perjantai 21. syyskuuta 2012

Mitä opimme Champions Leaguen ensimmäiseltä kierokselta?



Serie A painuu talviunille


Serie A, se oli vielä joitakin vuosia liiga joka oli täynnä tähtiä, 4 joukkuetta Champions Leaguessa ja monia suurjoukkueita. Mikä tilanne on nyt? Tähtipelaajat jättävät liigan, katsomot ovat tyhjillään, vedonlyöntisotkuja jne. Kaiken lisäksi sillä on vain 2 joukkuetta mukana Champions Leaguessa tänä vuonna ja niistä toinen on aivan kuollut, tuo joukkue on Ac Milan. Juventus on tämän hetken ainoa huippujoukkue Italiassa mutta silläkin kestää että se pääsee takaisin sen rytmiin joten Champions Leaguessa saattaa tulla rumaa jälkeä tänä vuonna. Tilanne on johtanut siihen että La Liga, Premier League ja Bundesliga ovat jättäneet Serie A:n taakseensa ja nyt se joutuu kamppailemaan Ranskan, Venäjän ja Portugalin liigojen kanssa. Näin tapahtuu mutta tämä tulee olemaan väliaikaista, Serie A saattaa mennä talviunille mutta palaa varmasti vielä.

La Liga on aliarvostettu















La Ligaa on kritisoitu paljon  siitä että se on ainoastaan kahden joukkueen liiga ja muut pääsevät näiden kahden avulla Champions Leagueen. Asia ei ole aivan näin. On totta että ajatus siitä että joku muu kuin Barcelona tai Real Madrid voittaisi La Ligan tuntuu täysin utopistiselta. Silti La Ligasta löytyy muitakin hyviä joukkueita. Se että Atletico Madridin tasoinen joukkue ei päässyt Champions Leagueen kertoo jo paljon. Entäs Valencian tapaus? Se pelasi ehkä vaikeimman kauden alun minkä mikään joukkue on pelannut. Se kohtasi vieraissa Barcelonan, Bayernin ja Realin. Se otti tasapelin Realista ja hävisi Barcelonalle ja Bayernille. Silti tappiot olivat niukkia ja joukkue on kaikkea muuta kuin heikko. Se että se selviytyi näin vaikeista otteluista kunnialla kertoo että se on hyvä joukkue. Malaga löi taas Zenitin 3-0 mikä on loistava saavutus ensi kertalaiselta.


Kolmen joukkueen kisa jälleen?


Franck Ribery and Cristiano Ronaldo - Real Madrid CF v Bayern Muenchen - UEFA Champions League Semi Final

Ennen kautta ennakoitiin että Bayernin, Realin ja Barcan lisäksi myös City olisi ennakkosuosikki. Unohtakaa se. City ei ole vielä valmis siihen. Mustana hevosena sillä on mahdollisuus mutta peli Santiago Bernabeulla osoitti ettei joukkue ole lähelläkään näiden tasoa. Samoin peli Allianz Arenalla viime vuonna. City oli aivan kuutamolla molempia vastaan. Kehitys vaatii vielä aikaa. Chelsea voi voittaa ainoastaan hirveällä tuurilla ja tuskin niin käy 2 kertaa peräkkäin. Dortmund, kuten City, vaatii vielä aikaa. United on aivan surkea mikä ei yllätä. Ennen se on ollut hyvä sentään kotonaan mutta nyt se on kuutamolla sielläkin. Juventus ja PSG menevät Dortmundin ja Cityn kanssa samaan kategoriaan. Milanista ei tarvitse edes puhua. Se on vain niin että taso näiden kolmen ja muiden kanssa näyttää olevan liian iso. Wembleyllä ensi toukokuussa pokaaliin nostaja on todennäköisesto joku näistä kolmesta. Matka on kuitenkin pitkä.

Maaleja voi tehdä myös kaukaa



Mikä oli Bayernin ja Barcelonan ongelma Chelsea vastaan viime vuonna? Kaukovedot puuttuivat. Joukkueiden pitäisi osata tämä taito silloin kun tulee bussijoukkueita vastaan. Marcelon, Kroosin, Iscon, Tellon, Vidalin ja Oscarin vedot ovat esimerkkejä siitä miten vedetään boxin ulkopuolelta. Bayern ja Barcelona ottivat ainakin opiksi. Joukkueiden pitää osata sopeutua myös erillaista taktiikkaa pelaaviin joukkueisiin. City bussipuolusti Realia vastaan, Real tiesi mikä auttaisi ja Marcelon maali oli esimerkki siitä. Myös Benzeman tasoitus tuli boxin ulkopuoleta.


Opetelkaa ampumaan rangaistuspotkuja!



Rangaistuspotkuja ammuttiin 6 kappaletta ensimmäisellä kieroksella ja niistä peräti 4 epäonnistui. Tuntuu siltä että nykyään paljon enemmän rangaistuspotkuja mokataan kuin niissä onnistutaan. Nani, Huntelaar, Hummels ja Mandzukic olivat nämä epäonnistujat ja kolme heistä edustaa saksalaista joukkuetta. Siis maata missä rangaistuspotkut ovat olleet aina ne missä onnistutaan. Koomisin yritys tuli "wanna be CR7" Nanilta. Hulvaton yritys ja kaiken lisäksi suurin piirtein ryösti pallon Van Persieltä joka varmasti olisi pärjännyt paremman. Näin käy kun yrittää olla jotain mitä ei ole. Samoin ihmettelen Dortmundia. Kuka laittaa pakin ampumaan rangaistuspotkua? Maalia ei oikeastaan voi helpmmin tehdä kuin rankkarista. Joukkueet luulevat varmaan nykyään että menevät sisään ilman sen ihmeellisempää yritystä. Näin ei kuitenkaan ole ja niitä täytyy harjoitella siinä missä muutakin.

107 kommenttia:

  1. Juventusta ei kannata aliarvioida, se nähtiin Chelseaa vastaan! AC Milan on tosiaan mukana "vanhoilla näytöillä", eli viime kauden joukkueen suorituksilla, mutta saattaa kuitenkin yllättää. Ensi vuonne Italiasta on luultavasti Juventuksen lisäksi mukana kaksi joukkuetta porukasta Napoli, Roma, Lazio, Inter, joten ei Serie A mihinkään poistunut ole, vaikka joukkuemäärällisesti onkin hiljaisempi kausi meneillään.

    Vain lajista ymmärtämättömät aliarvioivat La Ligaa ja puhuvat 2 joukkueen sarjasta. Oikeasti liigaa ja lajia tuntevat eivät kärjistä asiaa noin. Valencian peli Alliazilla ei ollut huono ja Malaga osoitti Zenitiä vastaan, että kuuluu mukaan tänä vuonna myllerryksestään huolimatta. Atleticokin kuuluisi mukaan, mutta Espanjasta vain 4 pääsee kerralla mukaan.

    Mestari tulee todennäköisesti tuosta kolmikosta, mutta veikkaanpa kuitenkin, että vähintään puolivälierissä on mukana jälleen joku "yllättäjä". PSGllä on niin nimivahva miehistö, että se voi selvitä jopa välieriin asti. United ja City ovat myös varteenotettavia, vaikka Cityn peli olikin Bernabeulla mitä oli. Veikkaan, että Realin kanssa D-lohkosta jatkoon mennyt(Dortmund tai City) menee keväälläkin pitkälle.

    Ensimmäisellä kierroksella nähtiin tosiaan monta hienoa kaukolaukausmaalia: Tello, Kroos, Vidal, Oscar...Tuollainen pelote pakottaa puolustavaakin joukkuetta ottamaan vastaan hieman ylempää, koska muuten ne kaukopommittajat pyssyttävät 25 metristä.

