maanantai 15. lokakuuta 2012

Howard Webb Manchester Unitediin!




Howard Webbin pitkään odotettu siirto Manchester Unitediin on vihdoinkin toteutunut! Englannin jalkapalloliitto oli innoissaan ajatuksesta että Webb voisi tuomaroida kaikki Unitedin liigapelit ja tämän takia siirrosta tehtiin virallinen. Webb on toki pidemmän aikaa jo auttanut Unitedia ja oli jo juhlimassa kauden 2008-2009 mestaruutta. Siirron takia Unitedilla on käytössä 12 pelaaja kentällä mutta Englannin jalkapalloliitto piti tätä vain hyvänä asiana. Siirtosummaa ei ole vielä julkistettu mutta lahjuks...siis palkkaa Webb perii vaatimattomat miljoona puntaa per peli mikä on kohtuullinen hinta siitä miten Webb siivittää Unitedia voittoihin. Tarkan markan miehenä tunnettu purkkapoju, kröhöm siis Alex Ferguson perusteli kallista hankintaansa loistavana sijoituksena: " Webb voi United uransa aikana sekä sen jälkeen aivopes... kouluttaa lisää erotuomareita Unitedin palkkalistoille". Minkälainen mies Webb sitten on kentällä?


Webbin vahvuudet ovat hyvin laajat, hän on erinomainen puolustuksessa sekä hyökkäyksessä. Puolustusvahvuuksiin kuuluu se että hän pysty sokeutumaan hetkellisesti kun vastustajajoukkueen pelaaja kaadetaan rangaistusalueella sekä niissä tilanteissa joissa pallo on käynnyt maalissa. Tämä erikoinen taito on myös Webbin linjatuomareilla. Myöskin pallon käydessä maalissa hän ei pysty näkemään tätä.

Hyökkäyksessä hän taas on elementissään. Siellä hän johdattaa Unitedin suuriin voittoihin. Kun United tarvitsee maalin, Webb ei epäröi puhaltaa pilliinsä. Nämä lukuisat rankkarit ovat pelastaneet Unitedin monta kertaa. Webbin vahvuuksiin kuuluu myös se että vastustaja lentää tämän tästä kentältä punaisten korttien takia.


Kuten kuvista näkyy, Webb on jo pidemmän aikaa ollut Unitedin palkkalistoilla mutta nyt asia on virallista. Webb on kertomut olevansa yhtä täpinöissään kuin silloin kun tuuletti antamaansa rankkari maalia Chelsea vastaan kuten kuvasta näkyy. Kaikki rakastavat Webbiä. Fanit, pelaajat, seurapomot, kaikki! Haastattelemani puolalaisfanitkin lauloivat yhteen ääneen että: "Howard Webb on hieno mies!" Marcel Sobolewski sanoi kannattaneensa Webbiä jo pienestä pitäen. Kuten näkyy Webbiä rakastetaan ympäri maailmaa. Nyt hän pääsee näyttämään taitojaan entistä enemmän ja ilahduttamaan monia ihmisiä.




58 kommenttia:

  1. Tämän paskablogin taso vain laskee entisestään, kannattanee lopettaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, eikä United fanit kestä kun omaa seuraa haukutaan

      Poista
  2. Paras futisaiheinen satiirikirjoitus pitkään aikaan!

    Kyllähän ne Webbin ManU-tuomiot ovat välillä niin selviä kuin olla ja voi. Se alkukauden ottelu Liverpooliakin vastaan oli melkoinen näytelmä tuomaripelin osalta ja sekin on vain yksi esimerkki monista.

    Pointsit tosiaan erittäin hauskasta kirjoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli keväällä ilo katsella, vaikka en noiden tyyppien kannattamaa seuraa juurikaan arvosta:

      http://www.youtube.com/watch?v=QTUq4ofc1UQ

      Fergie-time on ollut jo useamman vuoden käsite valioliigassa.

      Poista
  3. "Ohjelma

    Joka maanantai käydään läpi 10 Champions League suosikin edellinen viikko ja joukkueet saavat "vire" pisteitä ja ne esitellään aina parhaimmasta huonoimpaan vire tilan mukaan. Joukkueet ovat samat 10 jotka ovat äänestyksessä."

    -Yllättäen menikin katkeran lädi-vihaajan pettymysten vuodatukseksi tämä juttu, kun taso/tieto ei riitä. Et uskaltanut ikinä edes vastata tuohon edellisen jutun City/Dortmund -kysymykseen kun huomasit olleesi pahasti väärässä.

    Fc Uefan fanipojan on turha muutenkaan manun tuomarivirheistä jauhaa..

    VastaaPoista
  4. On aika raskasta laskea joka viikko 10-20 pelin pisteet ja tehdä arvioinnit. En ole viime aikoina jaksanut tehdä niitä. Ei kyse ole mistään tason tai tiedon puutteesta.

