sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Champions League 13-14 ennakko

Lohko A

Man Utd

Yksi kilpailun suurista lähtee kauteen aivan uudenlaisesta tilaanteesta kun Ferguson viimein jätti Unitedin 26 vuoden jälkeen. Saa nähdä miten Unitediin vaikuttaa niin suuren ja pitkäaikaisen miehen lähtö. Korvaaja ei ole siitä parhaimmasta päästä ja David Moyesilla onkin paljon todistettavaa kun MoyesOut kamppanja alkoi jo ennen miehen ensimmäistä ottelua. United on voittanut Champions Leaguen kolme kertaa ja finaalipaikkojakin on ollut, United on yksi 2000-luvun parhaiten pärjänneitä joukkueita Champions Leaguessa.

United on yleensä ollut aina vahva puolustuksessa mutta nykyään se rakoilee jo aika pahasti pitkälti pelaajien vanhentumisen vuoksi. Ferdinand-Vidic pari oli vielä joitakin vuosia sitten yksi parhaimpia toppari pareja mutta molempia vaivaa jo ikä ja eteenkin Vidiciä loukkaantumiset. Patrice Evrankin taso on laskenut koko aika vaikka viime kausi vähän paremmin menikin. Puolustuksessa löytää vielä nuoria kuten Phil Jones, Rafael ja Chris Smalling jotka eivät silti ratkaisupeleissä vielä pärjää. Uusi linja tekee kuitenkin tuloaan. Maalissa David De Gea on parantanut todella paljon ensimmäisestä kaudestaan. Keskikenttä on kuitenkin Unitedin heikoin lenkki. Laitalinkit Nani, Ashley Young ja Antonio Valencia ovat todella epätasaisia pelaajia ja siksi selvää avauksen miestä ei ole. Kun kuitenkin pelaavat hyvin niin ovat kyllä tehokkaita. Keskikentän ytimessä on se suurin ongelma, pelipaikalla mikä on nykyjalkapallossa ehkä se tärkein. Michael Carrick, Darren Fletcher, Anderson, Tom Cleverley eivät vain ole Champions League tasoa. United hankki kuitenkin ihan siirtoikkunan lopussa Marouane Fellainin joka on juuri sellainen pelaaja jota United tarvitsee. Ikinuori Ryan Giggs tuo kokemusta ja tasaisuutta. Sinji Kagawassa on potentiaalia mutta väärällä pelipaikalla pelaaminen ja loukkaantumiset ovat vienneet miehen uraa alaspäin. Parhaimmilaan loistava pelaaja. Hyökkäys on Unitedin suurin vahvuus. Robin Van Persie on loistava pelaaja ja maailman parhaimpia hyökkääjiä. Myös Wayne Rooney on maailmanluokan pelaaja ja siksi Unitedille olisi tärkeää pitää hänet. Danny Welbeck ei kuitenkaan pysty näitä korvaamaan ja Javier Hernandez on lähinnä vaihdosta sisään tuleva pelaaja

Alkukaudesta Unitedin peli ei ehkä ole vakuuttanut mutta parantavat varmasti. United on lohkon ennakkosuosikki mutta ei sen tippuminen mikään yllätys olisi viime vuosien takia. United jäi lohkoon kaksi vuotta ja tuo lohko oli ehkä helpoimpia ikinä. Viime kaudellakin todella helposta lohkosta jatkoon mutta peli ei vakuuttanut missään vaiheessa. Nyt joutuu taistelemaan jatkopaikasta ja sen jälkeen on vaikea sanoa mihin asti selviävät. Ehkä muutamalla vahvistuksella voisivat taistella jopa voitosta. Kesä on kuitenkin ollut tuskallinen kun Moyes ei ole houkuteltua ketään huippua Unitediin.


Shaktar Donetsk

Shakhtar on ollut viime vuosina yksiä eurooppalaisen jalkapalloilun ilopillereitä nopealla, teknisellä ja kauniilla jalkapallollaan. Mukaan on tarttunut yksi Uefa Cup pokaali vuodelta 2009. Viime vuonna joukkue tippui Dortmundin käsittelyssä mutta kotonaan näytti että pystyy taistelemaan euroopan parhaimpien kanssa. Tiputti myös Chelsean lohkoon.

Shakhtarin joukkuees pelaa todella paljon brasilialaisia pelaajia ja se onkin varmaan yksi syy joukkueen menestykseen. Keskikentällä taituroivat mm. Bernard, huippulupaus jonka Shakhtar onnistui kaappaamaan Porton ja Liverpoolin nenän edestä. Alex Texeira, Taison, Wellington, Fred ja Douglas Costa ovat kaikki teknisesti taitavia ja hyviä pelaajia ja vaikeita vastuksia. Myös puolustava keskikenttäpelaaja Fernando, joka saapui tänä vuonna, on todella lupaava. Laidalla viilettää myös puolustuksessa pelaava Ilsinho. Hyökkäyksessä Maicon ja surullisen kuuluisa Luiz Adriano jonka epäurheiliamainen peli viime vuonna ärsytti kaikkia. Se brasseista, Shakhtarissa löytyy myös eurooppalaista laatua esim. Hyökkääjä Eduardo joka onkin muuten puoliksi brasilialainen. Joukkueen kapteeni Darijo Srna on kokenut ja hyvä laitapuolustaja, ykkösluokan pelaaja joka pystyisi pelaamaan suurimmissakin seuroissa. Puolustus on ukrainalais painoitteinen, entinen Barcelona floppi Dmytro Chygrynskiy, Vasyl Kobin, Oleksandr Kucher, Vyacheslav Shevchuk ovat puolustuksen vakiokalustoa. Myös uusi hankinta Oleksandr Volovyk tuo kokemusta.

Jatkopaikkojen kannalta avoimessa lohkossa Shakhtar lähinnä taistelee jatkopaikasta Leverkusenin ja Unitedin kanssa. Shakhtar menetti kaksi parasta pelaajaansa ja tämä saattaa näkyä tuloksissa. Jatkopaikka on silti täysin mahdollinen.


Leverkusen

Leverkusenin kulta-aika oli 2000-luvun alussa kun se oli Champions Leaguen finaalissa ja joukkueessa pelasi pelaajia kuten Michael Ballack, Lucio, Ze Roberto ja Berd Schneider. Leverkusen on säännöllisin väliajoin, useinmiten joka toinen vuosi, Champions Leaguessa mukana. Sami Hyypiä valmentaa joukkuetta ensimmäistä kertaa yksin, Sascha Lewandowskin lähdettyä ja Leverkusenilla on lupaava ja nuori joukkue joka voi menestyä lähivuosina jos Leverkusenissa onnistutaan käyttämään kaikki kortit oikein.

Maalissa pelaa nuori lupaus Bernd Leno joka ei maajoukkueessa saa kuitenkaan vastuuta niin monen muun hyvän saksalais vahdin takia. Vara maalivahtina kokenut Andres Palop. Puolustuksessa Giulio Donati korvaa Real Madridin lähteneen Carvajalin ja toistaiseksi on pelannut hyvin. Keskuspuolustuksessa on tasainen ja hyvä pari, Turkin maajoukkuemies Ömer Toprak ja saksalainen Philipp Wollscheid. Puolustuksessa myös Roberto Hilbert, Puolan maajoukkuemies Sebastian Boenisch ja erittäin kokenut Emir Spahic. Keskikentällä Leverkusenin suurimmaksi tähdeksi noussut vara-kapteeni Lars Bender joka tulee varmasti saamaan maajoukkueessakin peliaikaa. Keskikentällä myös Saksan yksi lupaavimpia pelaajia, Bayernista ostettu Emre Can jolla tulevaisuus kuitenkin on Allianz Arenalla Bayernin osto-option takia. Sidney Sam, todella nopea ja liikkuva pelaaja on parantanut peliään koko aika, laidoilla myös Gonzalo Castro ja uusi hankinta Robbie Kruse. Keskikentällä kapteeni Simon Rolfes ja Stefan Reinartz puolustavina keskikenttäpelaajina. Hyökkäyksen uusi hankinta Son Heung-Min on aivan uskomaton lupaus ja tulee olemaan tulevaisuudessa Bundesliigan parhaimpia hyökkääjiä. Myös kärki Stefan Kießling on loistava ja Bundesliigan parhaimpia maalitykkejä. Leverkusen hankki vielä Eren Derdiyokin joka on hyvä varasmies.

Toisin sanoen hyvät mahdollisuudet jatkoon mutta ilman hyvää peliä se ei tule. Lupaava ja nuori joukkue, siinä on vaaransa. Kaksi vuotta sitten Dortmundilla oli myös kokematon joukkue ja lohkoon jäivät. Realistinen tavoite olisi päästä puoliväliereihin mutta sekin vaatii myös arvontatuuria ettei tule esim. Barcelonaa vastaan.


Real Sociedad

Sociedad teki oikean urotyön ja nousi Espanjassa neljänneksi ja jätti mm. Valencian taakseen. Lyonin ennakoitiin pudottavan Sociedadin mutta toisin kävi ja Sociedad murskasi Lyonin. Anoetalla 30 000 katsojaa kannustaa Sociedadia. Jagobe Arrasate on valmentajana. Joukkueen paras pelaaja Asier llarramendi lähti mutta joukkueen peli on sujunut ihan hyvin. Granero korvaa hänet, mies tuli lainalla QPR:stä.

Maalissa Chilen maajoukkuevahti Claudio Bravo. Inigo Martinez on puolustuksen tähti, on niin hyvä että on ängennyt jo maajoukkueeseenkin. Todella lupaava pelaaja, valittiin viime kaudella La Ligan tähdistööön.

Keskikentällä pelaa joukkueen kapteeni ja sielu, Xabi Prieto. On edustanut seuraa jo vuodesta 2003. Taitava pelaaja ja rangaistuspotku spesialisti. Se tärkein pelaaja Socieadille. Esteben Granero todennäköisesti korvaa suoraan Asier Illarramendin tämän lähdettyä Real Madridiin. Carlos Vela ja Antoine Griezmann ovat loistavia pelaajia ja näitä on ilo katsoa. Nopeita ja taitavia. Eteenkin Vela on pelannut tosi hyvin, Arsenalissa homma ei ihan toiminut.




B Lohko

Real Madrid

Kovia muutoksi kokenut Real Madrid lukeutuu kilpailun suosikkeihin ja on myös Champions Leaguen menestynein seura yhdeksällä voitollaan. Häirikkö valmentaja Mourinhosta päästiin eroon ja tilalle tuli Carlo Ancelotti. Myös pelaajarintamalla tapahtui suuria muutoksia. Higuain, Callejon, Albiol ja Özil lähtivät ja tilalle tulivat Illarramendi, Isco, Carvajal ja maailmanennätys mies Bale.

Maalivahtiosastolla on kova taistelu. Casillas lukeutuu yhä maailman parhaimpiin maalivahteihin vaikka heikolta nyt näyttääkin. Kaikki luulivat että Casillas saisi paikkansa saman tien takaisin kun Ancelotti tulee valmentajaksi. Toisin kävi ja Diego Lopez on yhä tolppien välissä. Ihan ok mutta ei ehkä ihan vakuuttavin maalivahti. Laitapuolustajat oikealla Arbeloa ja uusi hankinta Carvajal Leverkusenista, joka tosin on Realin kasvatti. Vasemmalla kovasti hyökkäävä Marcelo ja hänen kakkosmiehenään Fabio Coentrao, joka hinkui Realista ulos kesänä mutta ilmeisesti pakotettiin jäämään. Toppariosastolla maailman parhaimpiin lukeutuva Sergio Ramos, Realin varakapteeni mutta kun Casillas ei ole oikein pelannut koko 2013 vuoden aikana niin voidaan puhua jo ihan Realin kapteenista. Hänen toppariparinaan Pepe, jota ei tarvitse esitellä ja joka herättää suuri tunteita, useinmiten negatiivisia. Raphael Varane kuuluu yksiin lupaavimmista puolustajista maailmassa ja yrittää varmasti vallata Pepen paikan.