    Jalkapallossakin ollaan rankkareissa menty vähän samaan suuntaan, kuin mitä jääkiekossa mentiin sen jälkeen, kun ottelut alettiin ratkomaan rankkareilla: jalkapallorankkarinkin täytyy näyttää jotenkin "uudelta" tai "hienolta" sen sijaan, että pistettäisiin pallo kylmästi sisäsyrjällä yläkulmaan. Liian hienon yrittäminen lisää todennäköisyyttä epäonnistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä aliarvioida Juventusta :) Sillä saattaa kuitenkin mennä vähän aikaa että se saa loputkin palaset kohdalleen. Lets face it, ei Inter, Napoli, Lazio, Roma pärjää enää Champions Leaguessa samalla tavalla kuin olisivat silloin joitakin vuosia sitten. Joukkueet tyhjentyvät ja Serie A on vaipumassa kohti hiljaisempaa vaihetta. Tiedän tämän koska sama kävi Bundesliigalle. Dortmund, Bayern ja Leverkusenin finaalipaikkojen ja voittojen jälkeen taso hiljeni ja liiga vaipui lepotilaan. Nyt, Bayern on parempi kuin koskaan ja Dortmund tekee kovaa jälkeä ja tulee ryminällä takaisin huipulle. Myös Schalke on tekee tätä samaa. Ja tämä alkoi näkyä siinä 2007-2008. Nuorisotyö alkoi ruveta tuottamaan hulluna tähtiä ja Bayern alkoi voimistua seuraavana kautena ja sitä seuraavana pääsi finaaliin. Samoihin aikoihin Schalke ja Dortmund rupesivat nousemaan.

      Näin on

      Mitä tarkoitat yllättäjällä? arsenal? schalke? valencia? Jos tarkoitat näitä niin voi hyvinkin.

      Ja kun ne nostavat bussilinjaa niin vaarana on että siitä pääsee helpommin läpi joten tällä voi kitkeä tämän nössöilyn pois, ainakin osittain

      Et olisi voinnut paremmin sanoa tuota


      Poista
    2. Toki siinä liigan elpymisessä menee aikansa, mutta siitä huolimatta Italiastakin on mukana vuosittain se 2-3 joukkuetta, joista ainakin yhden kuvittelisi menevän aika pitkällekin.

      Näin on totta vie! La Ligan keskikastin keskinäisiä pelejä katsoo paljon mieluummin kuin Valioliigan vastaavia. Jos siis taitofudiksesta tykkää ennemmin kuin pitkä päätyyn ja keskitys maalille-tyylistä.

      Viime kaudella APOEL oli se iso yllättäjä ja itsellä on sellainen kutina, että jotain samanmoista voisi tälläkin kaudella olla tulossa. Galatasaray pelasi hyvin ManUa vastaan, vaikka hävisikin ja lisäksi Porto voisi olla potentiaalinen yllättäjä. H-lohkosta veikkaisin ManUn menevän jatkoon ja toisen jatkajan olevan se potentiaalisin "tämän kauden APOEL".

      Eiköhän se Chelsean bussitaktiikka ollut yhden kevään ihme muutenkin, salama ei kahta kertaa samaan paikkaan iske. Juventus ja Atletico ovat tänä syksynä jo näyttäneet, mikä Chelsean todellinen taso on.

      Itse laitan aina pilkun oikeajalkaisena oikeaan yläkulmaan sisäsyrjällä. Ei se maailman hienoin pilkku, mutta sitä ei veskari kiinni ota.

      Poista
    3. http://www.youtube.com/watch?v=70lCx2k4Z9I
      Tätä maalia ei yle hehkuttanut joten ei mikään ihme että jäi teiltä mainitsematta. Vidalin maalia en kaukolaukaksen hehkuttaisi.

      Chelsean osalta toivon mestaruutta, mutta en oleta sitä tämän hetken pelillä. Kausi on pitkä ja voimasuhteet lienee muuttuvaan, ja toivottavasti Chelsean peli lähtee rullaamaan. Helmikuussahan vasta alkaa veitsi kurkulla -pelit.

      Kaksiosaisissa väännöissä ns. heikompi joukkue voi helposti yllättää. 3 tämän hetken kovinta lähtee todennäköisesti aina ennakkosuosikkina mutta puolivälieristä lähtien onnistunut ensimmäinen puoliaika mahdollistaa aika paljon, mm. http://www.youtube.com/watch?v=gcHY8qTYhnA

      Joo, pilkkujen sisäänmenorosentit pitäis pyöriä siinä 75+:n paikkeilla. Siinä ei taida olla kellään (edes MV:llä) väittämistä, kenties jollakin maalivahtien palvojalla.

      Poista
    4. Zamppa:
      Nyt kaikki on pelkästään Juventuksen varassa, ei muista ole menemään pitkälle.

      Nyt on pakko kuitenkin sanoa että itse pidän La Ligan häntäpäätä huonoimpana neljästä isosta liigasta. Ettei menisi liiaksi kehumiseksi :)

      Ai, tarkoitit tällaista oikein yllättäjä yllättäjää :) Tämän vuoden Apoel voisi mielestäni olla Cluj

      Tulee niin hyvä olo vieläkin kun miettii miten Falcao tuhosi Chelsean.

      Aivan, idea on tehdä maali, ei sirkustemppuja.

      qwerty:
      Ajattelinkin että jotain unohtui

      Chelsea voi voittaa vain bussitaktiikalla

      Totta kai heikompi voi yllättää. Itse asiassa niin tapahtuu aina että joku ottelupari kääntyy toisin päin kuin oletettiin.

      Nykyään tuntuu enemmänkin että se on 20%. Tuo 3/4 olisi aika hyvä prosentti.

      Poista
    5. Taktiikkahan sekin on. Jalkapalloa pelataan voittamisen eikä yleisön takia. Paitsi jos yleisöä ei olisi, ei pelattaisi jalkapalloakaan, ainakaan noin suurilla palkoilla.
      Matsit kenties tylsempiä mutta viimeistelyn taito korstuu.

      Poista
    6. Ei kukaan sitä kiellä mutta joillakin joukkueilla on itsekunnioitusta ja minä ainakin häpeäisin silmät päästäni jos Bayern rupeaisi bussipuolustamaan.

      Poista
    7. Miksi Barcaa vastaan pitäisi lähteä pelaamaan Barcan tyylillä? Siinä tulisi kylmät mille tahansa joukkueelle ja nopeasti. Jos Chelsea olisi suostunut tippumaan Barcalle ja finaali oltaisiin pelattu neutraalilla stadionilla, en olisi ollut yllättynyt, jos pallonhallinta rosentit olisivat olleet 60-40 Barcalle.

      Poista
    8. Barcan tyylillä? Eli otat päinvastaisen taktiikan, siinä on paljon muitakin mahdollisuuksia välissä. Esim. real lähtee barcaa vastaan hieman puolustusvoittoisemmin. Ja se ei tarkoita mitään bussipuolustusta. Se tarkoittaa että kun barca saa pallon ryhmiydytään oikein, jokainen tietää mitä pitää tehdä ja että linja lasketaan vähän alemmas kuin yleensä. Tämä on oikea tapa käsitellä Barcaa. Eli myönnät että Chelsea on yhtä hyvä kuin joku Bate joka ei pärjää miuten kuin nössöilemällä. Siinä tapauksessa Chelsean ei kuulu olla tällä tasolla.

      Ai jos finaali olisi ollut Bayern-Barca? Varmasti prosentit olisikin ollut jotain tuon tapaista mutta niin se on aina, viis siitä ketä vastaan Barca pelaa. Bayern ja Real pystyvät silti haastamaan Barcan oikeasti eikä millään nössötaktiikalla

      Poista
    9. Barca ei mene ryminällä pallon kanssa eteenpäin, ellei ole varma paikka, vaan hiluttaa ukkoja ja palloa metri kerralaan kohti vasdtustajan maalia. Suoraviivaisuus puuttuu. Chelsea päätti pysäyttää Barcan vasta boxin rajalle, koska silloin vasta Barcan laukauksista tulee vaarallisia. Ja mitä enemmän ukkoja mitä pienemmällä aluella, sitä ahtaampaa ja yleisesti ottaen vaikeampaa hyökätä.

      Viime kaudella Chelsea ei olisi pärjännyt muulla taktiikalla. Joukkue rupeaa olemaan aika vanha.
      Jos laatu korvaa määrän, eiköhän se ole myös niin, että
      määrä korvaa laadun esim. puolustavissa keskikentissä.

      Hyökkäyksessä laatu puolestaan korvasi määrän.

      Tehokas hyökkäys -> Vähän ukkoja hyökkäyksessä
      Vuotava puolustus -> Tarpeeksi ukkoja ettei enää vuoda

      Poista
    10. Bussipuolustus sanana on vielä omasta mielestäni liian lievä kuvaamaan chelsean peliä camp noulla.Se ei ollut minkäälainen bussitaktiikka,koska siitä puuttui iso taktinen osaaminen (jota on myös sumppupuolustamisessa) se oli yksinkertaisesti kaikki boxiin ja pallon eteen ja jos sattui pallon samaan jalkaan ei edes yritetty hyökätä vaan potkaistiin pallo pois.Okei se toimi silloin,mutta en usko että toimii toista kertaa ja se oli todella säälittävää.

