keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Oriol Romeu haluaa takaisin Barcelonaan

Oriol Romeu, Chelsean nuorukainen joka kuitenkin ryöstettiin Barcelonasta, on ilmoittanut että kun Villanova soittaa ja pyytää takaisin niin hän hyppää heti ensimmäiseen koneeseen kohti Barcelonaa.

Kauan ei kestänyt La Masian kasvatti sateista Lontoota ja kurapalloseura Chelsea:tä. Ei ole mikään yllätys että Romeu kaipaa takaisin Barcelonaan. Chelsean naurettava pelityyli ja surkeus masensivat varmaan häntä koko vuoden ajan.

Romeu toteaa että on aina halunnut takaisin Barcelonaan ja ettei Chelseassa pelaaminen koskaan varmaankaan ollut tulevaisuuden suunitelma. Hän jätti Barcalle selvän viestin että haluaa takaisin, sitä en ihmettele kun otetaan huomioon joukkueiden valtava tasoero. Harjoitukset ovat varmaankin myös sitä mitä Romeu kaipaa, sillä Chelsean harjoituksissa kaikki pelaajat tungetaan rankkarialueelle ja vuorotellen joku saa yrittää ampua lihamassa päin. Romeu kaipaa selvästi sitä luovuutta mitä Barcelonassa on.

Jälleen nähdään miten Chelsea yrittää tuhota nuoret pelaajat, Romeu on matkalla siihen pitkään listaan. Onneksi nyt näyttää kuitenkin siltä tajuaa jättää kurapalloseuran ja palata takaisin Barcelonaan. Tällä pelaajalla on huikea potentiaali mutta Chelseassa siitä ei ole mitään hyötyä. Barcelonassa voidaan jo huutaa: Benvingut a casa!


Goal.comin uutinen: http://www.goal.com/en/news/9/england/2012/07/11/3235600/romeu-returning-to-barcelona-is-an-option

44 kommenttia:

  1. Romeu huomasi ettei taso riitä millään Chelseaan ja siksi haluaa takaisin Rantapalloliigaan. Tämä todistaa jälleen kerran etteivät FC Barcelonan kasvatit pärjää muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fabregas, Pique, Reina, Thiago Motta, Mikel Arteta? 4 ensimmäistä pärjänneet erinomaisesti, Artetakin jotenkuten

      Poista
    2. Fabregasin kasvatti Arsenal. Pique oli ManU:ssa täysi paska ja potkittiin takaisin Barcaan. Mottan taso nähtiin EM-finaalissa. Arteta pääsi vasta viime kaudella suureen joukkueeseen.

      Poista
    3. Fabregas oli ollut 10 vuotta La Masiassa, et ole tosissasi että lsket Arsun kasvatiksi. Fergusonilla on pipi päässä siksi se tekee tällasia älyyttömyyksiä. Sanotko tosissasi että Mottan taso nähtiin finaalissa, pelasi 10 minuuttia.

      Poista
    4. Eli Messinvihaajan mielestä kun joku tulee Barcelonaan 10 vuotiaana niin se ei ole Barcelonan kasvatti mutta kun Arsenaliin tulee joku 16 vuotiaana niin se on Arsenalin kasvatti. Siis mitä helvettiä? Ota ne lasit pois päästä

      Poista
    5. Hah: Fabregas päästettiin lähtemään La Masiasta koska ei pärjännyt.

      Motta ei pelannut edes 10 minuuttia.

      - Puyol kuulemma on Barcelonan kasvatti koska tuli lähes 18 vuotiaana. Barca-lasien läpi kaikki on erilaista.

      Poista
    6. Ei todellakaan, tämä on juuri se harha mitä levität. Barcelona antaa pelaajien kehittyä huonommissa seuroissa ja että he saavat kokemusta, sitten he ovat valmiita palaamaan.

      Hyvä, vielä parempi, et voi tuomita viiden minuutin takia yksittäisessä ottelussa

      Toinen harha mitä levität. Iällä ei ole merkitystä vaan sillä missä on oppinut pelaamaan.

      Poista
    7. Missä cesc oppi pelaamaan? Arsussa

      Poista
    8. Juu, eihän 7 vuotta La Masiassa mitään vaikuta :D

      Poista
    9. Ekana Englannin vuonna ei pelannut yhtään kivikovan valioliigan matsia => ei osannut pelata. Tultuaan takaisin Barcaan osasi pelata. Missä tapahtui oppiminen? Arsussa.
      Itsekin kirjoitit että kun la masialta loppuu kehittäminen hyviksi pelaajiksi, pitää lainata muiden seurojen treenikeskuksia jotta pelaajista tulee huomattavasti parempia. Pelaajat ostetaan takaisin ylivelkaisten pankkien avulla ja kasvatetaan la masian kuplaa hyvänä akatemiana.

