maanantai 9. joulukuuta 2013

Champions League: Viimeinen kierros

United vs Shakhtar - Old Trafford

A-lohkossa United on jo varmistanut jatkopaikan mutta voi yhä tippua kakkoseksi. United lähtee otteluun surkeassa vireessä hävittyään kaksi peräkkäistä kotiottelua ja tiputtuaan yhdeksänneksi Valioliigassa. Moyesin valmentajat taidot tiedettiin jo ennen mutta tämä kausi on antanut vahvistuksen sille kuinka surkea hän on. Carrick on ottelusta varmasti sivussa ja Kagawan pelaaminen on epävarmaa. Ottelun päättyessä Shakhtarin voittoon, se nousee ykköseksi ja Leverkusen tippuu sen oman ottelun tuloksesta huolimatta. Unitedin voittaessa Shakhtarin täytyy toivoa apuja Sociedadilta. Tasapelissä sama juttu. United on pärjännyt melko hyvin Champions Leaguessa tällä kaudella ja se varmasti haluaa välttää esim. Bayernin ja Barcelonan joten uskon Unitedin voittavan niukasti.


Real Sociedad vs Leverkusen - Municipal de Anoeta

Sociedad on varma jumbo A-lohkossa joten sillä ei ole paljon pelattavaan Leverkusenia vastaan joka tulee otteluun erinomaisista asetelmista voitettuaan Dortmundin vieraissa viikonloppuna. Leverkusenin vieraspelit Espanjassa ovat olleet surkeita sillä viimeisestä 13 ottelusta se on voittanut vain 2 ja hävinnyt 9. Nyt sille tosiaan riittäisi tasapelikin jos United voittaa Shakhtarin mutta Leverkusenin hävitessä sitä ei auta mikään. Sidney Sam on varmasti sivussa Leverkusenilta. Kun otetaan huomioon Leverkusenin ailahteleva peli Euroopassa ja eteenkin Espanjassa luulen ottelun päättyvän tasan joka riittäisi todennäköisesti sille jatkoonpääsyyn.


Galatasaray vs Juventus - Türk Telekom Arena

B-lohkon kakkospaikka ratkaistaan tässä jännittävässä ottelussa Juventuksen ollessa vain 2 pistettä edellä Galatasarayta. Juventukselle riittää siis myös tasapeli ja Galatasaray on pakkovoiton edessä. Galatasaraylla on vahva kotikenttäetu ja se tasoittaakin peliä paljon, Juventus joutuu pelaamaan myös ilman Andrea Pirloa joka on valtava menetys. Galatasaray taas joutuu pelaaman ilman Hamit Altintopia. Myös se että Galatasaraylla on yhdeksän ottelun voittoputki italialaisia joukkueita vastaan tekee ottelusta todella jännittävän. Juventuksella on katkeria muistoja kun se edellisen kerran oli tilanteessa, että jatkopaikka ei ole varma viimeisellä kieroksella, sen hävitessä Torinossa Bayernille 4-1 vuonna 2009. Juventus on paljon vahvempi materiaaliltaan mutta kotikenttä tasoittaa ottelun joten luulen ottelun päättyvän tasapeliin mutta maaleja tullaan varmasti näkemään.


Fc Kööpenhamina vs Real Madrid - Parken

Jatkopaikkojen kannalta merkityksetön ottelu mutta Europa Leaguen kannalta todella tärkeä peli. Jos Kööpenhamina voittaa Realin ja Galatasaray Juventuksen niin Juventus tippuu jumboksi lohkossa, jos Kööpenhamina pelaa tasan niin Juventuksen lyödessä Galatasarayn niin se Galatasaray tippuu jumboksi, jos molemmat ottelut päättyvät tasan niin Europa Leagueen menee Galatasaray. Kööpenhaminan hävitessä se ei vaikuta mihinkään joten ottelussa on hyvin paljon pelissä tanskalaisten kannalta ja Realin jo ykkössijan varmistaneena voidaan odottavan lähtevän otteluun hieman kevyemmin joten ottelu on oikeastaan jännittävä. Real pelaa myös ilman Cristiano Ronaldoa(Ronaldo kyllä matkustaa Tanskaan mutta ei odoteta pelaavan loukkaantumisherkkänä), Sami Khediraa, Segio Ramosia, Fabio Coentraoa ja Raphael Varanea. Veikkaan ottelun päättyvän tasan sillä Parkenilla on nähty ennenkin hienoja otteluita Fc Kööpenhaminalta isompia vastaan.


