tiistai 20. marraskuuta 2012

Maailman parhaimmat laitapakit

Fabio Coentrao



Jotkut voivat ihmetellä valintaa ja itsekkin mietin laitanko häntä tähän listaan mutta päädyi siihen että hänen tasonsa riittää tähän. Coentrao tekee paljon virheitä mutta hän paikkaa sen loistavilla esityksillä muuten. Eli tarkoitan että kun hän pelaa hyvin niin hän pelaa hyvin ja sitten on näitä pelejä missä mokaa täysin. Realissa hän on pelipaikkansa toinen vaihtoehto joka valitettavaa kehityksen kannalta. Pienellä kokemuksella Coentrao voi nostaa huomattavasti tasoaan.

 

Lukasz Piszczek



Keltamusta-dynastian avainhahmoja joka on noussut nopeasti parhaimpien laitapakkien joukkoon. Piszcezk on todella fyysinen ja teknisesti hyvä, kun tähän lisätään vielä nopeus niin puolalainen on kova paketti. Siitä kertoo Realin kova kiinnostus. Toistaiseksi, ja voi hyvinkin olla että todella pitkäksi aikaa, hän on Dortmundin pelaaja, pitkälti Dortmundin huikean nousun takia maisemanvaihdos ei ole enää ajankohtainen. Puolan maajoukkueen avainpelaajia ja hyvä vire näkyy myös siellä.

 

Stephan Lichtsteiner



Lichtsteiner on pelaaja joka voi pelata puolustajana, keskikentällä tai laidalla. Itse luokittelen hänet hyökkääväksi laitapakiksi joten hän pääsee tähän kategoriaan. Lichtesteiner on tunnettu kovasta työnteosta kentällä ja energisestä pelistä joka ilmenee hienoina laitajuoksuinna. Hän on myös vakituinen Sveitsin maajoukkuepelaaja mutta parhaimmat esitykset tulevat Juventuksessa. Oli kovaa vauhtia menossa PSG:hen kesällä mutta jäikin Juventukseen.

 

Dani Alves



Ehkäpä parhaimmat vuodet olivat pari kautta sitten mutt kyllä hän yhä on maailman parhaimpia. Dominoi täysin oikeaa laitaa, välillä ei tiedä onko hän puolustaja vai hyökkääjä. Tässä tuleekin pieni ongelma, hän viettää aikaa ehkäpä liikaa hyökkäyksessä. Loistavat tekniset taidot takaavat hienot kuviot esim. Messin kanssa. Kuten sanottua kehitys on jäännyt junnaamaan vähän paikoilleen mutta tuskin tällä on väliä kun hän on jo parhaimpia laitapakkeja. Kentällä ja sen ulkopuolella hyvin rehti pelaaja.

 

Jordi Alba



Ettei nyt kehuta Albaa liian aikaisin? No ei, kyllä hän ansaitsee paikkansa tällä listalla. Loistavat EM-kisat ovat jäänneet hänestä päällimäisenä mieleen. Myös Barcan paidassa on kulkenut hyvin. Ehdottomasti parannus Abidaliin. Pieni ja nopea Alba puikkelehtii pienistäkin väleistä. La Masian kasvattina tietää myös kaikkien seurakavereidensa liikkeet. Alba kuuluu jo nyt, nuoresta iästä lukuunottamatta, laitapakkien eliittiin.

 

David Alaba



Hieman sama kuin Alballa, onko liian aikaista nostaa liikaa näitä kahta nuorta laitapakkia parhaimpien joukkoon? Viime kauden alussa Alaba oli vasemmalla laidalla vasta kolmas vaihtoehto Lahmin ja Contenton takana. Loistavat esitykset nostivat hänet nopeasti Contenton ohi ja kun Lahm siirrettiin takaisin oikealle niin paikka oli Alaban, eikä hän pettänyt. Pelasi loistavan kevätkauden joka näkyi esimerkiksi hyvissä otteissa Realia vastaan. Bayern olisi tarvinnut Alabaa myös UCL finaaliin mutta pelikielto oli esteennä. Alaba on hyvin nopea ja teknisesti taitava. Tulevaisuudessa voi olla paras laitapakki maailmassa eikä se olisi edes ihme. Ikäisekseen hän on hyvin kypsä kentällä ja kuuluu myös tälle listalle.

 

Phillipp Lahm




Luultavasti maailman paras laitapakki, vielä muutama kausi sitten 4 parasta laitapakkia, eli Lahm, Maicon, Alves ja Ramos, olivat suunnilleen samalla tasolla. Ramos ei pahemmin kehittynyt ja on nyt keskuspuolustaja, Maicon on vanhentunut huomattavasti ja Alvesin kehityskäyrä on ollut jonkin verran alaspäin. Lahm puolestaan on nostanut omaa peliään ja on noussut Saksan maajoukkueen ja Bayernin kapteeniksi. Yhtä "tärkeitä" pelaajia ei ole muita kuin Casillas joka on Espanjan maajoukkueen ja Realin kapteeni. Lahm on todella vikkelä ja pienestä koosta huolimatta voimakas. Osaa laukoa hyvin ja tekee jatkuvasti upeita nousuja. Pystyy pelaamaan vaikka silmät kiinni Riberyn kanssa, tosin eivät enää ole samalla laidalla. Pystyy myös siis pelaamaan molemmilla laidoilla.

 

Marcelo




Marcelo on teknisesti paras laitapakki, käytännössä hän voisi olla winger nopeutensa ja taitojensa takia. Tämä näkyykin hyvänä yhteistyönnä Ronaldon kanssa. Kuten Cityä vastaan nähtiin niin maalintekokin onnistuu. Periaatteessa hänellä on kaikki edellytykset olla winger. Mutta nyt on kuitenkin laitapakki ja sen verran hyvä sellainen että pitää Coentraon takanaan Realissa. Kun Marcelo on terve niin hän on selvä ykkösvalinta.

 

Maicon



Kyllä, ei ole enää sama Maicon kuin vähän aikaa sitten vielä mikä on luonollista kun pelaaja vanhenee mutta pystyy yhä tarjoamaan jotain ja on ehdottomasti paras Cityn laitapakeista. Maicon on todella fyysinen, teknisesti vahva, nopea, omaa hyvän laukauksen. Toisin sanoen kun Maicon lähtee liikkeelle hän on kuin jyrä jota on mahdoton pysäyttää. On jo vuosia kilpaillut Dani Alvesia vastaan Brasilian maajoukkueessa. Maiconin ura lähenee loppua vääjäämättä mutta saamme varmaankin nauttia vielä muutaman kauden brassijyrän peleistä.

Honourable Mentios:

Gregory Van der Wiel - PSG
Ashley Cole - Chelsea
Marcel Schmelzer - Dortmund
Bacary Sagna - Arsenal
Aleksandr Kolarov - Man City
Christian Fuchs - Schalke
Nacho Monreal - Malaga

216 kommenttia:

  1. Objektiivisuus puuttu jälleen Valioliigattomuudessa. Ivanovic, Evra, Walker, Richards ja sitten vielä Ramos sekä Felipe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ivanovic ja Felipe unohtui mainintoihin, ramos on toppareissa, walkerilta kaipaan lisää näyttöjä. Evra? ehehehehehe

      Poista
    2. Yhtä lailla Maicon kuin Evrakin. Hieman jo historiaa.
      Onko Alaballe enempää näyttöjä kuin Walkerilla

      Poista
    3. Maicon on paljon parempi kuin Evra. Alaballa näyttöjä enemmän kuin Walkeria? No kyllä! Ei millään pahalla mutta Spurs ei ole lähelläkään Bayernin tasoa, Walkerilla ei ole mitään kilpailua tottenhamissa, Alaba pelaa vaativia pelejä chämppärissä, walker ei. Ja alaban esitykset ovat olleet parempia

      Poista
  2. Jälleen kerran hyvä lista, jännästi sinne on taas eksynyt Bundesliigassa pelaavia noin monta, mutta onpa siellä toki sitten Alves, Alba, Marcelo ja kumppanit myöskin ;)

    Itse heittäisin vielä tähän esille Lillen Mathieu Debuchyn ja Napolin Cristian Maggion, jotka olisi syytä ehkä mainita myös. Eikä unohtaa sovi myöskään Kroatian ja Shakhtarin pitkäaikaista oikean laidan huippupuolustajaa Darijo Srnaa. Lisäksi jos nostat esille Ashley Colen, niin pidetään myös Poolin Glen Johnson mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yllätä että zamppa on kitisemässä täällä, piszczek ja lahm on parempia kuin kukaan neljästä espanjan liigan pelaajasta ja alaba on parempi kuin coentrao ja on yhtä hyvä kuin alba joten en vittu huutelis siellä paljoakaan. Nuo espanjan liigan kaverit jos jotkut on turisteja täällä

      Poista
    2. Mitä mussutat? :D Minähän kehuin listaa ja vinkkasin vain, että aika monta Bundesliigapeluria on listalla myös. Alaban mukana oloa en täysin ymmärrä, mutta muuten ihan oikeat nimet ovat kyllä listalla.

      Alves ja Alba ovat tällä hetkellä top 5 maailman taitavimpia laitapakkeja ja pelaamaan ylöspäin. Marcelo ja Lahm kuuluvat myös siihen samaan porukkaan.

      Poista
    3. Alaba pelasi hienosti Bayernissa viime kaudella ja on vasta 20-vuotias, ennemmin Alban paikkaa listassa en ymmärrä, kyllä Alaballa näyttöjä on vähintään yhtä paljon kuin Alballa. Ymmärrän toki että kaltaisellasi barcahinttarilla on vaikea käsittää asioita, nyt Albakin on joku maailman paras vai? Voi jesus teitä gloryhunttereita.

      Poista
    4. Minä en ymmärrä miksi Alba ja Coentrao on listalla, ihme että espanjasta on noin paljon mukana pelaajia. 2 niitä kuuluisi olla.

      Poista
    5. Alba pelasi erittäin hyvin jo viime kaudella Valenciassa ja sen lisäksi aivan erinomaiset EM-kisat, oli mm. ratkaisemassa finaalia. Alaba on toki erittäin lupaava ja pelannut hyvin, mutta nostaminen noilla näytöillä ihan maailman parhaiden joukkoon...No mielipidekysymyshän se lopulta on :)

      Poista
    6. No olihan Alabakin loistava chämppärissä ja eteenkin realia vastaan ja kyllä mestareiden liiga on aivan yhtä hyvä näyttö kuin em-kisat

      Poista
    7. Vitun Zamppa, eikö muista liigoista saa tulla hyviä laitapakkeja. Bundesligasta 3, entä sitten, eikö sieltäkään kuten englannista saa tulla hyviä pelaajia? Räkäsestä espanajstasi otettiin 4 joten mitä sinä valitat? Nuo espanajan laitapakit näyttävät ennemmin eksyneen tuonne.


      Zampanvihaaja

      Poista
    8. Haha :D Kyllä joku nyt vetää pultteja oikein tosissaan! Minähän kehuin listaa ja kuittasin silmäniskulla huumorimielessä blogin pitäjälle, että "kuinka ollakkaan, että listalla onkin noin monta Bundesliigapeluria". Osa täällä ei tosiaan näytä ymmärtävän yhtään nettisarkasmin ja pienen pilailun päälle :D Taitavat nämä olla niitä Barcavihaajia ja/tai Selssifaneja ;)

      Laitoinhan omalle lisäehdotuslistalleni pelaajan Ranskan liigasta, Italian liigasta, Valioliigasta ja Ukrainasta, joten mikä tässä nyt oli siis se ongelma?

      Poista
    9. Niinpä, rauhotutaan nyt vähän :D sinulla Zamppa on näitä "faneja" aika paljon xD

      Poista
    10. Joo kateellisia räksyttäjiä riittää aina. Tuollaiset solvaukset saavat minut vaan nauramaan täällä, kun tiedän, että osuin ja upotin kommentillani täydellisesti :D Gurun ja Valaistuneen osa ei tosiaan ole aina se helpoin ;)

      Poista
    11. Todistimme juuri uuden "vihaajan" syntymistä, ainakin nimimerkistä päätellen Zampanvihaaja on syntynyt. Lieköhän sukua eräälle piripäälle

      Poista
    12. Todennäköisesti veli, serkku tai ehkä kuitenkin vain uusi jakautunut persoona erään "edelläkävijän" päässä...

      Poista
    13. Koko anti-bfc jäsen klubi koostuu MV:n jakautuneista persoonista joten ei yllättäisi että piripää on yöllä herännyt ja keksinyt olevansa Zampanvihaaja :D

      Poista
    14. "oten ei yllättäisi että piripää on yöllä herännyt ja keksinyt olevansa Zampanvihaaja"


      Päivät naurut :D

      Poista
    15. Voi hyvinkin olla Messinvihaaja toi Zampanvihaaja, eipä ole Mv:tä näkynyt kommentoimassa eilisen jälkeen omalla nimimerkillään :D

      Poista
    16. XD


      Se ei kestänyt Barcan voittoa ja sitä että Messi lähenee ennätystä, sen takia se ei varmaan oo käynnä vastaamassa kommentteihin :D

      Poista
  3. Come on!!! missä on kaikkien aikojen paras(ainakin viimeisen 15vuoden) laitapakki Roberto Carlos???
    Siis jos maicon mahtuu listalle (osin kaiketi vanhoilla meriiteillä) niin kyllä Carlosin olisi voinut lisätä ainakin mainintoihin vaikka ei toki enään parhaalla tasolla.En toki yhtään anzin peliä ole nähnyt,mutta ei kai noin laadukas pelaaja niin paljon tasoaan ole voinut laskea.

    Noista nimistä ottaisin Coentraon pois.Hän ei vain ole tarpeeksi tasainen pelaamaan laadukkaaksi ja ainakin realissa näyttää silti että pelaa vähän turhan kovassa seurassa.

