keskiviikko 9. tammikuuta 2013

TOTY 2012

Fifa julkaisi eilen vuoden 2012 parhaimmat pelaajat ja metsään meni. Kerrottakoon nyt että "ehdottoman asiantuntevat" henkilöt äänestivät siis tässä. Palestiinan kapteenin mielestä Balotelli oli vuoden 2012 toiseksi paras pelaaja ja Thaimaan valmentajan mukaan Busquets olisi ansainnut ballon dorin. Se siitä sitten. Alla on siis vuoden 2012 joukkue esittelyineen. Prosentit kertovat kuinka paljon pelaaja ansaitsi paikkansa joukkueessa.

Maalivahti:

Iker Casillas 55%

Ei ollut pahimpia valintoja mutta melko huono syksy olisi voinnut tiputtaa hänet pois. Buffon ja Neuer ovat kuitenkin pelanneet tasaisen hyvin läpi vuoden. Todennäköisesti La Ligan voitto ja EM-kisojen voitto takasivat paikan. Ja myöskin se että hän sattuu pelaamaan Realissa.



Puolustajat:

Dani Alves 0%

Tätä ei voi järjellä selittää. Näin ja kuulin lukuisia ehdotuksia mutta Alves ei ikinä ollut niissä mukana ja suoraan sanottuna aivan oikein. Alves ratsastaa edelleen joillain pari vuotta vanhoilla esityksillään. Lahm olisi ollut ehdoton valinta Alvesin tilalle tai myös Hummels, Chiellini ja Thiago Silva olisivat voinneet korvata hänet ehdottomasti

Sergio Ramos 100%

Puolustuslinjan ainoa joka todella ansaitsi olla tässä. Loistavat esitykset takaavat tämän. On parantunut pelaajana hirveästi siiryttyään keskuspuolustajaksi. Jos saisi Realissa jonkun ihmisen vielä parikseen keskuspuolustukseen niin Real ei päästäisi maaleja niin paljon

Gerard Pique 30%

Ei niin paha valinta kuin Alves mutta jätti pohtimisen varaa. Chiellini, Thiago Silva ja Hummels olisivat ansainneet enemmän tämän paikan. Pique ei ollut huono mutta ei niin hyvä kuin nämä kolme.

Marcelo 10%

Kaveri on loukkaantunut puolet vuodesta ja toisellakin puoliskolla ei ollut vakinainen avauspelaaja seurajoukkueessaan ja silti pääsee tähän. Naurettaava. Hänen paikalleen olisi voinnut laittaa jonkun keskuspuolustajista jotka mainitsin tai Jordi Alban.




Keskikenttä:

Xabi Alonso 30%

Aloitetaan keskikentän mädästä omenasta eli Xabista. Ei ole ollut vakuuttava tällä kaudella mutta pääsi tähän silti, ken tietää miksi? Tämän on kuitenkin vuoden 2012 palkinto ei jonkun kauden. Ei silti mikään katastrofaalinen valinta kuten Alves. Oli kuitenkin avain miehiä EM-kisoissa ja Realin viime kauden La Liga voitossa. Painotan silti että koko vuosi pitäisi pelata hyvin että ansaitsisi tämän.

Xavi 65%

Xavi oli hyvä valinta vaikka omissa papereissani 2 miestä meni ohi joista toinen, eli Pirlo, olisi ehdottomasti ansainnut päästä tähän. Xavi oli kuitenkin hyvä valinta vaikka viime kausi ei niin tarunhohtoinen ollut viime kausiin verrattuna.

Iniesta 100%

Tässä ei ole mitään vastaan sanomista. Iniesta oli loistava läpi vuoden. Em-kisat menivät täydellisesti nappiin ja oli Ballon d'orin valinnassa kolmantena. On hieman aliarvostettu pelaaja, hän ei tee kentällä sirkustemppuja mutta hänen arvonsa joukkueelle on valtava. Loistava pelaaja.




Hyökkäys:

Cristiano Ronaldo 90%

Maailman parhaimpia pelaajia joten ei yllätä tämä valinta. Oli viime vuonna loistava ja osoitti Em-kisoissa viimein aikuisen johtajan merkkejä. Pommitti huikean määrän maaleja ja on parantanut joukkupeliäänkin paljon. Mistä tulee 10% menetys? No siitä että tämä kausi on ehkä ollut vähän "niin ja näin". Tehnyt kunnioittavan määrän maaleja mutta ollut todella monessa pelissä täysin kuutamolla.

Falcao 90%

Radamel Falcao, tämän hetken hitti, nimi kaikuu joka paikassa. On yksi suosikki pelaajiani ja tämä kaveri tosiaan on jotain erikoista. Persoonallinen ja loistava pelaaja, antaa kaikkensa ja näkee että hän nauttii pelistä. Ansaitsi täysin paikkansa vuoden joukkueessa

Lionel Messi 100%

Eiköhän jokainen tiedä itsekkin :)

103 kommenttia:

  1. Periaatteessa kohtalaisen hyvä kirjoitus mutta korjailen muutaman prosentin.

    Ramos 60%: Ei lähellekään niin hyvä kuin mainostetaan. Ylipelaa monessa tilanteessa ja ottaa kortteja liukuhihnalta. EM-kisoissa olisi ansainnut punaisen kortin, jota tuomari ei uskaltanut antaa. Sen punaisen, rankkarin ja Espanjan putoamisen jälkeen kukaan ei olisi äänestänyt tälle listalle.

    Pique 1%: Shakirasta se 1%. Muuten puhdas huumorivalinta.

    Marcelo 40%: Nyt kun Marcelo on sivussa, nähdään kuinka tärkeä pelaaja on Real Madridille. Huumorivalinta Alballe 0%. Puolustuspäässä pärjää vain filmaamalla ja rikkomalla.

    Xavi 0%: Ei osaa muuta kuin syötellä sivuttain ja laittaa palloa tyhjiin. Jopa Leon Britton olisi ollut parempi valinta.

    Iniesta 0%: Iniestan hehkutusta ei voi ymmärtää. Xavin tapainen, hieman ylempänä pelaava, sivuttaissyöttelijä joka ei saa mitään aikaan. Filmauksessa FC Barcelonan eliittiä. Kuinka moni muu huomasi EM-kisoissa viimeisen ratkaisun epäonnistuvan todella usein? JA montako maalisyöttöä Iniesta sai? Yhden.

    Falcao 0%: Näytöt EM-kisoissa ja Mestarien liigassa 0. Jotain Eurooppa liigaa ei pidä nykyisellään arvostaa yhtään.

    Messi 0%: Messin näytöt viime kauden viimeisessä El Clasicossa ja Chelseaa vastaan Mestarien liigan välierissä olivat sitä luokkaa ettei lähelläkään listaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alvesista taidat olla samaa mieltä kanssani?

      Ramos: Ei ehkä pelillisesti eronnut hirveästi niistä toppareista joita mainitsin mutta laskisin kaksi voitettua titteliä hyvän vuoden lisäksi oikeuttavan totyyn :/

      Pique: Täytyy myöntää että itsekkin katsoin suu auki kun Pique löntystelee sieltä. Yleensäkkin ärsyttää kun pelaajat jotka ovat kauan loukkaantuneenna valitaan näihin

      Marcelo: muuten joo mutta kuten sanoin, puoli vuotta sivussa. Ei pitäisi olla mitään asiaa tähän. Siihen olisi voinnut heittää jonkun hyvän topparin tilalle kun yleensä näillä paikoilla ei ole kamalaa merkitystä(ennenkin on ollut kolme topparia)

      Xavi: muisteleppa hieman em-finaalia

      Iniesta: et usko itsekkään tuota :D

      Falcao: hattutemppu Chelsea...

      Messi: jotenkin tämä ei yllätä, eli 91 maalia kaudessa ei riitä?

      Poista
    2. Ramos voitti kaksi pokaalia mutta mites sen Mestarien liigan pokaalin kanssa?

      Eihän Marcelo ehtinyt olemaan puolta vuotta sivussa.

      Xavi: Muisteleppa ensimmäistä ottelua Italiaa vastaan ja ottelua Serbiaa vastaan. Xavi näyttää kohtalaiselta helppoja vastustajia vastaan tai kun peli on ratkennut.

      Iniesta: Pelkkä filmaava neppailija jonka hyödyllisyyden osoittaa tämän kauden liigamaalit: 1. Mahtuisiko Iniesta edes Real Madridin avaukseen? Xabin, Khedriran tai Ronaldon tilalle ei varmasti. Ei taatusti hyökkäykseenkään. Tuskin Di Marian tilallekaan koska ei osaa tehdä maaleja. Özilin tilalle ehkä juuri ja juuri, mutta en usko kuitenkaan.

      Eiköhän tuo kerro sen tason aika karusti. Joku voisi joskus perustella miksi Iniesta on hyvä pelaaja eikä mitään "noku se voitti jonkun pellepystin".

      Falcao: Hattutemppu kriisiseura Chelseaa vastaan höntsäottelussa, huikeaa. Sitäpaitsi Chelsea oli niin huono ettei päässyt lohkosta jatkoon Mestarien liigassa. Turha siis käyttää tuota perusteluna.

      Messi: Hyytyi Chelseaa ja Real Madridia vastaan kun ratkottiin Mestarien liigaa ja La Ligaa. Ihmeellisesti löysi tehonsa heittopusseja vastaan seuraavissa otteluissa.