    Eikä tämä ole mitään vuodatusta vaan sarkasmia tunnetusta asiasta. Ja en ole edes käynnyt katsomassa edellisen jutun kommentteja vaan kirjoitellut kolmea uutta juttua. Ja suoraan sanoen ei edes kiinnosta tietää mitä siellä selitetään koska se meni pelkästään eipäs juupas väittelyksi.

    VastaaPoista
  5. Oletko oikeasti sitä mietä, että se pallo oli maalissa? Meinaan TV-kuvasta sitä oli mahdoton nähdä. Kai sulla on jotain sisäpiirimateriaalia sitten. Muutenkin aika ala-arvoinen nyyhkyteksti, kun Barcan tuomariavut tiedetään. Milloin luvassa Uefalona-juttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olihan se ihan selvästi sisällä ja on mielestäni Webbillä ennenkin ollut samanlainen tilanne. Ala arvoinen nyyhkyteksti? Ei todellakaan, sain kunnon naurut kun etsin kuvia Webbistä unitedissa ja kirjoittaessani tätä. Sinällään tuo Uefalona juttu olisi hauska mutta pyydä ennemmin Messinvihaajaa tekemään se.

      Poista
    2. Onko sulla mitään kuvalinkkiä pistää, kun mun mielestä se oli ihan fifty-fifty. Lisätietoa tosta aikasemmasta tilanteesta?

      Aika jännä muuten, miten kaikki ovat samaa mieltä, kun puhutaan Unitedin tuomariavuista, mutta MV:n blogissa kaikki itkevät miten Barca on saavuttanut kaikki pystit ilman tuomariapuja. Voin sanoa, että Barcan avut ovat moninkertaisesti räikeämpiä kuin Unitedin, jos näitä kahta pitää verrata.

      Poista
    3. En nyt vielä ole löytänyt mitään kuvaa mutta uusinnoissa näkyy selvästi että pallo on maalissa.

      Tuomarit eivät suosi Barcaa

      Poista
    4. Tuomarit eivät suosi Barcaa. Hahahahhaahhahaahhahahh

      Onko videolinkkiä tuosta epäselvästä maalista?

      Laitot tossa ylempänä että kirjoitit kolmea juttua samaan aikaan, mitä ne kaksi muuta on?



      Poista
    5. Eivät todellakaan. Tai toki, voit laittaa listan tilanteista.

      Kerron heti kun löydän

      Toinen liittyy maajoukkuetaukoon, toista en kerro

      Poista
    6. Voin laittaa qwertyn puolesta.

      - Stamford Bridgen tapahtumat, joita ei voi mitenkään puolustella. Chelsealle jätettiin viheltämättä tasan tarkkaan viisi pilkkua, ja nolaat itsesi jos väität vastaan.

      - Mottan punainen Camp Noulla seuraavalla kaudella. Ehkä yksi likaisimmista filmeistä koskaan Busquetsilta.

      - Van Persien punainen seuraavalla kaudella. Kuten tiedät, RvP ei voinut kuulla vihellystä ajoissa, sillä veto lähti alle sekunti vihellyksen jälkeen. Tuo punainen muutti koko pelin kulun, sillä vasta sen jälkeen Barca sai pelinsä rullaamaan.

      - Barcan filmit Bernabeulla samalta kaudelta. Alvesin filmistä Pepe sai punaisen, ja kuin ollakaan vasta sen jälkeen Barcalta alkoi löytyä tehoja. Samassa ottelussa myös Pedro ja Busquets filmailivat oikein urakalla.

      - Ainakin toinen pilkuista viime kaudella Milania vastaan oli täysin perusteeton. Ilman niitä pilkkuja Milan olisi päässyt melkoisella varmuudella jatkoon.

      - La Ligasta parin viikon takainen Fabregasin pelleshow, josta seurasi punainen Sevillalle. Myös Barcan voittomaalia edeltäneessä tilanteessa Barcalla oli käsivirhe.

      + Monet, monet muut selvät tapaukset, joita en nyt jaksa listata tässä.

      Poista
    7. Ja tähän olisi kiva kuulla Zampaltakin vasta-argumentteja, kun tuli Unitedin tuomariavuista purnaamaan.

      Poista
    8. Vai että vasta-argumentteja...No mikäpäs siinä, vaikka olen kyllä esim. Messinvihaajan blogissa ruotinut nämä asiat jo moneen kertaan.

      - Övrebo teki jotain, mitä ammattituomarin ei pitäisi koskaan tehdä. Toisaalta ottelussa oli kyllä Chelseankin puolelta kaikenlaista, esim. Drogban osalta.

      - Samassa otteluparissa Inter meni jatkoon paitsiomaalin avulla, joten "tuomarivirheet" menivät siis tasan.