    Listaa kun katsoin ja mietin vielä muita jos olisi jäänyt joku pois niin pakko olla samaa mieltä että Lahm on paras tällä hetkellä.Ramos myös hyvä silloin kuin tuolla paikalla pelaa.Alballa ehkä eniten potentiaalia kehittyä vielä paremmaksi/parhaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roberto Carlos?? No miksei oteta samantien Lev Yashin maalivahteihin. Jos et tiennyt niin Roberto Carlos on lopettanut jo uransa ja muutenkin parhaat vuodet oli joskus 6 vuotta sitten, onhan se nyt hieman eri asia kuin Maicon. Ja kuten sanoin Maicon pelaa vieläkin hyvin.

      No itsekin mietin samaa

      Ramos on tosiaan hyvä mutta hänen paikkansa on tuolla toppareissa, tosin ei se laitapeluun taito minnekkään ole hävinnyt. Alba ja Alaba ovat ne nuorimmat joista voi vielä tulla mitä vaan.

      Poista
    2. No ei nyt ihan sama kuin Yashin:D

      Jaa no voipi olla että muistini pätkii ja hän on jo lopettanut. Sanoin tuon oletuksella että pelaa vielä (ja käärii rahaa:D) my mistake.Ei maiconcaan ole LÄHELLÄKÄÄN sitä tasoa kuin 3-4v sitten toisin kuin vaikka alves jonka taso ei hirveästi ole heikentynyt vaikka pelasi omasta mielestäni parasta peliään jo sevilla aikoina. Lisäksi tuo oli osittain vain "heitto" syystä että oli oma suosikkini vaikka realissa pelasikin.

      Eikos Ramos ainakin maajoukkueessa pelaa laidalla?

      Joo alaba on nuori ja varmasti kehittyy vielä,mutta itse en ole hirveästi seurannut muutenkuin cl:ssä joten en ota enempää kantaa.

      Poista
    3. XD

      Kyllä Maicon minusta ainakin pystyy vielä tarjoamaan kovia esityksiä. Alves nousi tasaisesti mielestäni vuoteen 2011 mutta sitten ei ole enää parantunut, mutta ei siis myöskään huonontunut.

      Ei todellakaan, Em-kisoissa topparipari oli Pique-Ramos ja laitapakit Arbeloa ja Alba

      Ihan kaikille tiedoksi että vaikea Alabaa on tällä kaudella olut seurata kun tuli vasta pari viikko sitten takaisin

      Poista
    4. No jaa nähtäväksi paljonko maicon saa aikaa.Voipi olla että vähemmän kun cityllä taitaa kaydä niin että ei ole asiaa edes eurooppaliigaan.

      Joo em oli pique-ramos,mutta MM 2010 ja EM 2008 taisi ramos olla oikealla? No siitä toki aikaa,mutta jos pelaisi laitapakkia niin varmasti menisi top5 omasta mielestä top3.
      Alves oli aivan jäätävän hyvä sevillassa (jossa pystyi vielä erottumaan edukseen enemmän kuin barcassa) ja pelasi ns. yksin "total footballia" jos muistat.Toki taso on edelleen todella kova,mutta joukkue ja pelitkin vähän eri tasoa kuin silloin niin ei näytä NIIN hyvältä.lisäksi nyt alkaa ikä jo painaa (paitsi eilen toki mahtipeli:D)

      No eilen näin itseasiassa eka kerta tänä vuonna ja ihan ok peli.Ei häikäisevää,mutta 20v kaverilta aika varmaa peliä.

      Poista
    5. Siltä näyttää sillä luultavasti City ei saa ainuttakaan pistettä enää

      No niin, tuosta onkin aikaa, ei se Ramosin nykyiseen pelipaikkaan vaikuta, kyllä hän nyt on ihan toppari. Eilen Alves oli tosiaan vedossa.

      Toki kestää vähän aikaa että hän pääsee takaisin vauhtiin

      Poista
  4. No onko 3 nyt niin paljon, eteenkin kun 2 on selvästi maailmaan eliittiä. Espanjasta on 4.

    Debuchy kitisee siellä Lillessä ja ei ole motivaatiota pelata. Itse pidän Maggiota laitahyökkääjänä. Valioliigan keskikastin laitapuolustaja ei vakuuta :(

    VastaaPoista
  5. Bacary Sagna ja Aleksandar Kolarov. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sagna on hyvä mutta loukkaantumiset vaikeuttavat. Kolarov on hyvä hyökkäyssuuntaan ja on hyvä vaparien vetäjä

      Poista
    2. Korjasin vain kirjoitusvirheesi. :)

      Poista
    3. Jaa :D piti mennä kattomaan ja niinhän noi onkin, kiiressä vähän huolimattomuus virheitä xD

      Poista
  6. Aivan loistava tiistai-ilta futisfanin silmien kautta nähtynä! Barcalta ja Messiltä hieno peli jälleen kerran ja lohkovoitto on nyt näin sitten varma. Kaikista hienointa oli toki päästä YLEn selostamana näkemään, kuinka Juventus raiskasi Chelsean totaalisesti, Lontoolaisilla ei paria vastahyökkäysta lukuunottamatta ollut mitään mahdollisuuksia pelaavampaa Torinolaisryhmää vastaan!

    Shakhtar voitti samaan aikaan Tanskassa, joten Chelsea on nyt todella lähellä pudota jo alkulohkovaiheessa! Tähän ilon tapahtumaan riittää se, että Juventus pelaa tasan tai voittaa Donetskissa viimeisellä kierroksella! Oletetaan, että Chelsea voittaa kotonaan tanskalaiset, joten tällöin jos Donestkissa tulee tasapeli, päätyvät Juventus ja Chelsea tasapisteisiin, jolloin Juventus on keskenäisten pelien perusteella edellä. Jos Juventus taas voittaa, tällöin Chelsea ja Shakhtar olisivat tasapisteissä ja Shakhtar edellä keskinäisten otteluiden vierasmaalien takia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätkällä vissiin tylsää, kun pitää kolmeen eri paikkaan tulla kirjottaan tää sama? Pelistä sen verran että olipa vain vaisu Chelsea, eiköhän jatkomahdollisuudet menneet sinne. En usko, että Shakhtar voittaa Juventusta vaan pelaavat tasan jolloin molemmat menee jatkoon.

      Poista
    2. Ei todellakaan tylsää, päinvastoin! Chelsean putoaminen aiheuttaisi täällä suunnalla yhtä suuret juhlat kuin Barcan mestaruus! Halusin vain käydä laittamassa kaikille terveiset tältä illalta ja selittämässä, kuinka Chelsea pudotetaan jatkosta.

      Ironista olisi tosiaan, jos Chelsea putoaisi alkulohkovaiheessa vierasmaalisäännöllä.

      Poista
    3. Kyllä se vähän vituttaisi tosiaan jos vierasmaalisäännöllä tiputaan :D Chelsean hyökkäys kaipaisi kunnon hyökkääjää, Falcao olisi loistava valinta ja Torres sitten Atleticoon. Tekisi myös Torresille varmasti hyvää, saisi palata sinne missä ura alkoi. Mutta tuokin on vain huhu, saa nähdä tapahtuukohan tuotakaan siirtoa sitten.

      Poista
    4. ei Falcaolla ole mitään järkeä lähteä uraansa pilaamaan rupu-chelskiin, kun tää yks amatööri häärii penkin päässä. Eipä monesti oo kukaan näyttäny noin vastaantulijalta kuin chelski eilen.

      Poista
    5. Heti kun Chelsea avaa puolustustaan vähän niin käy näin, ihan keskikastin seura kuten olen aina sanonut. Olipa mahtava tiistai!

      Poista
    6. nythän se amatööri lensi pihalle, kuka seuraajaksi?
      Oisko Pep, sehän ois sopivasti "vapaalla jalalla", ei tarvi ku soittaa ja mies on penkin päässä.

      Poista
    7. Ei käy, varattu Bayernille :D jossain luin että Benitez olisi kiinostunut mutta onkohan molemmin puolista

      Poista
    8. Beniteziä ei kyllä kukaan täyspäinen ota valmentajaksi. Pep sen täytyy olla;)

      Poista
    9. Benitezin Inter pesti on jäännyt kyllä hyvin mieleen

      Poista
    10. Omasta mielestä tuo benitez mollaaminen menee ainakin jonkin verran (aika paljonkin oikeastaan) yli.
      Hän kuitenkin valmensi poolin cl:voittoon ja muutekin koviin suorituksiin kyseisessä kilpailussa ja valioliigassakin kohtuullinen menestys vaikka se pytty (valioliigassa) puuttuukin vielä,mutta unelma elää.
      Inter jobi toki oli katastrofi,mutta muistetaan että inter oli juuri voittanut KAIKEN mahdollisen muorinhon kanssa ja lisäksi pelaajat olivat jo vanhoja ja se uran tähtihetki juuri tapahtunut joten ei ehkä vain ollut nälkää seuraavalle kaudella ja benitez pistettiin syntipukiksi.
      Palataan vielä valencia aikoihin ja varmasti ainakin la ligan ystävät muistavat Benitezin uroteot joten miehen mollaaminen yhden epäonnistuneen (mielestäni jokainen olisi tuossa paikassa epäonnistunut) inter pestin jälkeen on turhaa.
      Toki benitezin uraan mahtuu huonoja (muitakin kuin inter) jaksoja,mutta entä sitten hän on kuitenkin osoittanut olivansa yksi parhaista ainakin minusta.Lisäksi hänen joukkueidensa pelitapa on viihdyttävä joten siinäkin mielessä hyvä kaveri.

      Joten onko teillä kellään mitään muuta benitezin haukkumisen perusteluiksi kuin yksi vitun inter fiasko?

      Poista
    11. Benitez ei nyt ole mikään mestarillinen pelaajien ostaja ja tätä taitoa Chelseassa arvostetaan enemmän kuin taktista osaamista

      Poista
    12. Otinkin kiinni lähinnä kommentteihin kuten:'

      "Beniteziä ei kyllä kukaan täyspäinen ota valmentajaksi"

      Poista
    13. No sinnehän se meni:D

      Poista
    14. no sinne tosiaan meni, katotaan miten miehen käy.

      Poista
    15. - No eihän Chelseassa kukaan olekkaan täyspäinen

      - Guardiola ei halunnut koska Chelsea ei ole riittävän hyvä joukkue ja siellä arvostetaan ihan eri asioita kuin mitä Guardiola arvostaa

      - Katsotaan jos saa edes kauden loppuun asti olla valmentajana

      Poista
    16. En usko että pep ikinä tulee menemään chelseaan.
      Kuitenkin täysin erilainen paikka kuin barca jossa hän selvästi viihtyi ja lisäksi kukaan noilla meriiteillä oleva valmentaja ei halua vajota alemmas chelsean mukana.

      Benitezin otteita on kyllä kiva katsoa jo heti sunnuntaina kun on iso peli edessä.Tuskin mitään mullistavaa saa aikaa,mutta josko edes jotain.Kyllä benitez kuitenkin on astetta jopa kahta parempi kuin di matteo ja AVB.

      Jos pep ei mene sinne niin olisko Benitezin jälkeen taas mourinhon vuoro? Jolloi vaikka manusta vieläkään irtoa pestiä.

      Mielenkiintoista myös nähdä saako benitez rahaa tammikuulle vai onko hän tosiaan vain välivaihe.

      No se chelseasta koska ei oikeastaan pahemmin kiinnosta.

      Poista
    17. Guardiola sanoi suoraan eilen ettei halua seuraan jossa paikka on noin epävarma

      Benitez on monta astetta kovempi kuin RDM koska tämä on täysin amatööri, on Benitez toki kovempi myös kuin AVB.

      Mourinho palaa varmaankiin Chelseaan, tuskin menee Manuun

      Vaikea kuvitella että Benitez olisi pitkäaikainen valmentaja

      Poista
    18. "Benitez ei nyt ole mikään mestarillinen pelaajien ostaja"

      Lainatakseni urpon hyvää kiteytystä ylen puolelta:
      "Rafa ei ole Chelsean fanien suosikki, ja teki monta huonoa hankintaa. Kuitenkin myös monta hyvää hankintaa: Garcia, Alonso, Reina, Lucas, Johnson, Agger, Arbeloa, Mascherano, Kuyt ja Torres (silloin erittäin hyvä hankinta)."
      -Eli myös loistavia hankintoja hinta/laatu -suhteeltaan

      "Guardiola sanoi suoraan eilen ettei halua seuraan jossa paikka on noin epävarma"
      -Guardiola ei uskalla mennä Chelseaan, koska joutuisi tulemaan toimeen suurten egojen kanssa, ja epäonnistumisen mahdollisuus olisi aivan liian suuri. Pepin aikana barcasta ulostettiin 2000-luvun parhaat hankinnat Ronaldinho ja Etoo, sekä myös Deco, Henry ja Zlatan koska Pep ei kykene johtamaan ns tähtipelaajia. Terryyn ja FatFrankin joukkueeseen hän ei todellakaan mene, joku City olisi ehkä viimeinen paikka minne menisi. Jälleenrakennusvaiheessa oleva Milan voisi ehkä hänelle sopia, mutta SerieA saattaa olla taktisesti liian haastava.

      "No eihän Chelseassa kukaan olekkaan täyspäinen"
      -Tähän itkunsekaiseen katkeruuteen alkaa jo kyllästyä muuten asiallisissa teksteissä.

      Poista
    19. Koska Benitez on luultavasti vähän aikaa Chelseassa, ostot pitää osua heti nappiin ja tässä Benitez ei ole hyvä.

      Guardiola osaa käsitellä pelaajia, jos Zlatanit hyppii nenille niin näkemiin vaan, Guardiola on menestynyt loistavasti ilman noitakin pelaajia.

      Väitätkö että Abramovitch on ullakoltaan ihan normaali?

      Poista
    20. Vajaa 20 mrd $ omaisuus, hieman pöpi. Jos on rahaa, saa sitä tuhlata, ja jos rahalle ei tule vastinetta, saa olla toimelias.