Keskikentän pohjalla vaikeasti ohitettava Sami Khedira, jotan United yritti ostaa 40 miljoonalla mutta Real kieltäytyi, ilmeisesti avauksen paikka säilyy. Nuori lupaus Casemiro yrittää varmasti saada myös peliaikaa ja on pelannutkin ihan mukavasti tähän saakka. Uusi hankinta Asier Illarramendi Sociedadista 40 miljoonalla joka on aivan pöyristyttävä hinta näin vähän näyttöjä antaneesta pelaajasta. Tulee kyllä kohtaamaan palon paineita siirtosumman takia. Xabi Alonso on sen luokan pelimies vieläkin että kun tulee kuntoon pääsee varmasti pikkuhiljaa takaisin avaukseen. Hänen poissaolonsa näkyy Realin pelissä. Luka Modric ei oikein vakuuttanut viime kaudella ja on joutunut pelaamaan alempana keskikentällä ehkäpä juuri sen takia. Uusi hankinta Iscomon pärjännyt loistavasti ja on ollut Realin tärkein pelaaja tähän asti kauden ensimmäisissä peleissä. Laidoilla löytyy tulivoimaa. Maailman parhaimpiin kuuluva Cristiano Ronaldo on Realin ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Loistava pelaaja joka on todella nopea ja fyysisesti kova, huikea laukaus ja vaikeasti pidäteltävä. Toisella laidalla luultavasti tulee pelaaman historian kallein pelaaja, Gareth Bale. Niin hyvämkuin Bale onkin, en usko että kukaannvoi väittää että hän on 100 miljoonan arvoinen. Loistava ja arvaamaton pelaaja. Pystyykö vastaamaan odotuksia? Saa nähdä. Vasemmalla Ronaldon apuna Jese Rodriguez, todella lupaava pelaaja joka pelasi loistavat nuorten MM-kisat. Oikealla taas Angel Di Maria.

Hyökkäyksestä lähti Gonzalo Higuain eikä suoranaisesti kellään olla häntä korvattu. Morata nostettiin ykkösjoukkueeseen ja hänelle on povattu hienoa tulevaisuutta Realissa ja myös maajoukkueessa. Suoranaisista kärkipelaajista Karim Benzema on aika selkeä ykköskärki vaikka onkin melko epätasainen ja suoraan sanottuna ehkä ei ihan kuuluisi Realin avaukseen tässä kunnossa. Cristiano Ronaldokin nimeä on heitelty mahdolliseksi kärkipelaajaksi mutta Ronaldon edelliset pelit kärjessä ovat olleet lähinnä huvittavaa katsottavaa.

Realin jatkoonpääsy lohkosta pitäisi olla aika varma vaikkakin Galatasaray näytti viime vuonna että pystyy haastamaan ennakkoon isompia joukkueita. Onko sitten La Deciman aika? En usko, tie tyssää taas väliereihin. Tavoite toki on voittaa Champions League kuten tuon tason joukkueessa kuuluukiin.


Juventus

Italian jalkapallo on mennyt ehkä alspäin mutta Juventus on nousussa. Kaksi peräkkästä liigamestaruutta ja molemmat aika selkeästi kielivät siitä että Italian menestys lepää lähinnä Juventuksen varassa. Antonio Conte yhä valmentajana ja pitkäaikaisuus tekee hyvää tälle ryhmälle. Juventus kaatui viime vuonna Bayernin käsittelyssä puoliväliereissä mutta tänä vuonna yrittävät varmasti päästä vähintään välieriin. Juventus oli loistava siirtomarkkinoilla kun ei menettänyt ketään tärkeää mutta sai melko halvalla Carlos Tevezin kalataisen pelimiehen ja ostivat Angelo Ogbonnan.

Maalivahtina herrasmies jaa maailman parhaimpia maalivahteja Gianluigi Buffon. Juventus pelaa kolmella topparilla, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci ovat kaikki maailmanluoka puolustajia. Ja vielä Angelo Ogbonna varalla niin täytyy sanoa että Juventuksella on Euroopan parhaimmat topparit. Sitten nämä ylempänä pelaavat laitapuolustajat. Stephan Lichtsteiner oikealla laidall on paljon nouseva ja sopii hyvin Juventuksen pelityyliin. Toisella laidall Kwadwo Asamoah on ehkä hieman alemmaksi jäävä pelaaja. Chilen Mauricio Isla pystyy pelaamaan míssä vaan oikealla laidalla. Paolo De Ceglie on ehkä tyypillisempi laitapuolustaja mutta pystyy pelaamaan myös monipuolisesti.

Keskikentällä chileläinen Arturo Vidal joka on omasta mielestäni top5 keskikenttäpelaaja maailmassa. Niin monipuolinen, puolustava, hyökkäävä, kova, tekninen jne. Ei mikää ihme että Bayern ja Real Madrid yrittävät saada joka kesä kaverin. Parina sitten Andrean Pirlon kaltainen pelaaja, Juventuksella on kyllä kova keskikenttä, ei ehkä niin materiaaliltaan laaja mutta muutamam huippuyksilö. Pirlo voi olla jo melko vanha mutta peliäly ei häviä mihinkään. Syötötkin ovat yhä huippuluokkaa. Claudio Marchisio on ehkä ottanut hieman takapakkia mutta kyllä taitoa löytyy ja täytyy toivoa että löytää taas vireen. Hänen paikkaansa on valtaamassa ranskalainen Paul Pogba, joka on valtava lupaus. Ihme että United luopui kaverista. Simone Padoin ja Simone Pepe rotaatiossa.

Hyökkäys on ollut pitkään Juventuksen heikko osa-alue, mutta Tevezin osto tuo pitkästä aikaa tähden hyökkäykseen. Carlos Tevez voi olla vaikea pelaaja mutta silti huipputason hyökkääjä ja aloittanut kauden ihan hyvin. Häneltä odotetaan varmaan paljon maaleja. Juventuksen toisesta hyökkääjä paikasta käyvät kilpaa Mirko Vucinic, Sebastian Giovinco ja Fabio Quagliarella. Fernando Llorenten siirrosta täytyy sanoa sen verran että Juventus katuu varmasti tätä siirtoa. Sopivat siirrosta liian aikaisin mielestäni ja Llorente oli aivan hukassa viime kaudella joten se varmaan selittää Tevezinkin oston.

Uskon että Juventus menee lohkosta jatkoon. Juventuksen peli on tasokasta ja uskon varmasti että pääsevät pitkälle, eteenkin kun ostivat Tevezin.


Galatasaray

Galatasaray on Turkin menestynein seura yhdessä Fenerbachen kanssa mutta viime vuosina on onnistunut nousemaan Turkin ykköseuraksi. Viime vuonna joukkue eteni puoliväliereihin ja laittoi kovasti Real Madridia vastaan. Joukkue onnistui myös nappaamaan Didier Drogban ja Wesley Sneijderin. Nyt toista kertaa peräkkäin Champions Leaguessa pitkästä aikaa. Valmentajan tuttu Fatih Terim joka on erittäin hyvä valmentaja. Stadionina iso Sükrü Saracoglu ja on sanomattakin selvää että yleisön kannustus on valtava.

Maalissa Uruguayn maajoukkueen maalivahti Fernando Muslera jota on pidetty ehkä parhaimpana isojen liigojen ulkopuolella pelaavana maalivahtina. Galatasarayn puolustus eio ole mikään kaikkein laajin joten loukkaantumisiin ei ole varaa. Toppareina kamerunilaiskaksikko Dany Nounkeu ja Aurelien Chedjou sekä 22-vuotias turkkilainen Semih Kaya. Hakan Balta viilettää vasemmalla laidalla. Toisella laidalla kova pelaaja Emmanuel Eboue joka on edustanut mm. Arsenalia.

Keskikenttä on todella vahva. Suurimpana tähtenä Wesley Sneijder jonka ura on lähtenyt laskusuuntaan mutta ihan hyvin pelaa yhä silti. Vertailukohtana on toki Interissä voitettu tripla. Selcuk Inan on erittäin monipuolinen ja taitava keskikenttäpelaaja, tyypillinen moderni keskikentän johtaja, suurimpia syitä viime kauden menestykseen. Ehkä se mielenkiintoisin pelaaja on Bruma, 18-vuotias portugalilainen jota on sanottu seuraavaksi Cristiano Ronaldoksi. Otse en pidä näistä "uusi joku" mutta kyllä Bruma on ollut vakuuttava ja Galatasaray onnistui saamaan oikean kultakimpaleen. Bayernin Ja realin entinen laituri Hamit Altintop tuo todella paljon kokemusta korkeimman tason jalkapallosta. Entinen Juventus pelaaja Felipe Melo on kuuluisa kovista otteistaan ja tulee varmasti olemaan tärkeä pelaaja, eteenkin kun pitää pelata isoja joukkueita vastaan. Joukkueen kapteeni Sabri Sarioglu on monipuolinen pelaaja joka pystyy pelaaman sekä puolustuksessa että keskikentällä. Pelipaikoiltaan yhtä monipuolinen on myös Albert Riera, joka edusti Olympiakosia ja Liverpoolia ennen tätä pestiä. Oikealla laidalla vielä marokkolainen Nordin Amrabat. Galatasaraylla on siis tosiaan monipuolinen ja vahva keskikenttä.

Hyökkäyskaksikkokin on todella kova. Viime kaudella 8 maalia Champions Leaguessa iskenyt Burak Yilmaz on todella kuuma nimi ja oli jo lähdössäkin mutta jäi lopulta Galatasarayn. Vahva, nopea ja teknisesti taitava. Hänen parinaan Didier Drogba, entinen Chelsean tähti ja aivan maailmanluokan hyökkääjä. Lähti Kiinaan mutta paikallinen taso taisi yllättää ja luikki takaisiin eurooppaan. Pääpelissä pitelemätön ja todella fyysinen pelaaja, iästään huolimatta yhä todella vaarallinen.

Galatasarayn lohkosta jatkoonpääsy näyttää todella vaikealta ja en oikein usko että pystyvät yllättämään. Kolmas sija pitäisi kuitenkin irrota aika helposti.


Fc Kobenhavn

Tanskassa järjestys palasi kun Fc Kobenhavn voitti liiga mestaruuden takaisin Nordsjaellandilta. Kuuluisa Parken stadion on valmis tukemaan Stale Solbakkenin miehiä kun vastassa on kovat kolme joukkuetta

Maalissa Johan Wiland jolla on 8 maaottelua pelattuna Ruotsin maajoukkueessa. Puolustuslinjassa vasemmalla pelaa Pierre Bengtsson jolla myös vain vähän kokemusta maajoukkueesta. Topparina pelaa tosin ehkä "hieman" kokeneempi ruotsalainen, 117 maaottelua pelannut ja monissa huippujoukkueissa esiintynyt Olof Mellberg. Tämän miehen kokemusta tämä joukkue tarvitsee. Kohtaa entisen seuransa Juventuksen lohkossa. Hänen toppariparinaan Ragnar Sigurosson ja oikealla laidalla Lars Jacobsen.

Keskikentällä keskustassa pelaavat Claudemir ja Thomas Kristensen. Eteenkin Claudemir on viime vuosina ollut Kobenhavnin parhaimpia pelaajia. Oikealla laidalla Costa Rican Christian Bolanos, nopea ja taitava laituri. Toisella laidalla Tanskan Thomas Delaney jolla ei myöskään kokemusta ole paljonkaan. Rurik Gislason hyökkäävänä keskikenttäpelaajana kärjen takana. Brasilialainen Santin on 32-vuotias todella monipuolinen pelaaja joka voi pelata monella eri paikalla.

Kärjessä pelaa Igor Vetokele joka on 20-vuotias. Tähän väliin voidaan sanoa että tälle joukkueelle tulee olemaan todella vaikeaa pelaajien kokemattomuuden takia. Marvin Pourie, saksalainen kärki hankittin täksi kaudeksi ja on pelannut kaikissa peleissä tähän mennessä, Dortmundin kasvatti. Fanendo Adi kolmoshyökkääjänä.

Kobenhavn taistelee maksimissaan kolmospaikasta, jatkoon sillä ei ole mitään asiaa. Näin kokemattoman joukkueen vaarana on se että voi tulla rumat lukemat esim. Real Madridia vastaan. Kobenhavnin kannattaa pelata todella puolustavasti ja minimoida maalien päästely.




Lohko C


Benfica

Benfica on perinteikäs Portugalilainen seura joka on voittanut Champions Leaguen kahdesti 60-luvulla. Tämän vuoden Champions Leaguen finaali pelataan Benfican kotistadionilla Estadio Da Luzilla ja Benfica pyrkii varmasti pääsemään sinne. Jorge Jesus jatkaa valmentajana. Kesällä pelaajia lähti älyttömästi mutta myös tuli todella paljon.

Maalissa brasilialainen Artur jolla on ikää 32-vuotta. Benficalla on vahvat topparit. Kapteeni Luisao on kova ilmassa ja todella fyysinen pelaaja. Ezequiel Garay oli todella lähellä sirtyä Unitediin huhujen perusteella mutta jatkaa vielä Benficassa, jos joku ei muista niin pelasi Real Madridissa vähän aikaa. Jardel ja uudet hankinnat Vitoria ja Mitrovic sitten rotaatiossa. Siquiera Granadasta on uusi hankinta ja miehen täytyy olla aika hyvä jos Real Madrid yritti ostaa häntä. Hän taistelee peliajasta Bruno Cortesin kanssa. Oikealla Uruguayn maajoukkuemies Maxi Perreira on vahva laatu pelaaja. Silvio yrittää vähän varamiehenä saada peliaikaa.