Benfica vs PSG - Estadio da Luz

Jorge Jesusin joukkue on käytänössä pakkovoiton edessä ja sekään ei todennäköisesti riitä jatkoon sillä sen täytyy toivoa lohkon jumbon vievän pisteitä Olympiakokselta Pireuksessa. Mutta aina pitää yrittää loppuun saakka mutta Benfica joutuu ehkä pelaamaan jälleen ilman ykköstykkiään Cardozoa. Myös Salvio, Amorim ja Siquiera ovat sivussa. PSG on varmistanut lohkovoiton joten se leputtanee tähtiään kuten. Ibrahimovicia mikä on iso plussa Benficalle. Muuten PSG:llä ei kuitenkaan ole ketään loukkaantumisten takia sivussa. Benfica tulee hyökkäämään ärhäkästi koska se tarvitsee voiton joten uskon PSG:n voittavan ottelun 1-0/2-0 Benfican avatessa puolustustaan.


Olympiakos vs Anderlecht - Stadion Georgios Karaiskakis

Olympiakos voi mennä millä tuloksella tahansa jatkoon jos Benfica häviää oman ottelunsa, jos Olympiakos pelaa tasan se menee jatkoon vaikka Benficakin pelaisi tasan ja voitolla se menee varmasti jatkoon. Olympiakoksen kotikenttä on yksi vaikeimpia paikkoja pelata ja yhden pisteen kerännyt Anderlecht tuskin tuottaa suuria vaikeuksia vaikkakin hakivat pisteen Pariisista PSG:tä vastaan. Joukkueen tähti ja hurjassa vireessä oleva Mitroglou on yhä loukkaantunut eikä pelaa tiistaina, muita loukkaantuneita ei olekkaan Olympiakoksen osalta. Anderlecthin tähti Matias Suarez on taas sivussa joten Anderlecht lähtee aika hampaattomana otteluun. Anderlecthilla on myös surkea vierasottelujen historia Champions Leaguessa. Olympiakos menee jatkoon selvällä voitolla.


Viktoria Plzen Vs CSKA Moskova - Doosan Arena

Ottelussa on yllättävän paljon panosta sillä kuka olisi uskonut että CSKA saattaa jäädä lohkonsa jumboksi? Plzen on yhä nollassa pisteessä mutta CSKA on ollut surkea myös ja on kolmessa pisteessä, se sai ne voittamalla Plzenin kotonaan 3-2 ja tämä tekee ottlusta jännittävän. Kahden vierasmaalinsa ansiosta Plzen mene käytännössä Europa Leagueen voitolla jollei ottelu muutu täysin maalien räiskimiseksi. 1-0 ja 2-1 riittävät Europa League paikkaan. Keisuke Honda, joka siirtyy tammikuussa Ac Milaniin, pelaa viimeisen ottelunsa CSKA:n paidassa. Myös Plzenin valmentaja Pavel Vrba jättää hyvästit joukkueelensa siirtyessään tämän jälken Tsekin maajoukkueen peräsimeen. Vaikka ennakkoon tuntuu tylsältä ottelulta niin tässähän on muutamat jäähyvästit ja kova taistelu Europa League paikasta. Veikkaan yllättyksen ja luulen Plzenin menevän Europa Leagueen 1-0 voitolla.