      Poista
    21. Tuhlatkoon mutta aivotoiminta ei silti ole normaalia

      Poista
    22. Aika vahvat on taas bloggaajan perustelut.
      Kommentti:

      "Guardiola ei uskalla mennä Chelseaan, koska joutuisi tulemaan toimeen suurten egojen kanssa, ja epäonnistumisen mahdollisuus olisi aivan liian suuri. Pepin aikana barcasta ulostettiin 2000-luvun parhaat hankinnat Ronaldinho ja Etoo, sekä myös Deco, Henry ja Zlatan koska Pep ei kykene johtamaan ns tähtipelaajia."

      Vastauksesi:
      "Guardiola osaa käsitellä pelaajia, jos Zlatanit hyppii nenille niin näkemiin vaan, Guardiola on menestynyt loistavasti ilman noitakin pelaajia."

      Et osaa heittää mitään vastausta kommenttiin, etkä edes perustele tuota "osaa käsitellä pelaajia" mitenkään. Etkö oikeasti osaa lukea kommentteja. Tuosta Zlatan-jutusta en jaksa edes väitellä kun et selvästi ole lainkaan perehtynyt koko asiaan.
      En väittänyt, ettei Pep ole pärjännyt. Väitin, että hän ei osaa käsitellä suuria egoja. Ymmärrätkö?

      Poista
    23. Ja minä tarkoitan edelleen sitä että Guardiola hoitaa nämä suuret egot omalla tavallaan eli jos ei kelpaa niin saa lähteä. Turha väittää että Guardiola ei osaisi hoitaa suuria egoja, nimenomaan Guardiolalla on ns. eniten "munaa" kun potkii kenet tahansa pihalle. Nimenomaan Guardiola teki asiat oikein kun teki itsestään joukkueen pomon joka valmentajan kuuluukin olla. Mites taas Chelseassa? Di Matteo tarjoili varmaan teetä Terrylle ja antoi manikyyrin Lampardille ja passasi kaikkia pelaajia. Äijä oli ns. tossun alla

      Poista
    24. Miksi vitussa alat puhumaan Chelseasta ja Di Matteosta, kun puhutaan Barcasta ja Pepistä? Huhhuh...

      Poista
    25. "Turha väittää että Guardiola ei osaisi hoitaa suuria egoja, nimenomaan Guardiolalla on ns. eniten "munaa""

      -Hän ei osaa tulla toimeen suurten egojen kanssa, tämä on nähty jo monta kertaa.
      Pepillä nimenomaan ei ollut munaa puhua Zlatanille puoleen vuoteen. Onko sitten eniten munaa, jos ei sano mitään??

      Poista
    26. Koska Di Matteo on äärimmäisen huono esimerkki valmentajasta


      Ai on luettu Zlatanin kirja vai? Niin olen minäkin ja selvästi Zlatanin ego ei kestänyt joten liioittelee törkeästi ja haluaa nolata Guardiolan.

      Poista
    27. Edelleen, Pep ei osaa tulla toimeen suurten egojen kanssa. Et tosin edes yrittänytkään perustella omaa väitettäsi.

      Poista
    28. Voi sen tulkita myös niin että suuret egot eivät tule toimeen Guardiolan kanssa joten saavat lähteä. Niin siis tarkoitin että pelaajien pitäisi tulla valmentajan kanssa toimeen, pelaajien pitää olla nöyriä koska he ovat hierarkiassa alempana. Paitsi jossain Chelseassa on päinvastoin.

      Poista
    29. Hyvä valmentaja tulee toimeen erilaisten pelaajien kanssa. Huono valmentaja pelkää tähtipelaajia, eikä uskalla puhua näille.

      Poista
    30. Guardiola ei tykännyt Ibrasta ja tämän aseenteesta joten tämä sai lähteä. Ja tuo puol vuoden puhumattomuus on vain myytti

      Poista
    31. Ei tykännyt Decosta, Ronaldinhosta, Etoosta, Henrysta tai Yayastakaan? Hyvän valmentajan täytyy tulla toimeen erilaisten persoonien kanssa.
      Oliko sinulla joku perustelu tuolle myytillesi, muuta siis kun toteat sanasi olevan faktaa? Varmaan juttelit Pepin kanssa tms?

      Poista
    32. Ei tarvitse tulla toimeen, Guardiola pystyy voittmaan pokaaleja ilman noitakin pelaajia joten ei hän tarvitse heitä vaan he Guardiolaa.

      Poista
    33. Mihin joku Yaya tarvitsee mielestäsi Guardiolaa?? Ei barca noita pelaajia tarvitsekaan, koska edelleenkään KUKAAN jalkapalloilija ei ole korvaamaton. Jotkut vain kaipaavat lajiin tähtiä, joilla lajin suosiota ja näkyvyyttä kasvatetaan ja innostetaan uusia pelaajia kehiin. Tähdet tuovat lisää katsojia, ja olihan jonkun Ronaldinhon peliä kivempi katsella kuin Sanchezin.

      Zlatanista vielä, että Pepin tuoreen elämänkerran kirjoittaja Guillem Balague sanoi toissa päivänä radiossa näin: "GuillemBalague tells @talkSPORT that Messi gave Barca an ultimatum over keeping Zlatan or him."
      Tuo saattaa tosin messin hieman huonoon valoon. Zlatan itse ei syyttänyt messiä yhtään mistään, päinvastoin totesi barcan olevan messin joukkue. J Voi olla että messi on vaatinut zlatanin myyntiä, mutta Pep ei ole voinut kertoa sitä hänelle ja on päättänyt vain olla hiljaa.

      Poista
    34. Missäs Yayan chämppärimenestys on ollut siirron jälkeen? Barcelona ei ole mikään sirkus kuten ei ole Bayernkaan missä jotkut ääliöt kuten Balotelli ja Ronaldo pelaavat vain sitä varten että heitä palvottaisiin ja katsottaisiin. Minä en kaipaa Bayerniin ketään tällaista. Meillä on jo nämä sirkusseurat kuten City, Chelsea ja Real, niille saa jo nauraa tarpeeksi. Messikin on tähti mutta on paljon vaatimatompi joten tätä on ilo katsoa. Ronaldinho kuuluu sirkuseläin kategoriaan.

      Totta kai Ibran joukkiot puhuvat omansa pussiin. Nämä satusedät keksivät mitä vaan mieleen tulee, pahimpana Mino Raiola. Zlatan inisi kirjassaankin että Messi vaati päästä kärkeen jolloin Ibra tippuisi. Vaikea uskoa tätäkään mutta vielä vaikeampaa olisi uskoa että Messi järjesti Ibran pois. Ei siiinä ole mitään järkeä. Messin paikka avauksessa on kiistaton, se on 100% varma. Hän pääsisi vaikka maalivahdiksi jos haluaisi. Ei hänellä olut mitään syytä heittää Zlatan pois, koska ei tästä ollut mitään uhkaa hänelle.

      Poista
    35. Yaya voitti jo valioliigan, ja tuskin ikävöi barcaa. Milläköhän perustelet tuon Balotelliin ja Ronaldoon liittyvän juttusi? Eiköhän sieltä tule taas joku tyhmä one-lineri..
      Bayernissahan ei ole ylimielisiä tähtiä.. eiku ainiin taitaa se hollantilainen sittenkin pelata siellä. Median mielenkiinto futista kohtaan on Saksassa vielä "hieman" jäljessä Englantia ja Espanjaa, joten siellä tähdet eivät olekaan yhtä isoja tähtiä kuin em maissa.

      Ibran joukkiot (oliko siis muita kuin Mino??) puhuvat tietysti mitä puhuvat, mutta tuo juttu olikin siis Pepin kaverilta. Kun messi siirtyi kärkeen, Pep pudotti Ibran penkille, joten kyllä itse ainakin uskon tuota Zlatanin väitettä.
      Tuo Messi pääsisi vaikka maalivahdiksi jos haluaisi -heittosi on taas näitä messilakanoissa nukkuvien fanipoikien juttuja joita en jaksa kommentoida..

      Poista
    36. Nyt puhutaan Champions Leaguesta, ei kansallisista sarjoista. Miksi pitäisi perustella? Ronaldo itse hölpöttää että muut ovat kateellisia koska hän on rikas, komea ja penaldo... ei ku siis hyvä pelaaja. Robben on nöyrä ja epäitsekäs pelaaja. Tässä kohtaa näen että tietämyksesi on rajallinen. Median kiinostus jalkapalloon Saksassa on vähintään yhtä paljon kuin englannissa, mielestäni jopa paljon enemmän. Saksa on ykkönen tässä asiassa. En tiedä mitä tarkoitit? Nyt päästään siihen asiaan minkä takia tietämättömät luulevat että mediaa ei kiinosta jalkapallo saksassa. Saksassa kukaan pelaaja ei ole suurempi kuin joukkue. Saksan media ei hypetä pelaajia vaan joukkueet ovat tärkeitä. Ja sitten ihmiset luulevat että mediaa ei kiinosta jalkapallo, täysin potaskaa. Ja en voisi olla tyytyväisempi että asiat eivät ole samalla tavalla kuine nglannissa että kun yksi pelaaja tekee maaliin, niin lehdet painavat extra numerot ja tulee keskusteluohjelmia ja kaikki poikavauvat nimetään tämän pelaajan mukaan. Tuo on pelkkää sirkusta.

      Poista
    37. Niin, eihän sinun tarvitse perustella mutta olisi vähän uskottavampaa.
      "Ronaldo itse hölpöttää että muut ovat kateellisia koska hän on rikas, komea ja penaldo"
      -Missä hän näin on kertonut? Asiayhteydestä irroitetut kommentit jostain dailymailista?
      Robben nöyrä ja epäitsekäs.. just..

      Kuka väitti ettei Saksassa mediaa kiinnosta jalkapallo? Kuitenkin brittilehdissä tai esim italolehdissä futiksella on suurempi rooli verrattuna muihin lajeihin. Et näköjään myöskään tiedä mitään englannin mediasta, en tarkoita pelkkiä roskalehtiä (joita ilmeisesti lähinnä luet).

      Et kommentoinut tuota Pepin kaverin haastattelua muuten mitenkään..

      Poista
  7. Alba parannus Abidaliin, ehkä hyökkäyspäässä, mutta Alba on kyllä puolustuspäässä aivan statisti verrattuna Abidaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mutta ei Abidalkaan enää olisi ollut parempi puolustuksessa, ikää on jo sen verran. Alba tuo juuri sitä laitanopeutta mitä Barca haluaa

      Poista
    2. mitäs se on rapia 30v, muutama hyvä vuosi vielä jäljellä. Mutta tosiaan Barcalle kelpaa tuo Alba niinkuin nyrkki silmään, koska pelaa niin vahvasti hyökkäyspäähän.
      Voisko Abidal olla kuntoutuessaan se vaihtoehto mikä laitetaan kentälle kun peliä on jäljellä semmoset 20minsaa ja Barca johtaa..
      Ainakin mitä muutama vuos sitten katteli pelejä niin se sälli oli kyllä joka kerta oikeessa paikassa.

      Poista
    3. Abidal on pelannut uransa aikana myös topparina, joten kuntoutuessaan toisi sillekin osa-alueelle oivan lisävaihtoehdon. Abidal ei ehkä ole ihan menneiden vuosien tasollaan, mutta ehdottomasti hyvä pelaaja rotaatioon mukaan.

      Poista
    4. No täyttäähän Abidal jo 34 vuotta joten tuskin nyt kauaa on enää mukana ja muutenkin ei tuon ikäinen enää pärjää Albaa vastaan taistelussa avauspaikoista. Onhan toki näitä Zanetteja ja Pirloja mutta tuskin Abidal kuuluu heihin

      Poista
    5. ai se oli jo 34... muistelin että 31/32.
      Joo ja tosiaan laidan lisäksi topparin paikka onnistuu.
      Mutta ens vuosi näyttää missä mennään...

      Poista
    6. Ensi kausi jäännee viimeiseksi

      Poista
  8. Hirveä ilkkuminen menossa Chelaean tappiosta, mikä toki on ymmärrettävää, mutta miksei kukaan puhu mitään Luiz Adrianosta? Taisi kaveri tehdä itsestään eilen yhden jalkapallokenttien suurimmista idiooteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se aika epäurheilijamainen temppu, normitilanteessa oksettaisi kaverin puolesta kovastikin, mutta nyt ei käytännössä ole mitään ajatuksia/tunteita asian tiimoilta, koska tuolla tempulla päästiin hyvin lähelle sitä, että Chelsea putoaa...

      Poista
    2. Ääliöitä molemmat, Chelsea sekä Luiz Adriano. Tosi oksettava pelaaja :(

      Poista
    3. Suomeksi Zampan sanat: Tyylillä ei ole mitään väliä, kunhan Chelsea häviää.
      Ja muuten, Maailman parhaat moket -jutussa kerroit ettei Messi ole lempipelaajasi Barcassa, mutta silti vain puhut "Barcasta ja Messistä"

      Poista
    4. Aivan täsmälleen oikein anonyymi hyvä! Pääasia ei ole se, kuka voittaa ja kenet, vaan että Chelsea häviää ja mahdollisuuksien mukaan vielä mahdollisimman nöyryyttävästi ja surkeasti!

      Barcafani olen vuodesta 1994 alkaen. Messi ei tosiaan ole suosikkipelaajani, mutta on Barcan paras ja tärkein pelaaja tottakai, joten hänestä puhutaan enemmän kuin muista. Myöskin hänen ennätyksen jahtaamistaan on ollut viime aikoina hyvin mielenkiintoista seurata.

      Poista
    5. Zamppa viime keväänä: "Chelsea pelaa anti-jalkapalloa, kun nössöilee."

      Zamppa nyt: "Ei se mitään, vaikka vähän oltaisiin epäurheilijamaisia, kunhan Chelsea putoaa."