Keskikentällä vahva serbi kaksikko Ljubomir Fejsa ja Nemanja Matic. Matic on seuran tärkeimpiä pelaajia viime kaudella. Portugalin maajoukkueesta tuttu Ruben Amorim pelailee myös Benficassa. Oikealla laidalla entinen Ajax peluri Miralem Sulejmani sekä argentiinalainen Salvio joka muodostaa vahvan argentiinalais winger parin vasemmalla pelaavan Gaitanin kanssa. Gaitan on nopea ja taitava harhauttelija sekä todella älykäs. Hänen takanaan peliajasta taistelevat Ola John ja Lazar Markovic.

Kärjessä kiistaton ykköskärki on Oscar Cardozo, teki 17 maalia viime kaudella 25 pelissä. Rodrigo on nopea ja teknisempi kuin Cardozo joten leveyttä löytyy vaihtopenkiltä.

Benficalla on kovaa halua finaaliin mutta se voi olla epärealistista. Psg on vahvempi ja ennakkoon portugalilaisilla on vaikeuksia kreikkalaisten kanssa joten lohkopeleistä tulee mielenkiintoisia.


PSG

Pariisin ylpeys ja Ranskan paras seura, toista vuotta peräkkäin Champions Leaguessa ja viime vuodesta yrittävät varmasti parantaa ja päästä neljännesvälierää pidemmälle. Valmentaja on vaihtunut kuten niin monella muullakin joukkueella. Laurent Blanc päävalmentajana, hieman kokematon, mutta varmasti tulee menestymään. Ennen kesää ennakoitiin että Psg tulee heikentymään mutta toisin kävi kun Edinson Cavani ja Marquinhos saapuivat mutta tähtiä ei lähtenyt. Päsuuri määrä rotaatiopelaajia kylläkin.

Maalissa Salvatore Sirigu ei ehkä kuulu maailman parhaimpiin mutta on täysin tarpeeksi hyvä Psg:n kaltaisen huippujoukkueen maaliin. Nicolas Douchez on laadukas kakkosmolari. Puolustuslinjassa seisoo maailman paras toppari Thiago Silva. Tästä ei keskuspuolustaja parane. Toinen brassi Alex, entinen Chelsea pelaaja ja kolmas brassi Marquinhos taistelevat toisesta paikasta. Marquinhos on todennäköisesti Varanen kanssa maailman lupaavimpia pelaajia.
Christophe Jallet, Maxwell ja Gregory van der Wiel laitapuolustajina. Eivät ehkä ole tähtiä mutta osaavat hommansa. Lucas Digne, vasemman laidan laitapuolustaja on Ranskan lupaavimpia ja tulee varmasti saaman peliaikaa. Pelasi Lillessä ennen tätä kautta.

Blaise Matuidi oli Psg:n viime kauden parhaimpia pelaajia ja avauspaikka on varma. Italialaisnuori Marco Verratti on huippulupaus jota moni huippujoukkue on yrittänyt viimeiset vuodet. Italialaiset vertaavat häntä Andrea Pirloon. Javier Pastore tuli Psg:hen pari vuotta sitten 40 miljoonalla ja ei ehkä kyllä ole ollut sen arvoinen. Ei silti mikään huono pelaaja. Ezequiel Lavezzikin tuli suurella huudolla viime vuonna Napolista ja vaikka parempi kuin Pastore onkin ollut niin silti ei ole vastannut odotuksia. Huippulupaus sana alkaa kärsiä inflaatiota tässä Psg;n joukkueessa mutta kyllä Lucas Moura on sellainen. Ihme ettei ole ottanut Hulkin paikkaa maajoukkueessa. Thiago Motta, Mathieu Bodmer ja Mohammed Sissoko ovat kokeneita puolustavia keskikenttäpelaajia.

Kärjessä pelaa kaksi maailman parhaimpiin lukeutuvia hyökääjiä, Zlatan Ibrahimovic ja Edinson Cavani. Ibrahimovicista on turha varmaan sanoa mitään, kaikkie tietävät miehen kyvyt, pystyy tekemään käsittämättömiä juttuja ihan yhtäkkiä. Laukaus murtaa käden ja peliäly on hiottu huippuluokkaan. Edinson Cavani tuli suurella summalla mutta saattaa olla hieman yliarvostettu jos katsoi viime kauden maaleja. Voi olla himean yliarvostettu mutta se ei muuta sitä että hän on silti huipputason hyökkääjä. Saa nähdä miten Cavani ja Ibrahimovic pystyvät pelaamaan yhdessä.

Psg todennäköisesti menee lohkosta jatkoon ja viime vuotisten esitysten perusteella voisi sanoa että tavoite on varmaan väliereihin pääsy.


Olympiakos Fc

Kreikan ylivoimaisesti menestynein seura on Kreikan ainoa edustaja tänä vuonna. Olympiakos on tehnyt hyviä hankintoja ja vuosia sitten tehdyt sijoitukset nuoriin alkavat kantaa hedelmää. Olympiakoksella on myös on yksi fanaattisimmista kotiyleisösistä Georgios Karaiskakis stadionilla jossa joukkueilla on todella vaikea pelata. Joukkueen peräsimessä on iso nimi, 14-vuotta Real Madridia edustanut Michel.

Maalissa Atleticosta lainalla oleva Roberto. Varamaalivahtina Roy Carroll. Toppareina kapteeni Avraam Papadopoulos sekä maajoukkueeseen nousseet Kostas Manolas ja Dimitris Siovas. Algerian Carl Medjani on rotaatiossa. Vasemmalla laidalla saksalais-urugualays-kreikkalainen Jose Holebas, nopea mutta tekee hölmöjä virheitä. Sillä laidall myös Gaetan Bong. Toisella laidalla Leandro Salino ja 3 vuotta Real Madridia edustanut Miguel Torres.

Keskikentällä Giannis Maniatis puolustavana keskikenttäpelaajana. Delvin N'Dinga vetää samanlaista roolia. Paulo Machdao on hieman hyökkäävämpi pelintekijä. Oikealla laidalla costa ricalainen Joel Cambpell joka on nopea ja hgyvä keskittämään. David Fuster ja Areil Ibagaza pelaavat kymppipaikalla. Toisella laidalla Slovakian maajoukkuemies Vladimir Weiss.

Kärjessä pelaa kaikille varmasti tuttu Javier Saviola, joka on kiereellyt huippuseuroissa. Hän taistelee kovass vireessä olavan Konstantinos Mitrogloun kanssa. Yksi Kreikan lupaavimpia pelaajia ja iski hattutempun edellisessä liigaottelussa.


Anderlecht

Belgian mestari Anderlecht on melko säännöllinen kävijä Champions Leaguessa, se on Belgian ylivoimaisesti menestynein seura ja sillä on tullut myös menestystä Euroopassa, vaikka ei ihan lähivuosilta. Valmentajan nuori 47-vuotias John van den Brom jolla löytyy mm. Champions Leaguen voitto vuodelta 1995 Ajxin paidassa. Anderlecht pelaa kotiottelunsa 30 000 henkeä vetävässä Constant Vandem Stock stadionilla.

Maalissa entinen Belgian ykkösmolari Silvio Proto. Olisi varmaan vieläkin ellei sellaiset lahjakkuudet kuten Courtois ja Mignolet olisi vienneet hänen paikkaansa. Anthony Vandem Borre on oikea laitapakki ja monet varmaan muistavat miehen Fiorentinasta. Toppareina hollantilainen Bran Nuyntinck ja ranskalainen Olivier Deschacht. Vasemmala Fabrice N'Sakala. Tällaisella puolustuksella Anderlecht tleisesti lähtee. Varamiehiä ei ole paljon, Kongon Chancel Mangulu ja belgialainen Michael Heylen ovat lähinna ainoat rotaatiopelaajat.

Keskikentällä Anderlechtin parhaimpia pelaajia Cheikhou Kouyate, joka on puolustava keskikenttäpelaaja mutta pelaa myös topparina. Monipuolinen ja pelipaikkaan nähden todella nopea kaveri. Edustaa Senegalin maajoukkuetta. Isommista nimistä monet varmaan tunnistavat Demy de Zeuwin, joka on tällä kaudella lainalla Spartak Moskovasta. Fuillame Gillet on myös vakiokasvoja. Anderlecht hankki täksi kaudeksi nuoren Luka Milivojevicin joka on saannut jo paljon vastuuta kauden ensimmäisissä peleissä. Sama koskee myös belgialaista Massimo Brunoa joka nuoresta iästä huolimatta on saannut jo vastuuta. 28-vuotias yhdysvaltalainen Sascha Kljestan tuo kokemusta ja tilillä on 40 maaottelua.

Matias Suarez on joukkueen isoin tähti ja haluttu monessa huippuseurassa. Suarez oli todella lähellä siirtyä Cska:aan vuosi sitten mutta siirto kariutui. Suarez on aloittanut kautensa hyvin ja on iskenyt 4 maalia viidessä ottelussa. Jos Anderlecht haluaa taistella jatkopaikasta niin tätä miestä tarvitaan. Romelu Lukakun veli Jordan on jäännyt Anderlechtiin toisin kuin veljensä ja on lähinnä rotaatiopelaaja. Nuoret Gohi Bi Zoro Cyriac ja Frank Acheampong taistelevat lähinnä vastuusta kakkoshyökkääjänä.

Anderlecht on ennakkoon heikoin lohkossa ja jatkopaikkaan en usko yhtään. Lähtee nelosena kotiin. Tuskin silti mikään heittopussi tulee olemaan, laittaa varmaan kovan vastuksen mutta se ei tule riittämään.




Lohko D


Fc Bayern Munchen

Viime kauden ylivoimaisesti paras seura ja tripla voittaja Bayern on Champions Leaguen ennakkosuosikki ja voittaessaan tekisi historiaa olemalla ensimmäinen seura joka voittaa nykyaikaisen Champions Leaguen kahdesti peräkkäin. Pep Guardiola uutena valmentajana eli ei ainakaan valmentajaan kaadu kun kyseinen herra on maailman paras valmentaja. Allianz Arenalla istuinpaikkojen määrä kasvoi jo yli 70 000 eli yleisön kannustukseen homma ei tule kaatumaan. Pelaajavaihdoksia oli aika paljon, osa huonoja, osa hyviä. Seurasta lähti Mario Gomez Fiorentinaan hakemaan lisää peliaikaa, Luiz Gustavo samasta syystä Wolfsburgiin, Tymoschuck lähti Zenitiin ja nuori lupaus Emre Can Leverkuseniin. Saapujia ovat Mario Götze, Thiago ja Jan Kirchhoff.

Maalivahti Manuel Neuer lukeutuu maailman parhaimpiin ellei jopa ole se paras. Huikeat refleksit, venyvyys ja voima ovat miehen vahvuuksia. Varamaalivahtina Thomas Starke on juuri sopivan hyvä varamaalivahti joka pystyy hoitamaan Neuerin tehtäviä. Philipp Lahm on epäilemättä maailman paras laitapuolustaja, sitä ei oikeastaan kukaan enää kiistä. Bayern ja Saksan maajoukkueen kapteeni on oikea johtohahmo kentällä. Toisella laidalla David Alaba joka kuuluu maailman parhaimpiin vasemman laidan laitapuolustajiin. Jotkut sitä epäilivät vielä ennen viime kautta mutta iköhän nyt suu pysy supussa. Miesten loukkaantuessa Rafinha korvaa Lahmia ja Diego Contento Alabaa. Contento pelasi mm. Chelsea vastaan Champions League finaalissa joten laadukkaita varamiehiä ovat. Dante ja Jerome Boateng toppareina, viime kaudella toimi todella hienosti ja toivottavasti sama jatkuu. Eteenkin Dante oli ilmiömäinen. Holger Badstuber nousee varmasti haastamaan avauspaikasta kunhan joskus sitten ensi keväällä palaa kentille. Daniel van Buyten onnistui hankkimaan hyvillä esityksillä jatkosopimuksen ja vaikka onkin hieman hidas niin on todella kova ohitettava. Nuori Jan Kirchhoff saapui Mainzista ja preseasonin perusteella tulee saamaan ihan kivasti peliakaa.