      Poista
    3. Kurajoukkueen pelaaja http://i.imgur.com/P3PlB.jpg

      Poista
    4. No, välieräkin on tosi hyvä

      Lähes koko tämän kauden osalta :/

      Aika hyvin pyöritti peliä em-kisoissa ja taidettiin valita tähdistöönkin

      Xabin paikan veisi. Ronaldonkin paikan myös, iniesta on todella tärkeä pelaaja. Tärkeämpi kuin Ronaldo.

      Eli nyt Chelsea on aivan paska sinun mielestäsi :D kiitos, tavoitteeni onnistui

      Miksi Ronaldo ei tee yhtä paljon maaleja kuin Messi jos vastustajat ovat niin höntsää? Ja miksi Ronaldon joka toinen maali on rankkari?

      Poista
    5. Heh, valitettavasti Terry ja Lampard ovat parempia kurapelaajia :D

      Poista
    6. Kyllä itse olisin voinut jopa nostaakkin Alban Marcelon tilalle.. EM-kisoissa oli fantastinen eikä Barcassakaan huono ole ollut. Alves ratsastaa vanhoilla meriiteillä, tosin koitin miettiä parempaa vaihtoehtoa tilalle jos puhutaan nimenomaan oikeasta laitapakista niin äkkiseltään ainoa kuka olisi voinut ja olisi kuulunut tuolle paikalle on Lahm. Maicon on edelleen hyvä muttei silti todellakaan samalla tasolla kun ennen, van der Wiel on hyvä mutta meriitit puuttuu.

      Piquen paikalle Silva tai Hummels, Chiellinin valintaa en myöskään olisi moittinut

      Pirlon tai David Silvan nostamisen listalle olisin suonut , ehkä jopa Özilin. Nyt jos nimenomaan puolustavaa keskikenttämiestä tohon Xabin tilalle hakee niin äkkiseltään ei tule mieleen kun De Rossi ja Schweinsteiger.. Kyllähän tässä nimenomaan meriitit jyllää eli vaikka esim Yann M'Vila pelaisi paremmin Rennesin paidassa kun Alonso Madridissa niin kumpi valitaan?

      Hyökkäys odotettu ja ansaittu. Olen iloinen ettei shrek tai RvP ole jengissä !

      Poista
    7. Unohdit Pisczcekin jota tosi moni, oikeastaan yllättävän moni , oli heittämässä tuohon

      Juuri näin

      Niin, kyllähän se joukkue ratkaisee, paha sinne esim. Juuri rennesin kaltaisesta seurasta on ketään heittää.

      No Rooneylla ei mitään mahdollisuuksia ollutkaan mutta RvP oli kyllä lähellä mutta onneksi ei päässyt :)

      Poista
    8. Nojoo Pisczcek pelasi hyvän kauden ehdottomasti, 32 matsia ja neljä maalia+6 syöttöä ja Buli mestaruus. Ja EM-Kisoissa Kreikkaa vastaan oli kyllä erittäin hyvä. Olisi varmaan siirtynyt Realiin ellei olisi kirjottanut jatkopahvia Dortmundin kanssa. Jäänyt varmasti monelta (kuten itseltäkin) hieman pimentoon koska Puolalainen. Mutta on ehdottomasti ihan terävintä kärkeä laitapakeista

      Poista
    9. Tosiaan on tehnyt kovaa ja nopeaa jälkeä maailman huipulle.

      Poista
  2. Allekirjoitan ehdotuksesi Lahmista mahdollisesti Alvesin tilalle ja ehdotuksesi Albasta mahdollisesti Marcelon tilalle. Tosin ihmettelen noita vaihtoehtojasi Piquen tilalle! Mitä sellaista Chiellini teki, että kuuluisi Piquen paikalle? Ei pelannut kevään aikana isoja europelejä, EM-kisoissa ei ollut mitenkään selvästi Piqueta parempi. Samat kysymykset Hummelssista, mitä hän teki enemmän ja paremmin kuin Pique, jotta hänen pitäisi olla listalla? Ja sitten Thiago Silva? Viime kevät Milanissa loppui europelien kohdalta aikaisin, ei pelannut EM-kisoissa, koska brassi, ei mitään ihmeellisiä esityksiä syksyn aikana PSGssä, joten miksi hänen pitäisi olla listalla?

    Keskikentästä olen samaa mieltä kanssasi. Xavin EM-kisat eivät olleet tarunhohtoiset, mutta eipä ne Pirlonkaan kisat mitkään aivan ihmeelliset olleet, tosiaan aika 60-40 Xaville tuo valinta. Alonson paikalle olisi voinut ottaa vaikka Busquetsinkin, tai Schweinsteigerin, joka tosin oli paljon loukkaantuneena ja jäi ilman pokaaleja.

    Kärkimiehitys on myös minusta kohdallaan. Ainoa neuvottelun arvoinen kysymys voisi olla Falcaon ja Van Persien välillä, mutta Van Persien surkeat EM-kisat varmaan vaikuttavat jonkun verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pique oli ensinnäkin loukkaantuneena jonkun aikaa ja toiseksi mitä itse olen nähnyt niin on aika huolimaton ollut viime vuonna. Hummels, Chiellini ja Thiago Slva ovat pelanneet hyvin läpi viime vuoden ja kahdella on myös yhdet pokaalit taskussa.

      Niin, en itse ajatellut olleenkaan Schweinia tähdistöön koska oli loukkaantuneena jonkun aikaa

      Onhan Van Persie loistava mutta Falcao kannattelee lähes yksin Atleticoa. Kaikki hölpöttivät miten koko arsenal oli van persien varassa mutta samoilla sijoituksilla Arsenal on edelleen eli aika ylihypetystä sekin oli.

      Poista
    2. Pique tosiaan oli poissa, mutta samoin taisi olla Thiago Silvakin. Chiellini tosiaan voitti scudetton, mutta ei esiintynyt esim. EM-kisoissa mitenkään ihmeellisesti. Hummels ei ollut alkuvuodesta mukana europeleissä ja jäi aika pieneen rooliin EM-kisoissakin, tuossa ehkä syitä, miksei hän päässyt listalle. Toki kuten sanottua nämä All Starsit ovat aina mielipidejuttuja.

      Schweini oli loukkaantuneena ja pelasi EM-kisoissa muutaman vähän heikomman ottelun. Pirlo olisi tietenkin ollut myös ihan pätevä valinta keskikentälle, vaikka juuri Alonson paikalle.

      Kyllä se Van Persiekin on ManUa useammassa ottelussa kannatellut, kun Rooney on ollut poissa. Aika 50-50 tuo Falcaon ja hänen valintansa toki.

      Poista
    3. Pique on päässyt jo monta kertaa ihan syystä tähän viime vuosina joten oli naurettavaa että valittiin nytkin kun ei ollut niin ihmeellinen.

      Pirlo ehdottomasti Xabin tilalle

      Tämä taitaa tarkoittaa että United on vielä säälittävämpi tapaus kuin Arsenal

      Poista
    4. Arsun hyökkäystä korvattiin Poldilla, Giroudilla (tuhnu, mutta silti) ja Santi Cazorlalla. Van Persie on kunnon pelimies.

      Tietääkö kukaan miksi kahden vuoden sykli Afrikan kisoissa rikottiin nyt? Siis ei se haittaa, mutta olisi kiva tietää.
      Viime vuonna Drogba tuhlaili vähän liiaksikin pilkkuja siellä, ketuttaa vieläkin.

      Poista
    5. qwerty: Tahti rikottiin jotta saatiin kisat eri vuosille kuin EM- ja MM-kisat.

      Poista
    6. No itse myönsit mikä Giroud on miehiään ja ei Podolski mikään hukea nyt ole ollut

      "Tahti rikottiin jotta saatiin kisat eri vuosille kuin EM- ja MM-kisat"

      Poista
  3. Kompany olisi ansainnut paikkansa tässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 0% olisi ansainnut, ollut ihan fiasko tällä kaudella

      Poista
    2. Ihan fiasko pelaa joukkueessa joka on Valioliigassa toisena.

      Mites Ramos tällä kaudella? Real Madrid 16 pistettä Paskaloonaa perässä ja 5 pistettä Atletico Madridia jäljessä. 100% :D:D

      Poista
    3. Valioliiga on paska.
      Todisteena että puolustuva Chelsea joka voitti antifutiksella
      1.Ei voita Supercuppia
      2.Ei pääse lohkovaiheista jatkoon
      3.Häviää CWC Brasilialaisille vaikkakin ollaan kuultu brasilian huonosta tasosta.

      Toisena on ManC joka on valioliigan mestari ja ei edes pääse jatkamaan Europelejään jäätyään vikaksi lohkovaiheissa.
      Sen sijaan kaikki 4 espanjalaista joukkuetta eteni välieriin.

      Poista
    4. 1. Anonyymi: Chelseaa ei kiinnostanut super cup. Ei kiinnostanut myöskään ManU:a aiemmin.

      2. Putoaminen maalierolla voidaan laskea huonoksi tuuriksi eikä huonoksi pelaamiseksi.

      3. Valioliigassa oli muuta tekemistä.

      ManC pelasi kovimmassa lohkossa ja panosti Valioliigaan. Joo, kaikki 4 Espanjalaista joukkuetta pääsi jatkoon, 3 höntsätason lohkoista ja Real Madrid taitaa olla 18 pistettä jäljessä FC Filmaajia. Näkee mihin panostetaan ja mihin ei. Eli tämä päinvastoin osoittaa kiistattomasti Valioliigan kovan tason.

