lauantai 19. lokakuuta 2013

Viikon parhaat pelaajat

Franck Ribery

Ranska murskasi Australian perjantaina 6-0 ja Australian laskusuunnasta huolimatta, voitto oli kohtalaisen kova. Ribery iski yhden maalin ja syötti 4 maalia ainoastaan 60 minuutissa kunnes lähti vaihtoon. Valittiin ottelun parhaimmaksi pelaajaksi ja oli pitelemätön.

Tiistain ottelussa Suomea vastaan Ribery oli kaikissa maaleissa mukana, syötti kaksi joista toinen oli oma maali, mutta syötöksi se on silti laskettu. Ensimmäinen maali oli huikaiseva veto ja löi Suomen maanrakoon ilman mahdollisuutta nousta. Ribery oli jatkuva uhka ja järjesteli paljon paikkoja. Ottelusta irtosi myös ottelun paras pelaajan palkinto. Ballon d'Or mahdollisuudet sekä kertoimet nousivat jälleen.



Arjen Robben

Hollanti suorastaan tuhosi Unkarin perjantaina luvuin 8-1 ja Robben oli ottelun parhaimpia pelaajia. Robben iski hienon vaparin ja jälleen nähtiin että Robbenin kannattaisi vedellä vapareita joskus myös Bayernissa. Sen lisäksi kaksi maalisyöttöäkin. Robbenia on sanottu huonoksi maajoukkuepelaajaksi mutta viime aikoina on mennyt hyvin kuten myös tässä ottelssa sekä tiistaina Turkkia vastaan. Turkki hävisi kotona Hollannille 0-2 ja Rooben oli myös tässä ottelussa vireessä, iski yhden maalin ja oli ottelun parhaimpia pelaajia.



Robin Van Persie

Van Persie oli myös yksi pelaajista joka teki hattutempun maajoukkuetauolla. Van Persien tapauksessa hänen kolme maaliansa veivät hänet Hollannin kaikkien aikojen parhaimmaksi maalintekijäksi. Van Persie juoksi halaamaan Kluivertia kolmannen maalinsa jälkeen. Vaikka tiistain peli Turkkia vastaan oli heikko niin hän anasaitsee ehdottomasti paikkansa viikon parhaimmissa pelaajissa.




Andre Schurrle

Schurrle sai aloittaa kaksi ottelua avauksesta ja pelasi hienot ottelut. Perjantaina Saksa löi Irlannin kotonaan 3-0 ja Schurrle iski yhden maalin ja pelasi muutenkin pirteän ottelun. Pelaa hyvin Özilin ja Kroosin kanssa yhteen. Näin kävi myös tiistain ottelussa Ruotsia vastaan joka päättyi 5-3 Saksalle, oteelu oli huikean jännittävä ja viihdyttävä. Schurrle teki kolme maalia joista kaikki ja eteenkin kolmas maalia oli todella komea. Huikea kierteinen veto rankkarialueen ulkopuolelta. Reusin terveenä ollessa tämä on yhä avauksen mies mutta Schurrlen ja Draxlerin kaltaisten pelaajien ollessa hengittämässä niskaan, ei ole paljon virheisiin varaa.




Kolbeinn Sigthorsson

Islannin historiallisen hyvät karsinnat ovat vienneet heidät MM-kisojen karsintojen playoff vaiheeseen joka on huikea suoritus näin pienelle maalle. Islannin paikka ei ollut lähellekkään varma ennen kahta kierrosta ja lohkossa nähtiin jännittävä taistelua kakkossijasta. Näin ollen viikon pelaajaksi voidaan valita Sigthorsson jonka maalit veivät Islannin sinne minne nyt pääsivät. Perjantaina Islanti löi Kyproksen 2-0 ja Sigthorsson iski voittomaalin. Tiistaina Sigthorsson iski tasoitusmaalin Norjan verkkoon ja Islanti näin nousi kakkoseksi.