      Kumpi on pahempi, puolustaa (ja tehdä samalla 2 maalia vieraissa) vai toimia täysin kaikkien mahdollisten fair play -sääntöjen vastaisesti? Jos Chelsea olisi tehnyt vastaavan maalin vaikkapa Barcaa vastaan, olisit täällä itkemässä miten kuvottava joukkue Selssi on.

      Ei mutta, sähän olit guru ja olet aina oikeassa, anteeksi kun vein kallista aikaanne.



      Poista
    6. Pääasia on, että Chelsea häviää.

      Chelsean ei tarvitse tehdä tuollaisia maaleja ollakseen kuvottava. Se on sitä jo nyt.

      Ei tarvit pyytää anteeksi, koska ihmiset ovat yleensä erehtyväisiä. Gurukin saattaa joskus olla, erittäin harvoin tosin, jos silloinkaan.

      Poista
    7. Kuin katkera joku voi olla? Yksi puolustamallla voitettu pytty. Ja osasihan Chelsea puolustaa. Se teki sitä 83 min onnistuneesti Bayernia vastaan. Sen jälkeen Bayern onnistui puolustamaan Chelseata vastaan 5 min.

      Poista
    8. Ei kyse katkeruudesta ole. En vaan voi sietää tuollaista sisäsiittoista ostoporukkaa, jonka omistaa ja jota johtaa henkilö, joka ei ymmärrä lajista yhtään mitään. Olen halveksinut Chelseaa, sen pelaajapolitiikkaa ja toimintatapoja siitä asti, kun Abramovits joukkueen osti. Tähän kun lisätään koko jalkapallomaailman oksettavin pelaaja John Terry ja selkäänpuukottaja Lampard, kentällä kieriskellyt ja teatteria pitänyt Drogba jne, niin oksennusreaktio on valmis.

      Poista
    9. Chelsea ottaa rahan ulkomailta, Barca muilta maan seuroilta ja Brysselin Bobrikov laittaa Suomen maksamaan Espanjan pankeille, jotka varmistavat ettei La Liga kupsahda.

      Barca-fanin mielestä on oksettavaa, jos joku antaa kaikkensa kentällä, siinähän voi vaatteet likaantua.

      http://www.youtube.com/watch?v=Ev1S8quL9rE

      Miten niin Lampard on selkäänpuukottaja? Ai kun petti West Hamin?

      Miten Barca-fani voi valittaa toisten filmaamisesta? Ei helvetti, mikä 26v teini siellä kirjottelee.

      Poista
    10. Terry:D:D tainnu pallo osua turhan monesti ja liian kovaa kupoliin

      Poista
    11. "Terry:D:D tainnu pallo osua turhan monesti ja liian kovaa kupoliin"

      Ahahaaha XD

      Poista
    12. Juu saisihan nuo La Ligan rahat tasaisemminkin jakaa, mutta ei se ota pois kuitenkaan mitään La Masian hienosta juniorityöstä.

      Lampard ja Terry puukottivat Villas-Boasta selkään, kun eivät kuuluneet enää niihin automaattiavauksen pelaajiin ja huomasivat, etteivät kykene enää oppimaan uutta pelityyliä. Terry ja Lampard savustivat kuppikuntansa avulla Villas-Boasin ulos, tähän kuppikuntaan kuului myös apuvalmentaja Di Matteo...

      Drogban kieriskelyt ja teatterit olivat koko Chelsea-uransa sellaista sontaa, että niistä nyt voi vähän sanoa, oli sitten Barcafani tai ei.

      Poista
    13. Oksetti kun näki Drogban jatkuvat filmaukset ekassa Barca ottelussa viime kaudella. Niin säälittävää että iso lihaksikas äijä kaatuu kun Xavin kaltainen hyönteinen vähän hipaisee

      Poista
    14. Jos oksettavista pelaajista puhutaan, niin mites se zampan suosikki Cesc, joka tykkää sylkeä vastustajaa naamaan kuin mies? Oliko se "vain oikein" Ballackille, vai oliko taas joku järkevä perustelu tempulle? Naamaan sylkäisy on kuitenkin ehkä se kaikkein neitimäisin temppu minkä kentällä voi tehdä.
      Barcajanarit voisivat myös olla ihan suosiolla hiljaa vastustajan filmaamisista:
      http://www.youtube.com/watch?v=Zq0EzF9f3Fk

      http://www.youtube.com/watch?v=7emkrNltU4Y

      Alemman kohdassa 6.12 myös tuo tilanne missä Messi vetää pallon voimalla täysin tahallaan päin katsojia sivurajasta yli. Tietenkää ei tullut korttia uefan suosikkipojalle, joka ei tee koskaan mitään väärää.

      Poista
    15. Ei pitäisi tarttua näihin trolleihin ja Barcavihaajien juttuihin, mutta koska nyt ei ole muutakaan tekemistä, niin vastataan nyt sitten.

      Cescin temppu ei ollut mitenkään hieno, mutta tosiaan jo Arsenalin ajoilta. On varmaan oppinut läksynsä. Jännä muuten, että Barcan pelaajien temput aina jaksetaan muistaa, mutta esim. Tottin sylkemisistä ei enää puhuta. Johtuu varmaan siitä, että AS Roma on ihan symppis seura, mutta Barcaa vihataan, koska Barca voittaa...

      Voi hellan lettas sentään! Barcavihaajien ja Realfanien "This is not for hate" videoita :D Siellä Realin pelaajat tallovat tahallaan jaloille, Pepe vetää tappotaklauksen Alvessin, joka ei onneksi katkaise yhden tämän hetken parhaan laitapakin jalkaa ja päätä ehkä jopa uraa...Arbeloa tekee obstruktiovirheen yms. Sitten itketään, jos Barcan pelaaja vähän tehostaa rikettä. Kateellisten huutelua...

      Tavallaan hyvä, että laitoit linkit, koska noistahan näemme sen paljon puhutun Chelsea - Barca ottelun tapahtumat, joista Chelseafanit ja Barcavihaajat itkevät edelleen. Drogban säälittävän kaatuilukalastelun rankkarialueella, kun pallo on karannut jo Valdesille ja kaksi tilannetta, joissa Chelseapelaaja pelaa pallon rankkarialueella Barcapelurin käteen ja itkee pilkun perään.

      Muistan tuon esille ottamasi Messin tapauksen myös, koska Messinvihaaja on siitä jaksanut itkeä moneen kertaan. Jos kuva olisi toisesta kulmasta, huomasit, että Messin kurottaessa palloon se on edelleen pelissä, rajaheittoa ei ole liputettu. Messi näyttäisi yrittävän saada jalkaansa pallon alle ja nostaa sitä korkeuksiin ja takaisin peliin, mutta ei onnistu kovassa vauhdissa.

      Aika heikko Barcan dissausyritys tuo viestisi oli. Messinvihaaja pystyy aika paljon parempaan, joten noiden väitteiden kumoamiseen ei paljoa edes tarvittu. Oli toisaalta kiva muistella sitä vuoden 2009 välierää, Drogban kaatuiluja ja kiukuttelua, Ballackin ja Övrebon hippaleikkiä jne.

      Poista
    16. Miksi myönsit itse aiemmin, että Övrebo teki tuossa ottelussa jotakin, mitä ammattituomarin ei pitäisi koskaan tehdä, Zamppa?

      Poista
    17. Övrebon ei olisi pitänyt alkaa leikkimään hippaa Ballackin kanssa ja kuuntelemaan Drogban ja muiden kiukkuamista ja "iholle käymistä", vaan rauhoittaa tilanne, vaikkapa korteilla tai suoraan ulosajoilla. Tuomarin ei koskaan pitäisi alkaa selitellä tuomioitaan pelin aikana pelaajille, eikä alentua heidän tasolleen, koska tuomari on ottelussa oikeudenjakaja ja näin pelaajien yläpuolella.

      Poista
    18. Juuri näin, suorat punaiset Ballackille ja Drogballe, Övrebon ainoa virhe ottelussa ettei nostanut kortteja enemmän

      Poista
    19. http://kurajoukkue.blogspot.fi/2012/10/howard-webb-manchester-unitediin.html

      Tässä olette eri mieltä kuin nyt.

      Poista
    20. Jep. Nyt kun satuin ajan kanssa ja tarkemmin katsomaan sen kuuluisan Övrebon viheltämän välierän tapahtumia uudestaan, niin huomasin monia asioita uudessa valossa. Esimerkkeinä juurikin Drogban kalastelu pallon jo karattua ja kahden Chelseapelaajan pelaamisen pallon Barcapuolustajien käsiin ja heti perään pilkun perään itkemisen. Sitten tietenkin Övrebon ja Ballackin hippaleikit, Drogban ja muiden mesoamiset ja tuomarin iholle käymiset. Jälkeenpäin tarkasteluna ja todettuna Övrebon olisi tosiaan pitänyt kortittaa enemmän Chelsean pelaajia, jopa aja heitä ulos.

      Poista
    21. Chelsea-pelaajia ei olisi tarvinnut kortittaa tai heittää ulos jos Övrebo olisi osannut asiansa aikaisemmin siinä ottelussa. Ballack tuskinpa olisi juossut ko. tuomarin perässä jos Chelsea olisi ollut menossa ansaitusti jatkoon, eikä Drogba olisi antanut hienoa lausuntoaan ottelun loputtua.

      Poista
    22. Drogbaa revittiin paidasta ja hän tehosti rikettä, kuten itse aina sanot, Zamppa. Lopetetaanko tämä tähän, jottet nolaa itseäsi enempää?

      Poista
    23. Katsopa, Zamppa nyt tämä video, ja kuvittele Barca Chelsean paikalle: http://www.youtube.com/watch?v=cVWNbD0pu9M

      1. Maloudaa rikotaan kevyehkösti , mies tehostaa rikettä kaatumalla. Ainoa vain, että rike tapahtui boksin sisällä, joten vapari väärä tuomio.

      2. Drogbaa revitään täysin selvästi paidasta.

      3. Toure ajelee Drogbaa suoraan sukille. Edelleen, mikäli kyseessä olisi Barcaa vastaan tehty rike, olisit yllättäen kanssani samaa mieltä.

      4. Piquen käsi ei todellakaan ole kiinni vartalossa, vaan hän selvästi estää maalipaikan syntymisen kädellään. Voiko selvempää pilkkua olla?

      5. Eto´on käteen ei pelata palloa, vaan käsi on kurotettuna pystyssä, nyt on pakko kysyä Zampalta, että etkö oikeasti ymmärrä jalkapallosta tämän enempää? Gurun luulisi pytyvän parempaan.

      Poista
    24. Ensin sanon, että ompa paskalaatuinen video!

      1. Malouda tavoittelee palloa ja menetettyään sen törmää puolustajaan ja pyllähtää. Vaparin voisi keskialueella tuosta viheltää, mutta ei missään tapauksessa pilkku.

      2. Pikkuisen revitään, mutta Dogba esittää kuolevan joutsenen vasta pallon menetettyään. Tilanne 50-50 onko pilkku vaiko ei.

      3. Erittäin pätkivä ja huono kuvanlaatu tästä tilanteesta, mutta Toure näyttäisi osuvan ensin palloon. Lisäksi Drogba pyllähtää todella helposti tilanteessa.

      4. Käsi ei ole kiinni vartalossa, mutta Anelka vippaa pallon suoraan käteen. Tässä kohtaa tilanne tulkitaan niin, että pallo pelattiin käteen, joten nykytulkinnan mukaan ei pilkku.

      5. Eto'on tilanteessa pallo näyttäisi osuvan videon mukaan olkapään/kainalon seudulle. Olkapäällä saa pelata jalkapallon sääntöjen mukaan palloa.

      Poista
    25. 2. Drogba ei olisi menenttänyt palloa ellei olisi ollut rikettä. Abidal ei kertaakaan koskenut palloon.

      5. Ojentajaan se osuu ihan selvästi.

      Poista
    26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    27. On yleisesti tiedossa, että keskialueella vihelletään mm. obstruktiovirheistä vapareita helpommin kuin rankkarialueella rankkareita. Toki rike on rike, mutta nykytulkinnoissa rankkarialueella ei vihelletä kovinkaan helposti edes käsivirheitä.

      Kakkoskohdassa pätee ihan sama asia, todennäköisesti olisi vihelletty, jos tilanne olisi ollut rankkarialueen ulkopuolella.

      Touren tilanteesta en kovin montaa videota ole nähnyt, mutta tuon perusteella näyttäisi kuitenkin osuvan ensin palloon. Drogban kaatuminen on myös liioiteltu siihen nähden, että jos kontakti oli, se oli niin pieni, ettei se tuollaista kaatumista aiheuta.

      Joidenkin mielestä nuo Piquen ja Eto'on käsikosketukset olivat pilkkuja, joidenkin mielestä eivät. Toistan edelleen, että nykyään rankkarialueella tapahtuneita käsikosketuksia vihelletään aika vähän. Hyvä esimerkki ja Eto'on tilanteeseen verrattava tapaus nähtiin siinä YLEn näyttämässä Lillen ja Bayernin ottelussa, jossa samantyylisestä tilanteesta ei vihelletty.

      Minusta Drogban ja Nestan tilanteissa on myös isoja tuomioon vaikuttavia eroja. Drogba kaatuu vasta, kun pallo on karannut taistellen siihen asti täysillä ja kurottaen siihen. Nesta taas on tilanteesta auttamatta myöhässä, Busquetsin takana, ja vetää tämän kylmästi nurin paidasta.

      On myös hyvä muistaa, että tuossa paljon puhutussa 2009 välierässä oli myös toisessa päässä tilanteita, jotka olisi voinut tuomita eri tavalla. Tämän moni asiasta edelleen vouhottava tuntuu monesti "unohtavan". Tämän lisäksi nämä tilanteet ovat nyt Barcan ja Chelsean välillä tasan 1-1 johtuen viime keväästä, jolloin maalipuut olivat siivittämässä Chelseaa finaaliin, vaikka itse peleissä olivatkin täysiä vastaantulijoita.

      Poista
    28. Tolpat halusivat kostaa Barcelonalle. Kyllä Zamppa tietää.