      Olisi kiva kuulla mitä mieltä abramovits oli siitä pelistä,kun hänhän fanittaa myös barcan pelityyliä.

      Poista
    11. Niin eli myönnät että Chelsea on ilman bussitaktiikkaa surkea?

      Juuri näin, ei siinä edes ollut mitään taktiikkaa kun käskettiin pelaajien vain hyppiä pallojen eteen

      Poista
    12. Ilman puolustusvoittoista ryhmitystä lopputulos ei välttämättä olisi ollut sama. Chelsean ei tarvinnut riskeerata puolustajien määrässä, kun hyökkäyksessä pelasi maailman kliinisimmät viimeistelijät. Napolia, Barcaa ja Bayernia vastaan Chelsea näytti, että osaa tehdä maaleja, jos niitä tarvitsee.

      Poista
    13. Chelsealla oli uskomaton tuuri jokaisessa maalissa minkä se teki näitä vastaan

      Poista
    14. Messinvihaaja-selitys

      Poista
    15. No voinhan niitä joku kerta perustella enemmänkin. Nyt en rupea tässä, tulisi liikaa tekstiä.

      Poista
    16. Drogban maalissa? Osu Noierin käteen.
      Ramiresin? Pappa-Lampard ei normaalisti osaa syöttää hyvin ja chippi-maalit on aina tuuria
      Torres? Barcaa ei kiinnostanut.
      Mata? Cannavaro lahjoitti.
      Drogba vs Napoli? Normaalisti Ramires ei osaa keskittää.
      Terry? Ei ole maalintekijä
      Lampard, pilkku? Napoli-pakki ei osaa sääntöjä ja pallo pelattin käteen.
      Ivanovic? Puolustusta ei kiinnosta, koska Ivanovic oli yksin.

      MV-tasoa

      Poista
    17. Hauskinta Hah:n ja Zampan jutuissa on se, että nämä kaverit katselevat otteiluita ainakin lähes yhtä vahvojen lasien takaa kuin MV ikään, eivätkä itse edes tajua sitä. Hah:n puheet siitä, miten United on lahjonut tuomareita ja Chelsealla on tuuria joka maalissa muistuttavat täysin MV:n argumentteja. Aika tekopyhiä kavereita.

      Poista
    18. Kiitos, annoit uuden aiheen käsiteltäväksi. Palaan asiaan myöhemmin.


      En muistuta Mv:tä missään määrin, osaan myöntää sen jos Chelsea vaikka pelaa hyvin. Kun Chelsea pelaa hyvin, mainitsen asian ja kehun sitä.

      Poista
    19. Öö, minkä aiheen ja kuka antoi?

      Poista
    20. Sinä ja aihe on Chelsean onnenkantamoiset. Kun rupesit luettelemaan noita maaleja niin taidanpa tehdä jutun missä selitetään miten kaikki oli pelkkää tuuria Chelsean osalta noissa maaleissa.

      Poista
    21. Toivottavasti kiinostuksen puute ei ole missään maalissa mukana. Sitten sinut yhdistää helposti Messinvihaajaan, ja sitähän sinä et tahdo.
      Odotan innolla. Luultavasti sieltä tulee hieman kaukaa haettua "faktaa", jonka voi yhdistää suurimpaan osaan maaleista, jotka vaikka Bayern on tehnyt.
      Jokin järjen hiven luultavasti sinun jutuista kumminkin löytyy. Motivaattorina harmillisesti sinulla on silloin tällöin ilmenevä Chelsea-inho, mutta kumminkin myönsit kehuvasi Chelsean peliä, jos joskus siihen on aihetta.

      Poista
    22. En todellakaan laita kiinostuksen puutetta syyksi. Itse en usko että sellaista tapahtuu koskaan. On harvinaista että jotakuta ei oikeasti kiinostanut estää maalia. Käy katsomassa vaikka Viikko yhden arvioinneista. Chelsea kehuttiin ottelussa Newcastlea vastaan.

      Poista
  2. Kuvat elävöittävät blogiasi aika kivasti. Btw viimeksi keväällä -07 oli kaksi joukkuetta saapasmaasta puolivälierissä. Eli hyytyminen näkyy vain joukkuemäärän vähenemisessä sekä Murinhon lähdössä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Totta, italia on ollut pidemmän aikaa jo laskusuunnassa. Italian yleinen taso on vain laskenut entisestään. Poikkeus edellisiin vuosiin oli se että Milan ja Inter olivat kovia ja mukana oli aina yksi yllättäjä jotka voisivat päästä pitkälle. Harvoin italialaiset joukkueet onnistuivat samoinna vuosina. Nyt kaikki on vain Juven varassa. Viime vuonna kuitenkin Inter, Milan ja Napoli olivat ennakkoon kovia. Nyt vain Juventus.

      Poista
    2. Mitä tuohon Italian tason laskuun tulee, niin se johtuu suurelta osin kahdesta asiasta:

      Ensimmäinen on Morattin mafian pelleilyt vuonna 2006, jonka johdosta eurokentille päätyi huonompia joukkueita kuin muuten olisi päätynyt. Tämä vaikuttaa viiveellä, koska noihin maapaikkoihin vaikuttavat pisteet lasketaan viiden vuoden ajalta. Italialaiset joukkueet eivät toki muutenkaan varsinkaan vieraskentillä ole voittoihin pystyneet, ja tasapeleistä saa neljä kertaa vähemmän pisteitä kuin voitoista. Lisäksi eurooppa-liiga ei italoja juuri kiinnosta, kuten taas ensimmäisellä kierroksella huomattiinkin. Tänä vuonna juventus saattaa pärjätäkin, mutta Milan tulee jäämään alkulohkoon, ja ensi kauden eurooppa liiga-paikkakin voi jäädä saavuttamatta nykyrosterilla.

      Toinen merkittävä syy italialaisten suvantoon ovat talouden alamäki ja eräät namusetärahoilla mälläävät jengit. Italiassa ei voida elää samalla tavalla velaksi kuin eräissä maissa, ja joukkueet ovat oikeasti pyrkineet parantamaan taloustilannettaan myymällä verratteja, lavezzeja, silvoja, zlataneita yms muualle. Velaksi elämisessä on hyvä esimerkki Atletico Madrid: edelliset siirrot maksamatta, kuin myös oman henkilökunnan liksat, ja silti joukkue "ostaa" Falcaon.
      Supertähtien houkuttelemisessä esteenä on tietysti raha. Espanjassa ronaldot sun muut maksavat viiden prosentin veroja miljoonistaan, Italiassa on ihan oikea verotussysteemi myös ulkomaaalaisille. Liksat ovat myös "hieman" eri luokkaa: Viisi miljoonaa tienaavia pelaajia Italiassa on kolme: Cavani, Sneijder ja Buffon (joka suostui kauden alla tosin palkan alennukseen). Barcassa keskipalkka pyörii jossakin 7Me tasolla, ja seura joutuikin kesällä ottamaan yli 150Me lainan palkkojensa maksuun (luvut suuntaa antavia, joku voi tarkistaa jos jaksaa). Cityn, Chelsean, PSG:n ja muiden palkkoja en jaksa muistaa, mutta tuskin paljoa manoloista jäävät. Vidalin juvessa 2,5Me, Pariisista tarjottiin 7Me liksaa talvella..
      Palkat ovat muutenkin lähteneet käsistä, kun vaikka Hulk vetää Pietarissä yli 7Me liksalla. Siirtokorvausten järkevyys sitten erikseen, kun vaikkapa Downingin hinnalla saa muualla Vidalin, Lichtsteinerin ja Barzaglin.
      Italiassa ovat myös yleisömäärät olleet pitkään laskussa, kun ihmisillä ei ole varaa mennä peleihin, tai halua maksaa ilman supertähtiä pelaavista joukkueista. Juventus on ainoa joukkue, joka myy loppuun jokaisen pelinsä ja myös ainoa joukkue joka omistaa oman stadioninsa.