Keskikenttä on Bayernin ylivoimaisesti paras osa-alue, taitoa ja laatua riittäisi monelle joukkueelle. Keskikentän pohjalla Javi Martinez jonka vaikutus viime vuonna oli valtava puolustuksen edessä. Bastian Schweinsteiger oli ilmiömäinen viime kaudella, teki maaleja, puolusti, järjesteli paikkoja, rauhotteli peliä ja oli kaikkialla. Ja suurin ero sitä edellisiin vuosiin oli että typeriä harhasyöttöjä tai pallonmenetyksiä ei juurikaan tullut. Uusi hankinta Thiago on toistaiseksi pelannut Schweinin roolia mutta tulee olemaan varmasti hyökkäävämpi kun Schweinsteiger palaa. Dortmundista hankittu ja paljon paheksuntaa herättänyt Mario Götze on uskomaton pelaaja joka tulee varmasti kuulumaan maailman parhaimpiin pelaajiin lähitulevaisuudessa. On jo nyt toki maailmanluokan pelaaja. Loukkaantumiset ovat häirinneet mutta varmasti tulee saamaan paljon peliaikaa kun on terve. Toni Kroos on todella älykäs pelaaja jolla on ehkä paras laukaus jonka tiedän. Kovia vetoja ja ennen kaikkea tarkkoja, kovin montaa kertaa hän ei hukkaan paikkoja. Thomas Muller on todella aliarvostettu pelaaja joka tekee todella paljon töitä ja on yksi Bayernin menestyksen avaimista. Laidoilla maailman paras winger pari Franck Ribery ja Arjen Robben. Puolutuksille on todella vaikea vahtia tarkasti molempia laitoja kun laidoilla on tällaiset pelaajat. Ribery voitti juuri Uefa Best Player palkinnon ja on myös ehdolla Ballon d'Orin voittajaksi. Robben on taas pitelemätön kun on kunnossa, kaikki tietävät hänen keskelle leikkauksen ja napakan vedon mutta silti häntä on äärimmäisen vaikea puolustaa vastaan. Heidän varamiehinään molemmilla laidoilla viihtyvä huippulupaus Xherdan Shaqiri joka on pieni mutta äärimmäisen voimakas.

Hyökkäys on ehkä hieman kapea mutta Bayernin peli perustuukin enemmän keskikenttään ja hyökkäävään keskikenttään. Mario Mandzukic on selkeääkin selkeämpi ykköskärki. Kroatian maajoukkuemies tuli Bayerniin lähinnä Gomezin varamieheksi mutta täysin toisin kävi. Mandzukic selvästi suurin vahvuus on pääpeli. Claudio Pizarro oli viime kaudella erittäin tehokas pelaaja, teki aina maaleja kun pelasi. Uskon että taso riittää vielä ihan mitä tahansa seuraa vastaan vaikka ikä alkaa jo painaa. Patrick Weihrauch on kakkosjoukkueesta nostettu kärki jolla voi olla peliajan saaminen vähän vaikeaa

Bayernin pitäisi kävellä lohko helposti ja tavoite on tietenkin voittaa uudestaan Champions League. 3 kertaa 4 edellisessä Champions League finaalissa, olisi älytöntä väittää ettei minimi tavoite olisi olla jälleen finaalissa.


CSKA

Cska on sellainen joka toinen vuosi mukana oleva joukkue. Euroopan kentillä menestys on ollut aikaan vaatimatonta mutta Venäjän liigassa joukkue on kuitenkin menestynyt hienosti. Leonid Slutsky aloittaa jo neljännen vuoden joukkueen peräsimessä. Kesän lähtiöiden joukossa ovat mm. Wagner Love ja Tomas Necid eikä joukkue vahvistunut merkittävällä tavalla.

Maalissa on eirtääin kova pelaaja, joukkueen kapteeni Igor Akinfiev. Miestä on jo vuosia odotettu siirtyvän isompaan seuraan ja taso riittäisi varmasti. Puolustuslinjassa erittäin kokeneet veljekset Vasili ja Aleksei Berezutski jotka ovat olleet seurassa jo yli 10 vuotta. Heidän lisäkseen puolustuksessa Sergei Ignashevich. Vasemmalla laidalla 22-vuotias Georgi Schennikov. Toisella laidalla taas Kirill Nababkin. Oikealla laidalla pelaava Mario Fernandez on hyvä pallollinen pelaaja ja hyvä ilmassa. Tuo vähän brassi väriä joukkueeseen.

Keskikentällä on muutama todella hyvä pelaaja. Alan Dzagoev, joka pelasi loistavasti viime vuoden Em-kisoissa, on nopea ja taitava pelaaja. Ikää on 23-vuotta eli kehittymistä tapahtuu yhä. Selvästi yksi seuran tärkeimpiä pelaajia. Keisuke Honda, joka todennäköisesti siirtyy Milaniin ensi tammikuussa, on keskikentän taitava pelaaj joka tunnetaan vapaapotkuistaan jotka ovat loistavia. Kovia palloja joita on vaikea ennakoida. Yrittää varmasti auttaa Cska:n jatkoon vaikeast lohkosta vaikka saattakkiin lähteä. Mark Gonzalez, chileläinen laituri, kuuluu näihin Cska:n koviin keskikenttäpelaajiin. Zoran Tosic lähti vuosia sitten isolla huudolla Unitediin kotimaastaan Serbiasta. Se ei toteutunutkaan kuitenkaan miten sen odotettiin. Tosic on edustanut Cska:ta vuodesta 2010 ja on ollut tärkeä pelaaja. Ruotsin maajoukkueen avauksen mies Rasmus Elm pelaa myös Cska:ssa. Keskikentällä myös Latvian, Bosnian ja Bulgarian maajoukkuemiehet, Aleksandrs Cauna, Elvir Rahimic ja Georgi Milanov. Sveitsiläisnuorukainen Steven Zuber on myös huomion arvoinen.

Hyökkäyksessä Ahmed Musa, vasta 20-vuotias nigerialainen jolla on jo yli 30 ottelu pelattunan Nigerian paidassa. Seydou Doumbia on Cska:n ykköskärki ja äärettömän nopea, yksi nopeimpia pelaajia varmasti. Mutta nopeus ei ole ainoa hyvä ominaisuus vaan mm. viimeistely on tarkkaa. Rotaatiopelaajana Vitinho, nuori brassi.

Cska taistelee lohkon jatkopaikasta Cityn kanssa ja tärkeimmät pelit ovat varmasti juuri Cityä vastaan olettaen että molemmat hoitavat Plzenin helposti ja häviävät Bayernille. Lohkosta jatkoonpääsy tuntuu realistiselta tavoitteelta.


Viktoria Plzen

Plzen on ottanut Tsekin haltuunsa Sparta Prahalta, 2 mestaruutta kolmessa vuodess kielivät tästä. Edellinen reissu Champions Leaguessa oli loppujen lopuksi melko hyvä, mm. tasapeli Milanin kanssa. Valmentajana Pavel Vrba ja stadion Strucvury vetää 11 000 ihmistä.

Näin aluksi voidaan sanoa että kaikki pelaajat ovat joko tsekkiläisiä tai slovakialaisia. Maalissa Matus Kozacik. Toppareina Marian Cisovsky ja Vaclav Prochazka. Laidoilla maajoukkueesta tutut David Limbersky ja Radim Reznik. Limbersky on edustanut mm. Tottenhamia.

Keskikentällä Jakub Hora ja Michal Duris, keskellä Vladimir Darida ja Thomas Horava.

Hyökkäyksessä Tomas Wagner ja Marek Bakos

Pahoittelen tekstin vähyyttä mutta kun näistä kavereista ei paljon tietoa ole. Jatkoonpääsy on pois suljettu, ihmeellä ehkä kolmoseksi. Eipä muuta.

154 kommenttia:

  1. Lohko A: Carrick on hyvin Mestarien liiga tasoa. Fletcher tuskin pelaa edes, Anderson täysi tyhnu ja Cleverleyllä ei taso riitä. Kagawa on nähty, bundesliigasta tullut floppi joka hankittiin vain koska joukkueeseen tarvittiin yksi Aasialainen.

    Velan pärjääminen osoittaa Valioliigan eron rantapalloliigaan. Valioliigan floppi on tähti Espanjassa.

    Lohko B: Casillas on aiheesta penkillä. Lopez pelaa hyvin joten pelatkoon.

    Illarramendin hinta johtui pelaajan ulosostohinnasta jota halvemmalla baskijoukkue ei suostunut myymään. Hinta on toki järjetön.

    Coentraosta maksettiin kuulemma 30 miljoonaa joten ei ole lähdössä ihan pienellä summalla. Taisi kuulua Mourinhon tukijoihin ja siksi haluttiin ulostaa.

    Lohko D: Bayern laittaa Mandzucikin jälkeen kärkeen todennäköisesti Mullerin tai Pizarron eikä junnua.

    Keskikentällä yliarvostettu Guardiola peluuttaa vian yhtä pelaajaa pohjalla joka tarkoittaa Martinezille penkkikomennusta Schweinsteigerin ollessa kunnossa.

    CSKA:n Igor Akinfiev on rankasti yliarvostettu maalivahti joka ei ole uskaltanut lähteä mittaamaan tasoaan muualla.

    Mahtavasti onnistuit unohtamaan lohkon suurimman suosikin Manchester Cityn kokonaan, peukkua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kagawa on pelannut väärällä pelipaikalla koko ajan

      Ihan oikeesti, en jaksa tätä trollausta.

      Lopez on ihan ok, casillas tällä hetkellä toki huonompi

      Niin laittaakin, tai vaikka Götzen. En tosin kirjoittanutkaan että tulisi paljon peliaikaa saaman

      Muuttaa sen varmasti kun huomaa ettei toimi

      Ihan hyvin on pelannut maajoukkueessa

      Tein cityn mutta jostain syystä se ei tallentanut sitä, eikä osaa real sociedadista. Ehkä päivitän myöhemmin. City ei ole ennakkosuosikki vaan joutuu taistelemaan cskan kanssa toisesta jatkopaikasta mikä menee venäläisille. Cityn väittäminen ennakkosuosikiksi on yhtä absurdia kuin väittää että plzen tulisi kolmanneksi

      Poista
    2. Kertoo pelaajastakin jotain kun "vähän väärä pelipaikka" (laidassa, ei keskellä) tiputtaa tasoa 90% eikä siellä mene ohi edes Nanin ja Youngin kaltaisista pelaajista.

      Mitään trollausta ollut vaan Kivikovaa faktaa. Asia saa lisää näkökulmaa kun muistaa Arsenalin takaisinosto-oikeuden, 4 miljoonaa. Eikä silti kiinnostanut vaikka hyökkääjiä on tällä hetkellä vain Giroud :D

      Götze pelannee keskikentän puolella. Ei sikäli että yksikään Bayernin junnuista olisi peliaikaa saamassa.

      Maajoukkueessa ehkä mutta jos oikeasti olisi niin hyvä kuin mainostetaan, ehdottomasti siirtyisi kovempiin sarjoihin. Todella harvassa sellaiset oikeasti kovat pelaajat jotka pysyvät pikkusarjassa.

      Vahinkoja sattuu. En kyllä yhtään ihmettelisi vaikka Plzen hakkaisi itänaapurit.

      Poista
    3. Cristiano Ronaldohan aivan surkea kärjessä, eli samalla hyökkäysalueella kuin wingeri. Eli surkea pelaaja?

      Ehkäpä se ei enää ole voimassa

      Miksei olisi? Pep on maailman paras valmentaja ja yksi syy siihen on loistava nuorisotyö

      Jos haluaa jäädä kotimaahansa en näe siinä mitään ongelmaa. Luuletko että noin vain muutetaan toiseen maahan?

      Plzen on varmasti surkein joukkue tämän kauden champions leaguessa...

      Poista
    4. Hah: Cristiano Ronaldo ei ole surkea kärjessä, jos verrokkina on esim Benzema. Wingerin ja hyökkääjän ero on paljon suurempi kuin wingerin ja kymppipaikan pelaajan. Esim Di Maria on kymppipaikalla lähes yhtä hyvä kuin laidassa, samoin toisin päin Özil. Ja Cristiano Ronaldo.

      Oli ainakin kesään saakka. Nimimerkkini velvoittaa ottamaan noihin asioihin kantaa.

      Guardiola on yliarvostettu valmentaja joka ei vielä ole osoittanut yhtään mitään. Ellei Barcelona olisi saanut tuomarinkin jälkikäteen myöntämiä apuja, ei Guardiola olisi saanut kuin puolet pokaaleistaan ja Bayern ei olisi häntä palkannut.

      Kyllä jalkapalloilijat muuttavat toisiin maihin ihan tuosta vaan, jopa suomalaiset 15-vuotiaat. Saa hakemalla hakea esimerkkiä huippufutarista joka ei halua muuttaa toiseen maahan vaikka kysyntää olisi. Joku Jesus Navas ehkä mutta menikin jo Cityyn.

      Pahempiakin heittopusseja on nähty.

