sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Lohko B (1 kierros)

Hollanti 0-1 Tanska

Hollanti lähtee kisoihin yhtenä ennakkosuosikeista ja Tanskan piti olla vain suupala sille mutta toisin kävi. Tappio Tanskalle tietää äärimmäisen vaikeassa lohkossa suuria vaikeuksia enää päästä jatkoon. Ennen ottelua on käynyt suuri keskustelu siitä kumman pitäisi aloittaa kärjessä, van Persien vai Huntelaarin. Van Persie on melkoinen maajoukkue floppi mutta koska hän oli Valioliigan paras pelaaja niin van Marwijk jatkoi typeryyksiään ja laittoi van Persien avaukseen ja tulos oli sen mukainen.

Ottelun alku oli melkoista Hollannin hallintaa ja maalipaikkoja sateli. Tanska oli tosi ahtaalla, Hollanti puolusti aina Tanskan maalilla saakka ja Tanska ei oikeastaan muutamaa hetkeä enempää saanut pidettyä palloa Hollannin puolella. Hollanti yritti ja yritti kuitenkin ilman tulosta. Sneijder, van Persie ja Robben tuhlailivat paikkoja tiuhaan tahtiin. Tanska alkoi saamaan pelistä kiinni Hollannin turhautumisen myötä. Ja sitten se maali tulikin.Krohn Dehli teki upean yksilösuorituksen viemällä Hollannin puolustusta täysin. Odottamaton juoksu kohti maalia ja pallo Stekelenburgin jalkojen välistä. Sen jälkeen peli jatkui selvästi Hollannin hallinnassa puoliaikaan saakka.

Toisella puoliajalla odotin että Huntelaar olisi heitetty sisään mutta ei. Peli oli aika samanlaista koko tosen puoliajan. Hollanti hallitsi ja sai paikkoja ja Tanska välillä yritti hyökätä saamatta mitään vaarallista aikaan. Toinen puoliaika muistetaan lukuisista Hollannin kämmäyksistä. Naurettavin oli kun van Persie potkaisee pallosta ohi ja mätkähtää nurmeen. Se kertoi kaiken Hollannin pelistä. van Marwijk yritti vielä lopussa saada tasoitusmaalia laittamalla sisään Van der Vaartin ja Huntelaarin. Hollanti piristyi tästä vähän ja saikin paikkoja aikaan. Tuomarilta tuli kuitenkin selvä virhe kun pallo osui selvästi Tanskalais pelaajan käteen rangaistusalueella mutta rangaistuspotku jäi haaveeksi. Ottelu päättyi Tanskan 1-0 voittoon.

Tops:

Simon Kjaer - Kuten jo ennakoitiin, nuorukainen voi loistaa kisoissa ja sen hän teki ainakin tässä pelissä. Vahvaa puolustamista omalta osaltaan, Hollannin useimmat paikat tulivat nimittäin Aggerin puolelta.

Wesley Sneijder - Rikkoi Uefan mukaan EM-ennätyksen maalipaikkojen järjestelemisessä ja sen hän totisesti teki. Erinomainen peli Sneijderilta, van Marwijk sanoi että Sneijderia ei oel missään nimessä syyttäminen tappiosta.

Micgael Krohn Dehli - Upea yksilösuoritus elintärkeässä ottelussa ratkaisi pelin Tanskalle

Flops:

Bert van Marwijk - Ääliömäinen ratkaisu laitaa van Persie kärkeen, ei ottanut mitään opikseen MM_kisoista

Hollannin puolustus - Koko takanelikkö mokaili jatkuvasti, tässä nähtiin syy miksi Hollannin puolustusta pidetään yhtenä surkeimmista kisoissa. Willems pelasi jotenkuten, paremmin kuin muut.

Saksa 1-0 Portugali

Saksa lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja se saikin voiton mutta peliesitys jätti todella paljon parantamisen varaa. Portugalista voi sanoa sen että oli suuri yllätys nähdä enemmän joukkueena pelaava Portugali.

Ensimmäinen puoliaika oli täydellistä kaaosta Saksalta hyökkäyksessä. Puolustus toimi hyvin koko ottelun ajan ja onneksi Mertesacker ei ollut kentällä, siitähän se pitkälti johtuikin. Portugali sai vaarallisempia paikkoja kuin Saksa mutta Saksa hallitsi ottelua Khediran loistavan keskikenttä työn takia. Peli oli kokonaisuudessa sekavaa. Alussa Gomezin maali hylättiin.

Toinen puoliaika oli enemmän jännittävä, moelmmille tuli paikkoja ja Neuer joutui torjumaan paljon enemmän toisella puoliajalla. Mieleen jäi myös Boatengin huikea taklaus jolla hän esti Ronaldon maalin.  Löw luotti Gomeziin ja luottamus palkittiin, Gomezin upea pusku vei Saksan johtoon ja lopulta voittoon. Portugali painosti kuitenkin lopussa paljon ja harvoin olen nähnyt Saksan yhtä pinteessä, keskityksiä sateli ja maali oli todella lähellä. Hummelsin uhrautuvuus, Badstuberin blokkaus ja Neuerin torjunta estivät tasoitusmaalin.