      Toivottavasti raha ei pilaa koko lajia, ja joukkueita oikeasti rankaistaisiin yli varojen elämisestä, myös suurseuroja!
      Onnistuin näköjään hyvin jauhamaan kaikesta muusta kuin peleistä, mutta koitinkin lähinnä valottaa miksi makaronit eivät menesty. Raha ei tietysti ole ainoa syy: Ostettiinhan omiinkin suosikkeihini miljoonilla Martinez, Iaquinta, Amauri, Diego, Melo, Krasic, Elia ja muuta kuraa lukemattomat määrät. Tähtien pakenemisesta ulkomaille hyötyy kuitenkin maajoukkue. Italiassa juniorityö on kantanut hedelmää, ja tulee jatkossakin niin tekemään. Esim Englannissa omat junnut varmaan kiittävät kun parhaissa joukkueissa on kentällä 0-4 oman maan pelaaja, junnuista puhumattakaan.
      Nousua odotellessa, ja suosikkejani en jätä vaikka menisi kuinka huonosti!

      Poista
    3. Mitä peleihin tulee, niin Espanjassa on toki useampi hyvä joukkue ja kiinnostavia pelejä. Hyvänä esimerkkinä viihdyttävästä pelistä käy viikon takainen Espanyol-Athletic, joka päättyi 3-3 (todella surkean puolustuspelaamisen seurauksena).

      Valencian kausi on alkanut todella hyvin. Sekä barcaa että realia vastaan olisi voitto ollut ansaittu. Molemmissa Valencia menetti pisteitä tuomarien "paitsio"-vihellysten takia.
      Malaga on toki aloittanut hyvin, mutta täydessä sekasorrossa rypevät Zenitin voittoa ei voida kyllä mitenkään pitää minään mittarina. Atletico-Chelsea -pelin merkitykseen suhtaudun myös suurella varauksella.

      UCl:ssä ennakkosuosikit ovat tosiaan kirjoittajan mainitsemat.
      City voisi olla suosikeiden joukossa, jos Silva olisi edes lähellä viime kauden ajoittain maagista tasoaan. Pelaajilla muutenkin vielä euro-kokemusta melko vähän, mutta yllätysmahdollisuus on kuitenkin olemassa.

      PSG on osoittanut jo orastavan nousun merkkejä, ja hyvän valmentajan ohjauksessa joukkueella on mahdollisuudet pitkällekin. Toistaiseksi ilman häviöitä ja omissa on soinut harvakseltaan. Vielä jos Lavezzi pääsisi vireeseen, Zlatan ja Verratti ovat jo alkaneet vastata odotuksiin. Zlatan oman boxin lähellä pallon kanssa on kyllä yksi suurimmista pelotteista mitä joukkueella voi olla.
      Dortmundiin en millään usko, mutta syö mielelläni sanani. Eurokentillä oli viime kaudella huono, ja Ajaxia vastaan aika huono matsi. Yllätysmahdollisuus on kuitenkin pakko olla olemassa kun ovat huomattavasti suuremman budjetin Bayerniä pari kautta kyykyttäneet.

      Chelsealla on yllätysmahdollisuus, mutta en joukkueeseen jaksa uskoa niin kauan kuin keskikentän "puolustavat" pelaajat ovat Mikelin ja FatFrankin tasoisia. Juvea vastaan huonoa peliä, ja yksi onnekas maali. Toki Oscar varsinkin vaikutti erittäin lupaavalta.

      En voi kyllä Juventuksenkaan peliä kehua, kun Bonu oli taas oma todella epävarma itsensä ja Pirlo puolustussuuntaan tutun hukassa. Keskikentällä onneksi Marchisio ja Vidal (sekä Licht ja Asa) ovat pelipaikkojensa kovimpia työntekijöitä koko maanosassa. Vastustajat helposti pyrkivät etenkin Pirlon pimentämiseen, mikä antaa hyvin tilaa muille (kuten taas nähtiin). Jos Juven puolustuksessa löydettäisiin viime keväinen varmuus, niin olivat jopa välierä-tasoa parhaimmillaan. Chiello on onneksi ollut varma ja hyvä jo parissa pelissä putkeen.

      Mitä noihin kolmeen suosikkiin tulee, niin Real vaikutti ajoittain todella hyvältä, ja joukkueella saattaa olla kelkka kääntymässä. Vielä jos Ramos ja Özil heräävät koomastaa ja Modric pääsee kentälle.. Modricin tulo saattaa herättää Özilinkin juoksemaan ja Ramos huomasi ettei kausari avaukseen olekaan laminoitu. DiMaria myös tuntui heränneen. Jos Ramosin ja Özilin penkitys saa koko joukkueen heräämään, niin joudun kyllä valitettavasti jälleen kerran nostamaan hattua korkealle mittatilauspukunsa housut pilanneelle herralle.
      Barcan peli ilman Iniestaa ei ole kovin vakuuttavaa, viikonloppuna myös puolustus sai olla todella tyytyväinen että nolla pysyi. Materiaali alapäässä ei ole tarpeeksi leveä, jos jotain sattuu. Song-Masche -toppariparilla ei mitää Bayernia tai Realia vastaan voi lähteä mitenkään. Alves-Song-Masce-Alba -linja mitä tahansa hyvin hyökkäävää joukkuetta vastaan saattaisi olla jo katastrofi.
      Bayerniin en osaa ottaa kantaa, kun en ole nähnyt kuin kaksi peliä. Paperilla kuitenkin erittäin kova ja lupaava nippu. Viime kaudella oli ongelmana verrattain kapea rinki, joten kesän hankinnat luultavasti tulevat osoittautumaan vielä tärkeiksi.

      Yllättäjän hattua voi ehkä sovitella Arsenalille, jos Cazorla tottuu joukkueensa pelityyliin vielä paremmin ja Podolski heräisi. Arsun puolustus ei tietysti pärjää kovimpia vastaan, mutta Wengerin alaisuudessa osalla pelaajista on tapana ylisuorittaa.

      Poista
    4. Täytyy kyllä todeta että urpolta melkoista analyysiä:) En ole kaikesta samaa mieltä, mutta hyvää tekstiä. Itse en kyllä juurikaan seuraa Serie-A:n pelejä joten en tiedä missä siellä mennään, mutta arvostan sitä että joku kommentoi sarjaa hyvien perusteluiden kera. Hienoa myös että osaa kritisoida omaa suosikkiaan.

      Poista
    5. Urpolta loistavaa puolueetonta tekstiä. Blogia, jossa olisi tämän tasoista tekstiä, olisi mahtavaa lukea. Hahin tekstit ovat kuitenkin hieman puolueellisia. Zamppaa nyt en viitsi edes kommentoida...

      Poista
  3. Zamppa, mikset tehnyt Mestareiden Liiga ennakkoa vaikka lupailit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli äärettömästi muita kiireita, joten en millään ehtinyt keskittymään aiheeseen niin syvällisesti, kuin olisin halunnut. Siinä se tärkein syy, koska 32 joukkueen läpikäynti on melkoinen urakka. 16 EM-lopputusnausjoukkueen läpikäyntiinkin meni enemmän aikaa, mitä olin varautunut siihen käyttämään.

      Pahoittelen tapahtunutta, mutta pyrin kuitenkin vierailemaan tässä Hahin blogissa mahdollisimman usein kommentoimassa ja keskustelemassa. Messinvihaajan nöyryyttäminen ja hänen "argumenttiensa" ja selitystensä kumoamiseen aion myös käyttää jonkin verran aikaa :D

      Poista
    2. Näin on, aikaa tämä touhu vie. Itsekkään en jaksanut ennakoida kaikkia joukkueita vaan tyydyin ennakoimaan nämä suurimmat joukkueet vaikkakin harmittavasti esim. Shaktar, Schalke, Arsenal ja Valencia jäivät ilman ennakkoa. Veisi hirveästi aikaa tehdä analyysi 32 joukkueesta

      Poista
    3. Tekisin kyllä mielelläni ennakot, jos olisin "oikea toimittaja" ja saisin palkkaa tästä :D Nykyisellään tämä on vain harrastus muun lisäksi, joten sellaisen noin 16 tunnin käyttäminen ennakoihin(laskisin noin 30 minuuttia/joukkue kaikkine perehtymisineen ja kirjoittamisineen) vastaa kahta täyttä työpäivää, eli käytännössä noin 4 iltaa pelkästään tähän. Perhe ei tykkäisi siitä, kun koko viikon istuisin vain naputtamassa koneella, eikä pomokaan, jos tekisin sen työajalla :D

      Poista
    4. Juuri näin. Ei perheellinen työssäkäyvä ihminen kuten Zamppa ehdi väsätä noin pitkiä tekstejä. Lukijat eivät aina ymmärrä mikä vaiva on kirjoittaa ja etsiä tietoja jne.