      Poista
    5. Mustavalkoinen maailmasi ällöttää, ihan kuin jokainen pelaaja olisi samasta muotista tehty. Kagawa ei ole kymppipaikan pelaaja joka pystyisi pelaamaan laidalla. Ja se siitä

      Miten Messin vihaaminen littyy Arsenalin Vela osto-optioon?

      Guardiola on kaikkien aikojen paras valmentaja. Heitteli Realia kuin märkää rättiä.

      Jesus Navas olikin vuosia Espanjassa, kuten Akinfeev. Eivät kaikki pysty lähtemään ja jotkut eivät ehkä halua lähteä esim.perheen takia. Muista että jalkapallo on loppupeleissä sivuasia elämässä

      Poista
    6. Kuka tässä on mustavalkoinen? Kymppipaikan pelaajia jotka ovat pelanneet laidalla tulee mieleen Valioliigasta heti Özil, Cazorla, Lampard, Mata, Oscar, Hazard, Silva. Tuossa oli vasta Arsenal, City ja Chelsea käsiteltyinä. Kymppipaikan pelaajia jotka pärjäävät muuallakin riittää melkoisesti. Kun vielä ManU:n laitapelaajina on Youngin, Nanin ja Valencian tasoisia turhakkeita, on helppo vetää johtopäätös: Kagawan taso ei yksinkertaisesti riitä.

      Espanjan sarjassa on paska taso jne :)

      Realia heitteli kuin märkää rättiä Mestarien liigan pudotuspeleissä mm. Lyon, Liverpool, Roma, Arsenal, Bayern ja Juventus. Ei siihen paljoa vaadita. Lisäksi suurin osa Guardiolan voitoista tuli tuomariavuilla.

      Tai sitten pelaaja tietää ettei taso riitä. Noita koti-ikävästä kärsiviä pelaajia on todella vähän huippupelaajien joukossa. Miten Akinfeev uskaltaa edes maajoukkuetta edustaa kun on niin koti-ikävästä kärsivä? Niinpä.

      Poista
    7. Joista puolet eivät ole olleet hyviä siellä. Ja edelleenkin Kagawa on yksilö. Otetaanpas yksi esimerkki. Boateng pystyy pelaamaan hyvin laitapuolustajanakin ja myös puolustavana keskikenttäpelaajana vaikka on toppari. Pystyykö Van Buyten tekemään näitä? Ei koska on liian iso ja hidas.

      Tarkoitat kai Valioliigassa

      Kuinka moni noista peleistä on pelattu viimeisen neljän vuoden aikana? Guardiola on paras!

      Öö, saa olla maanmiehiensä kanssa? Harvinaisia joo mutta niitä on. En tajua miten tuo harvinaisuus nyt kumoaisia tämän.

      Poista
    8. Ota esimerkki hyökkäyspään pelaajista eikä puolustuspään pelaajista. Keskuspuolustajat ja maalivahdit ovat juuri niitä jotka harvoin hallitsevat mitään muuta tonttia. Edelleen Kagawan pelaamattomuus johtuu siitä ettei taso yksinkertaisesti riitä. Samanlainen floppi kuin oli Sahin.

      Ei kun Espanjan liigassa.

      Perinteisesti Real Madrid on enemmän kasa yksilöitä kuin joukkue. Sen takia Barcelonan voittokulussa Realia vastaan ei ole mitään ihmettelemistä varsinkin kun tuomariapuja satelee.

      Ei se kumoa mutta hyvin epäilyttävää kun tuollaisesta asiasta kärsii noin 0,1 prosenttia pelaajista. Kagawakin kärsi osin samasta asiasta mutta niin vain kesti kantti siirtyä vieraaseen sarjaan. Edelleen todennäköisempää on ettei Akinfeev ole niin hyvä kuin oikeasti sanotaan ja sen takia on mielellään siellä missä häntä arvostetaan. Samalla tavalla joku Xavi ei uskalla lähteä Barcelonasta mihinkään koska tietää olevansa muualla pelkkä tusinapelaaja.

      Poista
    9. Sahin oli koko aika loukkaantunut ja kun oli terve Mourinho ei huolinut, vähän sama kuin Ibra ja Guardiola. Ja älä lässytä, pelialueella ei ole mitään väliä, sama esimerkki toimii missä vaan paitsi maalivahdilla. Ja heti kun Kagawa pääsee pelaamaan keskemmällä niin syntyy hattutemppu, toki täytyy muistaa valioliigan heikko taso mutta ihan hieno suoritus silti.

      Puhuit huonosta tasosta? Eli Valioliigasta

      Et vastannut kysymykseen

      Miksi Xavin pitäisi lähteä kun pelityyli ei ole missään muualla sama?

      Poista
    10. Sahin oli myös terveenä ja kävi kokeilemassa myös KiviKovassa, ei onnistunut. Pelialueella on väliä. Keskuspuolustajissa (seuraavana keskushyökkääjissä) on eniten pelaajia jotka eivät osaa pelata mitään muuta paikkaa. Toisaalta keskuspuolustus on ainoa tontti (pl maalivahti) jossa eivät pärjää pelaajat jotka sitä tonttia eivät todella osaa. Valioliigan taso on niin kova ettei Kagawasta ole pärjäämään millään pelipaikalla.

      Eli Espanjan liigasta jossa Arsenal-floppi Vela on tähti.

      Ei yksikään, kuten on helppo katsoa historiasta.

      Eli Xavi ei lähde koska tietää ettei pärjää kuin yhdellä pelityylillä joten lähdön jälkeen paljastuisi hänen todellinen tasonsa. Tuota olen aina sanonut.

      Poista
    11. Pelipaikkaansa nähden onnistui hyvin. Teki enemmän maaleja väärältä pelipaikaltakin valjussa kuin superkovassa bundesliigassa. Höpö höpö, lähes kaikki topparit pystyvät pelaamaan nykyään eri paikkoja. Pepe Ramos Höwedes Boateng Mascherano Hummels, Silva jne. Eiku ainiin, kivivanhassa valioliigassa ollaan niin kankeita tolppia ettei pystytä muuta kuin jyräämään ilman aivoja topparin paikalla. Valioliigan taso on niin heikko että väärällä pelipaikallakin pelaava Kagawa dominoi peliä.

      Mites nämä Michut Silvat Cazorlat Matat jotka dominoivat täysin valioliigaa. Ja Stuttgartin kolmoshyökkääjä iski valioliiga debyytissään hattutempun pari kautta sitten. Taitaa olla aika kivivanhaa höntsää

      Taitaa Bayern olla, ei ole näköjään niin helppoa katsoa historiaa eräille. Joten noilla tuloksilla ei ole väliä. Guardiola heitteli reali täysin silloin kuin se pääsi chämppärissä semi finaaleihin.

      Hän osaa sen täydellisesti minkä osaa. Pelityyli ei sovi muuhun joten miksi pitäisi tehdä jotain mitä ei ole ikinä tehnyt

      Poista
    12. Bundesliigassahan Sahinin tehtävä ei ollut tehdä maaleja. Kaikki topparit nykyään? Kaikkiin eivät sisälly mm. Mertesacker (siirtyi Saksasta), Vidic, Ferdinand, Terry, Lescott, Cahill, Espanjan liigasta esim Pique ja Ranskan liigasta esim Carvalho...

      Huvittavaa kuinka otat jonkun Mascheranon mukaan, kyseessä ei edes ole keskuspuolustaja. Kagawa dominoi huonosti kun ei pääse pelaamaankaan.

      Valioliigan tuomarilinjaa on löysennetty että Espanjalaisetkin pärjäisivät.

      Guardiola ja Real Madrid? Otteluparihan ratkesi Mascheranon säälittävään filmiin ja Real Madridin maalin aiheettomaan hylkäämiseen, virkistäppä muistiasi http://www.youtube.com/watch?v=Pfyh0Ay9y2o . Eli nyt myönnät Guardiolan heittelevän Realia pelkästään tuomarien avustuksella. Tallessa on.

      Eli Xavi on äärimmäisen yksipuolinen pelaaja jota paremmin sen pelityylin osaavat Valioliigasta mm. Joe Allen tai Leon Britton. Miksei kyseisiä pelaajia arvosta yhtä paljon kuin Xavia? Ehkä juuri siksi että Xavi on pelaajana hyvin keskinkertainen.

      Poista
    13. "Valioliigan tuomarilinjaa on löysennetty että Espanjalaisetkin pärjäisivät."

      - Eli siis valioliiga ei ole enää kivikova, jolloin putoaa pohja kaikelta, mitä messinvihaaja on lääkityksensä väliajoilla, yksinäisenä, sivistymättömänä, lappeenrantalais pesäpallofanina, koskaan minnekään ikinä kirjoittanut.

      Faktat eivät valehtele: espanjalaiset dominoivat valioliigaa. Vieläpä kakkoskorin espanjalaiset, sillä turhakkeen mukaanhan, La Liga on vain kahden joukkueen liiga. Kuitenkin valioliigaa dominoivat ennen kaikkea muista lähtöisin olevat pelaajat.

      Poista
    14. Niinpä, nämä Michut, Artetat ja muut dominoivat vaikka eivät pääse edes maajoukkueeseen

      Poista
    15. Anonyymi: Valioliiga ei ole enää yhtä KiviKova, mutta on se silti kovempi kuin muut.

      Ykköskorin Espanjalaiset pelaavat Valioliigassa, kakkoskorin Espanjassa koska eivät kelpaa Valioliigaan.

      Hah: Juuri siksi Michut ja Artetat eivät pääse maajoukkueeseen että dominoivat Valioliigassa. Espanjan maajoukkue on käytännössä FC Barcelona + pari tusinajanaria + ehkä 1 tai 2 pelaajaa KiviKovasta.

      Espanjan maajoukkueen tasosta kertoo se että sen ykkösmaalivahti lämmittää Real Madridissa penkkiä.

      Poista
    16. Väärin espanjan maajoukkueen tasosta kertoo se, että se on kautta-aikojen menestyksekkäin joukkue, siis yhden ikäluokan jengi. Sen pelikäsitys oli aikansa huippu ja taitotaso ylivoimainen.

      Lyhytsyöttö peli on kokonaisvaltaisena strategiana mielipiteitä herättävä, mutta äärimmäisen tehokas. Sen aika lienee kuitenkin ohi.

      Pelkään, että seuraava voittava strategia on, omasta mielestäni kammottava, 8 miehen puolustusmuuri nopeine suunnanmuutoksineen. Tapa, jolla Kreikka ja Chelsea voittivat omat kannunsa.

      Kritiikin kärki kohdistuu usein filmaamiseen. Täytyy kuitenkin muistaa, että rikkeiden korostukset, eivät ole filmejä. Tännekin turhakkeen postaamassa videossa Ronaldo osuu Mascheranoa, joten filmistä ei voi puhua.

      Oikeastaan ainoa selkeä filmi oli Iniestan 2010 finaalissa tekemä heittäytyminen. Toisaalta samaan hengenvetoon on kirjoitettava, että Webbin olisi pitänyt heittää Van Bommel ja De Jong ulos jo aiemmin samasta ottelusta. Pitkässä jouksussa virheet siis tasoittuvat.

      Jokainen saaga saa joskus loppunsa, enkä usko enää ikääntyvien starojen dominointiin ensi vuonna. Peli kehittyy, messinvihaaja näköjään ei.

      Poista
    17. (vastaan muiden puolesta).

      "Juuri siksi Michut ja Artetat eivät pääse maajoukkueeseen että dominoivat Valioliigassa"

      Aivan sysipaskassa valioliigassa dominointi ei yksin riitä,koska la ligassa on maajoukkueellinen parempia.

      "Espanjan maajoukkueen tasosta kertoo se että sen ykkösmaalivahti lämmittää Real Madridissa penkkiä"

      Mitäs se kertoo että samaisen joukkueen (joukkue joka on euroopan top4 jengi) espanjalainen veskari ei mahdu edes kunnolla maajoukkuerinkiin ja edustuksia taitaa olla tasan 1?

      Vastataan vielä oikeasti kysymykseen eli siis se kertoo LUOTOSTA pitkäaikaiseen ja menestyvään veskariin.

      Poista
    18. Toinen looginen ristiriita on tietenkin se, että mikäli messinvihaajan sanojen mukaan valioliigaa dominoivat olisivat ykköskorin espanjalaisia, niin eikö tästä voida vetää johtopäätös, että turhakkeen arvostamat espanjalaiset olisivat dominoineet lainaten "huono tasoista" la Ligaa?

      Koska näin ei todistetusti ja tilastojen valossa ole, niin koko päättelyketju on turha ja valheellinen. Tämäkin tosin vain vahvistaa käsitystäni Messinvihaajasta.