      Poista
    29. Zamppa, täytyy tuohon Bayern-Lille juttuun tarttua, siinä puolustaja kurotti oikein kätensä keskityksen eteen, yritti oikein ruumillaan päästä ylettymään mahdollisimman pitkälle. 99,9 tuomareista olisi antanut rankkarin nähtyään tilanteen. Tuossa tilanteessa todennäköistä on että tuomari ei nähnyt kunnolla koska muuten siinä ei ollut mitään epäselvää.

      Poista
    30. Kyllähän siitä tosiaan olisi viheltää voinut, mutta ei vihelletty. Kuten viime vuosina ei olla vihelletty kovinkaan monesta samantyylisestä tilanteesta, jotka ovat tapahtuneet rankkarialueen sivurajojen tuntumassa. Enkä muuten ole nähnyt tai kuullut mediassa juurikaan puhetta tuosta kyseisestä tapahtumasta. Syynä ehkä se, ettei se lopulta ottelun lopputulosta muuttanut miksikään.

      Poista
    31. Mutta Övrebon viheltämättömyys vaikutti todennäköisesti ottelun loppputelmaan.

      Poista
    32. jos oikeesti kattoo kunnolla tuon Eton "käsipallon", niin saattaa huomata, että pallo osuu ensin kylkeen, josta pomppaa sitten ojentajaan. Eli hyvin blokattu.
      Ehkä se piquen käsipallo oli "pahempi", vaikka siinäki pallo pelattiin suoraan käteen. Varsinaista liikettä palloa kohti ei kädellä tehty.
      Eikös tossa pelissä ajettu Abidal pihalle, kun Anelka kompuroi omiin jalkoihinsa...?

      Poista
    33. "Sitten itketään, jos Barcan pelaaja vähän tehostaa rikettä. Kateellisten huutelua..."

      Mutta jos Drogba jne. Olet kyllä ehkä tyhmin ihminen jonka juttuja olen lukenut. Itkenyt viime keväästä asti..

      Poista
    34. "Jos kuva olisi toisesta kulmasta, huomasit, että Messin kurottaessa palloon se on edelleen pelissä, rajaheittoa ei ole liputettu. Messi näyttäisi yrittävän saada jalkaansa pallon alle ja nostaa sitä korkeuksiin ja takaisin peliin, mutta ei onnistu kovassa vauhdissa"

      Olet myös sokea? Kuka väitti ettei pallo ole pelissä? Messilakanoiden välissä voi kuvitella mitä tahansa, mutta tuo oli kyllä täysin tahallinen tilanne. Barcafanitkin pystyvät sen myöntämään mutta kaltaisesi 12v teinit eivät tietenkää. Röhönaurua vielä tuolle viimeiselle lausellesi!!!

      Poista
    35. "Nesta taas on tilanteesta auttamatta myöhässä, Busquetsin takana, ja vetää tämän kylmästi nurin paidasta."

      Sergio taas "vähän korosti rikettä"? Pallo ei ole pelissä, kun Sergio kaatuu Puyolin jalkaan. Ja tämä oli taas täysin selvä tilanne, just joo. Oletkohan ikinä edes nähnyt kokonaista peliä tai käynyt kentällä. Tuo lapsellinen trollauksesi aiheuttaa melkoista myötähäpeää, olet tosi nolannut itsesi totaalisesti jo monta kertaa. Jos isukkisi lukisi näitä, hn veisi sinulta jo koneen piiloon.

      Poista
    36. 1. ""Sitten itketään, jos Barcan pelaaja vähän tehostaa rikettä..."

      Tässä kohtaa tarkoitinkin niitä tilanteita, joissa Real Madridin pelaajat tahallisesti talloivat Barcapelaajien käsien päälle heidän istuessaan maassa, jalkojen päälle heidän maatessaan maassa, Pepen tappotaklausta Alvesiin yms...Oletin tämänkin selviävän asiayhteydestä, mutta tietyille ihmisille asiat pitää näemmä vääntää rautalangasta.

      2. "Jos kuva olisi toisesta kulmasta, huomasit, että Messin kurottaessa palloon se on edelleen pelissä, rajaheittoa ei ole liputettu. Messi näyttäisi yrittävän saada jalkaansa pallon alle ja nostaa sitä korkeuksiin ja takaisin peliin, mutta ei onnistu kovassa vauhdissa"

      Minusta tilanne näyttää juuri tuolta, kuinka asian sanoinkin. Pallo on pelissä ja Messi yrittää pitää sen kentällä, mutta ei onnistu siinä. Ei ole olemassa mitään näyttöä sille, että hän tahallaan vetäisi sen katsomoon...

      3. "Nesta taas on tilanteesta auttamatta myöhässä, Busquetsin takana, ja vetää tämän kylmästi nurin paidasta."

      Aivan kuten sanoin. Xavi oli myös juuri antamassa/antanut kulman, kun tuo tilanne tapahtui. Nesta oli tilanteessa selvästi myöhässä ja Sergion takana vetäen tätä paidasta, kun pelaajat lähtivät liikkeelle. Sergio saattoi kaatua helposti tai ei, mutta tilanteessa oli silti rike, jonka luokittelisin 50-50 tilanteeksi, joku tuomari olisi voinut jättää viheltämättäkin.

      Poista
    37. Real Madrid - Maailman puhtoisin seura!

      http://m.youtube.com/watch?v=DHf8XsA5L00

      Poista
    38. 1. Et taaskaan perustele väitettäsi millään tavalla, vaan alat höpöttämään omiasi realista. Jos joku sanoo jotain negatiivista barcasta, aloitat aina "mutta real..nyyhnyyh.."

      2. "Ei ole olemassa mitään näyttöä sille, että hän tahallaan vetäisi sen katsomoon..."
      -Todella vahva "perustelu" taas. Onko yleensä jossakin tilanteessa jonkun teon tahallisuudestza mukan jotain "näyttöä"?

      3. Pallo ei ollut pelissä, kun Sergio alkoi kaatua. Ehkä mielestäsi 5050-tilanne, mutta noista ei ole koskaan aiemmin tullut pilkkua, joten enemmänkin 1-99 -tilanne. Ai niin, Sergio ei filmannut, kuten Drogba aina. Hän vain "korosti rikettä".

      Kaikki perustelusi ontuvat jälleen, ei yllätä. Argumentointitaitosi ovat korkeintaan ripari-ikäisen tasolla.

      Poista
    39. Chelsea - Barca väittelyyn vedetään jostakin puun takaa real? Vain barcafaneilla nämä..

      Poista
    40. 1. Kylläpäs perustelen! Juurihan sanoin, että tuossa nimenomaisessa tilanteessa puhuin juuri Barcelonan pelaajien korostavan virheitä tilanteissa, joissa Realin pelaajat tahallisesti talloivat heidän päälleen. Puhuin vain kyseisistä tilanteista.

      2. Itse asiassa sinulla on tässä se perustelemisen ja todistamisen velvollisuus. "Syytät" ja väität, että Messi olisi vetänyt pallon tahallisesti katsomoon, mutta mitään näyttöä tuolle tahallisuudelle ei ole...Varsinkin, kun peli oli tuon tilanteen tapahtuessa edelleen käynnissä ja kyseessä oli normaali pallontavoittelu tilanne.

      3. Kulmaa ollaan juuri antamassa kyseisessä tilanteessa ja kaikki tapahtuu yhden-kahden sekunnin aikana. Kentällä on vain yksi tuomari, jonka täytyisi nähdä, mitä noin 15 pelaajaa tekee tuona muutaman sekunnin aikana. Sergio teki juoksunsa juuri, kun Xavi lähti liikkeelle antamaan kulmaa, jolloin Nesta veti hänet paidasta nurin takaapäin. Joku tuomari olisi viheltänyt pelin poikki ja uusinut kulman, joku antoi rankkarin.

      Poista
    41. "Chelsea - Barca väittelyyn vedetään jostakin puun takaa real? Vain barcafaneilla nämä.."

      Puhuttiin yleisesti edellä esillä olleiden videoiden tilanteista, joissa tuli esille tapauksia mm. otteluista Real Madridia ja Chelseaa vastaan. Kannattaa perehtyä käsillä olevaan aiheeseen ennen, kuin alkaa huudella...

      Poista
    42. "puhuin juuri Barcelonan pelaajien korostavan virheitä tilanteissa, joissa Realin pelaajat tahallisesti talloivat heidän päälleen"

      -Eivät muissa tilanteissa "korosta"? Montakos tuollaista tilannetta löysit, kun ihan monikossa puhut?

      "mitään näyttöä tuolle tahallisuudelle ei ole...Varsinkin, kun peli oli tuon tilanteen tapahtuessa edelleen käynnissä ja kyseessä oli normaali pallontavoittelu tilanne"

      -Näyttönä juuri tuo video. Aika kaukana normaalista pallontavoittelutilanteesta, messi oli täysin yksin ja pallon oli jo menossa yli. Skyn kommentaattori piti temppua myös törkeänä.

      "Kentällä on vain yksi tuomari"
      -Mutta niitä tuomareita on silti enemmän kuin yksi

      "Nesta veti hänet paidasta nurin takaapäin."
      -Tuo "veti nurin" on kyllä täyttä paskaa, väitkö että tuommoisesta iso mies kaatuu. Täysin selvä filmi, vaikka olisi kuinka paksut barcalasit.

      "joku antoi rankkarin."
      -Tätä juuri koitin avata. Kukaan muu ei ole vastaavasta antanut rankkaria. Ei Barcaa suosittu, koska "joku antoi rankkarin.." justjoo..

      "Drogban kaatuminen on myös liioiteltu siihen nähden, että jos kontakti oli, se oli niin pieni, ettei se tuollaista kaatumista aiheuta"
      -Mutta Sergion kaatuminen ei ollut? Ottaako se oikeasti noin koville myöntää kurkkijan filmaavan, ja barcan hyötyneen siitä?

      Poista
    43. Saattavat toki korostaa, mutta nyt käsiteltiin juurikin noita videoita ja niissä tulivat esille nuo kyseiset tilanteet. Osoitin kommenttini juuri niihin tilanteisiin.

      Pallo oli menossa yli ja Messi yritti vielä siihen. Kovin realistista mahdollisuutta sen saamiseksi ei enää ollut, mutta tahallisuudesta meuhkaaminen on silti minusta vähintäänkin hieman liioittelevaa.

      Vain yksi tuomari voi keskeyttää pelin ja viheltää rankkarin. Avustavilla tätä mahdollisuutta ei ole.

      Veti paidasta takaapäin niin, että Sergio kaatui. Kaatuiko helposti vaiko ei on eri asia, mutta Nesta oli tilanteessa selvästi myöhässä ja kyseessä selvä rike.

      Kovin usein tuollaisia tilanteita ei edes nää. Puolustajat ovat yleisesti senverran fiksuja, että älyävät päästää irti ennen kuin toinen kaatuu. Pelaan itsekin muuten ja minua on revitty paidasta takaapäin. Voin sanoa, että kyllä se vauhdin pois vie ja saattaa siitä kaatuakin, joku kaatuu helpommin kuin joku toinen.

      Sergio ei filmannut, koska tilanteessa oli selvä rike. Sergio saattoi kaatua helposti, mutta siinä oli rike. Drogban tilanteen videomateriaali on senverran huono, ettei voi sanoa, oliko rike vaiko ei. Lisäksi Toure näyttäisi saman materiaalin perusteella osuvan ensin palloon.

      Poista
    44. Missä ne monet realin pelaajaT tallovat barcan pelaajien käsille, odotan videoita? Pepen sikailun muistan, mutta kaipaan esimerkkejä noista muista.

      Messi ei yrittänyt pitää palloa kentällä, näit kyllä itsekin.

      Tuomari voi tarkastaa tilanteen avustavalta.

      "Sergio ei filmannut"
      -Kyllä se vaan filmasi. Olet ensimmäinen ihminen jonka kuulen väittävän moista. Ei tuohon oikeasti kukaan kaadu. Toki voi kaatua jos juoksee Puyolia päin, mutta tuo oli päivän selvä filmaus. Tämä useimmat oikeat barcafanit myöntävätkin, joten en jankkaa asiasta enää kanssasi.

      Jotta totuus ei unohtuisi:
      http://www.youtube.com/watch?v=PIN7m_txh3M

      ..ja tuokaan ei ole filmaamista.. mutta drogba jne..

      Tuomarieilta menee välillä vihellyksiä väärin, mutta on todella lapsellista väittää ettei barcan eduksi.

      Poista
    45. Anteeksi, jos epähuomiossa laitoin ylimääräisen T-kirjaimen sinne. Pointti oli kuitenkin, että kommentoin vain noita kyseisen videon tilanteita.

      Tämän tietää vain Messi itse. Me muut voimme vain arvailla, kuinka asia oikeasti oli.

      Voi tarkistaa, mutta kuten sanottua kyseisessä tilanteessa hän joutui muutaman sekunnin aikana tarkkailemaan 15 pelaajan liikkeitä ja tekemään sekunneissa niiden pohjalta päätöksensä.

      Minusta termiä "filmaaminen" voidaan käyttää silloin, kun esitetään tilanteessa olevan kontakti tai virhe, jota siinä ei todellisuudessa ollut. Rikkeen korostaminen ja filmaaminen ovat minusta eri asioita.

      Yhyy, Sergio on kauhea pelaaja, koska on joskus tehnyt noin. Siispä hän filmaa aina, kun kaatuu, eikö niin? Samaisesta välieräparista Inter muuten selvisi jatkoon maalilla, joka oli selvä paitsio. Tämän moni Barcaa haukkuva useasti "unohtaa", mutta jaksaa silti muistaa Sergion kaatumisen.