      Poista
  4. Zamppa, oletko Antti Niemi? Pilkunvetokertomuksesi perusteella päättelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi kuule kun olisinkin Antti Niemi tai joku muu "kultaisen sukupolven" palloilija :D Ei, en ole muuta kuin työporukassa divari-/puulaakitasolla pelaileva lajin rakastaja. Lajia sen verran pitkään olen seurannut ja harrastanut, että jonkinlaista taktista ymmärrystäkin on aikojen saatossa kertynyt hitusen verran. Muksusta asti kesät ovat kuluneet nurmella, joten jonkinlaista banaanikierrettä olen vetoihini oppinut laittamaan ja rintapotkulla pyssyttämään, mutta muuten ihan harrastelumielessä ja lajista nauttien mennään :)

      Poista
  5. Keskiviikkoaamun piristykseksi vähän naurua peliin, olkaa hyvä! Muutama "epäonnistunut" filmaus ynnä muuta hauskaa: http://www.youtube.com/watch?v=LC-H2wXK4T4&feature=related

    VastaaPoista
  6. Tuleeko sitä Chelsean maalikoostetta? Tajusitko, ettei niissä ollut yhtään mitään pullempaa kuin muiden maaleissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän ensin saada viikko katsauksen tehtyä ennen kuin kesktyn roskaseuran otteisiin

      Poista
    2. Oikein roskaseura. Täälläkö joukkueita sitten arvioidaan puolueettomasti? Chelsea-viha on silmiinpistävää, joten muuta tyyliäsi vähän neutraalimmaksi, kiitos.

      Poista
    3. Eipä ole ihme että glooryhunttaajat ovat hieman katkeria Chelsealle, kun altavastaajat asemasta nousivat Euroopan parhaaksi seurajoukkueeksi. Ei varmaan ole vain sattumaa, että Messillä ja Robbenilla ei kasetti kestänyt edes pilkuissa.
      Chelsea on esimerkki hyvin organisoidusta ja loppuun asti taistelevasta joukkueesta, joka parista kehäraakistaan huolimatta on aina paha vastus ns. isoissa peleissä.
      Karavaani kulkee ja messilakanapoikia kompatakseni: Kateelliset itkee!!

      Poista
    4. Chelsea on hyvä esimerkki roskajoukkueesta jolla ei taito riitä jolloin turvaudutaan nössöilyyn ja törkeyksiin.

      Poista
    5. Vieläkin katkera?
      Chelsea on euroopan paras seurajoukkue, joten eipä ihme että sen menestys aiheuttaa suurta katkeruutta ja kateutta. Minuakin harmittaisi jos kannattaisin saksan ainoaa rahajoukkuetta, joka ottaa kyläseuralta joka vuosi kuokkaan.
      Blogi on täynnä Chelsean hyvyyden aiheuttaman tuskan purkamista jauhamalla paskaa, jättäisit kirjoittamisen fiksummille.

      Poista
    6. Ai Dortmund on kyläseura? No mikäs City sitten on kun otti niin pataan omalla kotikentällään kuin joku Alcorcon? Taitaa City olla joku eläköityneiden sumopainijoiden jalkapallojoukkue. Saksan ja Espanjan parhaat ovat niin ylivoimaisia verrattuna englannin "huippujoukkueisiin" että eiköhän ole ihan selvää mitkä liigat ovat parhaimmat. Kommenttisi jos mikään on kateellisen valitusta. Vituttaako kun oma sumusaarten liigasi on niin paska?

      Poista
    7. Miten niin otti pataan, tasapeli se oli?

      Poista
    8. Pistä tähän linkki missä joku( siis entinen pelaaja, valmentaja, joku jalkapalloonn liittyvä henkilö) sanoo että City ansaitsi voittaa. Pistä edes linkki missä sanotaan ettei Dortmund hallinnut mielin määrin. Kun olet tehnyt tämän minä pistän linkit missä sanotaan päinvastaista.

      Poista
    9. Ja ihan btw, hanki uudet lasit että näkisit ottelut paremmin

      Poista
    10. Hart valittiin ottelun parhaaksi. EM-kisoissa ei ole paras pelaaja koskaan tullut voittajajoukkueen ulkopuolelta.

      Poista
    11. Niin! Kiitos että myönsit tämän. Jos maalivahti valitaan man of the matchiksi sehän tarkoittaa että joukkue on ollut kusessa ja maalivahti on pelastanut. Hart oli paras pelaaja, ei epäillystäkään, mutta koska Dortmund jyräsi päälle ja Hart joutui tekemään noita torjuntoja.

      Poista
    12. Ei vaan ottelun paras pelaaja pelaa paremmassa joukkueessa.

      Poista
    13. Maalivahdin tapauksessa ei. Mikäs johtaa siihen että maalivahti valitaan parhaimmaksi? Se että hän torjuu. Mikä taas johtaa siihen että hän joutuu torjumaan? Muun joukkueen paskuus. Tuo sinun löpinäsi on on pelkästään paskasaarten fanien selityksiä.

      Poista
    14. Hart oli Weidenfelleriä yhtä paljon parempi kuin Dortmundin kenttäpelaajat Cityn vastaavia.
      Ja tulos 1-1 -> tasapeli

      Poista
    15. Eli maalivahdit 1-0 citylle, kenttäpelaajat 10-0 dortmundille. Tulos: dortmund 10-1 city. Et ole tainnut paljoa katsoa jalkapalloa, ainakin jutuistasi päätellen. City oli kotikentällään kuin joku sarjanousija.

      Poista
    16. Cityn pelaajat sai tehtyä yhtä monta maalipaikkaa josta tehtiin maali.

      Poista
    17. "Saksan ja Espanjan parhaat ovat niin ylivoimaisia verrattuna englannin "huippujoukkueisiin" että eiköhän ole ihan selvää mitkä liigat ovat parhaimmat."

      Voi vittu mikä kommentti! Valjun kuudes pieksee ensin fc uefan ja perään bayernin ja löpiset ylivoimasta? Mitä jos ottaisit pään perseestäsi ja hiekat pois pimpistäsi, ja myöntäisit tosiasiat.
      Saksan liigan tasosta kertoo se, että liigan voittajan kärjessä heiluu joku puolalainen joka on eurokentillä täysi tuhnu. Tällä hetkellä liigaa dominoiva ostojengi taas ottaa pahasti kuokkaan kivikovalta BATE BORISOVILTA.

      Vaikka Chelsean menestys katkeria vituttaakin, niin turha lässytellä paskaa silkasta tietämättömyydestä. Blogin jutu eivät poikkea messinvihaajan tasosta, vaikka näkökulma onkin eri. Täyttä roskaa typerältä teiniglooruhunttaajalta!

      Poista
    18. Chelsea nössöilli barcaa ja bayernia vastaan, helppo nyt kilpikonnataktiikalla on voittaa.

      Kertoo Saksan tasosta? Mitä helvettiä selität? Ei Lewandowski ole saannut vielä Bundesliigassakaan mitään aikaan. Kommentissasi olisi jotain järkeä jos hän iskisi paljon maaleja saksassa muttei euroopassa. Ja kuinka ääliö olet? Ei kaikki hyökkääjät koko ajan pysty tekemään maaleja. Kaikilla on vaikeita aikoja. Sitä paitsi Lewa on jo iskenyt yhden maalin chämppärissä. Paljon kertoo Valioliigasta se että mestarijoukkueen hyökkääjät agueroa lukuunottamatta ovat aivan paskoja. Ja mikä Torres sitten on? Täys lapanen.

      Eli Real on täys paska koska hävisi Getafelle? Ei yksi ottelu mitään kerro.

      Tunge sinä jääkiekko perseeseesi ja seuraa sitä lajia enemmän koska et tajua paskaakaan jalkapallosta.

      Poista
    19. "Paljon kertoo Valioliigasta se että mestarijoukkueen hyökkääjät agueroa lukuunottamatta ovat aivan paskoja."