      Poista
    10. pelasi kuitenkin cuppia ja oli nuorin arsussa pelannut jannu, on myös arsun historian nuorin maalintekijä.
      Ja Cesc tuli muuten arsuun kautena 03-04, kun arsenal voitti liigan häviämättä otteluakaan. Siellä oli kuitenkin semmosia kavereita pelaamassa, ettei niitä ihan heti joku 16v junnu syrjäytä..

      Poista
    11. qwerty: älä naurata, harva 16 vuotias saa peliaikaa ykkösjoukkueessa. Ja se johtuu nimenomaan Barcan hyvyydestä että liian nuoret eivät mahdu joukkueeseen jolloin heidät lähetetään hakemaan kokemusta, tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että La Masia olisi huono.

      henq: juuri näin

      Poista
  2. Jaa, että tällästä tänään...

    Jos nyt ihan totta puhutaan, niin Romeu jäi vähemmälle peli ajattel Lontoossa. Kertooko tämä kaverin tasosta vai mistä. Ja toi chelskin harjoittelu kommentti nyt oli aika huono. Barcassa vastaavasti Romeu saa vetää syöttö rinkiä pari tuntia putkeen. Että siinä sitten harjoittelee...

    Mitä taso eroon tulee, niin voidaan todeta, että Romeu ei pärjännyt Barcaa paremmassa seurassa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Romeu ei sovellu laisinkaan bussitaktiikkaan, sen takia ei saannit peliaikaa

      Poista
    2. Uskooko Shett oikeasti että Chelsea on parempi kuin Barcelona???

      Poista
    3. Anon; Muistele nyt sitä Barcan kaato viikkoa...

      Hah; Mitenkä niin ei sovellu bussiin? Ihan perus DM toi Romeu on. Afrikan pojat on vaan kovempia ja parempia kuin Romeu.

      Ihme Barca fani tekstiä sulta taas tulee. Itse nykyään tiedän, että sun jalkapallo käsitys kattaa paljon enemmänkin kuin tuon lyhytsexyjunnaamis pelityylin. Miksi taas tätä Barca faniboy juttua?

      Poista
    4. Ei barca fanitusta vaan tykkään heidän pelityylistään. Espanjan jauhaminen on välillä melko tylsää mutta Barcelonan pelatessa sitä niin se on hienoa katsottavaa.

      Poista
  3. Olihan se kai alusta asti selvää, ettei Romeu Lontooseen tule jäämään, vaan palaa takaisin Espanjaan jossain vaiheessa. Englantilainen futis on taktiselta puoleltaan niin esihistoriallista verrattuna esim. nykyiseen espanjalaiseen valtavirtaan, ettei siellä kovin moni ulkomaalainen todellinen huippufutari viihdy. Man City tosin yrittää pelata enemmän pallokontrollimpaa peliä, ManU ja Arsenal myöskin osittain, Tottehamilla ollut myös Modricin aikana samoja piirteitä. Muut joukkueet luottavat aikalailla edelleen siihen esihistorialliseen 4-4-2 systeemiin ja laitajuoksuihin.

    Ihan kiva teksti noin kaikkinensa, mutta vaikka Messinvihaajan kirjoituksista et tykkäisikään, niin älä lähde samalle linjalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä vaiheessa chelsea pelasi viime kaudella 442 systeemillä? Ja pallon hallinnasta puhuttaessa ei voi ohittaa Joutsenia.

      Mitenkä niin taktiselta puolelta esihistoriallinen espanjalaiseen verrattuna? Valjussa edes yritetään organisoida puolustusta ja laitapeliä. Valtavirta on pelata juuri tällä tavalla, barcan lyhytsyöttö peli on marginaalista verrattuna muihin tyyleihin. Keskiverto valjujengiä edellä taktisessa osaamisessa ovat Real ja Bilbao, jos katsotaan espanjan pääsarjaa.

      Poista
    2. Mitä vikaa on 4-4-2 taktiikassa? Millä perusteella se on antiikkista? Nykyisin painotetaan puolustamista ja moni joukkue pelaa yhdellä kärkipelaajalla. Espanja jopa nollalla.

      Barcelonan peliä ei edes yritä matkia yksikään seura maailmassa. Syy näytiin Mestarien liigassa jossa antiikkinen Chelsea oli ylivoimainen.

      Shett: Juuri näin, Athleticin taktinen puoli perustuukin äärimmäiseen joukkuepeliin, koska joukkueessa on vain baskeja.