      Tuomarit ovat vain ihmisiä ja heillä on suuri vastuu ja erittäin iso kenttä, joka pitäisi nähdä koko ajan. Yleisesti ottaen noita "virheitä" sattuu kaikkien suurseurojen eduksi, kuten esim. tuo Interin paitsiomaali, Abidalin väärin vihelletty punainen 2009 välierissä yms. Noista virheistä ja tulkinnoista päästään eroon sitten, kun tuomarit korvataan roboteilla tai tuomiot aletaan jakamaan hidastusten perusteella. Silloin peli ei tosin ole enää samaa jalkapalloa, mitä se nykyään on. Tosin Barcelona todennäköisesti voittaisi silloinkin.

      Poista
    46. Joo, Sergio ei olekaan muulloin filmannut.
      Jos rike on pieni, ja sitä näytellään isompana, niin kyllä se on juurikin filmaamista. Barcan sukelluskoulun kannattajat toki jaksavat vääntää tästä.
      Filmaaminen voi myös tarkoittaa loukkaantumisen näyttelemistä, ja sitähän barcan pelaajat osaavat.

      Väitinkö Sergion filmaavan aina? Todella usein hän silti filmaa, ja niistä lukuisista kaatumisista ei kyllä pitäisi antaa koskaan pilkkua.

      Tuomarivirheitä sattuu, mutta et ikinä myönnä barcan hyötyneen niistä. CampNoulle ne virheet eivät ole koskaan menneet vierailijoiden hyväksi.

      "Tosin Barcelona todennäköisesti voittaisi silloinkin."
      Paitsi että Chelsea on euroopan paras seurajoukkue, ja sekös kaltaistasi teinaria itkettää.. nyyhnyyh..

      Poista
    47. "Missä ne monet realin pelaajaT tallovat barcan pelaajien käsille, odotan videoita? Pepen sikailun muistan, mutta kaipaan esimerkkejä noista muista"

      Laiton videon jo aiemmin mutta se hukkui tuonne jonnekkin, tässä taas

      http://m.youtube.com/watch?v=DHf8XsA5L00

      Poista
    48. Etkö ymmärtänyt lukemaasi?
      Ei tuossa videossa "realin pelaajat tallo käsille".

      Barcan pelaajien lukuisista filmeistä ja sikailusta on netti pullollaan videoita, mutta en niitä jaksa kaivaa tähän.

      Poista
    49. arvon Anonyymi !

      Entä jos Busquetsilla on vain tavallista heikompi kipukynnys ja pienikin kolhu sattuu pahasti?

      terveisin
      toinen Anonyymi

      Poista
    50. Ja mitäköhän väliä on tallooko käsille vai jaloille, yhtä törkeää se silti on.
      Ne videot on kateellisten tekemiä.

      Poista
    51. "Ne videot on kateellisten tekemiä."

      Ja sinä kateellisena linkkaat niitä tänne?

      Poista
    52. Tietääkseni en ole linkannut mitään Barcan filmailuvideoita tänne

      Poista
    53. "Paitsi että Chelsea on euroopan paras seurajoukkue, ja sekös kaltaistasi teinaria itkettää.. nyyhnyyh.."

      Mutta onneksi samalla logiikalla Barca on MAAILMAN paras seurajoukkue, ja sekös saa sut sekoamaan....

      Poista
    54. "Tietääkseni en ole linkannut mitään Barcan filmailuvideoita tänne"

      Aah, tarkoitat että barcavideot ovat kateellisten tekemiä, mutta real-videot ok? Tietysti..
      Mikäs tuo anonyymin logiikka on?
      Euroopan paras seurajoukkue ratkaistaan ucl-mestaruudella. Joku muutaman joukkueen höntsä-mm ei ratkaise mitään (barca ei muuten osallistu tänä vuonna).

      Chelsean menestys harmittaa barcajanareita, ei yllätä. Väitelkää lapset seuraavaksi on Robin parempi kuin Justin Bieber, sopisi hyvin tänne tuo keskustelu.

      Poista
    55. Väitätkö että Realin videolla tekemät jutut ovat aivan puhtaita? Törkeitä rikkeitä, tuskin joku kateellinen niitä on tehnyt kun ei noissa ole paljon tulkinnanvaraa

      Poista
    56. Edelleen, väitätkö että barcan pojat eivät noilla videoilla filmaa? Törkeitä filmejä, tuskin joku kateellinen niitä on tehnyt kun ei noissa ole yhtään tulkinnanvaraa.
      En jaksanut kaivaa tämän kauden Sergion sikailuista videoita, mutta mies olisi ansainnut jo kolme punaista (sen yhden saadun lisäksi). Realin pelaajilta taas ylilyönnit ovat vähentyneet.

      Poista
    57. Ei tuolla videolla ollut ainuttakaan filmausta

      Poista
    58. Maailma on erilainen barcalasien takaa..

      Poista
    59. Ehkä mutta vaikea sanoa kun en ole kokeillut

      Poista
  9. Pari kuukautta sitten olit sitä mieltä, ettei Lichtsteiner ole kovin erikoinen. Kummasti on noussut maailman parhaiden joukkoon. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy myöntää etten niin paljon seurannut miehen otteita mut sittemmin olen tarkkaillut pelien aikana enemmän häntä, lukenut enemmän hänestä ja katsonut videoita :) odotinkin että joku kuittailee tästä :D

      Poista
  10. Kyllä se Maicon osaa nukkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko City oli surkea, ei vain Maicon

      Poista
    2. City kylläkin hallitsi toisella puoliajalla jo ennen tuota punaista korttia, joka oli kieltämättä naurettava.

      Poista
    3. Tehoton silti, pallonhallinta ei kerro hyvyydestä, tämän City osoitti eilen

      Poista
    4. Miksi pallonhallintaprosentista sai sitten omissa arvioinneissasi pisteitä?

      Poista
    5. Melko vähäisiä pisteitä ne olivat ja tarkoitin että pallonhallinta ei kerro aina hyvyydestä. Barcan tapauksessa joo.

      Poista
    6. Jalkapallo on Britteinsaarilla 1800-luvun loppupuolella kehitetty pallopeli, jossa kaksi joukkuetta pyrkii ensisijaisesti jalkoja ja päätä käyttäen saamaan pallon toisen maaliin useammin kuin vastustaja.

      Wikipedia

      Poista
    7. Samoilla saarilla United on keksinyt käyttää tuomareita saadakseen pallon maaliin
      Chelsea on keksinyt bussin ja on älynnyt pyytää apua Ganeshalta saadakseen pallon maaliin.
      City on keksinyt ruplat saadakseen pallon maaliin

      Poista
    8. Barcelona on keksinyt filmaamisen ja soveltaa Unitedin keksintöä saadakseen pallon maaliin.

      Chelsea jäädyttä pelin bussilla, Barca jauhamalla kolmiota Pique-Puyol-Xavi (siis kun kaikki on pelikykyisiä). Kummatkin hyviä tyylejä estää vastustajaa tekemstä maalia.

      Poista
    9. Barcelonan tyyli vaatii huomattavasti enemmän älyä ja taitoa, Chelsean tyylissä on aivan sama mikä lihakasa sinne rankkualueelle heitetään

      Poista
    10. Täällä kovasti jauhetaan Chelsean "säälittävästä bussista" ja hehkutetaan Dortmundia. Dortmund on pitänyt palloa koko cl:ssä tällä kaudella kolmanneksi vähiten, takanaan vain Celtic ja Cluj. Eikö sitten Dortmund ole bussijoukkue? Enemmän Chelsea on palloa pitänyt. Vai oliko sittenkin katsojan silmissä?

      Poista
    11. No ei täällä nyt niinkään ole Dortmundia jumaloitu. On todettu vaan että on loistava joukkue ja yksi parhaimmista. Dortmund ei tee mitään bussia rankkualueelleen vaan prässää paljon. Dortmundia ei kiinnosta pallon hallinta niin paljon vaan nopeat vastahyökkäykset, sen takia se ei pidä palloa niin paljon mutta ei se silti tarkoita että parkkeeraa bussin. Ja sitä paitsi Chelsean 10-0-0 taktiikkaa on vaikea lyödä.

      Poista
    12. "Dortmundia ei kiinnosta pallon hallinta niin paljon vaan nopeat vastahyökkäykset"

      Tämähän oli juuri se taktiikka jolla Chelsea voitti ucl:n.
      Mikä tuo 10-0-0 oli? Tiedätkö mitä paikkaa esim Drogba pelaa? Tuskin edes näit pelejä, kunhan jauhat itkunsekaista paskaa. Paras joukkue voitti!

      Poista
    13. Ei Chelsea ole mikään vastahyökkäysjoukkue, ne prässäävät vastustajaa ja saavat enemmän kuin yhden hyökkäyksen per ottelu. Chelseaei prässännyt ollenkaan vaan valui omalle rankkarialueelleen ja hyökkäyksiä tuli yksi per ottelu jossa joku roiskasee ylös pallon ja joku säntää perään. Chelsea ei ole lainkaan vastahyökkäysjoukkue. Tai voi olla nyt mutta keväällä ei todellakaan. Drogban pelipaikka taisi olla laitapuolustaja kevään Chämppäripeleissä jos oikein muistan.

      Poista
    14. Vai Chelsealla yksi hyökkäys per peli? Tuo itkuinen katkeruutesi on kyllä surkuhupaisaa, ja aiheuttaa kerta toisensa jälkeen maukkaat röhönaurut.
      Chelsea teki Napolia, Benficaa, Barcaa ja Bayeria vastaan 12 maalia. Barca ei tehnyt Englannissa tai Italiassa yhtäkään maalia, ja Milaniakin vastaan tarvittiin kaksi lahjapilkkua kotikentällä.
      Finaalissa vedot olivat 8-4´, joten turha inistä mistään bussista. Chelsealla kävi toki tuuri siinä ettei Messillä ja Robbenilla pää kestä kovassa paikassa kun pallo on pilkulla.
      Barcalla oli pallonhallinta ja vedot selvemmin hallussa, mutta jos katsoit pelejä, tietäisit että Chelsea pelasi vajaalla kun Alexis filmasi kortin Terryn hölmöilystä.

      Itke vain, tuota katkeraa roskaa on hauska lukea..

      Poista
    15. Poistin vahingossa vastaukseni joten en sitä jaksa uudestaan kirjoittaa mutta lyhyesti: finaali vedot 8-4, etkö tajua että blokatut vedot ei lasketa tuohon toiseksi millä tavalla se kertoo että ei ollut mitään bussia? Chelsealla nimenomaan oli bussi rankkualueella ja Bayernilla oli vaikeuksia saada vetoja aikaan. Eihän tuo liity mitenkään bussiin.

      Ai Sanchez filmasi? Ehehheheh Terryhän ei tehnyt mitään

      Hauskaa on se kun Chelsealla nauretaan koko ajan, jalkapallo maailman suurin sirkus

      Poista
  11. Eilen nähtiin todellinen Iniesta-Messi-Cesc-La Masia show! Enemmän kuin vain seura, Mes Que Un Club!

    Viikonlopun täydensi hienosti Betisin voitto Real Madridista ja ostoporukoiden 0-0 nyhjäys Stamford Brigdellä. Selssin fanit osoittivat myös, kuinka hyvin osaavat käyttäytyä ja kuinka paljon jalkapallosta ymmärtävät, buuatessaan Benitezille ja huutaessaan 16 minuutilla amatöörivalmentaja Di Matteon perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ¿Eikös Barcan eilinen avaus ollut 100% La Masiaa?

      Tämähän todistaa Chelsea kannattajien aivottomuuden erinomaisesti, amatöörivalmentaja laukkaa tuurilla mestaruuteen ja näin typerät Chelsea fanit luulevat että Di Matteo on jonkinlainen mestaritaktikko.

      Poista
    2. Suurimmalta osin kyllä. Alves oli avauksessa, mutta Montoya tuli aikaisessa vaiheessa tilalle. Lisäksi Thiago tuli kentälle loukkaantumisensa jälkeen, joten La Masian tuottamia pelaajia nähtiin ottelussa kentällä toista kymmentä.

      Benitez tuskin mitään ihmeellistä Chelseassa saa aikaan, mutta on kuitenkin ihan eri kaliiberin valmentaja ja taktikko kuin "kaikkien kaveri" Di Matteo.

      Poista
    3. Dani Alveskin nykyään LaMasiaa?
      Alba lähti junnuna, Cesc myöhemmin ja Puyol ja Sergio ostettiin vasta 17v ikäisenä, mutta kaikki ovat "omia". Myös Pique ostettiin barcaan.

      Poista
    4. Mainitsin Alvesin pelaajana, joka ei ole La Masian kasvatti. Montoya on ja korvasi hänet eilen aikaisessa vaiheessa.

      Alba lähti peliajan perässä muualle, kun Giovanni Van Bronckhorst oli itse oikeutettu vasen pakki. Cesc ostettiin Arsenaliin aikana, jolloin keskikenttää miehittivät Xavi, Deco, Van Bommel, Giuly, Ronaldinho jne. Puyol ja Sergio ovat pelanneet La Masiassa, vaikka siirtyivätkin hieman myöhemmin. Pique pelasi juniorina Barcassa, kävi ManUssa ja palasi takaisin.

      Poista
    5. Alba, Pique ja Cesc saivat koulutuksensa La Msiassa joten ovat selvästi Barcan kasvatteja.

      Poista
  12. En helposti lähde vertailemaan pelaajia toisiinsa, mutta mielestäni ihan ok listaus. Omien mieltymysten perusteellahan tällaisia listoja tehdään, riippuen myös siitä kenen pelejä katsoo.
    Alaba on kyllä hieman vieraassa seurassa, vaikka hyvin keväällä pelasikin. Pizczek mahdollisesti myös hieman yläkanttiin arvioitu, vaikka on toki loistava pelaaja. Kyllä tuosta listasta näkee, mitä joukkueita on tullut seurattua. Dortmundin ja Bayerin molemmat laitapakit listalla..

    Silti kyselen, että missä Arbeloa? Luulisi, että edes tuohon alempaan listaan pääsee, varsinkin jos Maicon on maailman parhaita (??). Kolarov on myös toki hyvä, mutta enpä ihan terävimpään huippuun laskisi. Van Der Wiel ei mielestäni myöskään kuulu tuonne. Coentrao varmasti kuuluu, oli kesän kisoissa mielestäni ehkä paras laitapakki. Realissa kuitenkin yleensä ollut heikompi.