      Poista
    5. Messinvihaaja: mitä ramos sille voi että puolustuspari on elukka?

      Anonyymi: Juuri näin!

      Messinvihaaja:

      1. Kiinnotus höpinä alkaa olla jo vanha juttu

      2. Jos Chelsea on niin loistava ei sen pitäisi epäonnistua Shaktaria vastaan

      3. Niin, hävitä QPR:lle kotona :D

      Poista
    6. 1. Mutta se pitää paikkaansa. Edes Espanyolia ei kiinnostanut pelata Barcelonaa vastaan viimeksi eikä yksikään Barcafani ole viitsinyt olla eri mieltä.

      2. Miten Chelsea epäonnistui? Voitto ja niukka tappio ei ole kovin paha epäonnistuminen. Muistetaan miten Shaktar voitti epäurheilijamaisella maalilla Tanskalaiset jotka Chelsea murskasi.

      3. City panosti Valioliigaan ja juuri tuo osoittaa liigan kivikovan tason, että QPR:n sarjasijoituksella voi napata pisteitä sarjakakkoselta, vaikka sarjakakkonen ei pelaisi todella huonosti.

      Poista
    7. 1. Todistetta tästä?

      2. Munkki voitto Stamford Shi... Bridgellä hyvä suoritus? Chelsea murskasi Nordsjaellandin kahdella rankkarilla ja miksi tanskalaisia olisi edes kiinostanut koko peli kun olivat ulkona varmasti.

      3. Tuo on jo niin typerää että turha edes vastata, ilmiselvä trolli.

      Poista
    8. 1. Voisiko Zamppa vastata tähän niin saataisiin faktaa?

      2. Nousu viime hetkillä voittoon osoittaa jotain joukkueesta. Shaktar ei voittanut edes rankkareilla vaan epäurheilijamaisilla maaleilla. Miksi kiinnostanut? Rahan takia. Mestarien liigassa jokainen voitto ja tasapeli tuovat rahaa.

      3. QPR muka huono joukkue? Maalissa ex Internazionale, puolustuksessa ex Man City, ex Tottenham, nykyinen ManU-laina. Keskikentällä ex Real Madrid, ex Marseille, hyökkäyksessä ex Tottenham. Lisäksi puuttuu ex ManU-tähti joka loukkaantuneena.

      Sitäpaitsi tämä "paska QPR" piti nollilla myös sarjanelosen heti perään, eli ihan paskasta joukkueesta
      ei ole kyse.

      Panostamisesta puhuen, selitätkö miksi Dortmund ei kahdella edelliskaudella pärjännyt euroopassa mutta pärjäsi Saksassa. Ja mites tällä kaudella? Euroopassa menestyy, Saksan mestaruuden hävisivät jo ajat sitten.

      Eli osoittaa Valioliigan kivikovan tason. Ei ole trollausta. Huomaa ettet tiedä QPR:sta muuta kuin sen että olivat sarjajumbona. Silloin kun joukkuetta ei kiinnostanut, tästä on jonkinlaista faktaakin olemassa.

      Poista
    9. 1. Joo, haluan kuulla mitä mieltä Zamppa on

      2. No eipä se Torresin maalikaan siinä ottelussa paljon ollut hänen taidoistaan kiinni

      3. Nii eli kaikki hylkiöitä

      No miksi tämä "mahtijoukkue" on sarjajumbona?

      Dortmundilla on aivan liian kapea materiaali. Rahan törsäyksen välttäminen on ihailtavaa mutta jos Dortmund haluaa pärjätä kaikilla rintamilla tarvitsevat enemmän pelaajia. Tietenkin tuossa on tietynlainen panostus kyseessä. Materiaali ei riitä molempiin joten johonkin pitää kallistua.

      Valioliiga on kova mutta lopeta nyt se valioliigan jumalointi, La Liiga, Bundesliiga ja Serie A ovat yhtä hyviä.

      Poista
  4. Ihmetystä herätti sekin että miksi Dani Alves oli edes ehdolla. Toivottavasti joku Zamppa ei tule pätemään kuin loistava Alves on, ihme pilipali asiantuntija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun ihan eritoten mainitsit, niin pakkohan se oli tulla ;)

      Eihän Alves toki mitään supervuotta pelannut, mutta toisaalta eipä tuolle oikean pakin paikalle kauhean paljon muitakaan vaihtoehtoja käytännössä ollut. Lahm on yksi, mutta pelaa enemmänkin vasemmalla. Arbeloaa voisi joku ehkä ehdotella, mutta ei hän kyllä sitten millään. Italiasta Maggio tai Lichtsteiner? Noe ei kummallakaan oikein taso riitä. Dortmundin Pizszek? Ei riittäviä näyttöjä...Valioliigasta sitten joku Zabaleta, Ivanovic, Johnson yms yms? Ei ei...

      Nyt kun asiaa miettii enemmälti, niin totuushan toki on, ettei Alves pelannut ihan edellisten vuosien tasollaan, mutta kovin montaa realistista kilpailijaa hänelle tuohon ei oikeastaan ole. Jos siis mietitään ihan oikeasti niin oikeita laitapakkeja, eikä vain pakkeja yleisesti.

      Poista
    2. Huomasin juuri, että tarkoitit ehkä yleistä ehdokkuutta Ballon d'Oriin. Siinä kilpailussa Dani Alves ei ollut edes ehdolla! Hänet taidettiin valita tähtikentälliseen ihan vain sen takia, ettei parempaa vaihtoehtoa oikeaksi pakiksi ollut Dani Alvesin hänelle heikommasta vuodesta huolimatta.

      Poista
    3. Ivanovic joo joo joo. Chelsea-lasit ehkä mutta mielestäni perustetta löytyy.

      Poista
    4. Zamppa, Lahm pelasi koko viime vuoden oikealla, ainoastaan muutaman hassun maajoukkupelin vasemmalla. Ja oli Piszczekillä enemmän näyttöjä kuin Alvesilla viime vuonna. Pärjäsi ainakin paremmin Realia vastaan.
      Ja haluan vielä korjata että edelleenkään ei valinnoissa tarvitse olla juuri oikea pelipaikka. Viime vuosina on ollut 3 keskupuolustajaa puolustuksessa. En tajua miksei kukaan ymmärrä tätä :D

      qwerty: Missäs Ivanovic on ollut tällä kaudella?

      Poista
    5. Ivanovic 2012 syksy 6 maalia, 3 syöttöä + 11 nollapelia (Chelsealla, Ivanovicilla ehkä muutama vähemmän)

      Alves: 1 maali, 1 syöttö + 10 nollapeliä (Barcelonlla, Alvesilla ehkä muutama vähemmän)

      Poista
    6. Lahm olisi sopinut tähtikentälliseen kyllä, sen olen jo useampaan kertaan sanonut :) Piszczek ei pelannut viime keväänä lainkaan europelejä, EM-kisoissa Puola jäi alkulohkoon, syksyllä pelannut UCLssä hyvin, mutta Dortmundin kausi ei ole Bundesliigassa sujunut ihan toivotulla tavalla.

      Kivat tilastot Ivanovicista. Sääli vain, että nuo nollapelit, maalit yms ovat tulleet enemmänkin Valioliigassa, kun otteet eurokentillä taasen jättivät aika paljon toivomisen varaa.

      Poista
    7. Juu juu mutta väitit että Lahm on enemmän vasenlaitapelaaja mikä ei pidä yhtään paikkaansa :D

      Poista
    8. Jättää toivomisen varaa. Ucl mestaruus!

      Ja la ligassa ivanovic tekisi vielä enemmän maaleja kun englannissa puolustetaan tilanteet, joissa ko. pelaaja tekee maaleja, paremmin

      Poista
    9. qwerty: Äläs nyt, ei Mestarien liigan voitto mitään merkitse kun jossain höntsämatsissa Atletico tekaisi 4 maalia.

      Poista
    10. Messinvihaaja: tuon täytyy olla sarkasmia.

      Poista
    11. Ja mikä on Messinvihaajan team of the year?

      Poista
    12. qwerty: Kerroin miten Hah asiasta ajattelee.

      qwerty: Eiköhän se ole tuossa http://antibfc.blogspot.fi/2012/05/sinipartion-koston-kauden-top-5.html

      Poista
    13. Mestarien liigan voitto ei merkitse mitää kun se saavutetaan 10-0-0 taktiikalla

      Poista
    14. Hah: Tarkoitat Barcelonaa, jolla ei usein ole yhtään hyökkääjää. Tai Espanjaa jolla ei ole juuri koskaan.

      Poista
    15. Jep Bayernin normi avauksessa Alaba vasemmalla Lahm oikealla. Ivanovic tehnyt joo hyvin maaleja valioliigassa mutta se ei ole niin olennaista puolustajalle. Hyvänä esimerkkinä liigacupin semifinaali Swanseaa vastaan, Ivanovic oli läpimätä. Molemmat walesiläisten maalit tuli Ivanovicin virheistä, kaveri sentään myönsi mokanneensa ja ottikin tappion niskoilleen mikä oli suotavaakin.

      Huomion arvoista on myös että millaisissa matseissa Ivanovic on tehnyt maaleja tällä kaudella : 8-0 voitossa Aston Villaa vastaan, 4-1 voitossa Norwichia vastaan jne.. okei kaikki maalit on yhtä tärkeitä mutta anyways.

