ihmettelee kun tämä ei olekaan kokoonpanossa :D

      Poista
    3. hahaaa huumorinyymi... löyhää on läppä ja ennenkaikkea vanhaa, häpeä.
      Sehän on tietysti faktaa sekin että espanjan starat vetää katsomoihin porukkaa hieman enemmän kuin joku georgia ja osa voi jopa taputtaa spanskien hienoille suorituksille. Älä masennu siitä jos vaivaudut paikalle.

      Poista
    4. Ei tuohon voi kuin nauraa :D en edes tykkää espanjan maajoukkueesta


      Näinhän se on

      Poista
    5. Miksi buuaat Suomen maaleille ja pidät Saksan puolia? Puhutko saksaa vai mikä sinut yhdistää heihin enemmän kuin Suomeen?

      Poista
    6. Puhun saksaa ja Saksa on myös olennainen osa elämääni

      Poista
    7. Tykkäätkö pojista? Pienistä? Mikä on sun lempiväri?

      Poista
    8. Sen verran tyhmä kommentti, että minä ainakin jättäisin vastaamatta.

      Poista
  15. Tänään Lloris päästi Arsenalia vastaan 5 häkkiä, vaikka Arsunhan piti nimeomaan kärsiä tehottomuudesta. Kertooko tämä Llorisista vai Arsun hyökkäysvoimasta, että Giroud, Podolski ja Walcott iskevät yhtäkkiä maaleja liukuhihnalta? Aika kova taso Valioliigassa, jos pelaajat, joille on naurettu Englannissa nöyryyttävät maailmanluokan maalivahtia, kuten luonnehdit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maalivahti voi mitään jos on paska puolustus

      Poista
  16. Kaikenkaikkiaan jalkapallofanin kannalta hyvä lauantaipäivä: Barca voitti Messin tehdessä tehot 2+1 ja lisäksi Chelsea hävisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkera paska. Etkö milllään pääse yli viime kevääsrä?

      Poista
    2. Katkera paska. Etkö milllään pääse yli viime kevääsrä?

      Poista
    3. Älä unohda myöskään Unitedin tappiota :D

      Poista
    4. Katkeraa porukkaa tosiaan. Missä bussihuutelut nyt ovat, Hah? United kyllä ansaitsikin hävitä naurettavalla keskikentällä Giggs-Carrick-Scholes, mutta Norwichin bussi ei edesauttanut asiaa.

      Unitedin miehitys huutaa tällä hetkellä laadukasta keskikenttämiestä, jolta ei lopu jalat kesken. Pappakaartilla tulos on valitettavasti tämä.

      Poista
    5. Jos jatkaisi Unitedin analysointia, niin ainoa osa-alue, jonka suhteen valittamista ei ole, on hyökkäys. Perinteisestihän Unitedin vahvuudeksi on laskettu vahva laitapeli, mutta tällä hetkellä sekin osasto vaikuttaa vähän väsyneeltä. Valencia on yhden kikan jalkapalloilija, eikä miehen aikeita ole puolustajana kovin vaikea ennakoida. Eilen Valencia taisi päästä kerran laitapakista ohi. Nanin tilanne on siinä mielessä tragikoominen, että mies on selvästi joukkueen monipuolisin ja tehokkain laituri, mutta on ilmeisesti ajautunut välirikkoon Fergusonin kanssa. Young on tällä hetkellä kadottanut vireensä totaalisesti.

      Keskikentän keskusta on ikuinen murheenkryyni, jonne hankintoja on huudeltu jo vuosia. Carrick on puolustussuuntaan ok, mutta avaavat syötöt ylöspäin loistavat poissaolollaan. Fletcher ei tarjoa tarpeeksi laadukasta vaihtoehtoa edes terveenä ollessaan. Papoille (Giggs ja Scholes) olisi jo aika sanoa kiitos hienoista vuosista ja siirtyä eteenpäin.

      Oikeastaan Cleverley-Anderson -kaksikko on ollut toistaiseksi toimivin nykyjoukkueesta. Kummankin liike on aivan eri tasolla aiemmin mainittuihin verrattuna, mutta riittääkö taso varsinkaan Andersonilla? Cleverleyn pelissä on tapahtunut kehitystä, mutta Anderson on edelleen aivan liian epätasainen vakioavauksen mieheksi.

      Poista
    6. - Onko mielestäsi sama asia bussipuolustaa Champions League finaalissa ja yhdellä Valioliigan kieroksella?


      - Valencia osaa säväyttää välillä, suurimmaksi osaksi ei saa mitään aikaan. Nani nyt on aika vitsi, ei kentälläkään saa mitään aikaan ja yrittää vaan säälittävästi matkia Ronaldoa. Youngia ei nyt omat fanitkaan halua kentälle. Aika huonolta tuo tosiaan näyttää.

      Carrick hyvä puolustus suuntaa? Eheheh huikea syöttö Yaya Tourelle jää historiaan loistavana namupassina. Fletcher on nyt aivan umpisurkea

      Onhan Anderson parempi kuin muut keskikenttäpelaajat mutta jos hän on paras kk pelaaja niin voi voi... Cleverley on oikeastaan ainoa jolla on jotain lahjakuutta.

      Lopuksi voisi sanoa että Unitedin hyökkäys on hyvä mutta muut osaalueet melko surkeita

      Poista
    7. - En viitsisi oikeastaan edes puhua koko termistä, sillä se ottaa arvoa pois voittavalta joukkueelta. Jalkapallossa ei ole olemassakaan taktiikkaa, jolla voisi korvata täysin taidon puutteen. Chelsean voitossa oli mukana myös taidokkuutta, vaikket sitä halua myöntääkään.