Fc Bayern vs Manchester City - Allianz Arena

Molemmat varmistivat jatkopaikan jo neljänellä kieroksella ja tämä ottelu on lähinnä vain "harjoitusottelu" sillä Cityn pitäisi voittaa 3-0 vieraissa ottaakseen lohkovoiton. Bayernilta ovat sivussa Schweinsteiger ja Robben sekä pitkäaikainen poissaolija Badstuber. Bayernilla on mahdollisuus pidentään rikkomaansa peräkkäisten Champions League ottelujen voittoja 11 otteluun. Cityltä sivussa ovat ehkä Nastasic ja Jovetic. Pellegrini ilmoitti Hartin aloittavan maalissa. Viikonloppuna Bayern tuhosi Bremenin 7-0 vieraissa tänään Ballon d'Or finaalikolmikkoon nimetyn Riberyn johdolla. City taas jäi tasapeliin Southamptonin vieraana. City on voittanut vain 4/8 vieraspelistään Valioliigassa tällä kaudella, Bayern on tass ollut ylivoimaine kotonaan. Vaikka molemmat lepuuttavat avainpelaajiaan luulen Bayernin jyräävän helppoon 4-0 voittoon, tasoero Bayernin ja minkä tahansa muun joukkueen välillä on vaan niin iso, se nähtiin Cityn kotipelissäkin miten Bayern sai sen näyttämään amatöörijoukkueelta.

21 kommenttia:

  1. A-lohko: Ei Moyesissa suurta vikaa ole. Syyllinen on Ferguson joka jätti uppoavan laivan ennen sen uppoamista. Nyt Moyes yrittää paikata Fergusonion virheitä.

    Real Sociedadin surkeat esitykset osoittavat Espanjan liigan heikon tason. Koska Sociedadilla on todella helppo jatko-ohjelma, se voi pystyä kotivoittoon koska voi panostaa täysillä otteluun. Leverkusenin vierasottelut ovat usein täysiä katastrofeja.

    B-lohko: Euroopan yliarvostetuimpiin kuuluva Juventus häviää fanaattisen kotiyleisön edessä pelaavalle Drogballe maalein 1-0 ja tippuu jatkosta.

    FC Kööpenhamina voi hyvinkin venyä yllätykseen. Real Madridin kakkosmiehistöä eivät höntsät kiinnosta, mikä nähtiin viime viikonloppuna.

    Benfican "menestys" kertoo Portugalin kuplan puhjenneen. PSG:n saattavat voittaa jos PSG:ta ei kiinnosta.

    Olympiakos-Anderlecht on ottelu jollaista ei Mestarien liigassa pitäisi nähdä. Ympäripyöreää.

    Viktoria Plzen Vs CSKA Moskova otteluun pätee sama. Kaksi heittopussia vastakkain.

    Fc Bayern vs Manchester City kertoo mikä Mestarien liigassa on vikana nykyisin. Tällaisen pitäisi olla huippuottelu mutta ei sitä ole kun molemmat kisaavat siitä kumpi kehtaa laittaa huonomman miehistön kentälle. Hohhoijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten vaan voittivat Valioliigan viime vuonna

      Vaika olisi kuinka helppo otteluohjelma niin tuskin Sociedad mitään panostaa kun jumbopaikka on varma. Saattavat ehkä silti voittaakin, itse lähden tasurilinjalle.

      Juventuksella 9 ottelun voittoputki muuten vaan mutta saattaahan Gala voittaa, en itse vaan usko siihen

      No jostakin samaa mieltä

      Voivat voittaa mutta tuskin sekään riittää

      Ja mikäs Olympiakoksessa on vikana? Harvoin häviävät kenellekkään suurilla numeroilla ja aina sekoittavat lohkoja, Arsenalkin helisemässä viime vuonna.

      Ihan kiva että on eri maista joukkueita

      Mitä väliä? Harvoin se ihan näin pahaksi on mennyt että jo neloskieroksella jatkopaikat varmat. Ja itse tykkään että vhään huonompia joukkueita on mukana, nähdään paljon maalej ja erillaisia pelejä. Ja se jännitys kasvaa sopivasti aste kerrallaan finaalia kohti. Sehän vasta olisi tylsää että samassa lohkossa olisi joku real, bayern,mcity ja marseille. Pudotuspelit tuntuvat tylsemmiltä, lohkovaihe kasvattaa sitä jännittyneisyyttä ja homma suurenee aste kerralla

      Poista
    2. Voittivat koska RvP oli kovassa vireessä ja pysyi kunnossa. Nyt kun RvP on sivussa, ei hommasta tule mitään.