      -Joo, vaihtopenkillä on mies joka pudotti kahdella maalillaan em-kisojen toiseksi suurimman suosikin finaalista. Viereisellä penkillä istuu mies joka dominoi bundesliigassa pari kautta sitten, mutta valjussa taso ei riitäkään. Tevezin sanominen aivan paskaksi kertoo taas sinusta enemmän kuin Tevezistä..

      Dortmund oli viime kaudella täysi sukka eurokentillä, ja sama tulee jatkumaan.

      Jos kilpikonnataktiikalla on "helppo voittaa", niin luulisi että vähintään 99% maailman joukkueista pelaisi siten? Kilpikonnataktiikalla tehtiin 3 maalia fc uefalonalle. Miksi Hodarin lädit eivät menestyneet kisoissa vaikka oli helppo taktiikka? Joillekin pellehyppy-joukkueille saattaa tulla yllätyksenä, että futiksessa kannattaa käyttää myös jotain taktiikkaa.

      Jos Chelsean taktiikka oli ucl-finaalissa mielestäsi nössö ja helppo, niin et tiedä kyllä lajista yhtään mitään.

      Voivoi, mitä itkua säälittävältä teinarilta. Ens kaudella sitten uusi lemppis-joukkue yläasteen alkamisen kunniaksi!

      Poista
    20. Taistelkaa te vain valioliigasta ja bundesliigasta,mutta totuus on se että la liga on paras ja barca ja real ovat niin paljon edella muita jengeja että oikein pahaa tekee.
      Toki yksittäisessä pelissä kuka vaan voi voittaa,mutta jos pelattaisiin sarjaa missä olisi parhaat jengit joka maasta niin barca ja real olisivat yhtä ylivoimaisia kuin ovat omassa liigassaankin.

      Poista
    21. Vau! Huikeaa! Bravoo! Pelasi yhden hyvän ottelun. Hyvä Balotelli! Tevez on surkea läski joka oli aivan umpisurkea, siis aivan järkyttävä, realia vastaan. Ja mitä Dzekoon tulee niin et voi yleistää yhden pelaajan takia, pässi. Sitäpaitsi Dezko on parempi kuin jotkut paskat tevezit ja balotellit.

      Ahahhaha sama tulee jatkumaan ahaha siellä pikkuinen city fani laulaa ettei dortmund pärjää kun samaan aikaan oma joukkue on niin syvällä paskassa. City on niin paska että tippuu jälleen lohkoonsa, hyvä sirkuslauma tosin, saa kunnon naurut niiden peleistä.

      Muilla joukkueilla on kunnia, de boer sanoi ettei koska käyttäisi noin säälittävää taktiikkaa.

      Helppohan se nyt on oman rankkarialueen reunalla seisoa, eipä se mitään vaadi

      Et olisi voinnut paremmin kuvailla itseäsi!

      Poista
    22. Bayern on parempi kuin real eli kommenttisi ei ole mistään kotoisin. Barcelona ja Bayern hallitsisivat sellaista liigaa, real olisi niiden kannassa. Taitaa nyt jollakulla olla aika suuret käsitykset la ligasta

      Poista
    23. No toi mun kommentti oli lähinnä "vitsi" tohon teidän tappeluun ja olen siitä samaa mieltä että bayern on heidän kanssa samalla tasolla,mutta pidän henkkoht realia hieman parempana kuin bayernia.
      La ligasta muuten sen verran että nyt tuntuu oikeasti että siellä on myös muita jengejä jotka ovat oikeasti kovia.Atletico on alkanut voittamaan ja pelaamaan niinkuin tuolla materiaalilla kuuluukin,valencia voi oikeasti haastaa realin ja barcan joten miksei kaikkia muitakin.Malaga pelaa aivan uskomattoman hyvin ainakin cl:ssä jns.jns.

      Tosta real barca ylivoimasta(okei bayern on myös kova,mutta keskityn näihin) tuli mieleen pelaajamateriaali yksilötasolla niin rupesin miettimään tätä:
      Real/barcan ihanne avauksissa on n. puolet euroopan top10 pelaajista ja jokainen (valdesia lukuunottamatta) mahtuu top50.Toki bayernissäkin on monta hyvää,mutta en laske kuin 1-2 top 10 ja 2-3 jää top 50 ulkopuolelle.
      Sen verran pakko puolustaa että turhan kovaan haukuit teveziä.Tevez on ihan maailmanluokan hyökkääjä ja samaa tasoa agueron kanssa.Lisäksi cityllä on tämän hetken toiseksi/kolmanneksi paras veska maailmassa ja kompany on edelleen huippupakki vaikka kausi on huonosti mennytkin,mutta sitten on jotain barrya,milneriä ja lescottia jotka eivät millään mahdu euroopan edes top 100 pelaajiin.

      Tässä nyt vielä oma näkemys top seuroista euroopassa(tein tän kai joskus mv:een blogiin,mutta tää on päivittynyt tän hetkiseen tilanteeseen)

      1.Barca
      2.Real
      3.Bayern
      4.Juve
      5.City
      6.Chelsea (joo ihan oikeesti olen yllättynyt itsekin)
      7.Dortmund(joo on cityä huonompi vaikka olikin parempi etihadilla)
      8.Arsenal
      9.psg
      10.Manu(vittu pakko se on tähän laittaa)

      sit sijoil 10-20 on esim jotain: Tottenham,valencia,schalke ja kotiinpäin vedettynä pool:D.

      Poista
    24. Virallinen, tämänhetkinen näkemys Euroopan parhaista seurajoukkueista:
      1.Chelsea

      LaLigan paras joukkue: Real Madrid

      Vain totaalinen idiootti pitää kyläseura dortmundia parempana kuin Arsenal, Manu tai City.

      Hetken ajattelin että tämän blogin kirjoittaja voisi jopa olla täysi-ikäinen tai tietää lajista edes vähän. Kommenttien perusteella noin 13v idiootti, joka ei tiedä lajista paskaakaan. Ketä kiinnostaa lukea jonkun katkeran itkupillin puolueellista roskaa. Vertaa noita kommenttejasi vaikka tuossa yläpuolella avautuneen urpon juttuihin: "hieman" eroa laadussa..

      Poista
    25. Ensinnäkään mä en tajua mistä toi kyläseura on revitty tohon dormundin yhteyteen?
      Toiseksi dortmund ainakin keskinäisen perusteella näytti olevan cityä huomattavasti edellä ja ainoastaan joe hartin unelmapeli piti manceen haaveet jatkopaikasta elossa,mutta jos peli on samanlainen dortmundissa niin peli päättyyy tyyliin 5-0.
      Ei taida sullakaan olla kauheasti ikää ja lajituntemusta jos pidät manuuta kovana.Voisit kattoo joskus pari niiden peliä.
      Virallisesti chelsea? Miten virallisesti? kuka tämän oikeasti myöntää? joo okei chelsea oli vuoden joukkue,mutta itse ainakin katson vähän tarkemmin kuin vain yhden pelin ja kyllä toisaalta rankkasin chelsean jopa yllättävän korkealla tuossa ylempänä,mutta paras se ei ole todellakaan.
      Millä mittarilla real on parempi kuin barca?
      jos sanot vain että viime vuoden mestaruus niin yhtä hyvin voidaan katsoa 3-4 vuotta taaksepäin.

      Vielä kerran! miten saat dortmundista kyläseuran?

      Poista
    26. 7.Dortmund(joo on cityä huonompi vaikka olikin parempi etihadilla)

      Toiseksi dortmund ainakin keskinäisen perusteella näytti olevan cityä huomattavasti edellä ja ainoastaan joe hartin unelmapeli piti manceen haaveet jatkopaikasta elossa,mutta jos peli on samanlainen dortmundissa niin peli päättyyy tyyliin 5-0.


      Tuli noiden kahden jutun välillä vähän outo kuva,mutta tossa ylempänä listassa oli katsottu myös viime vuosia 1-5 vuotta ja myös materiaalia.

      Poista
    27. Tuo riippuu täysin siitä ketkä ovat top10 ja top50 pelaajat, nämähän ovat mielipiteitä. Toiseksi tevezin pelissä ei ole enää mitään hyvää, ei saannut edes syöttöjä perille real ottelussa. En kyllä paljoakaan ole samaa mieltä listasi kanssa. Dortmund osoitti että on parempi kuin City. Toinen vertailukohta on miten nämä kaksi pelaavat Bayernia vastaan. Dortmund on pitänyt Bayernia pilkkanaan kun taas Bayern hakkasi Cityn. City myös jäätyy aina kovissa paikoissa.