      Community Shield matsissa Cityä vastaan ottaa 1-0 johtotilanteessa punaisen ja City voittaa. Liigamatsissa Manua vastaan ottaa 2-2 tilanteessa punaisen, manu voittaa 3-2. Valittiin kuitenkin Serbian vuoden futaajaksi joka ei ole huono saavutus mutta kaverista ei voi puhua Lahmin kanssa edes samana päivänä. Ja esimerkiksi oma Moisanderimme on tehnyt 2 häkkiä mestareiden liigassa kovia jengejä vastaan.

      Btw mitäköhän balkanilla juotetaan pakkilupauksille kun sieltä tuntuu tulevan jatkuvasti kovia nimiä Nastasic viimeisimpänä, muiden pelipaikkojen huiput laahaa perässä.

      Poista
    16. thooomas: Samalla kaavalla voisit katsoa millaisissa otteluissa Messi on tehnyt maaleja:

      Muista myös Ivanovicin maalit viime kaudella Mestarien liigassa.

      Poista
    17. Pakeilla maalit eivät ole tärkeitä? Entä syötöt? Millä muilla avuilla Dani/Marcelo olisi listallet päässyt kuin hyökkäyspään teoista? Niillä kun tuo puolustaminen ei ole viimeisen päälle silattua taitoa.

      Poista
    18. Sanoin että se ei ole niin olennaista puolustajalle, en väheksynyt niiden arvoa. Alves teki viimekaudella yhden maalin La Ligassa, varmasti löytyy maailmasta laitapakkeja kovemmilla tehoilla ? Toki syötti 11 maalia.

      Poista
    19. No, mitä Dani Alves teki paremmin jotta oli listalla Ivanovicin/ tai jonkun muun tilalla?

      Poista
    20. Sepä. Alves ei osaa puolustaa eikä hyökätä. Ivanovic tekee molemmat paremmin ja taisi muuten voittaa Mestarien liigan.

      Poista
    21. Mutta eikö se ollut niin että Mestarien liigan voitto ei merkitse mitään,jos puolustaa liian hyvin, mistä ei ainakaan saa paikkaa TOTYssa.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Taisi olla mahtava kommentti

    Mitä muuten hourailet ylellä?

    "Ei enää tarvitse kiistellä onko Cristiano Ronaldo parempi kuin Messi. Joukkueet ovat viime kauden ja tämän kauden liigakohtaamisen perusteella suunnilleen samantasoisia, mutta kun Real Madridilta otetaan Ronaldo pois siitä ei ole mihinkään. Barcelonan pelissä Messin puuttuminen ei näy oikeastaan mitenkään.

    Eli Cristiano Ronaldo > Messi."

    Oletko ihan tosissa? Real on säheltänyt pahemmin kun sillä on Ronaldo kentällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vaan piti laittaa tuohon ylemmäksi.

      Pahemmin? Et katsonut ottelua kun tuollaista väität, ei yllätä. Millä minuutilla Real Madrid sai ensimmäisen laukauksen kohti maalia? 93. Että heh heh.

      Poista
    2. Niin Ballon d'Or-äänestyksessähän valitaan tosiaan paras pelaaja, eikä "joukkueelleen tärkeintä" pelaajaa. Sillehän ei tosiaan voi mitään, että muut Real Madridissa pelaavat täysin umpisurkeasti. Jännä huomata, kuinka tämä sama asia toistuu niin usein Mourinhon valmentamissa seuroissa. Chelseassahan kävi ihan samoin juuri ennen kuin Moukka sai potkut. Pelaajat kypsyvät Moukan toilailuihin ja lopulta peli ei suju, jonka takia Moukka saa potkut tai pakenee muutenvain itse paikalta.

      Poista
    3. No jos tuolta kannalta katsotaan, voidaan sanoa Messin maalien tulleen vain ympärillä pelaavien pelaajien ansiosta.

      Mites Messin maalit muualla kuin Barcelonassa tosipeleissä? Vähissä ovat, joka osoittaa ettei Messi oikeasti ole hyvä pelaaja vaan hyötyy pelaamisesta FC Barcelonassa. Poista Messin suorituksista FC Barcelonan joukkue ja arvostele sillä perusteella Messin esitykset. Huonoja ovat.

      Poista
    4. En itse ole todellakaan Barcan kannattaja, enkä myöskään Messin. Mutta kädet ylhäällä ja ilman mitään henkilökohtaisuuksia niin ei kukaan voi väittää etteikö Messi olisi maailman paras jalkapalloilija.

      Messi on tehnyt 13 maajoukkuepelissä 14 maalia tällä kaudella mikä tekee hänestä tehokkaimman maajoukkuepelaajan tällä kaudella. Argentiinassa ei pelaa Xavia eikä Iniestaa ? vertailun vuoksi CR tehnyt kahdeksassa mj pelissä 2 maalia, maalit tulivat Luxemburgia ja Panamaa vastaan, Messi teki Brasiliaa sekä Sveitsiä vastaan molemmissa peleissä 3 maalia.

      2014 Etelä-Amerikan karsintalohkossa upotti kivikovan Uruguayn, voittomaali Chileä vastaan, Argentiina johtaa karsintalohkoa. Jaettu maalipörssin kärkisija 7 häkillä.

      En tykkää Messistä mutta faktat ovat faktoja, mielelläni julistaisin Gomezin olevan maailman paras hyökkääjä mutta no can do

      Poista
    5. Meinasin jo kysyä, että kuinka "Messin suorituksista poistetaan Barcelonan joukkue", mutta thooomas sen tuossa jo sanoikin tuoden esiin Messin viime vuoden aikana maajoukkueessakin tekemät tehot, jotka ovat siis tulleet ilman yhtäkään Barcelonan toista pelaajaa. Nuo maajoukkuetehot tosiaan taisivat olla kovimmat vuoden 2012 aikana.

      Toki Messinvihaaja todennäköisesti alkaa taas höpöttää jotain, että Euroopassa pelataan kovempitasoisia maajoukkuepelejä, etelä-ameriikassa pelaa vaan höntämaita, joita ei Argentiinaa vastaan kiinnosta jne.

      Poista
    6. thooomas: Messi on surkea pääpelaaja, heikko harhauttelija, surkea viimeistelemään oikealla jalalla, surkea puolustamaan...

      Listaa voisi jatkaakin. Miten Messi voi olla paras kun taidot eivät siihen riitä?

      "Messi teki Brasiliaa sekä Sveitsiä vastaan molemmissa peleissä 3 maalia." - Kyseessä oli ystävyysotteluhöntsät ja varsinkin Brasilian keskuspuolustuksessa oli ihan totaalisia nevahöördejä.

      "2014 Etelä-Amerikan karsintalohkossa upotti kivikovan Uruguayn, voittomaali Chileä vastaan, Argentiina johtaa karsintalohkoa. Jaettu maalipörssin kärkisija 7 häkillä." - Etelä-amerikan taso on niin surkea että joku Uruguay kivikova :D Jopa Ecuadorin tasoinen höntsätiimi siellä pärjää.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Se että Messiä kiinnostaa tehdä maaleja höntsäotteluissa korostaa Messin itsekkyyttä.

      En tosiaan laske Argentiinan harjoitusotteluita (Argentiina ei pelaa ystävyysotteluita) muuksi kuin höntsiksi.

      Poista
    7. Lisätään vielä tuohon laskentaan:

      "Messi on tehnyt 13 maajoukkuepelissä 14 maalia tällä kaudella" - Ja kun otetaan 4 höntsäottelua ja 7 maalia höntsäotteluissa pois, saadaan 6 maalia/10 ottelua. Liigassa 27 maalia/18 ottelua.

      Messinvihaaja voitti taas.

      Poista
    8. Messi tykkää tehdä maaleja vähän kaikkia vastustajia vastaan. Aina ei toki onnistu, mutta kuitenkin :) Jokuhan tuossa YLEn puolella laski sinulle, että ilman Messin maaleja Barcelona olisi menettänyt aika paljon pisteitä, joten tekeepä hän paljon tärkeitäkin maaleja.

      Jännä logiikka tuo, että sinä voit muka määritellä, mikä on hötsää ja mikä ei. Kaikki maalit lasketaan! Argentiina pelaa harjoituspelejä, mutta tulee eurooppalaisillekin huippumaille karsinnoissa vastaan kaikenmaailman Andorraa, San Marinoa, Luxemburgia, Azerbaidzania, Armeniaa yms., joissa Ronaldo ja muut voisivat paukutella paljon maaleja, jos vaan olisivat tarpeeksi hyviä siihen.

      Poista
    9. Zamppa, urheilualojen Guru: Se että Messi tekee 3 maalia ottelun ratkettua ja asennevammainen Barca päästää pari maalia ei tarkoita Messin maalien olevan tärkeitä.

      Yleensä ystävyysotteluissa annetaan vastuuta niille jotka ovat nousemassa maajoukkueeseen. Messi haluaa käyttää ystävyysotteluita maalisaldonsa parantamiseen koska tosipeleissä, kuten 2010 MM-kisoissa, oli täysi nolla. Kertoo tuokin jotain.

      Euroopan taso on selvästi kovempi kuin Etelä-amerikan, siksi maalinteko on vaikeampaa.

      Poista
    10. Euroopassa on enemmän kovia sekä helppoja maita.

      Poista
    11. Messi teki eilen vaikeassa vierasottelussa Malagaa vastaan tehot 1+2 osoittaen todellakin olevansa maailman paras. Hieno viimeistely ja pari upeaa syöttöoivallusta.