      Poista
    19. Anonyymi: Menestys ei kerro mitään paremmuudesta kun se on saavutettuo tuomarien avukstuksella. Taito? Eihän Espanjan joukkueen taitotaso ole kummoinen. Osaavat syötellä mutta siihen jää.

      Lyhytsyöttöpeli ei koskaan ole ollut kovin tehokas, seksikäs se on monen mielestä.

      Chelsean esittämä vastahyökkäyspeli nimenomaan on todella tehokas.

      "Täytyy kuitenkin muistaa, että rikkeiden korostukset, eivät ole filmejä." - Jaa? Eli pikkuhipaisusta voi pistää nurin "koska oli kontakti"? Alan ymmärtää miksi Barcelona fanien mielestä Barcan pelaajat eivät koskaan filmaa.

      Ainoa selkeä filmi? Niitäkin löytyy esim Messiltä useita. Esimerkiksi http://www.youtube.com/watch?v=NjEZd7JMaaY

      Vai oliko tuokin "rikkeen korostus"?

      Messinvihaaja jatkaa tutulla linjallaan kunnes seuraava Messinvihaaja jatkaa.

      Anonyymi: Ei vaan Espanjan valmentaja ei tykkää Valioliigassa pelaavista.

      Kuten sanoin, Espanjan valmentajalla on omat suosikkinsa. Casillaskin mahtuu maajoukkueessa avaukseen vaikka edellisen kerran pelannut seurajoukkueessa joskus vuosi sitten.

      Anonyymi: Keitä nämä Espanjan liigaa dominoivat Espanjalaiset ovat? Barcelonan ylivoimainen maalikuningas on Messi. Muut tärkeimmät pelaajat ulkomaalaisia: Alves, Mascherano, Adriano, Alexis, Neymar. Espanjalaisista löytyy ainoastaan tusinamaalivahti Valdes, huono toppari Pique, kaatuilija Alba, naamaansa pitelevä Busquets, filmaava Iniesta + turhakkeet Xavi ja Iniesta. Ehkä ainoa poikkeus Fabregas joka sai oppinsa Valioliigassa.

      Real Madridissa hallitsevivsta ainoastaan maaluivahdit ovat Espanjalaisia. Khedira, Modric, Ronaldo, Bale, Di Maria, Varane, Marcelo...

      Atletico Madridilla on Belgiasta maalivahti. Muu joukkue on enimmäkseen ulkomaalaisten miehittämä.

      Eli kyllä, Espanjan sarjassa pelaavat juurikin ne kakkoskorin espanjalaiset, ulkomaalaiset dominoivat.

      Poista
    20. Sä oot kyllä hauska jätkä mv.Sä kirjotat ja käännät asiat juuri niinkuin sulle sopii ja vaihtelet mielipidettä jopa keskustelun aikana.
      Eli siis niitä kovia jätkiä ovat oikeasti esim. Masche,alexis ja adriano? jotenkin muistan sinulta vähän erilaisiakin kommentteja ja kaiken huipuksi laitat nämä kaverit Iniestan,xavin,busquetsin ja fabregasin edelle.

      Tosi asia on nyt vaan oikeasti se että ne kenellä riittää taso pelaavat Barca/Real ja niillä joilla ei dominoivat valioliigaa.

      Pakko muuten sanoa 1 hauska juttu vielä maajoukkuefudiksesta.
      Jos Katalonian ja Englannin maajoukkueet pelaisivat vastakkain kataalaanit voittaisivat/olisivat suosikkeja.

      Poista
    21. Väistit naurettavasti kritiikin kärjen, joka oli selvää, ja tuttua narsistille:

      Eli miksi Espanjassa pelaajat eivät loistaneet, jos se on selkeästi huonompi tasoinen liiga kuin valioliiga? Toiseen suuntaan löydän yhden esimerkin Vela, mutta toiseen esimerkkien määrä suorastaan huimaa päätä.

      Jos valheellinen päättelyketju olisi todellinen, löytyisi faktaa siitä, että kyseiset pelaajat, jotka muuten tulevat lähes poikkeuksetta muista kuin mahtiseuroista, olisivat vieneet joukkueitaan päätyyn saakka. Näin ei kuitenkaan ole. Tulet siis argumentoinnissasi joko alentaneeksi valioliigan tason tai korottaneeksi La Ligan tason. Muu on valheellista.

      Miten Messin väistöliike liittyy tähän, en ymmärrä? Puhuttiin maajoukkueesta?

      Kaikki sinulle selvät tuomariavut, ovat kumoutuneet keskustelussa, jossa parhain argumentti voittaa.

      Luckycharm ennen kaikkea on osoittanut 95% väitteistäsi joko suoriksi valheiksi (esim. Messi on doupattu läppä) tai hyvin kyseenalaisiksi (esim. Ramos vs. Mandzukic). Hänen argumentaationsa on virheetöntä ja perustuu todistusaineistolle, visuaaliselle datalle ja sääntöihin Omasi perustuu värilaseille. Ottaisit oppia, siihen viittasin pelinkehitys analogialla. Toisaalta ymmärrän, että peruskoulupohjalla on hankala argumentoida tohtoria vastaan hänen lempilajissaan.

      Poista
    22. Anonyymi: Mascherano pelaa väärällä pelipaikalla ja silti menee ohi Espanjalaisista toppareista. Alba on filmaaja, Adriano osuu joskus kaukolaukauksilla ja Alexis osaa jotain toisin kuin joku Pedro.

      Fabregas dominoi Valioliigaa, Barcassa on vajonnut lähes penkkimieheksi koska Xavi ja Iniesta saavat tehdä mitä lystäävät.

      Filmauksen ja tuomariapujen takia korkeintaan.

      Anonyymi: Valioliigassa flopanneita jotka dominoivat/ovat dominoineet Espanjassa? Pique, Xabi Alonso, Mascherano, Arbeloa, Courtois, Vela, Dos Santos...

      Vieneet joukkueensa päätyyn saakka? Espanjassa se on vaikeaa koska kaksi joukkuetta jakaa mestaruuden.

      Liittyi rikkeen korostamiseen.

      Eipä ole kertaakaan tullut sellaista vastaan.

      Messi on käyttänyt dopingaineeksi luokiteltavaa aihetta eli on doupattu. Tätä faktaa on turha kiistää eikä sitä poista joku pellen tyhmä tulkinta jostain sairauden hoidosta, koska mikä tahansa vaiva voidaan luokitella sairaudeksi. Keskustelussa ei edes ole kyse sairauden hoidosta vaan urheilusta. Ramos vs Mandzukic väittelyssä unohdettiin kokonaan vaarallinen peli jonka Ramosin toiminta täyttää, mitään muuta ei edes tarvita. Myöhästynyt taklaus, keltainen/punainen kortti ja rankkari oikea tuomio. Jalkapallon säännöissä ei sanota mitään vektorianalyysistä, joten sillä ei ole mitään väliä. Yksi monista asioista jota ei millään meinattu tajuta.

      Poista
    23. Mutta säännöissä määritellään vaarallinen pelitapa, joka kumoutui tai ainakin muuttui kyseenalaiseksi visuaalisella datalla, jota muokattiin vektorianalyyttisesti.

      Sairauksien määrittelyksi kun ei riitä pelkkä toteaminen, vaan vaaditaan lääketieteen kaanonin hyväksyntä. Etkö muista? Valideja argumentteja molemmat, ja saavat sinut näyttämään harvinaisen tyhmältä.

      Selvä tuomariapu kun tarkoittaa noin niinkuin terminä sääntökirjan vastaista tulkintaa. Yhtään sellaista ei ole tullut vastaan, joka olisi vienyt Espanjan maajoukkuetta eteenpäin. Ei yhtään!

      Poista
    24. Anonyymi: Jalkapohja edellä vastustajaa päin ei ole vaarallista peliä, hyvältä kuulostaa.

      Lääketieteen kaanonin määritelmä sairaudesta perustuu mielipiteiseen joten koko homma on vain yksi mielipide muiden joukossa. Se validista argumentista. Edelleen ei kyse ole sairauden hoidosta vaan urheilusta.

      Mistä tuollaisen määritelmän keksit? Tuolla perusteella selviä tuomariapuja tapahtuu todella harvoin. Esim se Inter ottelun tuomarifarssi ei tuolla määritelmällä ollut selvä tuomariapu.

      Poista
    25. Vektorianalyysistä puhuen. Miksi tuosta tilanteesta Flamini sai keltaisen kortin vaikka vektorianalyysin perusteella Corluka oli syyllinen kontaktiin? http://www.youtube.com/watch?v=zPRp5X_GSkk

      Tilanne on täysin vastaava kuin Ramos vs Mandzukic.

      Poista
    26. Ei vaan pitkittäistutkimuksiin ja tilastoanalyyseihin. Ymmärrätkö edes näitä sanoja?

      Tai palloon, ja vastustaja potkaisee jalkaan. Ei ainakaan selvä apu, jos ollenkaan. Ymmärrätkö mitä haen, kaikki esittämäsi "todisteet" voidaan kyseenalaistaa melko yksinkertaisesti ja pätevämmillä argumenteilla ja datalla.

      Sinulta olen kuullut vain huutelua ja värilasien takaa tullutta egoistista pömpöösiä.

      Palataan muuten vielä edelliseen keskusteluun, eli Arbeloa, Xabi ja Masse olivat ainakin hintansa väärti Valioliigassa. Pique on rajatapaus kuten myös muut mainitsemasi. Eikö ole ihmeellistä, että kuten itsekin mainitsit, Espanjassa ei voi mennä päätyyn, mutta taas sanojasi lainaten KiviKovassa voi samoilla pelaajilla. Eli Silvalla ja Aguerolla. Huomaatko logiikattomuutesi.

      Poista
    27. Nopeasti katsoen unohdit liikesuunnat.. En tosin ole ammattilainen, mutta käsittääkseni suunnat olivat myös merkittäviä..

      Poista
    28. Ymmärrän mutta ne eivät asiaa miksikään muuta.

      Samoin kaikki vastaväitteesi voidaan helposti kyseenalaistaa.

      Et ehkä osaa tulkita kirjoituksiani oikein.

      Ero onkin siinä ettei Silva ja Aguero menneet loppuun saakka Espanjassa mutta menevät Valioliigassa. Eli Valioliigassa pelaa Espanjalaisten ykköskaarti ja kakkoskorin pelaajat menevät Espanjaan.

      Mielestäni en. Molemmissa tapauksissa osuman saanut pelaaja aiheuttaa kontaktin potkaisemalla toisen jalkaan. Sillä että pelaajat liikkuvat toisiaan kohti eikä samaan suuntaan ei ole tässä merkitystä.

      Poista
    29. "Valioliigassa flopanneita jotka dominoivat/ovat dominoineet Espanjassa? Pique, Xabi Alonso, Mascherano, Arbeloa, Courtois, Vela, Dos Santos..."

      Aika hauskan listan pistit.

      Pique: Oli n.20v(ja vielä toppari) ja manussa joka oli tuolloin vielä ihan top3 seura joten onko ihme jos ei lyö läpi?
      Xabi:Oli tähti liverpoolissa ja myös koko valioliigan parhaimmistoa.On itseasiassa ollut huonompi la ligassa.(äläkä väitä vastaan koska seuraan/seurasin Poolilta lähes joka pelin).
      Mache:Lähes samat kuin edelliseen,mutta ei ole ollut ihan sitä tähtikamaa kummassakaan vaan pelkästään hyvä.Lisäksi pelipaikalla voisi ehkä olla jtn eroa?
      Courtua: Montako pelia pelasi valioliigassa?Lisäksi samat kuin Piqueen ja maalivahtina ikä vielä entisestään korostuu.
      Vela:Siinä olet oikeassa.
      Dos santos:Dominoi la ligassa? HAH.!

      Toiseen suuntaan parhaat esimerkit ovat:Silva,mata ja Michu ja lisäksi Barcan harmaasta osastosta valioliigan tähdeksi noussut Y.Toure

      Poista
    30. ManU:ssa ovat lyöneet parikymppisinä läpi samalla tontilla mm. Jones, Smalling ja Evans. Kertoo kaiken Piquen tasosta.

      Pool ei mennytkään päätyyn asti, ei Mascheranon eikä Xabi Alonson kanssa.

      Courtois lähti lainalle koska taso ei riitä.

      Dos Santos teki viime kierroksellakin maalin.

      Miten Silva dominoi Espanjassa? Tai Mata? Tai Michu? Eivät mitenkään. Eikä myöskään Toure.

      Poista
    31. Miten Silva dominoi Espanjassa? Tai Mata? Tai Michu? Eivät mitenkään. Eikä myöskään Toure.