      - Kyllä siinä tilanteessa pidempi viive oli kuin sekunti. Muistaakseni Van Persie myös vilkaisi tuomariin päin ja vasta sen jälkeen vetäisi, huonommalla jalallaan avopaikasta metritolkulla ohi.

      - Alves tehosti Pepen "tappotaklausta", josta kuuluikin tulla punainen, vaikkei Alvesin jalka katkennutkaan. Jännä ajattelutapa tämä Barcavihaajien idea, että "pelaajalta täytyy katketa jalka, että vaarallisesta pelityylistä voi antaa vastustajalle punaisen". Barca tehosti Realin rikkeitä saattaakseen selvästi ne näkyville myös tuomarille.

      - Molemmat pilkut Milania vastaan oikeutettuja. Messiltä vietiin jalat alta ja Nesta oli selvästi myöhässä tilanteessa repien Busquetsin nurin. Sääntökirjan mukaan molemmat tuomiot menivät aivan oikein.

      - Fabregas ehkä kaatuili aavistuksen helposti, mutta se punainen oli Medelin omaa tyhmyyttä, kun meni varoitettuna pelaajana antamaan pelillään mahdollisuuden ulosajoon. Käsivirhe oli taas sitä kuuluisaa tulkintaa, että "pelattiinko pallo käteen? oliko käsi luonnollisessa asennossa jne." On myös mahdollista, ettei tuomari nähnyt tilannetta. Tuollaisia tapahtui mm. eilisessä Spurs - Chelsea ottelussa ainakin 2 kertaa, että pallo otti selvästi käteen, mutta peli sai jatkua/tuomari ei nähnyt.

      - Jos niitä tapauksia olisi "monia monia muita", niin miksi luettelit vain nuo muutamat, jotka ollaan tässä vuosien aikana käyty läpi jo monta kertaa?

      Poista
    9. Uefakin huomasi Van Persien punaisessa jotain mätää kun ei ole Busaccaa näkynyt enää viheltämässä.

      Medel ja Cesc tuli samalla tavalla
      toisiaan päin mutta Cesc filmas. Entä jos molemmat olisivat ryssineet?

      Poista
    10. Siksi nostan nimenomaan nämä tilanteet, koska ne ovat olleet ratkaisevia Barcan kahden edellisen UCL-pytyn kannalta. Kummatkin tulivat puhtaasti tuomariavuilla.

      - Katsopa tuo RvP:n tilanne uudestaan. Ensinnäkin van Persie teki selväksi ettei kuullut vihellystä yleisön metelöinnin vuoksi, toisekseen siinä oli nimenomaan tuo sekunnin viive. Tuollaisessa ajassa on aika vaikea reagoida. Sen lisäksi, vaikka tilanne olsi ollut selvä, on tulkinnanvaraista, antaako toista keltaista noin tärkeässä pelissä rikkeestä, josta ei aina anneta ensimmäistäkään varoitusta merkityksettömissäkään peleissä. Myös se, että Busacca hyllytettiin tuon ottelun jälkeen on hyvä pointti.

      - Tuosta Alvesin tilanteesta sen verran, että tehostaminen tarkoittaa lähinnä kontaktin tehostamista. Miksi Alves kannettiin paareilla kentältä, vaikkei Pepe edes hipaissut häntä? Muutenkin tuo tehostaminen on yhtä lailla filmaamista.







      Poista
    11. Ehkä se Van Persien tuomio oli kova, mutta siitä huolimatta täysin sääntöjenmukainen. Minuusta Van Persien elekieli tilanteessa kyllä kertoo sen, että hän kuuli/huomasi pelin olevan jo poikki ja silti päätti purkaa turhautumistaan. Tuohon tilanteeseen mennessähän Arsenal ei ollut saanut edes laukausta aikaan kohti Barcan maalia ja Van Persie oli haahuillut "pelin ulkopuolella" koko ottelun.

      En oikein nyt ymmärrä kysymystäsi tästä "ryssimisestä". Mitä tarkoitat?

      Alves liioitteli tilannetta, koska halusi varmaan tuoda tuomarille selvästi näkyville Pepen vaarallisen pelityylin. Alvesin kieriskely tilanteessa ei poista sitä faktaa, että Pepe tuli tilanteeseen äärimmäisen vaarallisesti ja olisi osuessaan todennäköisesti katkaissut Alvesilta jalan. Tällaisesta pelityylistä tulee antaa vähintään varoitus tai jopa poistaa kentältä.

      Poista
    12. Kyllä minä luottaisin enneminkin siihen aitoon hämmästykseen, mikä van Persiellä oli tuossa tilanteessa. Haastattelu kertoo kaiken oleellisen ja asiantuntijat ovat samaa mieltä:

      http://www.youtube.com/watch?v=rmIndqFNkao

      Edelleen: Et voi puolustella Alvesin naurettavaa pelleilyä. On eri asia liioitella rikettä , kuin lähteä kentältä paareilla ja tulla parin minuutin päästä tyytyväisenä
      takaisin.