      Poista
    28. Virallisesti joo, oikeasti ei

      Ehehehheheh joo, totta kai

      Paleface, huoh, mistä sinun kaltaisi idiootteja edes tulee

      No ei tarvitse lukea, vähentyisi tuollaiset älyvapaat kommentitkin

      Poista
    29. Täyttä asiaa tuossa kommentissa. Paskaset englanti fanit vaan sanovat dortmundia kyläseuraksi koska eivät kestä sitä että oma liiga ei ole enää paras.

      Poista
    30. Liigojen vertailu on aika perseestä, turhaa ja vaiketa, oikeaa paremmuusjärjestystä on mahdoton sanoa. Riippuu siitä mistä tykkää, tai minkä maan seuroja kannattaa eurokentillä. Joukkueiden välisiä kivi-sakset-paperi -tyylisiä ongelmia löytyy ja paljon.

      Poista
    31. Kyllä sarjojen vertailu on toki turhaa,mutta seuroja eri maista voi vertailla ja hei sitä on on ihan oma kilpailukin ja jos katsotaan se maaginen 5vuoden ajanjakso niin ylivoimaisesti paras jengi on Barca tästä kohtuullisen kaukana tulevat sitten Bayern,Chelsea,manu ja niiden jälkeen onkin tasaista.

      Poista
    32. Chelsea on ihan virallisesti euroopan paras joukkue. Ucl-voitto ei tule yhden pelin perusteella, vaikka olisitkin katsonut vain sen yhden pelin.
      Dortmund ei ollut Cityä parempi, maaleilla pelit ratkaistaan edelleen.

      "City myös jäätyy aina kovissa paikoissa"
      -Et siis katsonut viime kaudella valioliigan päätöskierrosta?

      On se Manu vaan aika kova, jos oli viime kaudella valioliigan kakkonen melko pienellä erolla.

      "Millä mittarilla real on parempi kuin barca?"
      -Ihan virallisella mittarilla, LaLiga. Myös tänä syksynä cuppi meni Realille.

      Kivikova Hannover pelasi tasan Dortmundin kanssa, eli yhtä hyviä? Ja tietysti BATE on sitten parempi kuin Munchenin rahajengi?
      Dortmund on kyläseura budjettinsa perusteella, ei lähelläkään isoja.

      Poista
    33. Dortmund oli selvästi cityä parempi. Odotan edelleen sitä listaa missä joku sanoo ettei ollut. Ja en tarkoita ketään sinunlaista säälittävää kärpäsenpaskan arvosta henkilöä

      Aika jäätyminen jos elintärkeässä ottelussa on häviöllä jotain qpr vastaan ja tekee kaksi onnenkantamoista lisäajalla.

      Niinpä, englannin liiga on nykyään niin naurettava että cityn ja unitedin kaltaiset joukkueet dominoivat sitä.

      Niin, barcan raiskattua sitä viisi vuotta

      Ei yksi peli kerro vielä mitään mutta perustelinkin että city oli aivan paperia bayernia vastaan mutta dortmund on lyönnyt bayernin monta kertaa. "Kyläseura budjettinsa perusteella?" Ei voi muuta sanoa kuin että olet naurettava gloryhunter jos luulet että budjetti ratkaisee mikä joukkue on kyläseura. Nyt kun tajusin kuinka vähän tajuat jalkapallosta tämä keskustelu naurattaa. Ja olet vielä niin tyhmä ettet tajua että dortmund on rikkaampi kuin mikään gloryhuntatuista joukkueistasi.

      Poista
    34. Dortmund on kyläseura budjettinsa perusteella, ei lähelläkään isoja.

      Tää on jo mv:een tasoista tekstiä hahahahahahahaha
      saavutus toki sekin.
      jos susta "pieni" budjetti tekee kyläseuran niin....no en sano mitään.

      Ihan virallisella mittarilla, LaLiga. Myös tänä syksynä cuppi meni Realille.

      Joo real voitti liigan viime kaudella joo,mutta barca edelliset 3 joten unohda toi selitys.Onko chelsea huonompi kuin manut ja arsu ja tottenham koska jäi liigassa niiden taakse?
      Jos sanot että chelsea voitti cl:län voin sanoa että barca voitti cupin ja muutaman muunkin pytyn.Lisäksi keskinäiset 1-1.Ei yhden vuoden ja yhden sarjan perusteella voi sanoa kumpi on absoluuttisesti parempi.

      Dortmund ei ollut Cityä parempi, maaleilla pelit ratkaistaan edelleen.

      Joo o maalit ratkaisee eli voidaan sanoa että olivat yhtä hyviä,mutta jos pitäisi valita parempi (ikinä ei voi olla absoluuttisesti yhtä hyviä) niin dormund oli parempi,koska hallitsi peliä ja pelasi vieraissa joka on aina vaikeampaa.Onko sulla yhtään argumenttiä miksi city olisi ollut parempi?

      Poista
    35. "Ei yhden vuoden ja yhden sarjan perusteella voi sanoa kumpi on absoluuttisesti parempi"

      Miten sitten Dortmund on parempi kuin City? Kaksi kautta putkeen jäänyt cl-alkulohkoon ilman että olisi ollut edes kunnon saumoja jatkoon. Arsenal ja Manu ovat tietääkseni jatkoon päässeet, toki manu puppeloi viime kaudella.

      Jos City on aina paska kovissa paikoissa, niin aika kovassa paikassa super-Mario tasoitti pelin loppuhetkillä. Lisätietoja vielä Cityn tuurimaaleista kaivataan? Tai vaikka määritelmä mikä on tuurimaali? Esim messin eka maali klassikossa?

      En silti missään kohdassa ole väittänyt että City on Dortmundia parempi. Dortmundin budjetti ei ole lähelläkään suuria, siksi pidän sitä kyläseurana. Missäs muussa joukkueessa ykköshyökkääjä on joku puolalainen tuhnu?

      Barca voitti cupin, mutta ei kai Chelsea siinä pelannut?

      Joukkueiden paremmuutta voi mitata vaikka tuolla (jos jaksaa):
      http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2012.html

      Dortmund on tukevasti sijalla 65, ja viime kauden pisteissä esim kivikovan Besiktasin takana..

      Poista
    36. Suuri ja mahtava uponnut sukellusvene Villareal 19. ja Ajax löytyy Boreauxin jälkeen...

      Poista
    37. Kuinka kauan tuo "Minä tiedän mikä on paras liiga, koska sinä olet minua tyhmempi" -väittely vielä jatkuu?

      Tuleeko sitä Chelsean mestaruuskevään maalikoostetta?

      Poista
    38. Dortmund on jäännyt yhden kerran alkulohkoon, ääliö.

      Ai teki rankkarimaalin? Balotelli on nyt taas maailman paras koska teki rankkarimaalin, rankkari ei vain ole sama asia kuin pelitilanne maali, koita ymmärtää

      Lue edellisen kommenttini viimeinen osa. Onko niin vaikea tajuta ettei budjetilla ole mitään virkaa sen kanssa onko joukkue kyläseura. Saksalaiset eivät vain tuhlaile, sen takia. Siis miten helvetin vaikeaa se on tajuta. Ja en voi ymmärtää millään tasolla miten joku voi väittä jotain joukkuetta kyläseuraksi budjetin takia. Sinunlaistesi takia jalkapallosta ei tule ikinä suomessa suosittua.

      Dortmund on sijalla 65. No entä sitten? Se on ollut vasta 2 vuotta chämppärissä. Esitätkö tyhmää ja ettet tiedä miten tuo ranking toimii vai oletko vaan niin helvetin tyhmä?

      Poista
    39. "Dortmund on jäännyt yhden kerran alkulohkoon, ääliö"

      -Viime kaudella ucl-alkulohkoon surkeiden esitysten seurauksena. Edellisen muistin väärin, jäikin uel-alkulohkoon eli vielä huonommin (tuolloin City voitti lohkonsa).

      "Balotelli on nyt taas maailman paras koska teki rankkarimaalin"
      -Näinkö väitin? Lue uudestaan..

      "rankkari ei vain ole sama asia kuin pelitilanne maali, koita ymmärtää"
      -Missäs kohtaa noin väitin? Opettele jo lukemaan. Vastasin väitteeseesi, että City on AINA ollut paska kovassa paikassa (et perustellut sitä edelleenkään).