      Messi pelaa ystävyysotteluissakin, koska hänellä on siihen mahdollisuus ja oikeus maailman parhaana. Näissä peleissä on myös hyvä harjoitella yhteiskuvioita tulevia arvoturnauksia vastaan, joissa Messi pelaa täysin eri pelaajien kanssa kuin seurajoukkueessa.

      Euroopan ja etelä-amerikan taso on keskimäärin aika samanlainen. Euroopassa on yli 50 maata, jotka ottavat osaa karsintoihin, etelä-amerikassa vain hieman toista kymmäntä. Prosentuaalisesti etelä-amerikassa on kovia ja keskikovia maita suunnilleen yhtä paljon kuin Euroopassa ja lisäksi sieltä puuttuvat nämä umpisurkeat pikkumaat kokonaan, mitä Euroopassa pelaa joka lohkossa, joissakin lopa useampia.

      Poista
    12. Mössönvihaajalta taas semisti hullua settiä

      Poista
    13. Vai osoitti Messi eilen zampalle olevansa maailman paras.. just joo..
      Ei nuo messinvihaajan jutut mistään kotoisin ole, mutta zampan trollaukset ovat aika samaa tasoa.

      Itse tuohon gaala-aiheeseen:
      Joskus aiemmin vihjasin, että zlatanin puheissa Pepistä saattoi olla jotain perää:
      http://www.101greatgoals.com/blog/burn-pep-guardiola-ignored-cristiano-ronaldos-attempt-to-shake-his-hand-at-the-ballon-dor/

      Todella lapsellista käytöstä. Vaikka zlatan voikin puhua omiaan, niin ei tuo Pep kyllä ainakaan miltään herrasmieheltä vaikuta. Kuinkakohan kauan muuten mies aikoo pitää tuota huutokauppaa ensi kauden seurastaan? Munchenissa olisi menestys varminta, joten eiköhän sinne halua.

      Poista
    14. Zamppa, urheilualojen Guru: Millä mittarilla kyseessä oli vaikea ottelu? Messihän oli täysin paska kunnes vastustajan huippukova puolustus antaa mallia http://www.dailymotion.com/video/xwqen3_malaga-0-1-barcelona_sport

      Hah hah.

      Mitä luulet? Miksi jollain Cristiano Ronaldolla olisi tarvetta mättää 5 maalia jotain heittopussia vastaan? Se että Messillä on, osoittaa vain kuinka Messillä on pakonomainen tarve yrittää osoittaa olevansa jotenkin hyvä, koska ei ole.

      Amatööri: Pep on näyttänyt olevansa amatööritason valmentaja, ei yllätä. Nollakokemuksella valmentava Villanovakin pääsee parempiin tuloksiin. En usko että mikään joukkue tosissaan Pep:a haluaa, kunhan on mediapelissä mukana. Jollekin joukkueelle siinä voi jäädä musta pekka.

      Poista
    15. Koittakaahan toomakset, zampat ja muut jo vihdoin ymmärtää, että Messi ja CR7 pelaavat eri pelipaikkaa. CR7 on puhdas laituri, messi on piikissä. Kun CR7 on kentällä, siellä on yleensä aina erikseen se piikkimies. Olisi ehkä hieman fiksumpaa vertailla edes samojen pelipaikkojen tai samojen roolien pelaajia maalitilastojen perusteella.

      Onhan tuo vertailu toki muutenkin lapsellista..

      Poista
    16. Vieraspeli tähänasti tiukinta La Liga puolustusta vastaan. Sama joukkue muuten eteni tappiottomana UCL-alkolohkostaankin lohkovoittajana jatkoon. Jossain muuten kirjoiteltiin, että Messi olisi tahallaan piilotellut vastustajan takana haistellen tuota mahdollista syöttöä. Monen mielestä tämä oli Messiltä äärimmäisen juonikasta käytöstä. Lisäksi kaksi aivan loistavaa maalisyöttöä Cescin ja Thiagon maaleihin.

      Ronaldohan tuosta maalien mättämisestä erityisesti tykkää, haluaa aina tehdä itse vaikka joukkuekavereiden nenän edestä, kuten olemme Realissakin nähneet. Messin ei tarvitse esittää tai osoittaa mitään, hän on todistetusti hyvä ja 4 kertaa peräkkäin maailman paras. Siitäkin huolimatta, vaikka sinä et asiaa näidenkään huippuvuosien jälkeen vielä ole ymmärtänyt :)

      Poista
    17. "Monen mielestä"

      -Parin ylen sivuilla huutelevan janarin mielestä siis?

      "haluaa aina tehdä itse vaikka joukkuekavereiden nenän edestä, kuten olemme Realissakin nähneet"

      -Tämä on taas sitä sinun iänikuista trollausta, esitätkö kenties jonkun perustelunkin? CR antaa myös muiden vetää vapareita, jopa pilkkuja. Messi ei antanut Pedron vetää pilkulta hattutemppua..

      "sinä et asiaa näidenkään huippuvuosien jälkeen vielä ole ymmärtänyt :)"

      -Tiedän jo että messi on mielestäsi maailman paras, ja tiedän että messi on voittanut palkintoja. Ihmettelen silti mikä ihmeen tarve sinulla on pippelimiekkailla samalla asialla kommentista toiseen. Turha sinun on tuon kaiken paskanjauhamisen ja trollaamisen jälkeen enää arvostella muiden juttuja. Voit mennä takaisin sinne hiekkalaatikollesi, ketään ei kiinnosta..

      Voit toki vielä yrittää lukea uudestaan tuon pelipaikkoja koskevan kommentin, ehkä sinä vielä joskus kykenet ymmärtämään lajista hieman enemmän..

      Poista
    18. Johonkin lajia koskevaan mielipidekirjoitukseen hekin olivat tuon tulkintansa "Messin juonikkaasta piilottelusta" perustaneet. Lisäksi joku myös totesi, että Messin toimesta tällaisia samantyylisiä pallonriistoja hyökkäysalueella tapahtuu suhteellisen usein. Melkoisen juonikasta siis ettenkö sanoisi.

      Ronaldo ryösti mm. viime kaudella Benzemalta pallon maalipaikassa, jotta sai laittaa sen sisään itse. Vastaanvanlaista itsekkyyttä Messiltä ei olla nähty. Ronaldo on syrjäytetty vapareiden antamisesta tällä kaudella varmasti osin myös sen takia, että mm. Özil on osoittanut osaavansa antaa myös hyvin niitä. Barcelonassakin mm. Xavi antaa myös vapareita tilanteesta riippuen.

      Toki Messi on maailman paras, hän on sen otteillaan osoittanut. Trollailusta on myös turha puhua, koska pystyn perustelemaan mielipiteeni, toisin kuin eräät, jotka vähättelevät vain Messiä ja perusteita väitteille pyydettäessä mutisevat jotain päätöntä kiinnostuksen puutteesta.

      Ronaldo pelaa laituria/laitahyökkääjää ja Messi vastaavasti täysin vapaasti missä haluaa, yleensä keskellä. Molemmat ovat siis lopulta hyökkääjiä. Lisäksi heitä pidetään tällä hetkellä maailman kahtena parhaana pelaajana ja verrataan keskenään.

      Poista
    19. "Voit toki vielä yrittää lukea uudestaan tuon pelipaikkoja koskevan kommentin, ehkä sinä vielä joskus kykenet ymmärtämään lajista hieman enemmän"

      Pakko sanoa tähän väliin että voisit itse ensin katsoa pari peliä ennen kuin sanot että "messi on piikissä" Messi ei todellakaan ole piikissä vaan pelaa samanlaista roolia kuin rooney nykyjään kun RVP tuli piikkiin+pelaa tietyt tilanteet vielä oikealla laidellakin ja messin yläpuolellella on monesti 1-2 pelaajaa kun barca on lähdössä hyökkäykseen.
      Ei barcan pelisysteemissä ole noin muutenkaan mitään tiettyjä pelipaikkoja(ehkä valdesia,villaa ja puyolia lukuunottamatta) kuten varmaan huomaat jos jonkun pelin katsoisit.

      Poista
    20. Kuulehan pikku-zamppa:
      Kyllä vaan barcan pelissäkin on pelipaikat, roolitus on sitten aivan eri asia. Suosittelen perehtymään asiaan vaikka zonalmarkingin kautta, jos et näkemääsi itse kykene ymmärtämään.
      Voit myös löytää useita eri sivuja, missä näkyy missä kohdassa kenttää pelaajat liikkuvat pelin aikana. Messi on nimenomaan keskellä tai hieman oikealla, rangaistusalueen tuntumassa. CR7 taas on selvästi laidalla, eikä tule keskelle käytännössä ollenkaan. Puolustussuuntaan CR7 tulee myös paljon alemmas, ja juoksee keskimäärin 4km enemmän kuin messi pelin aikana. En ymmärrä miten joku pelejä oikeasti katsova ei näe eroja noilla rooleilla.

      "Ronaldo ryösti mm. viime kaudella Benzemalta pallon maalipaikassa, jotta sai laittaa sen sisään itse. Vastaanvanlaista itsekkyyttä Messiltä ei olla nähty."

      -Ihanko oikeasti perustelet tällä väitteesi "haluaa aina tehdä itse vaikka joukkuekavereiden nenän edestä"? Yhdellä tilanteella viime kaudelta? Mites se Fab4:n filmaama pilkku, jonka messi veti koska ei halunnut antaa hattua Pedrolle? Tietysti aivan eri asia?