      Kyllä Barca voitti UCL:n myös tällä kaudella tuomarivirheiden avittamana.

      Kyllä sinä olet väärä henkilö puhumaan Unitedin tuomariavuista, jos et myönnä näitä tilanteita.



      Poista
    13. ryssiä = kaatua

      Poista
    14. Myös Higuainin hylätty maali Barcaa vastaan? Siinä missä Mascherano kaatuu ilman kontaktia. Ottelupari olisi ollut 2-1 siinä vaiheessa...

      Busquetsin 2 keltaista korttia Villarrealia vastaan mutta ei saanut ikinä punaista korttia.

      Tuossa nyt muutamia muita mainintoja.

      Poista
    15. Tässä näitä tilanteita koottuna:

      http://www.youtube.com/watch?v=dbBMiBI9ymI

      Suosittelen Zampalle ja Hah:lle.

      Poista
    16. Tietenkin Van Persie levittelee käsiään, että "minäkö muka?" ja tilittää pelin jälkeen haastattelussa ja purkaa pettymystään, kun pelitilanteiden valossa saivat selkäänsä, eivätkä edes laukausta aikaan. Kyllä Van Persie sen tilanteen huomasi, mutta kiukkupäissään päätti kiskaista vielä vihellyksen jälkeen.

      Pepe on koko jalkapallomaailman suurin pipipää, joten Alvesin kieriskely menkööt nyt. En toki ole sitä mieltä, että Alvesin esittämä teatteri olisi mitenkään esimerkillistä, mutta tilanteessa pitäisi kuitenkin enemmän kiinnittää huomiota siihen, mitä Pepe teki ja mitä olisi todennäköisesti tapahtunut, jos se sikataklaus olisi oikeasti osunut.

      Yhdessäkään tilanteessa ei virallisesti ollut tuomarivirhettä. Van Persien tilanteesta sai sääntökirjan mukaan antaa kortin, myös Pepen tilanteesta jne. Siitä voidaan toki kinastella vaikka Tuomiopäivään asti, oliko joku kys. tuomioista liian ankara vaiko ei, mutta kaikki menivät sääntökirjan mukaan.

      Jos molemmat olisivat kaatuneet, niin tuomari olisi luultavasti ainakin arvioinut tilannetta toisella tavalla. Kaikki muu on spekulaatiota.

      En minä syytäkään ManUa tuomariavuista, vaan nauran vain blogin pitäjän hauskalle kirjoitukselle. En edes seuraa ManUa juurikaan, mutta yleensä, jos se on otsikoissa tuomaripelin osalta, niin tuomarina ottelussa on kovin usein ollut Howard Webb. Siinä se, millä tavalla "arvioin" ManUn esityksiä.

      Ronaldo ja Mascherano taisivat törmäillä siinä juuri ennen sitä "maalia". Rankkarialueella tuollaisista yleensä vihelletään aika usein puolustavan eduksi. Vähän 50-50 tilannehan se toki oli.

      Nuo Busquetsin kortit eivät tainneet juuri pelitapahtumiin vaikuttaa. Jos oikein muistan, niin se toinen keltainenhan taisi tulla aika loppuhetkillä. Ehkä tuomarilla oli huono laskupää? :D Lisäksi olen muistavinani, että tuollainen samanlainen tilanne olisi lähimenneisyydessä sattunut myös jossain toisessakin isommassa liigassa, oliko jopa Valioliigassa.

      Jotenkin hauskaa, että jos Barcan peleissä sattuu jotain tällaista, niin niitä ollaan heti isoon ääneen ruotimassa pitkin nettiä. Kuitenkin unohdetaan se, että joka viikonloppu pelataan monia kymmeniä pääsarjojen otteluita ympäri Eurooppaa ja hyvin monessa niissäkin tulee "epäselviä paitsiovihellyksiä" ja "tilanteita, joista joku olisi antanut kortin/ulosajon/pilkun ja joku ei". Muiden joukkueiden kohdilta nämä menevät suurelta yleisöltä läpi pelkällä olankohautuksella ja tuhahduksella, mutta Barcan kohdalla salaliittoteorioita aletaan pohtimaan heti, jos tulee joku 50-50 tilanne. Ottaako ihmisillä Barcan menestys oikeasti noin koville?

      Poista
    17. Luulenpa, että näihin kiinnitetään huomiota nimenomaan siksi, että Barca on hyötynyt näistä epäselvistä tuomioista nimenomaan tiukoissa tilanteissa ja SUURISSA peleissä. Voitko kertoa yhdenkin toisen seuran, joka olisi viime vuosina saanut samanlaista erityiskohtelua esim. CL:n pudotuspeleissä? Aivan.