      "Saksalaiset eivät vain tuhlaile, sen takia"
      -Martinez 40Me (kun sopimusta vuosi jäljellä)?? Sweinsteiger taas tienaa enemmän kuin Zlatan Milanissa. "Saksalaiset eivät tuhlaile" ei sovi tuohon liigan ainoaan ostojoukkueeseen mitenkään, muihin kyllä.

      Kerropas "kyläseuran" virallinen määritelmä, kun sen kerran tiedät. Ja lähde, kiitos!

      Niihin kysymyksiin johon vastasit, vastauksesi on täyttä paskaa, ja muihin et vastannut. Kovaa suorittamista!

      Itse en aloittanut väittelyä liigojen paremmuksista, joka kuuluu johonkin yläasteen välitunnille. Mistäs väittely alkoikaan:
      "Taitaa City olla joku eläköityneiden sumopainijoiden jalkapallojoukkue. Saksan ja Espanjan parhaat ovat niin ylivoimaisia verrattuna englannin "huippujoukkueisiin" että eiköhän ole ihan selvää mitkä liigat ovat parhaimmat."

      ..henkisesti kypsän asiantuntijan tekstiä? Noilla meriiteillä olisin ihan hiljaa..

      Poista
    40. "Lue edellisen kommenttini viimeinen osa."

      Ja se osa:

      "Ei voi muuta sanoa kuin että olet naurettava gloryhunter jos luulet että budjetti ratkaisee mikä joukkue on kyläseura. Nyt kun tajusin kuinka vähän tajuat jalkapallosta tämä keskustelu naurattaa. Ja olet vielä niin tyhmä ettet tajua että dortmund on rikkaampi kuin mikään gloryhuntatuista joukkueistasi."

      Mitä tuosta nyt kannatti sitten lukea? Joka lauseeseen saat tungettua tuota paskan jauhantaasi ilman ainuttakaan jäkevää kommenttia tai perustelua. Ei nyt kyllä ihan täysi-ikäisen jutuilta vaikuta, et pysty järkevään keskusteluun millään tasolla..
      Mitkä ovat muuten ne glooryhunttaamani joukkueet? Mistä ne käy ilmi?

      Poista
  7. Voisko joku selittää miksi tuomari oli jälleen kerran niin vituttava Barcan vastustajaa kohtaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Platini on sanonut julkisesti, että tuomareiden pitää auttaa Fessiä. Tämä on tapahtunut Champions Leaguessa ja La Ligassa aina, kun Uefalona on ollut pulassa.Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta Platinikin on Gloryhuntteri.

      Olisi oikein jalkapallolle, että Uefalonalta kiellettäisiin futis ja kaikki sen pelaajat saisivat elinkautisen vankeustuomion. Tämän jälkeen Platini pitäisi erottaa, niin futis olisi puolueetonta.

      Poista
  8. HAHAHAHAHA. Oliko Bayern taas loistava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vastustaja pelasi säälittävää antijalkapalloa taas kerran koko pelin. Todella raukkamaista

      Poista
    2. Ei vaan Bayern pelasi surkeasti ja jos peli jatkuu tuollaisena niin ei voiteta tänä vuonakaan mitään. Hyvä herätys Bayernille.

      Poista
  9. Blogi kuihtuu kuin Swansean alkukausi. Ei siis ole aikaa????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki eivät ole työttömiä pummeja joilla on aikaa vaikka muille jakaa. Kyllä tämä tästä pian lähtee taas

      Poista
  10. ei kyllä taitoakaan puolueettomaan kirjoittamiseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kirjoituksesi

      http://kurajoukkue.blogspot.fi/2012/05/blogin-tarkoitus-tulee-olemaan-se-etta.html#comment-form

      Poista
    2. Olenko puolueellinen jos sanon tosiasioita? Kuten Unitedin lahjotut tuomarit minkä kaikki tietävät? Olenko puolueellinen jos sanon että Hitler oli paha? Kaikki asiat voidaan näin kääntää puolueelliseksi.

      Poista
    3. United lahjonut tuomarit? Todisteita. Kiitos. Hitlerin ajatusmaailma oli erikoinen. Kai silläkin oli tavoite "parempaan"

      Poista
    4. Laita google hakuun man united ja howard webb, tai ei edes tarvitse, se tulee ekojen haku ehdotusten joukossa.

      Poista
    5. Joku katkeroitunut FB-profiili.

      Poista
    6. Sivuja löytyy roppakaupalla. Käy katsomassa vaikka ylen uutinen unitedin tämänpäiväisestä pelistä, siellä Webbistä keskustellaan taas, kaikkihan sen tietävät että Webb on Manun kunniajäsen ja varmaan pian puheenjohtaja

      Poista
    7. Edelleen kunnon persutelut puuttuvat. Kyllä monissa Youtube-videoissa puhutaan Uefaloonasta yms., joten sun perusteluilla myös Barca on lahjonut tuomareita. Lisäksi Barcan saamat tuomariavut ovat aivan eri mittaluokkaa Unitedin vastaaviin verrattuna.

      Poista
    8. Jos asia olisi virallisesti tiedossa Webb olisi menettänyt oikeutensa jo, ei tätä nyt voi millään faktoilla perustella

      Poista
    9. Tosiasia, jota ei voida faktoilla perustella. Vakuuttavaa...
      Onhan sillä Webbillä aikamoisia ratkaisuja ManUn otteluissa. Paras olisi ettei hän saisi ManUn pelejä vihelellä, niin kuin se joku tuomari sai kiellon Realin peleihin.

      Poista
    10. Huvittavaa ketju:

      Anonyymi:
      "ei kyllä taitoakaan puolueettomaan kirjoittamiseen.."

      Hah:
      "Perustelut?"

      Anonyymi:
      "perustelu.."

      Hah:
      "Olenko puolueellinen jos sanon tosiasioita?"

      ..tosiasia, jota ei voida faktoilla perustella..

      HUUTONAURUA TÄMÄN PASKAN KIRJOITTAJALLE!!!!!!

      Poista
    11. qwerty: no niin, itsehän myönnät tuonkin, mutta voitko virallisesti perustella sen? Et. Mutta se on vaan niitä asioita joita kaikki tietävät.

      Anonyymi: Kiva että jollakin on hauskaa

      Poista
  11. Anonyymi Ihmettelijä9. lokakuuta 2012 klo 12.13

    Kysely! Kumpi on parempi, City vai Dortmund?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, vai pitäisikö tehdä äänestys kumpi oli parempi Etihadilla, siitä täällä tapellaan enemmän.

      Poista
    2. jokainen joka äänestäisi cityä ei ole katsonyt kuin lopputuloksen ja on balotelli fani vuosimallia 1997.

      Poista
    3. Miten noita verrataan?
      -Kummassa on enemmän maajoukkuepelaajia top10 maajoukkueissa?
      -Kumpi voitti paremman liigan?
      -Kumpi onnistuu houkuttelemaan enemmän tähtiä joukkueeseen?
      -Kummassa on menestyksekkäämpi valmentaja?

      Menestys viime kaudella ucl-alkulohkossa:
      City 10pts (3.) (lohkossa Bayern, Napoli, Villarreal)
      BVB 4pts (4.) (lohkossa Arsenal, Olympiacos, Marseille)

      Edellisellä kaudella uel:
      City: lohkovoittaja
      BVB: lohkon 3.

      Tällä hetkellä:
      City: Valioliigan 3. (5 voittoa /7 peliä)
      BVB: Bundesliigan 4. (3 voittoa /7 peliä)

      Blogin kirjoittajan alkuperäinen väite:
      "Saksan ja Espanjan parhaat ovat ylivoimaisia verrattuna englannin "huippujoukkueisiin""

      Dortmundin "ylivoimaa" voisi pitää ehkä hiukan kyseenalaisena..

      Vai tapellaanko siitä kumpi oli parempi yhdessä tasapelissä? :DD (Onko joku väittänyt että City?)

      Poista
    4. "Dortmundin "ylivoimaa" voisi pitää ehkä hiukan kyseenalaisena.."

      -Täälläkin odotellaan asiantuntevan bloggaajan faktoja väitteensä tueksi.

      Poista
    5. Kaikkiin muihin viesteihin tulee heti vastaus, mutta kun joku pisti vihdoin faktaa pöytään, niin tuli (yllättäen) täydellinen hiljaisuus..

      Poista