      - Nanista sen verran, että taisi olla pari vuotta sitten Valioliigan maalisyöttötilaston ykkönen ja on iskenyt maalejakin mukavalla tahdilla. Tehoissa mitattuna selvästi Unitedin ykköslaituri. Henkisellä puolella toki heikkouksia, mistä kertoo ailahtelevaisuus ja toisinaan keskittymisen puute.

      - Sanoin ok. Fletcherin sanominen umpisurkeaksi kertoo taas enemmän sinusta kuin Fletcheristä, ei pahalla. Toki pelillinen panos rajoittuu pitkälti rikkomiseen, mutta siinä roolissa Fletcher menettelee. Luovuuttahan Unitedin keskikenttä nimenomaan kaipaa. Olisiko Kagawa istutettavissa Cleverleyn pariksi kk:n pohjalle? Silloin japsin taidot menisivät toki hyökkäyspäässä hukkaan, mutta voisi sitä harkita ainakin väliaikaisratkaisuksi.


      Poista
    8. Chelsea korvasi järkyttävän taidonpuuttensa historian naurettavimmalla taktiikalla ja kaiken lisäksi aivanuskomattomalla tuurilla.

      Pari vuotta sitten ei oikein vaikuta nykyisiin esityksiin ja muutenkin täytyy myös katsoa peliesityksiä eikä pelkästään tilastoja

      Se että puolustelet Fletcheriä kertoo sinusta paljon. Ei Kagawaa voi laittaa keskikentälle tuohon roolin. Siltikin parempi vaihtoehto kuin Carrick

      Poista
    9. Historian naurettavin taktiikka, jos sillä voitettiin ucl? Taisi olla sittenkin aika hyvä taktiikka. Jos voittajan taktiikka on naurettava, niin et sinäkään kyllä paljoa lajista taida tietää.
      Jos Barca ei yhden miehen ylivoimallakaan osaa tehdä mitään muuta kuin juosta pallon kanssa boxin reunalle heittäytymään, niin turha siitä on vastustajaa syyttää.
      Bayerin pojilla vaan ei pää kestänyt ja muutenkin surkea esitys.
      Blogin kirjoittaja on katkeroitunut teini, joka ei osaa oikeasi perustella yhtään mitään, vaan hokee kateellisia mielipiteitään faktoina. Chelsea on ihan faktojen mukaan tällä hetkellä Euroopan paras joukkue, deal with it. Kaiva vaan ne hiekat pois pimpistäsi..

      Poista
    10. vaikka cl voitto olisikin absoluuttinen paremmuuden mittari niin siitä on aikaa ja ukkoja vaihtunu joten chelsea ei todellakaan ole paras tällä hetkellä ainakaan absoluuttisesti.Tällä logiikalla oli siis toki sitä viime keväänä vaikka voitto tuli miten tuli.

      Itse olen sitä mieltä että 1 tai 2 tai edes 10 peliä ei ratkaise sitä mikä on paras vaan vähintään 1vuoden pelit mieluummin 2-3vuoden ja tällä perusteella sanoisin että Barca on selvästi paras ja tämän jälkeen Bayern ja real.

      Poista
  17. http://www.youtube.com/watch?v=OeLryPwOCQY Tällä maalilla meinattiin voittaa puska-palkinto viime vuonna mutta tää maali http://www.youtube.com/watch?v=Bx6w6Ra_FyY ei päässy tänä vuonna edes listalle.

    Ai, niin joo, nimi painaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa myös missä sarjassa maali tehdään, vai lasketaanko koulun pelitkin tähän

      Poista
    2. Onhan siellä ehdolla maali naistenkin jalkapallosta, joten miksei vähän heikkotasoisemmista miesten sarjoistakin.

      Poista
    3. Naiset ovat tasa-arvon takia otettu mukaan

      Poista
    4. Typerää, että yksi kiintiöpaikka on aina varattu naisille, yksi Messille ja yksi Neymarille. Ei niillä maaleilla itsessään sitten niin väliä. :D

      Poista
    5. Typerää tosiian että naisille ja Neymarin kaltaiselle pellelle on varattu paikat mutta kyllä kaikki tietävät että Messi tekee joka vuosi useamman maaliin joka pääsisi listalle joten tässä ei ole kyse "kiintiöpaikasta"

      Poista
    6. Onhan tuossa harkkamatseja liuta ja onko maali Bolivian liigassa paljoakaan kovempi suoritus kuin Etelä-Afrikan.

      Poista
    7. Ystävyysottelu kahden kovan välillä on ihan riittävän kova, sanoinko että bolivian liigassa tehty maali on kova? Fifa haluaa ottaa yhtenäisyyden takia maaleja erillaisista paikoista, euroopassa tehdään kymmeniä maaleja jotka ovat tärkeämpiä ja hienompia

      Poista
  18. Tulosveikkaus:
    Bate-Lille 2-0
    Spartak-Barcelona 1-2
    Cluj-Braga 2-0
    Juve-Chelsea 1-1 (Chelski ei nyt sais hävitä, kun juutit ei kuitenkaan pistepottiaan kasvata)
    Nordsjälland-Shakhtar 0-2 (pistemenetys ukraaneille ois kiva)
    Valencia-Bayern 2-3
    Benfica-Celtic 0-1

    Älkää rahojanne tän puolesta laittako, tai syyttäkö minua, kun kuitenkin joku pieleen menee.

    VastaaPoista