      Barcelona ei ansainnut todellakaan voittaa UCL:ää vuonna 2009 ja 2011 oli vähän niin ja näin. Lähinnä siksi korostan tätä, että Hah väittää Chelsean voittaneen kyseisen pystin ansaitsemattomasti. Chelsea kuitenkin voitti sääntöjen mukaisesti. Barca täysin onnettoman tuomarin avulla. Eikä Hah tunnu edes tajuavan sitä:

      " 3) Chelsea 1-1 Barcelona 6.5.2009

      Tapaus: Käsivirhe Barcelonan rangaistus alueella lisäajalla.

      Suosimista vai ei?: Inhimillinen virhe, ei kaikkea voi aina nähdä. Tilanne tuli nopeasti ja muutenkin siinä oli häslinkiä. Jos Övrebo tekee yhden virheen urallaan niin se suotakoon hänelle. Ei kerro mistään Barcelonan suosimisesta

      Vaikutus otteluun : Chelsea pelaajien olisi pitänyt keskittyä peliin sen sijaan että jahtaavat Övreboa. Menneet pitää unohtaa ja ammattilaisten pitäisi jättää tuolainen tapaus taakseen.

      Yleinen hälinä: Barcelona oli ottelu parissa parempi mutta tätä Chelsea fanit eivät pysty hyväksymään, vaan ovat löytäneet hyvän keinon peittää oman huonountensa syyttämällä tuomaria. En ole ikinä ymmärtänyt tätä hälinää mikä tästä nousi.

      -Barcelona siis ei ole hyötynyt tuomarin päätöksistä. Seuraavassa on tapauksia missä Barcelonaa on kohdeltu selvästi huonosti tuomarien taholta. "

      Jos se olisikin ollut se yksi käsivirhe...


      Ronaldon ja Mascheranon tilanne:

      http://www.youtube.com/watch?v=DTAv_ivMg4I

      1:40 kohdassa näkyy, ettei kontaktia ole.




      Poista
    18. Niin onhan se toki hyötymistä, jos vastustaja kiukuttelee itselleen punaisen kortin. Sekin on hyötymistä, kun vastustaja repii paidasta pelaajan nurin rankkarin arvoisesti. Övrebon suoritus on oma asiansa, mutta kaikki muut tuomiot ovat menneet sääntöjen mukaan.

      Barcelona pitää palloa eniten ja eniten rikkeitä tapahtuu silloin, kun vastustajalta pyritään ottamaan palloa pois. Barcaa siis rikotaan eniten. Siitä syystä Barcan vastustajille tulee "paljon" kortteja, pilkkuja vihelletään jne.

      On myös absurdia väittää, että Barca olisi voittanut vain tuomareiden takia. Barcelona pelaa tällä hetkellä jalkapalloa, jota suuri osa jalkapalloammattilaisista ihannoi ja monet valmentajat pyrkivät ottamaan siitä mallia ja peluuttamaan omiakin joukkueitaan samalla tyylillä materiaalin sallimissa rajoissa. Barcelonan maalimäärät ja Guardiolan aikaiset pokaalit eivät ole selitettävissä pelkillä "huonoilla tuomareilla".

      Katkerat Barcelonan vihaajat perustelevat mielipiteitään kaikenmaailman salaliittoteorioilla ja huonoilla tuomareilla. Faktaa on kuintekin se, että niin kauan kuin päätuomareita on kentällä yksi ja tuomari on ihminen, tapahtuu otteluiden aikana tulkinnanvaraisia asioita ja jotain saattaa jäädä näkemättä. Jalkapallon sääntökirjakin on sellainen, että se jättää sijaa tuomarin tulkinnalle tilannekohtaisesti. Korostan edelleen, että Övrebon otteet jättivät kysymyksiä, molempien joukkueiden puolesta. Kaikki muut tuomiot ovat menneet täysin sääntöjen mukaan, osasta voidaan keskustella, oliko liian rankka tuomio vaiko ei, mutta sääntöjen mukaan on menty.

      Heikkolaatuinen video on kyllä. Jopa tilanteen jälkeisestä hidastuksesta on vaikeaa nähdä, onko vaiko eikö ole.

      Poista
    19. Ronaldon ja Mascheranon tilanteesta vielä sen verran, että kannattaa huomioida myös tuomarin sijoittumin kyseisessä tilanteessa ja pelaajien nopeus tilanteessa, joka on hidastuksessakin hurja! Lisäksi on hyvä huomata, että Mascheranon katse on täysin Higuainissa, jota kohti hän juoksee. Vaatisi melkoisia lahjoja osata kaatua filmaten juuri oikealla sekunnin sadasosalla tuossa tilanteessa, jos mitään kontaktia ei ole. Jos kontakti on olemassa, niin kannattaa muistaa perusfysiikan lainalaisuudet tuollaisessa tilanteessa, jossa tasapaino ei ole parhaimmillaan ja tilannenopeus on suuri: pienikin kontakti voi ja yleensä johtaakin kaatumiseen.