      Soccernetin asiantuntijan mukaan messin heikkous:
      "Weaknesses: Too often he searches for a way to finish moves by himself without looking for team-mates in a better position to shoot at goal."

      -Hän on varmaan "barcavihaaja", vai?

      "Ronaldo pelaa laituria/laitahyökkääjää ja Messi vastaavasti täysin vapaasti missä haluaa, yleensä keskellä. Molemmat ovat siis lopulta hyökkääjiä."

      -Mielestäsi laituri ja kärki on sama asia? Ok, ehkä kanssasi on turha väitellä pelipaikoista, jos olet oikeasti noin heikolla pohjalla. Olihan myös laitapakki ihan samassa roolissa kuin toppari?

      "Trollailusta on myös turha puhua, koska pystyn perustelemaan mielipiteeni"
      -Trollaat nimenomaan jatkuvasti, kuten erittäin moni muukin on todennut. Perustelusi ovat yleensä myös täyttä roskaa, kuten tuossa yläpuolella jo esitinkin.

      Poista
    21. Jos minua tarkoitit pikku zapalla niin itse asiassa olen kyllä se zampan GURU.

      Mutta joo itse asiaan siis otin kiinni kohtaan jossa sanoit messin olevan piikkissä=puhdas hyökkääjä.En mitään siitä että pelaavat(väärän)ronaldon kanssa samaa pelipaikkaa.
      Sitten tuosta juoksumäärästä sen verran että eiköhän se selity 90% pelitapaeroista,joka on taas yksi loistava tilasto kuvaamaan barcan pelityylin neroutta,koska eivät joukse itseään puhki joka pelissä.
      Myönnetään että ronaldo osallistuu nykyjään paremmin puolustukseen,mutta tässä tapauksessa on kohtuullisen turha katsoa esim.tilanne määrää jossa messi/ronaldo puolustaa,koska realia vastaan tilanteita tulee paljon enemmän barcaa vastaan suhteellisen vähän joka kertoo taas lisää barcan ylivoimasta ja pelitaktiikasta.Messillä vapaa rooli ja puolustaa silloin kuin haluaa ja näkee sen tarpeelliseksi.Yleensä barca ei ole siinä tilanteessa että joudutaan vetämään 10 kaveria omalla kenttäpuoliskolle toisin kuin lähes poikkeuksetta valioliigassa jokainen joukkue jokaisessa pelissä.

      Pilkkujututusta tuli mieleen kausi 2010-2011(muistaakseni) jolloin messi antoi zlatanin vetää pilkun ja silloin peli ei ollut edes kokonaan ratkennut,joten kyllä muutkin saa ampua.

      Poista
    22. Zlatan päätti itse vetävänsä tuon pilkun, jonka jälkeen messi ilmoitti Pepille haluavansa pelata keskellä. Tunnetuin seurauksin.
      Tarkoittanet toki kautta 2009-2010

      Tuo "kyllä muutkin saa ampua" on aika ylimalkaisesti sanottu, jos tuo tapahtui viimeksi yli kolme vuotta sitten..

      Edellinen kommenttini oli suunnattu lähinnä zampalle.

      Tiedän kyllä että barcan pelityyliin ei kuulu juokseminen, tosin nykyään kuitenkin enemmän kuin Pepin aikaan. Pepin aikana pelattiin koko ajan sivulle, mikä rupesi tylsistyttämään varsin nopeasti. Nostan Titolle hattua siitä, että tällä kaudella on pyritty pelaamaan ylöspäin paljon enemmän.

      Messin hyvyyttä en missään nimessä kiistä, mutta totesin Crisun tekevän enemmän töitä kentällä (myös maajoukkueessa), mikä johtuu siis myös joukkueiden pelityyleistä. En väitä että Messi ei olisi maailman paras hyökkääjä, pyrin vain oikomaan välillä näitä kaiken maailman zamppojen "ronaldo ei hei koskaan syötä ja se on aina niin itsekäs ja tyhmä" -juttuja, joilla todella harvoin on mitään perää.

      Poista
    23. "-Ihanko oikeasti perustelet tällä väitteesi "haluaa aina tehdä itse vaikka joukkuekavereiden nenän edestä"? Yhdellä tilanteella viime kaudelta? Mites se Fab4:n filmaama pilkku, jonka messi veti koska ei halunnut antaa hattua Pedrolle? Tietysti aivan eri asia?"

      Pyysit esittämään perustelun, joten tein niin. Nytkö se ei sitten kelpaakaan? Jokaisella joukkueella on etukäteen valittuna ne pelaajat, jotka erikoistilanteita yleensä antavat. Messi on ykkösvaihtoehto rankkareihin kentällä ollessaan, joten vastaus kysymykseesi on siis kyllä, tilanne on vähintäänkin hieman eri asia.

      "-Hän on varmaan "barcavihaaja", vai?"

      Ei toki ole. Messi on niin rautainen maalintekijä ja taidolla ja itseluottamuksella siunattu, että laukoo, kun paikka on. Tosin viikonloppuna Malagaa vastaan saimme myös osoituksen hienoista pelinluku- ja syöttötaidoista.

      "Mielestäsi laituri ja kärki on sama asia? Ok, ehkä kanssasi on turha väitellä pelipaikoista, jos olet oikeasti noin heikolla pohjalla. Olihan myös laitapakki ihan samassa roolissa kuin toppari?"

      Laituri/laitahyökkääjä on myös hyökkääjä, riippuen toki käytetystä ryhmityksestä. Tietenkään esim. 4-4-2 ryhmityksessä laituri ja hyökkääjä eivät ole sama asia. Tosin toinen herra anonyymi sinulle jo tuossa selvensikin Barcan pelipaikkafilosofiaa asian tiimoilta. Laitapakki ja toppari eivät ole rooliltaan yleensä samoja, laitapakit nousevat enemmän.

      "Trollaat nimenomaan jatkuvasti, kuten erittäin moni muukin on todennut. Perustelusi ovat yleensä myös täyttä roskaa, kuten tuossa yläpuolella jo esitinkin"

      Syytät minua trollaamisesta ja huudat minulle sen sijaan, että osoittaisit, missä kohtaa olen muka trollannut tai ollut väärässä. Näyttää enemmänkin siltä, ettet pysty osoittamaan minun olleen väärässä missään kohtaa :)

      Poista
    24. "Pyysit esittämään perustelun, joten tein niin"

      -Onko mielestäsi hyvä perustelu, kun sanot että "Ronaldo aina..", ja annat yhden esimerkin tilanteesta, joka ei edes ole tältä kaudelta? Myös muutenkin tulkinnanvarainen tuo tilanne (tai riippuu mitä nyt edes tarkoitat).

      Voit pitää laituria hyökkääjänä, mutta edelleenkään ne eivät ole sama pelipaikka. Nykyään laitureiden roolitus on tietysti erilainen kuin ennen kun ajavat useammin sisään (vrt dinho, robben, ribery), mutta silti laiturien ja kärkien maalimäärien vertailu ei ole mielestäni järkevää.

      -Tuossa taas kerran osoitin että olit omasta mielestäni väärässä. Trollailuna pidän juuri noita "Crisu aina sitä ja tätä" -juttuja aina silloin kun niillä ei ole mitään perää. Sama pätee tuohon sinun lemppariyhdyssanaasi "ostojoukkue", jonka jauhamista pidän aika lapsellisena trollaamisena. Jokaisen juttusi loppuun vielä se pakollinen "olen parempi kuin muut" -juttu, jonka katson myös trollaukseksi.
      Tuossa lisää esimerkkiä trollailustasi: "Ronaldo paukuttelisi maaleja SanMarinoa vastaan jos olisi tarpeeksi hyvä siihen"

      Ymmärrätkö?

      Poista
    25. Ehkä se "aina" oli hieman liian raskas ilmaisu, olisi varmaan pitänyt käyttää sanaa "enimmäkseen" tai "useinmiten", jos nyt noin tarkka haluat olla ja tarttua yhteen sanaan.

      Ei täysin sama pelipaikka tietenkään, mutta täysin vertailukelpoinen. Tietenkin pelisysteemi vaikuttaa asiaan myös. Eikä pelaajia edes verrata pelkkien maalimäärien perusteella, tai minä en ainakaan tee niin. Lisäksi Messi ja Ronaldo ovat molemmat niin hyviä pelaajia ja tärkeitä joukkueelleen, että tosiasiassa he saavat pelata melko vapaassa roolissa, vaikka ennen ottelua heidät grafiikassa johonkin tiettyyn paikkaan on pakko laittaakin.

      Kyllä noilla Ronaldo-puheilla hyvin usein on perää, jos perehtyisit asiaan jonkun verran. Tuo Benzema-Ronaldo-tilanne on juuri sellainen, jonka olisin sinun olettanut muistavan ja tietävän.

      Ostoporukka on puoli-ivallinen nimitys joukkueelle, joka on rakennettu lähes pelkästään muualta ostetuilla valmiilla tähtipelaajilla. Se ei ole mikään trollailutermi ja jos isoon ääneen Realia, Chelseaa, PSGtä, Cityä tms. kannattaa, niin kannattaa huomioida myös se, että aiheesta kuittaillaan.

      Ronaldo-San Marino-kuittaus oli vain heitto Messinvihaajan suuntaan, joka tapansa mukaan täysin asioihin perehtymättä alkoi huutelemaan etelä-amerikan karsintalohkoa joksikin "höntsähommeliksi". Se oli vain osoitus siitä, että kyllä Euroopassakin maajoukkueet saavat vastaansa näitä lilliputtimaita, joita vastaan esim. juuri Ronaldo voisi paukutella hattutemppuja, jos vaan onnistuisi siinä.