      - Vastasit itse alkuperäiseen kyssäriin, eli eivät dominoineet tilastojen valossa, joten näillä spekseillä valioliiga on heikkotasoisempi kuin la liga. Samat speksit muuten pätevät Xabiin ja masseen.

      Miten siis voit enää niputtaa edelliset, uskottavasti ja tilastojen nojalla, yhteen ja väittää, että valioliiga on kovempitasoinen kuin la liga?

      Mikäli näin olisi niin, eikö Valencian, Atleticon ja Sevillan olisi kuulunut voittaa monia mestaruuksia? Kuitenkin samat pelaajat, myös itsesi mukaan, dominoivat valioliigaa.

      Poista
    32. Ei vaan tuo osoittaa oikeasti hyvien pelaajien pelaavan Valioliigassa ja Espanjassa pelaavat vain kakkostason pelaajat. Mistähän syystä Michu tai Silva eivät dominoineet Espanjassa? Koska eivät pelanneet Realissa tai Barcassa kenties?

      Ei tarvita kuin yksi pelaaja joukkueeseen ja dominointi on valmis?

      Poista
    33. Et muuten taida ymmärtää tilastoanalyysiä ja pitkittäistutkimuksia, jos kerran väität lääketieteen olevan mielipiteitä täynnä. Ikinä kuullut mitään yhtä naurettavaa.

      Toisaalta paljastitpa peruskoulupohjasi, sillä kukaan enemmän asioista tietävä ei vaan voi olla noin väärässä. Toisaalta olet tunnustanut, että luot omaa todellisuuttasi. Harhaista, hyvin harhaista.

      Eli:

      Tuomarit eivät ole yksiselitteisesti auttaneet Espanjan maajoukkuetta. Ramos vs. Mandzukic on hyvin kyseenalaistettu. Muita näyttöjä sinulla ei ole antaa ja jos onkin, niin vastaava määrä löytyy päinvistaisia tilastoituja juttuja.

      Näin kumoutui vahvemman argumentin säännöllä tuomariavut. Ainakaan ne eivät ole, valheellisesti väittämiäsi, kiistattomia, sillä täysin neutraali tiedemies on onnistunut tekemään ne todella kiistanalaisiksi.

      Eli synteesinä, Messi ei ole syyllistynyt doping-rikkomukseen, vaan hänellä on ollut korkeamman auktoriteetin lupa hoitaa tautiluokituksen saanutta sairautta, joka on mainittu erityistapauksena vuodesta 1984 pidetyssä lääkeaineita koskevassa säännöstössä.

      Espanja maajoukkue ei ole menestyntyt "kiistattomilla tuomariavuilla", sillä evidenssi on onnistunut tekemään kaikista tilanteista kiistanalaisia.

      Postaamaasi klippiin: Liikesuunnat olivat merkittävät. Tuossa vaarallinen peli täyttyi, sillä suunnat olivat vastakkaiset. Ramos ei olisi ilman Mandzukicin liikettä osunut koko jalkaan. Tämänkin tosin tohtorismies oli tehnyt sinulle aiemmin selväksi. Joten sorruit taas tyypillisesti totuuden vastaisuuksiin.

      Poista
    34. Eivät myöskään dominoineet minkään tilastojen valossa eikä pelitapahtumissa. Ei minkään. Tilastojen valossa ja pelitapahtumia seuraamalla voidaan kuitenkin osoittaa, että dominoivat valioliigaa.

      Eikö tämä kerro liigojen tasoerosta. Toisessa sama pelaaja kykenee loistamaan toisessa ei. Normaali logiikalla huonompaa liigaa on helpompi dominoida.

      Ja toisin kuin omissa esimerkeissä,nyt on kyse valmiista pelaajista, ei vielä kehittymisasteella olevista.

      Poista
    35. Onhan se. Ei tilastoilla tee mitään ellei niitä tulkita. Lue vaikka tuosta http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00903

      Eli kun otetaan esim tämä kasvuhormonihoito, kuinka suuri kasvuhormonin puute lasketaan sairaudeksi? Oli tilastot millaiset tahansa, raja on pakko vetää johonkin. Ja se rajanveto ei ole mitään muuta kuin mielipide.

      Minä määrittelen tuomariavut toisin, voit vapaasti määritellä ne omalla tavallasi.

      "Eli synteesinä, Messi ei ole syyllistynyt doping-rikkomukseen, vaan hänellä on ollut korkeamman auktoriteetin lupa hoitaa tautiluokituksen saanutta sairautta, joka on mainittu erityistapauksena vuodesta 1984 pidetyssä lääkeaineita koskevassa säännöstössä." - Minä en sanonut Messin syyllistyneen doping rikkomukseen, vaan sanoin Messin käyttäneen dopingaineeksi luokiteltavaa aihetta. Silloin ei kiinnosta oliko luvan kanssa vai ei.

      "Espanja maajoukkue ei ole menestyntyt "kiistattomilla tuomariavuilla", sillä evidenssi on onnistunut tekemään kaikista tilanteista kiistanalaisia." - Tuolla logiikalla mitään tuomariapuja ei koskaan olekaan. Mahtavaa.

      "Postaamaasi klippiin: Liikesuunnat olivat merkittävät. Tuossa vaarallinen peli täyttyi, sillä suunnat olivat vastakkaiset. Ramos ei olisi ilman Mandzukicin liikettä osunut koko jalkaan. Tämänkin tosin tohtorismies oli tehnyt sinulle aiemmin selväksi. Joten sorruit taas tyypillisesti totuuden vastaisuuksiin." - Olet jälleen kerran väärässä. Ramosin tilanteessa Manczukic aiheutti osuman potkuliikkeellään (näin sanoi vektorianalyysi), samalla tavalla Corlukan tilanteessa kontaktin aiheutti Corlukan potkuliike. Tilanteet ovat täten vastaavat.

      Anonyymi: Huonommassa joukkueessa on vaikeampi "dominoida".

      Kertoo siitä että parhaat Espanjalaiset pelaavat Valioliigassa ja ne kakkostason pelaajat Espanjan parhaissa joukkueissa joissa näyttävät hyviltä.

      Piquen ulostus ManU:sta kertoo myös siitä ettei Pique ollut yhtään sen lupaavampi kuin Evans.

      Poista
    36. Otetaan nyt vielä kerran.
      Onko manun taso ehkä vähän muuttunut niistä päivistä kun Pique yritti läpimurtoa siihen kun Evans sitä yritti ja osin jopa teki.Tähän väliin voisi sanoa että evans on sysipaska.Samoin kuin Smalling ja Jones.
      Toinen vaihtoehto on manun kannalta vielä surkeampi eli eivät nähneet nuoren pelaajan lahjakkuutta ja päästivät pois topparin joka oli 2 vuotta myöhemmin maailman huippu omalla paikallaan ja joka lisäksi olisi omasta mielestäni voinut jopa sopia valioliigan vaikka espanjalainen ja la masian käynyt onkin.

      "Miten Silva dominoi Espanjassa? Tai Mata? Tai Michu? Eivät mitenkään. Eikä myöskään Toure"

      Katotsä sitä kivikovaas ikinä?
      Silva oli cityn mestaruuskaudella sekä cityn että koko liigan paras pelaaja viime kaudellakin ajoittain samaa,mutta pieni tason lasku tarkoittaa silti dominointia valioliigassa.
      Mata: No ei dominoi enään,koska jotain kumman syystä istuu penkillä (lissää mourinhon tyhmyyksiä ja kaunoja)mutta oli Chelsin tuurikaudella joukkueensa paras pelaaja.Toki voittivat silloin euroopassa,mutta silti.

      Michu: 2me 16maalia,joku voisi sanoa että vuoden oston.Niin sanon minäkin,mutta lisään vielä sanan dominointi.

      "Piquen ulostus ManU:sta kertoo myös siitä ettei Pique ollut yhtään sen lupaavampi kuin Evans."

      Nyt näyttää kuitenkin aika hyvältä Piquen osalta.

      Poista
    37. Tietotasosi puutteellisuus paljastuu heti. Pique on vuoden vanhempi kuin Evans.

      Väität Fergusonin olevan niin surkea pelaajien arvioija että päästää superlupaavan topparin puoli-ilmaiseksi Barcelonaan ja pitää Valioliigan tasolla tusinapelaajia? Epäuskottavaa.

      Aivan, eli parhaat Espanjalaiset pelaavat Valioliigassa.

      Pique pärjää filmaavassa joukkueessa kun saa keskittyä vain pääpallojen voittamiseen. Ei vieläkään pärjäisi KiviKovassa.

      Poista
    38. Kertoo kuitenkin karua kieltään Valioliigan tasosta, etteivät samat pelaajat dominoineet Espanjassa.

      Poista
    39. Hehhee, sivistymättömyytesi hauskuuttaa vaan enemmän. Medikalisaatio kun edes etäisesti viittaa tautiluokituksiin. Puhutaan kahdesta aivan eri asiasta, toisaalta tieteelistä tekstiä saattaa peruskoulupohjalla olla hankala lukea.

      Eikö ykköstason espanjalaisten olisi pitänyt dominoida edes jotenkin Espanjassa? Miksei mikään tilasto tätä vahvista? Kertoo karua kieltä kivikovan tasottomuudesta.

      Eron tekee se, että Corlukaan olisi osutta kaikesta huolimatta. Se on ns. vaarallista pelitapaa. Mandzukiciin ei.

      Poista
    40. Kiistaton tarkoittaa kiistatonta = ei anna sijaa vastaväitteille. Älä käytä sanoja joiden sisältöä et ymmärrä peruskoulupohjallasi.

      Poista
    41. - Kertoo siitä että ykköskorin Espanjalaiset pelaavat Valioliigaa. Yhden pelaajan voimin on vaikea dominoida huonossa joukkueessa.

      - Harmin paikka, onneksi kyse on urheilusta eikä lääketieteestä.

      Tilastojen perusteella on vaikea dominoida muidenkin. Esim eräs Falcao ei todellakaan dominoinut Espanjassa tilastojen perusteella.

      Corlukaan ei olisi osuttu ellei olisi potkaisust palloa.

      - Loppujen lopuksi kaikki tieto maailmassa on jonkun mielipide.

      Poista
    42. näin sivustaseuraajana:
      ehkä käsittämättömin aivopieru koskaan
      "Loppujen lopuksi kaikki tieto maailmassa on jonkun mielipide."

      Poista
    43. Olisipas, suunnat ovat vastakkaiset. Eli taklaus oli vaarallinen. Ramos ei olisi osunut, joten vaarallinen peli ei täyty. Näin simppeliä.

      Falcao itse asiassa dominoi omilla suorituksillaan kentällä, ollen jatkuvasti vaarallinen. Tätäkään ei silvasta tai aguerosta voi sanoa Espanjassa. Englannissa voi, jo tämä yksinään selittää valioliigan onnetonta tasoa.

      Urheilulääketiede on lääketiedettä, joka tarkoittaa tietenkin sitä, että urheilulääketiedettä tulee tarkastella nimenomaan lääketieteenä. Tämän takia on olemassa laillisia instansseja kuten Wadat ja TueC:it, joiden tehtävä on tukea urheilijoita ja asettaa heidät yhtäläiseen asemaan. Tästähän loppujen lopuksi on kyse. Kertoo jotain maailmankatsomuksestasi, jos et hyväksy tasa-arvoista asemaa ja mahdollisuuksia kaikille. Huijarit, jotka pyrkivät saamaan etua lääkkeistä, jäävät kiinni, mutta sairaat voivat lääkitä itseään. Mitä pahaa tässä on? On sitäpaitsi tieteellinen tosiasia, että Messin luonnolliset tasot eivät vieläkään ole ns. normaalilla tasolla

      "Jonkun mielipide", viittaa yksittäisiin ihmisiin. Ja tämä tekee kommentista todella hauskan. Ihan niinkuin, joku illuminati olisi olemassa. Harhaista jälleen. Tiedeyhteisön tavoista tieteen tekemiseen, voit lukea vaikka mistä, en tähän niitä postaa. Sen verran kerron, että ns. parhaan argumentin laki on tärkeässä asemassa.

      Se sama, jolla tunnut häviävän kaikki keskustelut, koska koko debatointisi on puhdasta mutuhuutelua. En ole edelleenkään nähnyt yhtään relevanttia lähdeviitettä, tilastoanalyysiä tai visuaalista dataa, saati sitten viittauksia sääntökirjaan, jolla perustelisit mielipiteitäsi.

      Poista
    44. Hehhee, tämä anonyymityyppihän raiskaa MV:tä pahemmin kuin Luckycharm. Kerrassaan ilo seurata MV:n rimpuilua. Nautinnollista,niin nautinnollista.

      Poista
    45. Anonyymi: Lauseeni pitää tarkalleen paikkaansa. Perustele miksi ei? Esim laskun 1+1 tulos voi olla mitä tahansa. Riippuu mielipiteestä mikä tulos on.