      Poista
    20. Mascherano ehtii kylläkin ottaa vielä askeleen tuon "kontaktin" jälkeen, jota ei ollut. Selvä filmi siis ja jälleen kerran ratkaisevassa paikassa.

      En ota Barcelonan pelaajilta mitään pois. Taitavia jätkiä, mutta kyllä nämä tilanteet ovat nimenomaan typeriä ja vääriä ratkaisuja tuomareilta.

      Poista
    21. No tasapaino voi mennä myös yhden hapuilevan askeleenkin jälkeen. Turha tästä kuitenkaan on mitään loputonta väittelyä tehdä, koska ainakin tuo video on senverran huono, ettei sen perusteella voi yksiselitteisesti sanoa, kummin asia oli.

      No tuossa on nyt otettu esille käytännössä 1 tilanne/kausi, joten ei niitä "jatkuvia etuja" kuitenkaan ole ollut, vaikka moni niin liioitellusti väittääkin. Lisäksi on edelleen hyvä pitää mielessä se, mitä jo sanoin aikaisemminkin tuomareista, ihmisiä he ovat, käytännössä yksin siellä aika isolla kentällä ja tuomiot pitäisi antaa sekunnin osissa parhaimmillaan riippumatta siitä, kuinka hyvin tilanteen sattui näkemään ja ilman mahdollisuutta hidastuksiin. Käytännössä jokaisessa ottelussa tapahtuu epäselviä tilanteita, jotkut ovat maalin arvoisia virheitä, mutta useimmiten eivät ole.

      Poista
    22. Tuossa on parempi video:

      http://www.youtube.com/watch?v=YW0oDp_H4ws&feature=related

      Poista
    23. Minusta kyllä näyttäisi ainakin siinä noin 0:35 kohdalla, että Ronaldo kaatuisi Mascheranon jaloille sen verran, että juoksurytmi sekoaa ja hän kaatuu. Tosin ei tuostakaan pysty sitä aivan selvästi sanomaan. Tilannenopeuden ja tuomarin sijoittumisen huomioiden, on tuomion antaminen reaaliajassa todella vaikeaa, malliesimerkki sellaisesta 50-50 tilanteesta.

      Jos maali olisi hyväksytty ja Real olisi sattunut menemään jatkoon, olisi porua ollut toiseen suuntaan varmasti ihan yhtäpaljon kuin nyt on. Erittäin paha tilannehan tuo on tuomita, kun siinä on pelaajia edessä, hirveä vauhti ja Ronaldo näyttäisi sukeltavan suoraan nilkoille. Muutenkin tuollaiset tilanteet hyvin yleisesti vihelletään puolustuksen eduksi.

      Poista
  6. Muistan Webbiltä vain pari helppoa rankkaria, joista United on hyötynyt, mutta ei kai niistä tällaista kohua pitäisi syntyä. Bloginpitäjä voisi pistää linkkiä näihin lahjapilkkuihin väitteidensä tueksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja muuten, tilastojen mukaan Webb on "aiheuttanut" Unitedille Valioliigan aikana eniten tappioita kaikista tuomareista, vaikka on tuominnut vasta neljänneksi eniten otteluita. Kannataisiko keksiä uusi Unitedia suosiva tuomari? :D

      Poista
    2. Tuohon äsköiseen:

      Voin olla väärässä,mutta tuo tilasto voipi olla tilastoharhaa muutamasta syystä.

      -Webb tuomitsee vain ns.huippupelejä unitedilla
      -nämä pelit usein ovat tasaisia ja kun sanot tappiot niin voi olla että webb on auttanut manun tasapeliin.
      -kun näitä huippupelejä pelataan ristiin niin muutamakin apu ratkaisee mestaruuden.
      -manu ei harvemmin häviä (tasapelit yleisempiä) ns.pienille seuroille joten ei tarvita kuin 3-4 tappiota webin viheltämissä peleissä niin on tilaston ykkösenä ja oletetaan että niitä pelejä olisi ollut vaikka 20 niin 3-4 tappiota on vähän vaikka sillä "kärkipaikka" otetaankin.


      Poista
    3. Ei tässä pelkästään rankkareista puhuta.

      Ja ei kyse ole aina tappioista. Se että Webb auttaa Unitedia ei johdata sitä aina voittoon. Kuten chelsea 3-3 united, ei united sitä voittanut mutta Webb auttoi silti.

      Täydellinen vastaus

      Poista
  7. Ainoastaan kaksi kahdeksasta tappiosta on huippupeleistä.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eli juuri niin kuin ajattelin.Huippupelit sen mestaruuden yleensä ratkaisevat ja jos webb on tuominnut vaikkapa 20 manu/chelsea,city,pool,arsu kohtaamista niin 2 tappiota on aika vähän.