      Enemmän tuossa on panosta kuin jossain Espanjan höntsäcupissa. Mestarien liigassa jokaisesta pisteestä saa rahaa. Sellainen puoli miljoonaa yhden ottelun voitosta kelpaisi hyvin kun jatko-ohjelma on helppo.

      Italiassa Juventuksella on helppoa. Euroopassa ei.

      Hyvä.

      Jep se on hyvä jos Benfica menee Eurooppa liigaan jonne paremmin kuuluu.

      Olympiakos kuuluu niihin joukkueisiin jotka pääsevät about joka vuosi europeleihin ja siten saattavat välillä päästä helppoon lohkoon, kuten nytkin. Käytännössä koskaan eivät silti saavuta kummoista menestystä. Sikäli häiritsee että Olympiakosin kaltaiset "aina mukana" joukkueet pääsevät melko korkeisiin korisijoituksiin siinä missä selvästi kovemmat eivät.

      Hyvä kyllä mutta jotain tasoa pitäisi vaatia. Tai kovan joukkueen voittamista karsinnoissa.

      Tätä on ollut nähtävissä siitä asti kun Bladder helpotti heittopussien pääsyä Mestarien liigaan. Minun mielestäni pääsy Mestarien liigaan pitäisi ansaita, kuten ed kappaleessa sanoin. Myös lohkovaiheessa pitäisi olla sen verran kovia joukkueita vastakkain ettei jatkopaikat ole selvät 4 kierroksen jälkeen. Tässä tapauksessa häiritsee kun ne kaksi muuta joukkuetta tiedettiin jo etukäteen heittopusseiksi. Jos jokin kova joukkue romahtaa, asia on eri.

      Poista
    3. Ihan tiedoksi vaan että Bayern tuhosi Cityn sillon kun pitikin, höntsäotteluilla nyt ei paljon merkitystä ole.

      Ja kaikki viestit jossa haukutaan jotain liigaa poistetaan. Mitään niin älytöntä en ole kuullukkaan kuin että Bayern putoisi valioliigasta, olet varmasti aikuinen joten käyttäydy sillä tavalla.

      Poista
    4. Ottelulla "ei ollut merkitystä" vaikka City olisi voittanut lohkon tekemällä yhden maalin lisää :D:D:D Bayernin onneksi Cityä ei kiinnostanut edes yrittää, vaihtoivat lopussa Rodwellin kentälle ja Dzekon pois.

      City Valioliigan vierasotteluissa: 2 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota.

      Bayern kotikentällään Cityä vastaan: 2-3 tappio.

      Valioliigan huonoimpiin kuuluva vierasjoukkue voittaa kakkosmiehistöllään Bayernin vieraskentällä. Tuolla perusteella Bayern olisi hyvin vahva putoajaehdokas Valioliigassa. Vai eikö muka olisi?

      Aikuisena olisin hiljaa tuollaisen jälkeen.

      Ennustus: "Vaikka molemmat lepuuttavat avainpelaajiaan luulen Bayernin jyräävän helppoon 4-0 voittoon".

      Totuus: Bayern pelasi ykkösmiehistöllä. City lepuutti avainpelaajiaan, City voitti.

      Poista
    5. Bayernia ei kiinnostanut, mietteet olivat jo MM-kisoissa

      Eli Chelsea tippuisi Sveitsin liigasta, hyvä

      Olet hyvin lapsellinen ja en edes ymmärrä mitä saksalaiset ovat sinulle tehneet että pitää koko ajan vainota

      Totuus: bayern voitti cityn ykklsmiehustön vieraissa kun ottelulla oli merkitystä. Eli bayern on selkeösti parempi, nolottaa tällaisia itseselvyyksiä sanoa

      Poista
    6. Ei kiinnosta ja kuitenkin laittaa ykkösmiehistön kentälle vaikka tietää ettei vastustajaa kiinnosta?