      Poista
    26. Jos tuo "useimmiten" pitää mielestäsi paikkansa, niin varmaan perustelet sen sitten muuten kuin esittämällä väitteesi yhdestä tilanteesta. Tuon perusteella luulisi että edes tältä kaudelta olisi löytynyt noita ainakin joka toisesta pelistä.

      Vertailukelpoisia nuo pelipaikat eivät ole mitenkään maalimäärien suhteen, muuten niitä voi toki verrata. Itse kuitenkin keskityt lähinnä juuri noihin maalimäärien vertailuun, varsinkin ylen puolella mutta myös noissa edellisissä kommenteissa.

      Mistä Ronaldo-puheista puhut? En perehdy joihinkin Sunien ja Daily -lehtien juttuihin jatkossakaan.

      Ostoporukan puoli-ivallisuudesta voi taas olla montaa mieltä. Kaikki suurseurat ostavat pelaajia miljoonilla, myös barca. Vielä kun barca maksaa pelaajilleen suurimmat liksat, ihmettelen kovasti miten sinulla on varaa halveksua joitakin joukkueita siitä että myöskin ostavat pelaajia. Joillakin se on toki lyhytnäköisempää, mutta ei kenelläkään kaikki hankinnat osu. Jos Real, Chelsea, City ja PSG ovat ostoporukoita, niin eivätkö Bayern, Barca, Liverpool, Manu ja QPR sitten muka ole? Ei siellä ihanassa barcassakaan ilmaiseksi pelaa kukaan..

      Nuo "heittosi" ovat juuri sitä trollailua, joka antaa sinusta välillä varsin lapsellisen kuvan. Mitä taas Ronaldoon tulee, niin olihan mies edellisten karsintojen 3. paras maalintekijä, laitureista melko selvästi paras.
      Jos tuota messi ja ronaldo -juttua vielä jankkaa, niin varsinkin maajoukkueissa miehet pelaavat täysin eri rooleissa. Ronaldon päätehtävä ei ole tehdä maaleja, vaikka niitä tekeekin aika paljon. Messi on taas täysin vapautettu puolustamisesta, kuten myös Aguero. Toisella noista on hyökkäyksessä myös "hiukan" paremmat kaverit. Näihin messi vs ronaldo juttuihin en kyllä jaksa lähteä, typerä aihe. En väitellyt 90-luvullakaan onko Stoichov parempi kuin Figo.

      Poista
    27. Miten qpr tähän liittyy kun ei ole varmaan edes top150 euroopassa? Edelleenkin onko vaikea tajuta että ostoporukka tarkoittaa sitä että joukkue ostaa lähes kaikki pelaajansa ja sillon kun ne ovat huipulla. Bayern ja Barca eivät tätä täytä. Dortmund on käytännössä ainoa iso joukkue joka ei vähimmässäkään määrin käytä rahaa, ainoa vähän isompi hankinta on Reus joka kuitenkin palasi kasvattajaseuraansa.

      Poista
    28. Noh kyllä se Ronaldo edelleen esim. niitä erikoistilanteita vetelee aika paljon, vaikka muutkin nykyään saavat ottaa niihin osaa. Ronaldo on myös välillä tullut tunnetuksi siitä, että hän ei kauheasti muiden tekemiä maaleja viitsi tuuletella. Yleisesti hänestä on vähän sellainen diivamainen kuva jäänyt.

      Kuittasin maalimääristä, koska Messinvihaaja otti asian esille. Muuten en vertaa pelaajia pelkkien maalien perusteella. Pelaaja voi olla aivan erinomainen ja joukkueelleen hyvin tärkeä, vaikkei maaleja niin paljon teekään. Esim. Iniesta ja Alves ovat tällaisia. Alves oli mm. monen mielestä parempi valinta tähtikentälliseen, vaikkei maaleja nyt niin paljon teekään, vaikka hyökkääkin paljon.

      Puhun juurikin noista Ronaldon ajoittain itsekkäistä käyttäytymisistä, "ammatillisesta surullisuudesta" yms,. jotka ovat mm. tälläkin kaudella olleet esillä. Lehtijuttuihin ei toki sokeasti parane mennä luottamaan, mutta kyllä niissä usein totuuden siemen on haudattuna.

      Barcakin toki ostaa pelaajia, mutta huomattavasti vähemmän kuin esim. nuo muut mainitsemasi. Lisäksi Barca keskittää voimavarojaan paljon omiin pelaajin ja heidän kehittämiseensä, joukkue maksaa suurimpia palkkoja, koska joukkueessa pelaavat tällä hetkellä maailman parhaimmat pelaajat.

      Bayernissa on huomattavissa hieman samoja piirteitä kuin Barcassa, aika moni heidän pelaajistaan on noussut tähteyteen vasta siellä tai käynyt jopa läpi joukkueen juniorimyllyn. Näin on myös osin ManUssakin ja Liverpoolissa. Itse näen ostoporukkana sellaisen joukkueen, joka ostaa itselleen tähtiä ja muualla jo läpi lyöneitä pelaajia. ManU, Bayern jne. ovat taas sellaisia joukkueita, jotka ostavat pelaajia, jotka vielä kehittyvät kyseisissä joukkueissa pelatessaan. Näin aika harvoin tapahtuu esim. Realissa, Cityssä, Chelseassa, PSGssä yms.

      Ronaldo olikin edellisissä karsinnoissa hyvä, mutta nyt olikin puhe juuri vuoden 2012 saldosta, vain sen vuoden saldosta. Kuten jo sanoin, Messi ja Ronaldo ovat tällä hetkellä 2 kovinta pelaajaa ja moni siksi vertaa heitä keskenään. Tosin se vertailu pitäisi tehdä muutenkin kuin pelkkien maalitilastojen perusteella. Monelta tämä välillä unohtuu, jopa joskus itseltänikin. Toisaalta taas tiettyjen vihaajien ja muiden barcavastaisten ihmisten kanssa asioista puhuminen on hyvin vaikeaa, kun he keskittyvät vaan siihen vihaamiseensa ja mollaamiseensa, joka tappaa sen järkipohjaisen keskustelun kokonaan.

      Poista
    29. Onhan nyky-realissa esim Ronaldo, Ramos, Pepe, Khedira, Alonso, Marcelo ja varauksin myös Özil, Higuain ja Benzema kehittyneet aika paljonkin real-aikanaan. Ei tuo ehkä nyt niin harvinaista kuitenkaan ole.

      Hah: Eikös Bayern muka ole "ostoporukka" kun vertaa muihin Bundesin joukkueisiin? Jostain ringinleventäjästä 40Me vuosi ennen sopimuksen päättymistä? Eivät taida myöskään esim Mandzukic, Shakira, Gomez, Ribery, Robben, Dante, Alaba, Gustavo kuitenkaan ihan Munchenin omia poikia olla? Bayernin suurseura-status on muutenkin peräisin 60-luvulta, jolloin siihen pumpattiin paljon rahaa.

      Tuo omiin junnuihin panostaminen on tarkoittaa käytännössä sitä, että yleensä parhaat junnut haalitaan joka maassa pariin suureen seuraan, josta nousevat huipulle. Suomessa HJK toimii aikalailla samoin. Pelkästään omilla junnuilla (tai omiksi hankituilla) mikää joukkue ei kuitenkaan pärjää pitkälle. Barca toki aika hyvin, mutta sinnekin moni lupaava junnu on hankittu toisesta joukkueesta jo nuorena.

      Eikös Barca ole muuten ensi kaudella virallisesti Sheikki-joukkue, kun rinnassa lukee Qatar Airways?

      Mitä Cristianoon tulee, niin lehdistö on aika paljon liioitellut miehen sanomisia tai temppuja. Osasyy on luonnollisesti ulkonäön lisäksi se, että hän pelasi roskalehtien suurmaassa. Julkisuudessa hänestä annetaan varsin diivamainen kuva, mikä pitää varmasti osin paikkansa. Eivät ne parhaimmat pelaajat yleensä muutenkaan ole niin nöyriä, mutta Crisu on kyllä harvinaisen helppo maali paskatoimittajalle.

      Ronaldon parempaa puolta ei usein juuri mainosteta (se ei myy lehtiä). Edellisviikolla vastustaja pelaaja hehkutti miestä kovasti kun tuli pelin jälkeen pukukoppiin kyselemään polvensa teloneen vointia. Lisäksi monet seuratoverit ovat nimenomaan kehuneet Ronaldoa ihmisenä.

      En huomannut että keskustelitte "kalenterivuoden" maalisaldoista. Ei noita tosin aiemminkaan ole paljoa vertailtu..

      En vihaa Barcaa, enkä ole koskaan vihannutkaan. Ärsyttää vain että barca tuntuu olevan joku uusi ilmiö, kun sitä pitää jauhaa niin paljon joka tuutista. Esim Ylen sivuilla on joka päivä uusi juttu barcasta, liittyi urheiluun tai ei. Itseäni vituttaisi, jos omasta suosikkiseurastani tehtäisiin joku uusi teini-ilmiö. En silti vaihtaisi tietenkään seuraa.