    Nyt kun Realin kerran mainitsin, niin mielestäni Marcelo on ehkä suurimpia syitä (esim Özilin ja DiMarian huonouden lisäksi) realin heikkoon menestykseen tällä kaudella. CR7 jää laidallaan todella yksin ilman Marcelon tukea.

    Lichtsteiner kuuluu ilman muuta viime kauden perusteella tuohon, tällä kaudella hieman taso vaihdellut. On se tosin myös Dani Alvesillakin vaihdellut. Jos wingbackit otetaan listalle (Licht, Maggio), niin mielestäni myös Asamoah kuuluu tuonne. Ollut kuitenkin jopa Lichtiä parempi alkukauden todella vaativalla paikalla. Lichtillä ja Asalla on erikoinen tuo wb:n rooli: ovat käytännössä laitapakkeja ja laitahyökkääjiä samaan aikaan. Tuossa roolissa saattaisi joiltain muilta kunto loppua. Kolarovia käytetään nykyään myös wingbackina, mutta aivan eri roolissa kuin noita Juven juoksukoneita.

    Ramos voisi olla tuossakin listassa, vaikka on toki nykyään toppari. Chiellini taas pelaa neljän linjassa vaspaa, joten hän voisi myös periaatteessa olla listalla. Chiello on ollut alkukauden ailahteleva, mutta ilman muuta parhaita puolustuspään pelaajia. Viimeksi loistava peli Chelseaa vastaan: 16 katkoa ja mielestäni ehdoton MoM. Hazardille tulevat pääpallot rinnalla haltuun jne..

    Lisätään vielä tähän nimiä, jotka voisivat aivan hyvin olla ainakin tuolla alemmalla listalla:
    Baines, Ivanovic, Monreal, Pereira, Criscito, Juanfran, Walker, Fuchs, BAE, Balzaretti, Vermaelen, Srna, Cissokho..

    Alaban lisäksi tulevia "parhaita laitapakkeja": Azpi, DeSciglio

    ..Ja Lahmin kanssa "yhtä tärkeitä pelaajia" on Casillasin lisäksi ainakin yksi italialainen: Se toinen niistä kahdesta parhaasta maalivahdista.


    Tuota maalivahti-listaa en vaivautunut kommentoimaan, mutta mielestäni siinä oli ylimääräinen nimi: Akinfeev. Pari vuotta sitten maailman huippua, mutta ei kyllä enää mitenkään. Esim De Sanctis menee edelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Azpi ei käy blogin pitäjälle kun on väärä seura. Urpon liputtama liiga näkyy selvästi mutta niinhän se aina hieman paistaa henkilöstä riippumatta

      Poista
    2. Jos Alaban näytöt ei riitä vielä niin ei kyllä Albankaan. Ja Schmelzer on kuitenkin vain maininnoissa. Barcasta ja Realista on 2 laitapakkia. Ka kuuluhan top5 seuroista olla lähes kaikki avainpelaajat näin karkeasti sanottuna. Ei toki päde aina. Mielestäni on aika kohtuuliista että Alaba on listalla ja Schmelzer maininnoissa. Dortmund, Bayern, Real, Barca ja Juventus ovat tämän hetken parhaimmat joukkueet. Juventuksesta olisin ottanut enemmän mutta on jäännyt vähän hämäräksi onko Juvessa edes laitapakkeja.

      Arbeloa on suoraan sanottuna surkea, en ymmärrä miksi hänet pitäisi edes mainita
      http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2012/11/13/3523511/weak-link-arbeloa-under-threat-for-real-madrid-spain

      Asamoah ei mielesäni kuulu tälle listalle, ei pelipaikkansa eikä välttämättä tasonsa takia. Maggion lasken laitahyökkääjäksi, raja on häilyvä näissä tapauksissa.

      Ramosista tulee mieleen nykyään pelkästään toppari joten ei missään nimessä kuulu tähän. Samoin Chiellini, älä huoli Chiellini on varmasti parhaissa toppareissa

      Kiitos, tuossahan on monta nimeä jotka laitan mainintoihin, jotenkin vaan unohtuu osa pelaajista. Eli ihan hyvä että mainitsette puutteita, niin osan voi lisätä vielä.

      Azpi?? 23 vuotias on toki nuori mutta Alaba on 3 vuotta nuorempi. Toiseksi Azpi tuskin tulee kuulumaan Espanjan maajoukkueeseen. Aivan tusinapelaaja. DeSciglio on toki lupaava mutta Alaballa on enemmän näyttlöjä. Lisään toki hönet mainintoihin.

      Tarkoitat kai se kolmanneksi paras maalivahti :D mutta joo, tuokin unohtui

      Jaa, itse näen Akinfeevin vielä ihan hyvänä

      Poista
    3. Azpi ei käy koska on huono pelaaja. Ei sillä nyt ole väliä vaikka puhuisi oman liigansa puolesta. Nyt puhutaan kuitenkin parhaista liigoista ja pelaajista joten vaikka vähän liioittelisi niin kyllä aika lähellä totuutta mennään.

      Poista
    4. Tuosta liputtamastani liigasta nostin lähinnä Pereiran ja Balzarettin esiin, mutta myös DeSciglio on ollut alkukaudesta erinomainen.
      Tuo Azpi ei maailman parhaisiin kuulu, mutta pidän häntä silti lupaavana. Mielestäni oli eilen joukkueensa paras pelaaja.
      Maggio ei kyllä laitahyökkääjästä käy. Maajoukkueessa aina rb, mutta Napolissa oikeastaan samassa roolissa kuin Licht Juvessa. Puolustussuuntaan Maggio ei kyllä ole kovinkaan varma. Miehen suurin ongelma on tason suuri vaihtelu.
      Asamoahin otin esille Lichtin yhteydessä. Miehet pelaavat aika tarkkaan samaa pelipaikkaa, ja mielestäni Asamoah on ollut alkukaudesta parempi, ehkä jopa Juven paras pelaaja. Nuo pelipaikat ovat tuossa joukkueessa toki muutenkin hieman vaihtelevia, kun jo parikin maalia on tehnyt wingback toisen wingbackin syötöstä.
      Arbeloan surkeudesta olen eri mieltä, enkä tosin erityisesti arvosta noita goal.comin hassuttelujuttujakaan. Arbeloa ei toki ole mitenkään näyttävä pelaaja eikä mikään maailman paras, mutta täyttää paikkansa joukkueessaan hyvin. Sijoittumiseltaan Arbeloa on hyvä, ja pelasi hyvin kesän kisoissa. Ei Arbeloa mitenkään suosikkini ole, mutta ottaisin häönet joukkueeseeni ennen Maiconia, Kolarovia ja VanDerWieliä.

      ..mutta kuten sanottua, makuasioita ja hassutteluahan nämä listat ovat..

      Poista
    5. Minne tuo pisteytys on muuten hävinnyt? Turhan työläältä se vaikutti jo alussa toki.

      Hienoa, että olet myös huomannut tuon Lichtin tärkeyden joukkueelleen. Alkukaudesta oli hieman toinen ääni kellossa:

      "Lichtsteiner ei ole hyvä eikä välttämättä pelaa Juventuksessa tänä vuonna. Ja Lucio on vielä Barzaglia edellä. Ja tuo sinun avaus on perseestä. Juventus tippuu tolla taktiikalla lohkoon."

      "katsoin aika monta peliä viime kaudella. Ai on pelannut 3-5-2 koko pre seasonin? Ei ihme että on mennyt niin surkeasti. Ei tuota Lichtsteineria tarvitse perustella. Isla, Cacers ja De Ceglie ovat parempia."

      Siinä olit kyllä oikeassa, että alkulohkoon jääminen huonojen pelien myötä ei olisi mikää järkyttävä yllätys, tätä lohkoa nimenomaan ei saanut jättää vikan pelin varaan.
      Lucio saattaa siirtyä muualle jo tammikuussa, luulen että otettiin alunperin ringin leventäjäksi kun oli riski että Bonu bännätään.
      Isla ja DeCeglie taas ovat olleet Juven suurimmat pettymykset tällä kaudella. Isla oli sunnuntaina (jälleen) joukkueen huonoin pelaaja, tuo wb-rooli ei tunnu sopivan hänelle ollenkaan. Caceres on ollut ihan ok, vaikka tuskin laidoilta tai puolustuksesta avauspaikkaa ilman loukkaantmisia tulee.

      Poista
    6. En enää jaksanut tehdä sitä :) pian kylläkin aloitan saman touhun ilman pisteytystä, eli käydään joukkueiden viikko läpi.

      Olin tainnut nähdä ne huonommat pelit häneltä enkä oikein kiinittänyt huomiota. Nyt olen tarkkaillut enemmän.

      Eikö Islaa työntää vähän ylemmäksi, laitahyökkääjäksi? Vaikka Juventuksessa tuntuu että ero laitahyökkääjällä ja wb:llä on aika pieni.

      Poista
    7. Isla ei tunnu oikein pärjäävän tuolla nyt loukkaantumisen jälkeen, enkä usko että ylempänäkään kun mies on jotenkin hidastunut todella paljon. En vielä silti tyrmää, koska oli todella hyvä viimeiset pari kautta. Tuo Lichtin rooli on toki yksi haastavimpia.
      Eipä tuota Lichtin tärkeyttä viime kaudella välttämättä huomannut, kun miestä ei hehkutettu kuin lähinnä fanien keskuudessa. Juuri hänen ja Vidalin kaltaisia pelaajia arvostan eniten, taistelijoita. Juventus on aiemmin ollut kuuluisa siitä taisteluhengestään, ei niinkään kantapääkikkailuista ja neppailusta. Vaikka uutta Nedvediä tuskin tulee, niin oikeaan suuntaan ollaan taas menossa vahvasti.

      Löytyi sattumalta tuubista erittäin mielenkiintoista pohdintaa Conten taktiikasta liittyen erityisesti Chelsea-peliin. Tuossa on tavallaan kiteytetty hyvin, miksi tuota Juven monipuolista liikkumista vastaan on todella vaikea puolustaa.
      http://www.youtube.com/watch?v=LCjeGbHZe0A

      Vastusta sekoittaa helposti omaa peliään jos keskittyy pitämään Pirloa. Kaikki vastustajat toki tuntevat Pirlon, joten usein hänet pyritään pitämään irti pallosta, mikä avaa paljon tilaa muille. Toki Pirlon peluuttaminen alhaalla on tekee vastustajan vastahyökkäykset vaarallisiksi kun Vidalin ja Marchision etäisyys toppareista kasvaa liikaa.

      Mitä Juven peliin tulee, niin ole kyllä huolissani Shahktar-pelistä. Uskon että kotijoukkue todella haluaa voittaa, ja saivat edellisestä kohtaamisesta paljon itseluottamusta. Juve varmaan yrittää pitää palloa, mutta ukrainalaisten (tai brasilialaisten ja armenialaisen) vastahyökkäykset tulevat olemaan vaarallisia. Pidän Chelsean pykimistä todennäköisempänä kuin Juven voittoa, onneksi tasurikin riittäisi. Joku raja Chelsean tuurillakin pitää olla.

      Poista
    8. Onneksi sentään Vidalia hehkutettiin ja kyllä ihan aiheesta

      Tuo oli hyvä video, nuo Chiellinin täysin vapaat nousut ovat kyllä ihmeellisiä. Näen samankaltaisuutta Bayernin ja Dortmundin taktiikkojen kanssa. Bayern luo neliöitä Schweinin ja kolmen puolustajan kanssa myös tuolla omalla puoliskolla. Toisaalta hyökkäyksessä Bayern jatkaa neliöiden muodostamista. Jos ollaan oikealla laidalla niin Robben, Lahm, Kroos ja Schweini ryhmittyvät yhteen ja vasemmalla taas Ribery, Alaba, Gomez ja Schweini. Dortmund taas käyttää myös tuota kolmoiden muodostamisa hyökkäyksessä.

      Niin, videolta näkee miten Oscar on kiinni Pirlossa koko ajan ja tämä jätti tilaa Chiellinin nousuille.

      Älä huoli, kyllä Juventus hoitaa Shaktarin :) Chelseasta on ehdottomasti päästävä eroon.

      Poista
  13. Tässä yksi hauska vitsi :)

    Abramovich kyseli Guardiolaa Chelsean valmentajaksi . Guardiola vastasi pienen empimisen jälkeen: " minun on pakko kieltäytyä sillä minulla ei ole bussikorttia"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään kehtaisi kirjoittaa omalla nimellä..

      Poista
    2. Miten niin? Vitsihän oli mainio

      Poista
    3. Vammainen nauraa vähemmällä..

      Poista
    4. Hyvä että sinua naurattaa

      Poista
  14. En saanut kommettia oikeaan kohtaan joten vastaan tänne alas.

    Eli juttu meni näin:

    Anonyymi: "Paitsi että Chelsea on euroopan paras seurajoukkue, ja sekös kaltaistasi teinaria itkettää.. nyyhnyyh.."

    Minä: "Mutta onneksi samalla logiikalla Barca on MAAILMAN paras seurajoukkue, ja sekös saa sut sekoamaan..."

    Anonyymi: "Mikäs tuo anonyymin logiikka on?
    Euroopan paras seurajoukkue ratkaistaan ucl-mestaruudella. Joku muutaman joukkueen höntsä-mm ei ratkaise mitään (barca ei muuten osallistu tänä vuonna)."

    Eli kyseessä on sinun logiikkasi ei minun.Mielestäsi Chelsea on siis tämän hetken paras seura euroopassa ja ainoa mittari jolla tuo olisi täysin totta on että ovat hallitsevia cl:mestareita.Muuten tuo on vain mielipide.
    No kuka on hallitseva seurajoukkueiden maaliman mestari? niinpä! ja mitä kautta sinne päästään? niinpä! joten sinun logiikalla chelsea on paras euroopan seura ja barca tätä kautta maailman paras ja ainakin omaan korvaan maaliman paras kuulostaa paremmalta.