      Poista
    3. Zamppa: totta, valiooligassa seitsemännestä alaspäin olevat joukkueet ovat taktisesti amatöörejä

      Shett: zamppa tarkoitti varmaan että valiolligassa on yleistä 442, luovuus ei ole valioliigan vahvuus

      Messinvihaaja: ei kukaan muu paitsi kurapallojoukkueet kuten Chelsea panosta erityisemmin puolustamiseen

      Kukaan ei osaa matkia Barcan tyyliä, ei löydy taitoa siihen, vaikka olisi kuinka hyvä pelaaja niin ei välttämättä riitä taito Bracan peliin

      Poista
    4. Kun Barcelona pelasi 3-4-3:sta ja Mascherano (keskikenttäpelaaja) oli asetettu puolustajaksi, pelasiko Barcelona 2-5-3:sta?

      Kun Espanja pelasi 4-3-3:sta ja yleensä keskikentällä pelaavia oli asetettu hyökkääjiksi, pelasiko Espanja 4-6-0:aa?

      Molempiin vastaus on tietysi: ei.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla mahtava kommentti

      Poista
    2. Todentotta Hah. Valioliigassa pelaa 20 joukkuetta, joista vähintään 15 pelaa käytännössä esihistoriallista 4-4-2-systeemiä perustaen pelinsä siihen, että keskikentän keskustan pelaajat rikkovat ja laidoilta yritetään hyökätä juoksemalla päättömästi pitkin sivurajaa tai pitkä päätyyn ja perään taktiikalla.

      Kuten jo sanottua Man City pelaa eri tavalla, koska tähtää menestykseen Euroopassakin, sen takia joukkue on hankkinut ulkomaalaisia pelaajia, jotka pystyvät pallokontrollin pelaamiseen menestyksekkäästi Englannin Valioliigan mittakaavassa. ManU pelaa edelleen 4-4-2ta(tai 4-4-1-1, jos Rooneytä halutaan peluuttaa rakentavammassa roolissa), jossa myös korostuvat Youngin ja Nanin laitapeli. Tottenhamilla on myös käytössä sama systeemi, mutta joukkue pyrkii pallokontrolliin keskustassa Modricin ja Van Der Vaartin kautta. Arsenalin pelissä oli nähtävissä myös yritystä pitää palloa. Brendan Rodgersin Swansea oli myös poikkeus, kaikki muut käytännössä Chelsean yltiöpuolustuksellista 5-3-2-ryhmitystä lukuunottamatta pelasivat esihistoriallista 4-4-2ta.

      Vastauksena Messinvihaajan kysymykseen puolustaminen vaatii vähemmän yksilötaitoa(=taitoa pallon kanssa ja sen hallintaa) kuin hyökkääminen. Tämän takia heikompitasoiset joukkueet panostavat ennakkoon vahvempiaan vastaan siihen, koska tietävät, etteivät yksilötaidossa pärjää. Tällä taktiikalla voi joskus voittaa isompansa, mutta ei se silti voittaneesta altavastaajasta parempaa joukkuetta tee.

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. Tuon lopun kuvaukseen altavastaajasta käy esimerkki Chelseasta. Ei se ole parempi kuin Barca tai Bayern mutta onnistui silti voittamaan

      Poista
    5. En usko että Chelsea pelaa enää ensi vuonna noin puolustusvoittoisella taktiikalla. Seuraan on tullut taitavia pelaajia (Hazard, Marin, Hulk?) joten Chelsea pystyy nyt pelaamaan hyökkäysvoittoisempaa peliä. Näin ainakin itse Chelsean kannattajana toivon. Todennäköisin taktiikka on 4-3-3 tai 4-2-3-1.

      Poista
    6. Voi ollakkin ja toivottavasti näin käy. Hulk muuten tuskin tulee, Chelsea on niin lähellä hankkia Oscarin että tuskin Hulk tulee

      Poista
  5. Romeu pelasi hyvin mutta kun Di Matteo sai pestinsä niin peliaika loppui siihen. Itse olisin toivonut että Chelsea olisi pelannut tällä taktiikalla viime kaudella. Cech maalissa, puolustus Paulo Ferreira, Terry, Ivanovic, Cole, keskikenttä Romeu, Obi Mikel, Raul Meireles, hyökkäys Bertrand, Mata, Lukaku. Tämä olisi unelma taktiikka

    VastaaPoista
  6. Kannattaa käydä lukemassa kommentteja Messinvihaajan blogin viimeisimmästä kirjoituksesta, joka käsittelee Ronaldon ja Messin kovia otteluita. Kommenttiketjun keskivaiheilla ansoitin Messinvihaajan, josta hän nyt yrittää puhua itsensä ulos.