      Poista
    30. Tuosta Ronaldon maalien tuulettelusta tuli mieleen että olisiko nyt on ollut kaudella 2010-2011 kun Ronaldo kaadettiin rankkarialueella ja pallo vieri Özilille joka tuikkasi sen tyhjään maaliin, niin kun muut ryntäsivät Özilin kimppuum juhlimaan niin Ronaldo juoksi raivoissaan tuomarin luokse vaatimaan rankkaria. Siinä vaiheessa viimeistään ajattelin että minkälainen kusipää. Mourinhokin näytti että turpa kiinni nyt. Olisi kiva jos joku löytäisi videon tuosta.

      Poista
    31. Toki Bayern on Bundeliiga joukkueisiin verrattuna ostoporukka kun Buli seurat eivät totutusti tuhlaa rahaa. Bayernin suurseura status 60 luvulta rahalla? Tuota on niin vaikea arvioida että en lähde tähän mukaan. Tai miten voit perustella jonkun joukkueen suurseura imagon johtuneen juuri rahasta? Missä raja menee? Miten tätä voi arvioida, toki aina tarvitaan rahaa että saadaan jotain aikaan.

      Poista
    32. No noista kehittymisistä voi olla aika montaa mieltä. Ronaldo ehkä vähän joo, Ramos liittyi niin nuorena, että väkisinkin kehittyi, Khedira myös siinä ja siinä juten Benzemakin. Minusta Alonso on jatkanut aika samalla tasolla kuin Poolissakin. Marcelo on kyllä nostanut tasoaan. Sitten on tietenkin näitä floppejakin kuten Kaka, Modric, Coentrao...Jo pois myydyt hollantilaiset jne.

      Jotain siellä La Masiassa kuitenkin oikein tehdään, kun samaan ikäluokkaan sieltä on noussut noin monta maailmantähteä ja uusia on tulossa. Toki lupaavimmat junnut haluavat aina parhaaseen akatemiaan, jos mahdollisuus tarjoutuu.

      Lukeehan se siinä jo nytkin, kuten Unicef lukee selässä. Tosin sponsorointi nyt on ihan eri asia kuin omistaminen.

      Toki lehdistö aina suurentelee otsikoita myynnin toivossa, mutta kyllä Ronaldo on myös käytöksellään antanut hyvin aihetta sellaiselle kirjoittelulle. Ei kukaan tähdiltä mitään normitallaajan nöyryyttä odotakaan, mutta sellainen "eksä tiedä, kuka mä oon?"-asenne ja käyttäytyminen ei ainakaan ole omiaan edistämään hyväkäytöksistä kuvaa ihmisestä. Ronaldo on kuitenkin monelle nuorelle iso idoli, joten hänen odottaisi julkisuudessakin käyttäytyvän sille sopivalla tavalla.

      Eipä mitään. Kyse on kuitenkin ollut koko ajan vuoden 2012 parhaasta pelaajasta ja sinä aikana rikotuista ennätyksistä yms., joten puhuttiin myös sen ajan maalisaldoista.

      Barca tosiaan tuntuu olevan ilmiö nykyään, varmaan siitä syystä, että noin ylivoimaisia esityksiä ei olla nähty aika pitkään aikaan ja Messi on jotain, jota ei olla nähty sitten Maradonan, joten toki häntä ja joukkuetta seurataan. Toki itsekin saan kommentteja ihan tuolla ulkomaailmassa, että "ai säkin olet näitä Barcafaneja", joihin joudun usein selittämään, etten ole näitä uusiofaneja, vaan ihan 20 vuotta seuraa kannattanut ja seurannut :D

      Poista
  7. Kuinka Barca tekee omia kasvatteja?
    Näin: http://www.iltalehti.fi/iltvurheilu/20130102017773830_v9.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkulapsi pääsee La Masiaan ja siellä kehitetään pelaajaksi, niin? Selvä oma kasvatti, pitääkö sinne La Masiaan syntyä että vasta lasketaan omaksi kasvatiksi?

      Poista
    2. "Pikkulapsi pääsee La Masiaan ja siellä kehitetään pelaajaksi" - Kehitetään? Pelaaja on valmiiksi hyvä jolloin La Masian kehitystyö tulisi olemaan lähes olematonta.

      Malliesimerkki La Masian olemattomasta kehitystyöstä.

      Poista
    3. Tuossa oli maininta "alle 16-vuotiaan pelaajan ostaminen on kiellettyä". Niinhän säännöissä lukee, mutta onhan tuo täysi vitsi.
      -"Ei me sitä ostettu, sen isi vaan löysi jostain ton uuden mersun"

      Poista
    4. Mitä noihin Suomen laatu-lehtiin tulee, niin iltasanomilla on taas todella tasokasta futisjournalismia päivän lehdessä:
      DiMaria Manuun, ja hinta vaivaiset 150Me. Suomen futisjournalismi tuntuu kyllä olevan suurelta osin todella hukassa.

      LaLigan kohdalla uutisointi menee yleensä kaikista eniten perselleen, kun jokainen juttu pitää aloitta sanoilla Messi, Ronaldo tai Mourinho (ja sisältö yleensä täyttä paskaa).

      Poista
    5. IS:n mukaan ManU on kiinnostunut Di Mariasta nyt kun Rolle aikookin pelata sopimuksensa loppuun, ja espanjalaismedian mukaan hinta olisi 150 millii.

      Poista
    6. Kuten sanottu tuo 150Me on täyttä paskaa. DiMarian ulosostohinnaksi on määritetty tuo, mutta eihän noita kukaan maksa. Suomen paskatoimittajat luulevat että joku maksaa noita summia, vaikka niin ei käy koskaan. Viime kauden DiMariasta joku olisi voinut maksaa 30Me, tämän kauden DiMarian oikea hinta olisi ehkä 5Me.

      Poista
  8. Mitä mieltä Hah on Guardiolan siirtymisestä Bayernin peräsimeen kesällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vastaan Hah:n puolesta. Guardiola ei todellisuudessa saanut yhtäkään tarjousta KiviKovasta Valioliigasta. Sen takia menee koutsaamaan joukkuetta joka voittaisi mestaruuden joka vuosi vaikka ilman valmentajaa. Taso ei riitä ja tietää sen itsekin.

      Poista
    2. Messinvihaaja, kuka on voittanut kaksi viimeisintä Bundesliiga mestaruutta? XD englannissa on enemmän kilpailua, kyllä. Tasoa se ei silti nosta. Siellä on tällaisia cityn, Chelsean ja Arsenalin kaltaisia seuroja jotka ovat euroopassa ihan sekaisin. Kilpailua ehkä enemmän(ei sitäkään paljon), tosin kilpailua on myös paljon Andorran liigassa XD

      Poista
    3. Hah: Sama joukkue joka tällä kaudella hävisi sen 10 kierroksessa, kun panostivat Eurooppaan.

      Chelsea ja Arsenal ovat vielä rakennusvaiheessa ja molemmille tärkeintä on päästä ensi vuonnakin Mestarien liigaan.

      Poista
    4. Valioliigan mestari ei saannut tililleen ainuttakaan voittoa chämppärin alkulohkoissa XD samaa tasoa tanskan kanssa. Ole yliarvioinnut englannin

      Poista
    5. Cityllä oli kuitenkin helpoin lohko? Mites viime kaudella, miten Saksan mestari pärjäsi? Ainiin..

      Poista
    6. Ei Citykään päässyt sinä vuonna lohkosta jatkoon. Ja aika säälittävää verrata joukkuetta joka koostuu 20-23 vuotiaista ja joukuetta jossa pelaa paljon kokeneita pelaajia. Siitä huolimatta Dortmund meni eteenpäin ja on näyttänyt tällä kaudella, City ei.

      Poista
    7. Hah: "Siitä huolimatta Dortmund meni eteenpäin ja on näyttänyt tällä kaudella, City ei"

      Todellakin:

      2011/2012:

      Dortmund 34 ottelua, 81 pistettä
      Bayern 34 ottelua, 73 pistettä

      2012/2013:

      Bayern 17 ottelua, 42 pistettä
      Dortmund 17 ottelua, 30 pistettä

      Eteenpäin tosiaan on menty. Tuolla tahdilla Dortmundilta häviää viime kauteen nähden 21 pistettä.

      Poista
    8. Dortmund tarvitsee vain täydennystä kuten olen miljoona kertaa sanonut. Oletko adhd kun et ymmärrä mitään? Kaikki joutuu toistamaan miljoona kertaa

      Poista
    9. Ensin sanot Dortmundin menneen eteenpäin, sitten sanot että se tarvitsee täydennystä. Nähdäkseni Dortmund on ihan samalla tasolla kuin viime vuonna. Tällä kertaa panostettiin Mestarien liigaan kun viime kaudella panostettiin Saksan sarjaan.

      Eli lisätietoa siitä eteenpäin menosta?

      Poista
    10. Viime vuonna kokematon joukkue ei pärjännyt Champions Leaguessa vaikka halusi. Niinpä joukkue panosti Bundesliigan. Tänä vuonna peli on kehittynyt niin paljon että Dortmund voi päästä jo pitkälle ja on uhka kenelle tahansa euroopassa. Tämän huomattuaan Bundesliigan huomio jäi vähemmälle koska Dortmundin kapealla materiaalilla ei pärjää molemmissa kilpailuissa. Peli on silti kehittynyt koska Dortmund ei pärjännyt viime vuonna euroopassa vaikka halusi. Nyt kun Dortmund hankkii vain täydennystä se voi kilpailla molemmissa samaan aikaan.

      Niin ja muuten, ei Dortmund ole ollut kamala Bundesliigassa niin kuin se oli viime vuonna Champions Leaguessa. Eli eteenpäin ovat menneet

      Poista