Wayne Rooney

Vaikka Rooney ei loistanut kummassakaan ottelussa niin hänen maalinsa olivat elintärkeitä Englannille tiukassa lohkossa jossa Englanti olisi voinnuut pudotakkin kahden viimeisen ottelun aikana. Rooneyn 2 maalia Monetenegroa vastaan varmistivat vähintään kakkospaikan perjantaina ja voittomaali Puolaa vastaan ykkösijan. Tärkeitä osumia siis ja näin Englanti siis pääsi suoraan Brasiliaan

11 kommenttia:

  1. Viikkon parhaat, ei parhaimmat. Ei englannissakaan sanota ''most best''.
    Riberyn tehot Suomea vastaan ''vain'' 1+1. Giroud'n puskuun keskityksen antoi Debuchy.

    Hyvä lista muuten. Perhana, kun puolustajien loistavuutta ei voi paljoa toitottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos korjaan sen, suomen kieli ei ole äidinkieleni.

      Joillakin sivuilla merkitään Riberyn assistina joten en tiedä. Ainoa maali jota ottelusta en itse ole nähnyt.

      No ei kukaan puolustaja oikein loistanut omasta mielestäni

      Poista
  2. Kannattaa näitä tehdessä listata myös näkemäsi pelit. Ihan oikeastiko jaksoit katsoa jonkun saksa-aussit -höntsän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat Ranska Australia? En katsonut, katsoin koosteen. Typerää olisi tehdä lista ainoastaan näkemistään peleistä. Koosteet ja tilastot anatvat myös paljon kuvaa, on mahdotonta katsoa kymmeniä pelejä samaan aikaan.

      Poista
    2. Tietenkin siis patonkien peliä tarkoitin. Ihan vain arvoiden pohjan vuoksi olisi kiinnostavaa tietää mitä pelejä näit ja mistä peleistä koosteet. Noissa koosteissa näkyy usein lähinnä maaleja eikä vaikkapa puolustavamman pelaajan suorituksia.
      Noissa viikon pelaajissa tulisi ehdottomasti myös Zlatan, joka vei vaikeassa Itävalta-pelissä Ruotsin jatkokarsintaan aivan loistavalla pelillä. Lauantaina sitten kaksi hienoa maalia PSG:n paidassa ja todella hyvä peli (tai puoliaika). Varsinkin eka maali, jota kaikkialla on pyöritelty oli ehkä vuoden hienoin. Ei tule mieleen toista pelaajaa, joka voisi edes yrittää vastaavaa tuossa tilanteessa.

      Poista
    3. Miten lauantai liittyy maajoukkueviikon peleihin? Ihan erillinen viikko. Ja harkitsin ibraa mutta se vain jäi pois

      Poista
    4. "Miten lauantai liittyy maajoukkueviikon peleihin?"

      Onko "maajoukkueviikko" siis ihan erillinen viikko, joka kestää keskiviikosta keskiviikkoon? Jos sinun käsityksesi viikon alkamis- ja lopetuspäivästä valitaan esim saksalaisten tai buyernin pelaajien suorittamisten mukaan, kannattaa edes mainita siitä.
      Kun koosteiden perusteella teit nuo asiantuntija-arviot, niin näitkö yhtäkään peliä kokonaan?

      Poista
    5. No loogistahan se on että molemmat maajoukkupelit menee yhteen

      Toki
      Saksa 3-0 Itävalta
      Ruotsi 3-5 Saksa
      Kreikka 1-0 Slovakia
      Kreikka 1-0 Liechtenstein
      Englanti 1-0 Puola
      Ranska 3-0 Suomi
      Italia 2-2 Armenia
      Hollanti 8-1 Unkari

      En toki kaikista tasan 90 minuuttia mutta vähintään 70 minuuttia kaikista

      Poista
  3. Nyt kyllä repesi perse

    VastaaPoista