    Olen kommenttiketjussa osoittanut, että Messinvihaaja on juuri tiettyjä lähteitä(UEFA rankingia) perusteinaan käyttämällä tullut hyväksyneeksi tosiasian, että FC Barcelona on tämän hetken ja menneen 5 vuoden paras seurajoukkue! Kannaattaa käydä nautiskelemassa voitostamme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näyttihän tuo kosahtavan. Katotaas nyt mitä selittelyä sieltä tulee kun koko yö on mietitty.. :D
      varmaankin vetoaa tuomariapuihin ja Platiniin.

      Poista
    2. Selitykset ovat Messinvihaajalla huvittavia. Nyt hän ei kuulemma verrannutkaan UEFA rankingin avulla joukkueiden paremmuutta, vaan pelkästään mikä on kova joukkue ja mikä ei :D Toisaalta sehän on ihan sama, vertaako paremmuutta vaiko kovuutta, paremmuutta vertaillessa Barca on paras, kovuutta verrattaessa Barca on kovista kovin :D

      We win, Messinvihaaja loses :D

      Poista
    3. Sillä on aina samat vastaukset valmiina osoittamaan hänen näkemyksensä oikeaksi. Alkaa tuntua että Messinvihaaja kirjoittaa blogiaan ihan vitsinä ja haluaa vain trollata

      Poista
    4. tota trollausta mäkin oon monesti miettiny, mutta sitten sieltä tulee välillä niin älyttömän pitkiä tekstejä, että ei se nyt oikeesti jaksa huvikseen tommosta kirjottaa.

      Poista
    5. Messinvihaaja kääntää asiat aina niin, että Englannin menestymättömyys tai Valioliigajoukkueiden menestymättömyys johtuu siitä, että liiga on niin "kovatasoinen".

      Lisäksi aina kun Espanjalaiset, Barcalaiset tai Messi saavat suitsutusta palkintojen muodossa, tai voittavat ammattilaisten äänetyksissä palkintoja ja saavat tunnustusta, hän väittää "ammattilaisten" olevan tyhmiä ja etteivät he ymmärrä mitään. Toisaalta jos samat ammattilaiset sattuvat tukemaan esim. nyt UEFAn vuoden pelaaja listallaan hänen näkemystään, ovat nämä ammattilaiset nyt kuitenkin sitten ihan pystyviä. Toisaalta jos he kuitenkin äänestävät Messin/Xavin/Iniestan parhaaksi, he eivät kuitenkaan enää ymmärrä mitään.

      Sama pätee tunnettujen vaikuttajien lausuntoihin. Jos esim. Rudi Völler, Beckenbauer, Wenger tai Ferguson kehuvat Barcaa tai Messiä, eivät he ymmärrä lajista mitään, mutta voittaessaan jotain, tai kehuessaan Valioliigaa he ovat kovan luokan ammattilaisia.

      Messinvihaajan mielipiteet ja määritelmät asioista muuttuvat sitä mukaa, kuinka ne hänen ajatusmaailmaansa sopivat. Todellinen takinkääntäjä mielipiteissään ja määritelmissään, tuo käytös on hyvin lähellä narsistin ja trollaajan virallista määritelmää.

      Poista
    6. Niinpä, sanot mitä sanot niin aina löytyy vastaus joka suosii hänen mielipidettään ja tilanteesta riippuen. En ota enää edes vakavasti niitä Messinvihaajan juttuja.

      Poista
  7. Ai, vieläkö se paskablogi pyörii, luulin jo että sen säälittävä kirjoittaja olisi lopettanut. Täytyypi taas mennä kattelemaan, eteenkin jos se on pulassa siellä. Toivoisin muuten että Zamppa alkaisi taas kirjoittelemaan omaa blogiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyntö vastaanotettu. Nyt kun Messinvihaaja alkaa olla hiljennetty, voidaan toivottavasti taas pian keskittyä tärkeämpiin seikkoihin! Katsotaan, mitä tuleman pitää, kun eurosarjat taas elokuussa alkavat. Jotain ennakkopaketteja voisi vaikka kirjoitellakin, jos aikaa riittää tarpeeksi :)

      Poista
    2. Juu, aloita taas kirjottamaan, em tekstit olivat hyvää luettavaa :)

      Poista
    3. Älä zamppa vaivaudu, kétään ei oikeasti kiinnosta juttusi. Kieri vain yksin niissä messi-lakanoissasi nielemässä chelsean suvereenin menestyksen aiheuttamia pettymyksen kyyneliä.

      Poista
  8. missä olympiaennakko?:P

    VastaaPoista