      Tulosten perusteella noin voisi sanoakin. Alat ymmärtää mistä on kyse.

      Ei vainoa vaan kerron totuutta yliarvostetusta joukkueesta.

      Eilisellä ottelulla ei ollut mitään merkitystä? Ihan yhtä lailla eilisessä ottelussa ratkaistiin lohkovoitto. Ei kai kukaan kuvitellut kärkikaksikon olevan joku muu kuin Bayern-City? Eilisellä ottelulla oli lohkovoiton kannalta jopa suurempi merkitys kuin ensimmäisellä ottelulla. En oikein ymmärrä miten pystyt vääntämään itsestäänselvyyden asiasta joka ei ole itsestäänselvyys. Eilisen ottelun päättyessä 2-4 City olisi ottanut lohkovoiton, kerrotaan se vielä kerran jos ottelun merkitys ei aukea.

      Poista
    7. Guardiolaa kiinnosti varmaan ennätyksen rikkominen, Bayernin pelaajat nyt eivät niin innoatuneilta näyttäneet, eteenkin kun paljon pelejä takana ja edessä.

      No eihän siinä ole mitään logiikka. Haluatko että esitän sinulle miten San Marino on maailman paras maajoukkue?

      Jos sitä haet niin suuntaa katseesi englantiin

      No eihän kukaan ottanut cityä vakavasti ennakkoon. Ja ennen ekaa ottelua citylläkin oli teoreettinen mahdollisuus lohkovoittoon. Ja bayernkin pelasi eilen ilman robbenia ja schweinsteigeria ja thiago puolustavana kkpelaajaa

      Poista
    8. Paljon? Saksassa tulee talvitauko.

      Mikäpä ettei, tuollaiset todistukset ovat mukavaa luettavaa. Jos pystyt osoittamaan, se osoittaa että olet ymmärtänyt mistä on kyse.

      Mikä joukkue Englannissa on yliarvostettu?

      Citykään ei ottanut vakavasti. Ennen ekaa ottelua Cityllä ei ollut mahdollista varmistaa lohkovoittoa, vasta toisessa ottelussa se ratkaistiin. Robben ei ole paljoa saanut aikaan. Se että valmentajan suosikkipoika pelaa DM tontilla johtuu siitä ettei Martinezia arvosteta valmentajan toimesta.

      Poista
    9. Mm-kisat+loput liigapelit tältä vuodelta

      Nyt tajusin miksi olet noin sekaisin, ajattelet kaiken noin

      No totta puhuen ei kyllä mikään kun kukaan ei arvosta niitä nykyään

      Höpö höpö

      Robben on loistava

      Poista
  2. Muuten ihan OK veikkaukset,mutta 2-3 ei ole 4-0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja näitkö pelin? Bayern meni ylivoimaisesti 2-0 johtoon jo 10 minuutissa mutta sitten hölläsivät yhtäkkiä.

      Ja muutenkin en ymmärrä Thiagon peluuttamista alimpana keskikenttäpelaajana, Guardiola osaa loistavasti hyökkäyspuolen mutta puolustuksessa on parantamisen varaa, Martinezin olisi pitänyt aloittaa.

      Poista
    2. Bayern sai varsinkin jälkimmäisen maalin hirveällä tuurilla. Sitten joukkueiden tasoero tuli täysin selväksi. Bayernilla ykkösmiehistö, ei tarvetta säästellä, Cityllä kakkosmiehistö joka ei pelaa täysillä. City voittaa. Ei epäselvyyttä.

      Guardiolahan on äärimmäisen yliarvostettu manageri. Barcelonassa sai muutaman pokaalin tuomariavuilla, siinä kaikki.

      Thiago pelasi koska puolustavaa keskikenttää koska 1. ylempänä ei ollut tilaa ja 2. Thiago on Guardiolan suosikkipoju sattuneesta syystä.

      Poista
    3. Huutonaurua "asiantutijalle". Olipas hieno ennustus. Buyern teki kaksi paitsiomaalia, ja silti hävisi Cityn kakkosjengille.. Nolo!