      Poista
  8. No jos tarkkoja ollaan, niin tilasto noista kovista peleistä on 4-3-2, joten ihan tavanomaiselta tuo tilasto näyttää. Kuten sanoin, tilastojen mukaan Webb ei suosi Untiedia muita tuomareita enempää. Toki voimme kinata siitä, suosivatko kaikki tuomarit Unitedia, mutta se on jo toinen asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähes kaikki tuomarit suosivat Unitedia mutta Webb on tämän asian johtohahmo ja mielikuva

      Poista
    2. No jos tilasto on tuo niin myönnän olleeni väärässä,mutta kuten sanoin en ollut varma oletin vain asian jonka sanoin joten se siitä.

      Toki jos vittuillaan unitedille niin ilman webbiä tuo tilasto voisi olla vaikka 2-2-5:D

      Poista
    3. Ei edellenkään Webbin united suosiminen johda siihen että united voittaa automaattisesti. Webbin suosimisesta huolimatta united on voinnut hävitä tai pelata tasan kuten chelsea 3-3 united jonka sanon jo vaikka kuinka monennen kerran

      Poista
  9. Olipahan tiistai UCLssä. Celtic teki Barcalle pelin vaikeaksi, mutta eipä Bayernkaan ollut mitenkään vakuuttava: voittomaali pilkulta, jonka tuomitseminenkin oli vähän 50-50, kontaktihan siinä oli, mutta oli Lahmin "kaatuminenkin" enemmän sukellus kädet edellä. 1. puoliajalla Ribery sai luotua vähän paikkoja Bayernille, mutta 2. puoliajalla hänen poisottamisensa tappoi kyllä Bayernin hyökkäyspelin ihan kokonaan. Lille olisi kyllä tasoituksensa ansainnut.

    Ukrainasta kuului kyllä tiistai-illan paras tulos, Shakhtar antoi Chelsealle oppitunnin siitä, että esihistoriallisella pelityylillä voi vielä esihistoriallisessa Valioliigassa pärjätä, mutta Euroopassa tulee osaavien valmentajien joukkueita vastaan ja kyyti on kylmää. Sääli, ettei Juventus onnistunut voittamaan ja sysäämään Chelseaa pois jatkopaikkasijoituksilta jo nyt, mutta eiköhän Shakhtar ja Juve silti onnistu pudottamaan Chelsean, joka olisi meille todellisille futisfaneille todella hieno joululahja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina saa toivoa joululahjoja. Chelsea menee kuitenkin jatkoon.
      Harmi Celticin kannalta tuo tappio. Barcalle se olisi ollut ihan sama, tuleeko voittoa vai ei. Lohkoykkösyys tulisi silti.
      ManU vetää komeasti rimaa hipoen. Kolme voittoa ja maaliero yhtä monta plussalla.

      Poista
    2. Zamppa, Lille pelasi tylsästi ja tappoi pelin. Ei Bayern saannut näin muutakaan aikaan. Ja Bayernilta vietiin törkeästi toinen rankkari missä käsivirhe oli niin selvä kuin olla voi. Siis lillen pelaaja torjui keskityspallon, miten tällaista ei voi nähdä?



      Höpö höpö, Chelsea ei tule menemään jatkoon. Manu vetää komeasti? Aikamoista roskaa sen peli on.

      Poista
    3. Kyllä Lille 2. puoliajalla haki maalia aika hanakastikin, ei se mitään peliä tappanut. Riberyn ottaminen pois kentältä tappoi pelinrakentelun tyystin. Kroos oli ihan unessa, eikä Müllerkään oikein säväyttänyt.

      2. puoliajalla oli tosiaan se käsivirhe, mutta nuo ovat nykyään tosi hankalia tilanteita, kun tuomari joutuu ajattelemaan sekunnin osissa, että "pelattiinko pallo käteen, oliko käsi luonnollisessa asennossa jne". Ei siitä pilkku väärin olisi ollut, mutta viheltämättä jättäminenkin oli ihan perusteltua.

      Poista
    4. Siis et ole tosissasi, tuossa ei ollut mitään epäselvää. Puolustaja oikein kurottaa kätensä pallon eteen ja se muka on 50-50?

      Poista
    5. No voi kai sen kurotukseksikin tulkita. Jalkaansakin siinä ojentaa yrittäen päästä pallon eteen. Käsi näyttää olevan luonnollisessa asennossa, eikä se ole kovin korkeallakaan. Eihän siitä pilkku tokikaan väärä tuomio olisi ollut. Toisaalta Lahmin tilanteesta pilkku tuli aika helposti, joten ehkä siinä oli jotain kompensaatiota mukana. Toisaalta nykyään aika vähän noista rankkarialueen rajoilla sattuneista käsivirheistä nykyään enää pilkkuja vihelletään yleensäkään.