    Omalla logiikallani seurojen paremmuutta on aika vaikea määritellä,mutta jos se pitäisi tehdä niin katsoisin noin 3-5 viime kautta enkä yhtä/kahta/kymmentä peliä.Jos katsotaan viime kausia niin barca on cl:ssä ottanut 2mestaruutta ja kaksi kertaa tippunut välierissä(tulevalle mestarille) lisäksi 3kotimaan mestaruutta.Näiden lisäksi todella monta "vähemmän" arvokasta pyttyä.Chelsea taas ottanut 1 cl:voiton ja ollut kerran välierissä häviämässä tulevalle mestarille.Tämän lisäksi yksi kansallinen mestaruus ja monta "vähemmän" arvokasta pystiä.

    Joten molemmilla logiikoilla barca on parempi seura kuin chelsea jos käytti mitä mittaria/logiikkaa tahansa niin barca on viimeisten vuosien menestynein seura ja samalla tietysti paras.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Euroopan paras seurahan selviää kaikkein luotettavimmin UEFA rankingista (http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/index.html), joka ottaa huomioon jokaiselle joukkueelle tasapuolisella pisteytyksellä viisi(5!) viimeisintä, tai tässä tapauksessa 4 edellistä ja meneillään olevan kauden. Eihän tuokaan tietenkään mikään täysin vedenpitävä vertailu ole, mutta kuitenkin tarpeeksi tarkka ja realistinen.

      Poista
    2. Chelsea oli viime kaudella euroopan paras joukkue, tämän kauden paras selviää toukokuussa. Onko tuota nyt niin vaikea ymmärtää?
      Paras ratkaistaan tietääkseni kentällä eikä uefa-rankingeissa.

      Poista
    3. UEFA ranking vaan sattuu perustumaan juuri niihin otteisiin kentällä ja huomioi viiden kauden menestyksen. Sen listan kärkeen ei voi nousta voittamalla puolustussumpulla muutamaa ottelua, kuten yksittäisen pokaalin voi voittaa. UEFA ranking näyttää, mikä joukkue on pitkällä aikavälillä paras ottaen kuitenkin huomioon myös yksittäiset menestykset.

      Poista
    4. Mutta Barca oli edelleenkin maailman paras seurajoukkue viime kaudella onlo sitä niin vaikea tajuta???????

      Poista
    5. Pikku barcafanit voivat arvostaa "kovatasoista" seurajoukkueiden mm:ää ihan niin paljon kuin haluavat. Barca ei siis voi olla tämän kauden paras, koska tuohon kisaan osallistuu vain ucl-voittaja. Ennen tuota cuppia sanottiin intercontinental-cupiksi, jonka voittajaa tuskin kukaan piti maailman parhaana joukkueena. Esim Internacional oli siis mielestäsi parempi kuin barca 2006?

      Chelsea on siis mielestäsi maailman paras seurajoukkue, jos voittavat tuon kisan tänä vuonna? Euroopan parhaasta on turha enää väitellä, kun se tuli koko kauden kestävän turnauksen perusteella (joka on edelleen se arvostetuin seurajoukkueiden turnaus).

      Pikku barcapoikia taitaa vieläkin harmittaa aika kovasti.. voi kyynel!

      Poista
    6. Tajua nyt lapsi ja opettele lukemaan!!!

      Käytin tässä KOKO ajan SINUN logiikkaa jonka mukaan chelsea on paras koska voitti cl:län ja tätän euroopan seuramestaruuden.En tällä logiikallasi katso yhtään miten pelataan ja kenen kanssa pelataan vaan VAIN JA AINOASTAAN TITTELIÄ ja barca on viime vuoden maailman paras seurajoukkue tällä logiikalla. Ymmärrätkö jo???

      Ja kyllä chelsea jos voittaa tuon tittelin on tällä logiikalla maailman paras seurajoukkue.

      Itse jos vaikka oppisit lukemaan sanoin että barca on paras ihan muista syistä johtuen kuin 1 pokaalista.

      Otin tähän kiinni vain kettuillakseni en ole barca fani ja minulla ei ole suuremmin mitään chelseaa vastaan(paitsi kun pelaavat poolia vastaan).

      Arvostuksesta vielä jos vaikka olisit nyt jo oppinut lukemaan niin sanoin että cl on arvostetuin sitten oma liiga ja sitten oma cup sitten muut.

      Pointti on se että barca nyt sattuu olemaan hallitseva seura mm voittaja samoin kuin chelsea cl voittaja.

      Jos mennään vielä ihan alkuun niin alunperin otin kiinni väittämään: "Paitsi että Chelsea on euroopan paras seurajoukkue" en siihen että chelsea oli viime keväänä paras.Tätä väitettä kun ei vain pysty todistamaan koska kuka voi sanoa kuka on juuri tämän hetken paras.Ainoa konkreettinen todiste on cl voitto jonka voittaja on euroopan paras,mutta yhtäläillä seura mm voittoja on maailman paras ja kyllä sen voittaminen itse asiassa vaatii enemmän kuin cl:län voitto.

      Joko opit lukemaan jos et niin älä vaivaudu vastaamaan.

      Poista
    7. Vastasin jo. höhööhööh

      Poista
    8. Chelsea on euroopan paras seurajoukkuejoukkue, koska voittivat ucl:n. Miten sitä on niin vaikea ymmärtää?? Euroopan paras seurajoukkue ratkaistaan ucl:llä, ihan virallisestikin.
      Entisen intertotocupin voittajaa tuskin kukaan pitää maailman parhaana.

      "sanoin että barca on paras ihan muista syistä johtuen kuin 1 pokaalista."
      "Tätä väitettä kun ei vain pysty todistamaan koska kuka voi sanoa kuka on juuri tämän hetken paras"

      Ovatkohan löpinäsi hiukan ristiriidoissa? Lopuksi sentään toteat saman kuin itsekin totesin:

      "Ainoa konkreettinen todiste on cl voitto jonka voittaja on euroopan paras"

      Poista
  15. "Miten sitä on niin vaikea ymmärtää??"

    Sitä ei ole vaikea ymmärtää enkös juuri sanonut että ucl mittarilla chelsea on paras.


    "Entisen intertotocupin voittajaa tuskin kukaan pitää maailman parhaana"

    Kuten sanoin en pidä tätä itsekkään mittarina parhaimmalle,mutta puhuin tittelistä joka on seurajoukkueiden maailmanmestari.Onko sitä vaikea ymmärtää??

    "Ovatkohan löpinäsi hiukan ristiriidoissa"

    Miten niin? ensin kerroin sinun näkemyksen ja sen mitä tittelit kertovat sitten kerroin oman näkemykseni miten tulkita mikä joukkue on paras.

    Edelleen suosittelen lukemaan jutut läpi ja sitten kommentoimaan ja jos et osaa lukea kunnolla niin älä vastaa.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkera ja itkunsekainen sekoilusi on kyllä naurettavaa. Aika monen asiantuntijan mielestä ucl:n voittanut joukkue on euroopan paras. Kuten jo pari kertaa koitin sinne luolaasikin kertoa: Chelsea oli viime kauden paras seurajoukkue euroopassa, tämän kauden paras selviää toukokuussa.
      Miten tuota ei muka voi ymmärtää?

      En arvannut että joku ääliö vetää yksiselitteisen faktan toteamisesta hiekat pimppiin noin pahasti. En jaksa enää jankkaa kaltaisesi keharin kanssa aiheesta, mutta toivotan jaksamisia sinne!

      Poista
    2. Ei champiosnleaguen voittaminen tarkoita aina että on paras, 95% tapauksissa kyllä. Sillä on merkitystä millä tavalla joukkue voitti ja tässä Chelsea epäonnistuu eeppisesti.

      Poista
    3. Chelsea voitti lohkonsa, selvityi jokaisesta pudotuspeliparista jatkon ja voitti finaalin --> PARAS!

      Poista
    4. Pääsi jokaisen vaiheen käsittämättömällä tuurilla jatkoon

      Poista
    5. Mikä tässä nyt vielä on ongelma enkö jo myöntänyt chelsean olleen cl voittoja ja tätä kautta loogisesti euroopan paras seurajoukkue.
      Mikä siinä on sulle niin vaikeaa että barca voitti cl:län 2011 ja sen kautta pääsi seura mm:iin ja voitti seurajoukkueiden maailman mestaruuden ja on täten hallitseva voittaja ja maailman paras seura.
      Sillä ei ole merkitystä miten arvostettu titteli on vaan se mitä se kertoo.Voitko vieläkin väittää vastaan että barca ei olisi ollut maailman paras seurajoukku viime kaudella???
      Itseäni aihe ei kiinnosta oikeastaan yhtään koska en kumpaakaan seuraa vihaa tai kannata,mutta on kyllä kiva ärsyttää muotoseikoilla kaveria jolla keittää noin pahasti yli.

      Poista
    6. "Sillä on merkitystä millä tavalla joukkue voitti ja tässä Chelsea epäonnistuu eeppisesti"

      Mitä oikein höpöttelet, mitä merkitystä sillä on? Minkä palkinnon saa "hienolla tyylillä" voittamisesta?
      Ei sitä tuuria tai tyyliä myöhemmin muistella, vaan mestarutta. Bayern voitti Realin tuurilla, ja Barca voitti Milanin tuomarin lahjoittamilla pilkuilla. Ei noita silti muistella enää kymmenen vuoden päästä.
      Jotkut nuoremmat pojat ehkä luulevat että jotakuta kiinnostaa juttu vielä kymmenen vuoden päästä..

      Poista
    7. Ehkä sitä ei muisteta jos joku voitti "tuurilla" tai "huonolla pelillä",mutta toisaalta....no niinpä tuskin kukaan(siis noin yleisesti) tulee muistamaan chelsean voittoa muutaman 10v päästä.Kun taas esim barcan voitot dream teamilla tullaan muistamaan ja liittämään samaan hienoon kategoriaan cl:län historiassa yhdessä Realin,Benfican,Ajaxin,Bayernin ja Liverpoolin kanssa.
      Chelsea on 20-30v päästä vain voittaja muiden joukossa,mutta tämä barcan tiimi muistetaan aina kun puhutaan legendoista.

      Poista
    8. Ei tietenkään saa mitään palkintoja hienosta pelistä mutta ihmiset eivät arvosta jos voittaa säälittävällä tavalla. Harva arvostaa Chelsea nytkin joten eipä ollut paljon hyötyä voittaa Chämppäriä. Yleensä Champions League mestaria huomioidaan paljon enemmän mediassa ja ihmiset puhuvat paljon joukkueesta jne. Toisin sanoen saa paljon huomiota, Chelsea ei tätä saa, mistään ei oikeastaan edes huomaa että se on Champions League mestari.
      Jos Real olisi voittanut Bayernin niin sekin olisi ollut tuuria joten tuosta on turha mussuttaa ja ei Barca mitään tuomareita lahjonut. Se on ehkä vaikea tajuta nyt mutta kun nykyään kaikki tiedot ja videot ja pelit nauhoitetaan ja säilytetään ja nykyään kun on helppoa tonkia historiaa joten sanomasi ei pidä paikkaansa, tämä tyyli ja tuuri mikä Chelsealla on tullaan muistamaan.



      Tosi hyvä vastaus

      Poista
    9. Ai Realinkin voitto olisi ollut tuuria? Mikä voitto sitten ei ole tuuria??
      Kyllä Chelseaa arvostetaan aika paljon, toki nuorempien hassuttelublogeissa ehkä vähemmän.
      Kuka on väittänyt että barca on lahjonut tuomareita? Kunhan totesin että Barca sai Milania vastaan kaksi pilkkua todella helposti Camp Noulla. Tuosta ei kovin moni asiantuntijakaan ollut viime keväänä eri mieltä. Toki sinun mielestäsi se ei ole tuuria, vaan silkka taitoa varmaankin.

      Poista
    10. No jos väität että Bayernin voitto oli tuuria rankkareiden takia niin olisi ollut myös realinkin voitto.
      Nesta teki selvän rikkeen, selvä rankkarin paikka.

      Poista
    11. "Nesta teki selvän rikkeen, selvä rankkarin paikka."

      Olisi voinutkin olla, jos rike olisi tapahtunut kun pallo oli pelissä.

      Poista
    12. Kyllä tuo kuului jo tavallaan pelitilanteeseen, kaikki olivat ryhmittyneet ja olivat valmiita kulmaan. Kyllä kulman antaminen kuuluu peliin. Ei siinnä kohtaa ole peliä vihelletty poikki.

      Poista
  16. UEFA on Chelseaa vastaan. Luiz Adrianon maali, joka helpotti suuresesti Shahktarin jatkoonpääsyä (samalla heikensi Chelsean asemaa), hyväksyttiin, mutta sitten Adrianolle annetaan yhden matsin bänni. Shahktarin paras hyökkääjä on sivussa ottelusta, jonka ko. joukkueen pitäisi voittaa jotta Chelsea pääsisi jatkoon.


    Zamppa, urheilualojen Guru: "tässä kohtaa tarkoitinkin niitä tilanteita, joissa Real Madridin pelaajat tahallisesti talloivat Barcapelaajien käsien päälle heidän istuessaan maassa"

    Zamppa, urheilualojen Guru: ""Syytät" ja väität, että Messi olisi vetänyt pallon tahallisesti katsomoon, mutta mitään näyttöä tuolle tahallisuudelle ei ole..."


    Ei ole myöskään todisteita siitä että, Pepe olisi tahallallisesti tallonut Messin kättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tahallisesti siis. Kijrojoitus vehri

      Poista
    2. http://www.youtube.com/watch?v=oTelLbeUbzQ

      Pepe katsoo alaspäin jalkoihinsa ennen kuin astuu Messin käden päälle. Näyttää minusta hyvin tahalliselta tempulta.

      Poista