      Poista
    4. Bayern meni 2-0 johto ilman että tarvitsi kunnolla tehdå mitään, tämä on muuten aika noloa briteille, City voitti Bayernin koska Bayern luuli Cityn olevan umpisurkea. Ja cityn molemmat pelitilannemaalit oluvat nyt sellaista tuuri että hohoijaa eteenkin kolmas maali.

      La Ligassa puolustamista ei arvosteta niin paljon mutta kyllä Guardiola oppii vielä

      No sitä pelkäsinkin että Thiago rupeaa saamaan minuutteja vaikka pelaisi väärällä paikalla, Martinezin olisi ehdottomasti pitänyt aloittaa

      Ennustus oli loistava koska Bayern sokaistui täysin Cityn surkeudesta ja lopetti ihan liian aikaisin pelaamisen, jos oliaivat jatkaneet niin 4-0 oliai ollut vähättelyä. Parilla tuurimaalilla ja rankkarilla city meni ohi tylsistyneestä bayernista että ei kyllä paljon hetkauta

      Poista
    5. "ja näitkö pelin?bayern meni 10 minuutissa ylivoimaisesti 2-0 johtoon,mutta sitten hölläsivät yhtäkkiä"

      Jos et huomannut,kommentoin äsken tulosveikkaukseesi,enkä pelitapahtumia.En ottanut kantaa mitenkään joukkueiden paremmuuteen.oletko nyt vetämässä esille tuon kiinnostuksen puutteen,vaikka et ikinä mv:ltä tuota perustetta hyväksykään. Vastaus vielä kysymykseen:en katsonut peliä.

      Poista
    6. " Ennustus oli loistava "¨

      -Oliko tämä sitä ironiaa, kaikki ennustuksesi menivät päin seiniä, kuten yleensäkin. Asiantuntijuutta ei vain ole.

      Cityn kakkosjengi käveli helppoon voittoon sinun glooryhunttaamastasi saksan ökyjengistä. Aguero, Yaya ja Kompany pidettiin penkillä, mutta silti valioliigan kolmonen voitti vieraissa

      Poista
    7. Jos joukkue tulee täysillä 15 ensimmäistä minuuttia ja menee 2-0, sitten ihan yhtäkkiä jää maleksimaan alas, eikä prässää ja pallon saadessaan ei hyökkää ärhäkästi, kyllä tuo on kiinnostuksen puutetta, se on ihan helppo huomata kun pelityyli muuttuu täysin. Riberykin sanoi että ottelu meni ihan liian helposti alussa joka sitten vei bayernin jonkilaiseen "säästötilan", itse asiassa se on parempi sana kuin kiinnostuksen puute.


      Jos bayern oisi jatkanut samalla tahdilla 4-0 olisi varmasti osunut aika lähelle.
      A) bayern oli parempi kuin pelkästään maalierolla
      B) bayern teurasti cityn vieraissa, city voitto bayernista oli ehh...? Viimeinen peli jossa ei ollut paljon panosta, bayern johtaa jo 2-0 15 minuytin jälkeen, kyllä bayernia ei varmasti kiinostanut yhtä paljon kuin ekassa pelissä.
      Mussuta mitä haluat mutta bayern oli selkeästi parempi kuin city ja tappiolla nyt ei ollut mitään merkitystä, bayern hävisi bate borisovillekkin viime vuonna mutta marssi melko helposti champions league voittoon. Toivottavasti tämä saman asian jauhaminen loppuisi nyt

      Poista
    8. 4-0 olisi ollut mahdollista,jos city olisi pelannut höntsävaihteella koko ottelun.Sama logiikka.

      Ribery yrittää keksiä säälittäviä tekosyitä,koska hävisivät

      Bayern oli parempi ensimmäisessä ottelussa,city toisessa.

      Oli pakko vastata,vaikket haluaisikaan.Tuli sen verran paskaa kerralla.

      Poista
  3. Hah millä tavalla bayern oli cityä parempi,muuten kuin pelkällä maalierolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teksti tv:n :DD

      Ei tuo jonne edes katso pelejä.

      Poista