      Poista
  10. Ei nyt liity tähän webb aiheeseen,mutta pistän tähän jos vaikka saisi keskustelua aiheesta (siis järkevämpää kuin eräässä toisessa blogissa).Eli kirjoitin tämän myös siihen toiseen blogiin ja vastausten tason voitte arvata.Eli kirjoitin vain lyhyesti,mutta jos syntyy keskustelua voisi asiaa avata ja kirjoittaa lisää.Eli spekulaatioita cl:län seuraavista peleistä ja eri liigoista.Vaikka tää nyt on ehkä käyty läpi moneen kertaa niin kyllä aina jaksaa näistä keskustella jos on asiallista.
    Eli siis:

    Täytyy kyllä sanoa että mahtava taso Espanjan liigassa tällä hetkellä kaikki 4 jengiä ovat lähellä jatkopaikkaa ja 2 jo käytännössä sen varmistaneet.Englantilaisista city ulkona manu selviää juuri ja juuri,mutta putoaa ekalla kierroksella ellei käy munkki.Chelsealla menee tiukoille,mutta jos menee jatkoon niin voi olla kovakin loppukaudesta.Arsut yllättävän huonoja.
    Italia täysi katastrofi esim. eilen espanjan ehkä 5 paras seura voittaa toissa kauden mestarin ja yhden suurimmista ja muista ainoastaan juve on kova(tosin vain piste tanskasta ei näytä hyvältä).Saksalla menee lujaa ja se on nousemassa euroopan 2liigaksi tänä vuonna.Dortmund voi tällä kaudella mennä oikeasti jo 4 sakkiin ja bayernille olisi pettymys jos eivät menisi.
    Vielä kun espanjassa ruvettaisiin jakamaan tv rahat tasaisemmin niin La liga dominoisi cl:lää samaan tapaan kuin valioliiga 5-6v sitten eli tyyliin joka vuosi 2-3 jengiä 4 joukossa.
    Valioliigan pelastaa vain rahamiehet jotka ostavat kyllä hyviä pelaajia,mutta kun nämä raukat saavat kaiken minkä haluavat ilman hyvää peliäkin niin tässä tulos.Lisäksi voidaan loppujen lopuksi miettiä kuinka moni cityn (tämän hetken valioliigan mestari) miehistä mahtuisi edes avaukseen Barcassa,Bayernissa tai Realissa....niinpä ei kovin moni ehkä aguero,tevez ja silva.Chelseasta taas ainoastaan tämän hetken vireen omaava mata.Manusta van persie muuten aika hiljasta.Kyllä se vain on niin että valioliigan hype maailmalla luo kuplan jonka europelit puhkaisevat todella rajusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva idea mutta pistän pian mestareiden liigasta uutta juttua eli tässä on ehkä vähän turha aloittaa mitään..

      Poista
    2. No ehkä kirjoitan sitten pidemmän kommentin uuteen juttuun joka käsittelee mestarien liigaa ja siihen osallistuvia seuroja vähän tarkemmin.

      Poista
  11. Eipä tartte ManU Webbiä että se kusettaa Chelsiä
    Perkele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava Chelsean taistelu mureni jälleen Munan saamiin tuomariapuihin...

      Poista
    2. Jaa, mielestäni tuomari ei voinut olla Youngin kaatumisesta varma, joten punainen oli pakko antaa. Filmihän se oli, mutta vaikea nähdä takaapäin. Torresin kortti tuli aiheesta, toki paitsiomaali hyväksyttiin. Täytyy muistaa, että Unitedillekin jäi viheltämättä pilkku selkeästä käsivirheestä. Ainoa varsinainen tuomarivirhe oli siis tuo paitsiomaali.

      Mites ne Juventuksen ja Evertonin avut?

      Poista
    3. Ivanovicin tilanne selvä, mutta mielestäni Torresin ei. Harvoin näkee, että pelaaja saa filmaamisesta toisen kortin. Ja kun tuossa tilanteessa oli pieni kontakti, niin tuomio ei ollut mielestäni oikea. Ehkä jos Torresilla ei olisi ollut keltaista alla niin olisi voinut antaa ehkä keltaisen. Paitsiomaali nyt oli paitsiomaali, sille ei voi mitään. Joo ja nuihin toisiin otteluihin, niin olipahan vain tuomarivirheiden päivä, kun kolmessa ottelussa niistä kärsittiin.

      Poista
    4. Pääasia ei ole se, kuka voittaa, vaan että Chelsea häviää...

      Poista
    5. Kysymys kuuluu, olisiko Torresin tapauksessa Iniesta tai Messi lentänyt ulos? Ei varmasti.
      Manu on tuomariavuissa ihan selvästi saarivaltion Fc Uefaloona.

      Poista
    6. Torresin tilanne oli vääryys ei missään nimessä kortin paikka ja tämän sanon vaikka iloinen olenkin chelskin tappiosta,mutta kyllä meni koko päivä pilalle kun suarezin maali hylättiin.Se oli jotain kamalaa.Ehkä kuitenkin kaikkein suurin skandaali oli juve peli.

      Poista