      Anonyymi: Molemmissa tapauksissa osuman saanut pelaaja potkaisi palloa ja aiheutti kontaktin, eli myöskään Flamini ei olisi osunut. Täten liikesuunnilla ei ole merkitystä. Yritän laittaa muistiin jos näen suunnilleen vastaavan tilanteen kuin Ramosilla samoilla liikesuunnilla.

      Liigassa Messi 46 maalia, Falcao vain 28. Falcaon joukkue jäi 25 pistettä Messin joukkueesta. Kaukana dominoinnista tilastojen perusteella.

      Yhtäläiseen asemaan? Yksi saa käyttää kasvuhormonia ja toinen ei. Todellakin "yhtäläistä" kun yksi saa hoitaa synnyinnäisen heikkouden doping-aineella ja toiset eivät. Sillä ovatko Messin arvot normaalilla tasolla ei ole mitään merkitystä. Pitäisikö kaikkien "normaalia" lyhyempien futareiden saada kasvattaa itsensä normaaliin "pituuteen" jotta olisi mahdollisimman tasa-arvoista? Entä ne joiden kasvuhormoniarvot ovat alle normaalin tason mutta eivät "tarpeeksi alle"? Miksi he eivät saa nostaa tasoa normaalille tasolle?

      "Jonkun mielipide" lopulta on se joka on määritetty "oikeaksi" mielipiteeksi.

      Eipä niitä viittauksia sinultakaan ole näkynyt. Kerro nyt vaikka ensin alkuun miksi normaalia alemman kasvuhormonitason omaava pelaaja ei saa hoitaa itseään kasvuhormonilla jos taso ei ole "tarpeeksi" alhainen? Turha tarjota selitykseksi sitä etteivät ole sairaita.

      Anonyymi: Missä suhteessa? Toistaa Luckycharmin väitteitä ja on yksiselitteisesti väärässä mm. Ramos vs Flamini tapauksessa.

      Poista
    46. Tiede on absoluuttista, matemaattiset kaavat pitävät palloa kasassa ja planeettoja liikkeessä, vai onko vain mielipide, että maa on pallo ja kiertää aurinkoa. Epäilen vahvasti mielenterveyttäsi näillä näytöillä. Mielipide todistetaan tutkimuksella faktaksi, jolloin se ei ole mielipide, vaan todistettu. Yhtään todistusta et ole antanut omille huuteluillesi.

      Falcao oli koko ajan vaarallinen. Et siis ole edes sisälukutaitoinen, tai vain narsistisesti ohitit jo kirjoittamani.

      Ntt tulee viitettä: Kasvuhormonitason hoidosta leikkauksella, Wilson et al 1995. Eli on mahdollista tehdä aivoleikkaus, mutta se ei ole kannattavaa, koska lääkityksellä päästään samaan. Pitääkö morfiinipohjaisilla opiaateilla tehdyt polvileikkaukset kieltää doping-rikkomuksina? Kielletäänkö tulevaisuuden sideaineita tuottavat lääkkeet, jos ne vaativat opiaattihoitoja? Vastaavanlaisista lyhytkestoisista toimista kun on kyse.

      Kasvuhormonin raja-arvoista: Niederlung & Adler 2011 (saksaksi), Wilson, Jones & Barthes 1995, Nieminen 1887. Jotka kaikki yksiselitteisesti todistavat, että sairausluokitukseen tarvitaan oireita. Yksi oire ei riitä raja-arvoon, joten tutkittiin pitkittäisesti 3000 nuoruusiän sairastapausta, joten otoskin on relevantti. Eli tilastoanalyysillä ja oiretaulukoilla on mitattu tietty raja. jolla monet oireet toteutuvat. Mikäli oireet toteutuvat alemmilla rajoilla puhutaan myös sairaudesta. Eli lääketiede ei ole hirttäytynyt TUEc:in (se instanssi, jossa päätetään missä olosuhteissa kiellettyjä lääkeaineita saa käyttää sairauden hoitooon)tavoin rajoihin. Epäoikeudenmukaista tässä on kuitenkin se, että TUEc on vetänyt rajat älyttömyyksiin. Käytännössä siis, koska Messi on saanut käyttää lääkettä, on hänen pitänyt olla todellisessa vaarassa. TUEc:in rajat ovat siis liian tiukat, eivätkä vastaa sairaudenkuvaa.

      Lääkeannostuksista: Nieminen et al 1997, Wilson et al 1995. Ristiviittauksina 40 tutkimusta, joita en ole ehtinyt silmäillä, joten en niitä tähän laita. Kaikki, toistan kaikki, tulokset todentavat, sitä että lääkeaineena TUEc:in sallima määrä ei johda doping-käytön hyötyvaikutuksiin. Kyseessä on puhtaasti omien aivojen tuottaman hormonin stimuloimisessa, joten "käyttää kasvuhormonia" ei täyty.

      Eli vastauksia, jos arvot ovat vähän alle, ei siitä ole 99% tapauksissa haittaa. Kyseessä ei ole pelkkä pituuden kasvattaminen, sanat jotka osoittavat, että et ole oikeasti tähänkään paneutunut, kunhan huutelet. Toisaalta osoitit tämän jo viittaamalla medikalisaatioon, jolle naureskelen edelleen.

      Eli siis, logiikkasi mukaan kaikki lääkitys pitäisi poistaa kaikilta, jolloin ensimmäisen leikkaushoitoa vaativan vamman jälkeen jokaisen ura loppuisi. Tätä mieltähän olet, jos et salli sairaudenhoitoa millään kielletyllä. Yhtälailla kuin leikkaushoito, Messin lääkitys on tehty stimuloimaan omaa kehoa, eli käytännössä vertautuu Lampardin polvileikkaukseen. Eli siis syyttämällä Messiä, tulet samalla syyttäneeksi Lampardia.

      Toinen näkökohta on tapaus Ibra, jolla on luonnostaan liian suuret kasvuhormonimäärät. Eikö hänkään saisi pelata? Perustelujesi mukaan ei. Toisaalta eipä kovin moni muukaan.

      Mandzukic ei muuten osunut palloon vaan jalkaan. Flamini osuii jalkaan, liikesuunat muuttavat eron. Katso niitä perusteluja, äläkä huutele peruskoulupohjillasi.

      Poista
    47. "Tiede on absoluuttista, matemaattiset kaavat pitävät palloa kasassa ja planeettoja liikkeessä, vai onko vain mielipide, että maa on pallo ja kiertää aurinkoa. Epäilen vahvasti mielenterveyttäsi näillä näytöillä. Mielipide todistetaan tutkimuksella faktaksi, jolloin se ei ole mielipide, vaan todistettu. Yhtään todistusta et ole antanut omille huuteluillesi."

      Onko mielipide? Kyllä on. Maapallo ei monen mielestä ole pallo koska maapallon muoto on kaukana symmetrisestä pallosta. Monen mielestä maapalloa voi silti sanoa palloksi vaikka se ei ole. Eli mielipide.

      "Falcao oli koko ajan vaarallinen. Et siis ole edes sisälukutaitoinen, tai vain narsistisesti ohitit jo kirjoittamani." - Tilastojen valossa jäi kauaksi Messistä ja Cristiano Ronaldosta.

      "Pitääkö morfiinipohjaisilla opiaateilla tehdyt polvileikkaukset kieltää doping-rikkomuksina? Kielletäänkö tulevaisuuden sideaineita tuottavat lääkkeet, jos ne vaativat opiaattihoitoja? Vastaavanlaisista lyhytkestoisista toimista kun on kyse." - Lyhytkestoisesta? Vertaat oikeasti polvileikkausta tapaukseen jossa ihminen saa 30 senttiä lisää pituutta loppuelämän ajaksi? Ei kuulosta kovin vastaavalta.

      Ja nyt päästään niihin raja-arvoihin, jotka ovat mielipiteitä. Ihan kuten itsekin toteat:

      "Eli lääketiede ei ole hirttäytynyt TUEc:in (se instanssi, jossa päätetään missä olosuhteissa kiellettyjä lääkeaineita saa käyttää sairauden hoitooon)tavoin rajoihin. Epäoikeudenmukaista tässä on kuitenkin se, että TUEc on vetänyt rajat älyttömyyksiin. Käytännössä siis, koska Messi on saanut käyttää lääkettä, on hänen pitänyt olla todellisessa vaarassa. TUEc:in rajat ovat siis liian tiukat, eivätkä vastaa sairaudenkuvaa." - Toisin sanottuna olet itsekin sitä mieltä että kyseessä on Mielipide. Vaikka kaikki maailman ihmiset tutkittaisiin, ei voida määrittää mitään tiettyä rajaa kasvuhormonin määrälle jonka alapuolella olevat ovat "sairaita" ja yläpuolella olevat eivät. Mielipide, kyllä.

      "Eli vastauksia, jos arvot ovat vähän alle, ei siitä ole 99% tapauksissa haittaa." - Entä se 1%? Eikös tämäkin ole mielipide?

      "Kyseessä ei ole pelkkä pituuden kasvattaminen, sanat jotka osoittavat, että et ole oikeasti tähänkään paneutunut, kunhan huutelet." - Ei olekaan, kasvuhormonin käyttö saa monissa tapauksessa aikaan juoksunopeuden kasvun. Melkoinen sattuma että Messi on käyttänyt kasvuhormonia ja on nopea.

      "Toisaalta osoitit tämän jo viittaamalla medikalisaatioon, jolle naureskelen edelleen." - Lääketieteen termeistä en keskustele.

      "Eli siis, logiikkasi mukaan kaikki lääkitys pitäisi poistaa kaikilta, jolloin ensimmäisen leikkaushoitoa vaativan vamman jälkeen jokaisen ura loppuisi. Tätä mieltähän olet, jos et salli sairaudenhoitoa millään kielletyllä." - Missä olen näin sanonut? Edelleen sairaan polven korjausleikkaus on täysin eri asia kuin saada 30 senttiä lisää pituutta ja lisää nopeutta.

      "Yhtälailla kuin leikkaushoito, Messin lääkitys on tehty stimuloimaan omaa kehoa, eli käytännössä vertautuu Lampardin polvileikkaukseen. Eli siis syyttämällä Messiä, tulet samalla syyttäneeksi Lampardia." - Paljonko Lampard sai lisää pituutta polvileikkauksella?

      "Toinen näkökohta on tapaus Ibra, jolla on luonnostaan liian suuret kasvuhormonimäärät. Eikö hänkään saisi pelata? Perustelujesi mukaan ei. Toisaalta eipä kovin moni muukaan." - Onko Ibra käyttänyt doping aineita kasvattaakseen itselleen lisää pituutta? Ellei, voidaan todeta ettet tästä asiasta mitään ymmärrä.

      "Mandzukic ei muuten osunut palloon vaan jalkaan. Flamini osuii jalkaan, liikesuunat muuttavat eron. Katso niitä perusteluja, äläkä huutele peruskoulupohjillasi." - Eivätkä muuta. Molemmissa tapauksissa osuman saaneen potkuliike aiheutti kontaktin. Täten täysin verrattavissa toisiinsa. Flamini osui palloon toisin kuin sanoit.

      Poista
    48. Keinot ovat samat, eli lyhytkestoinen stimulaatio, jolla selvitään sairaudesta. Tai vammasta.

      Jos kerran kiellettyä lääeainetta ei saa käyttää todistetusti lyhytkestoiseen sairauden hoitoon vieläpä niin pienellä annostuksella, että tästä ei saa doping-käytön tuomaa hyötyä (asia jonka ohitit), niin miksi olisi luvallista käyttää opiaatteja leikkaukseen, jolla hoidetaan vamma?

      Logiikka on siis sama, jos loukkaannut etkä kävele, niin kävelethän loppuelämän leikkauksen jälkeen. Miten tämä siis eroaa nuoruusiän hormonivajeesta, jossa jos olet syntynyt heikoksi, niin elät heikkona loppuelämän. Molempien hoitoon tarvitaan kiellettyjä aineita, joten tapaukset ovat identtiset, joten ainoaksi logiikaksesi jää silmitön messiviha.

      Ei niillä annoksilla joilla Messiä lääkittiin ei ollut vaikutuksia lihasmassaan, eli nopeuteen. Tämän todistavat muun muassa yllämainitut tutkimukset.

      Ei leikkaus antoi myös Lampardille loppuelämän liikuntamahdollisuuden, samalla lailla kuin lääkehoito messille.

      Poista
    49. Ja seuraukset eivät ole samat. Toisella tavalla saa 30 senttiä lisää pituutta, toisella saa polven ehkä samaan kuntoon kuin ilman vammaa tai huonompaan kuntoon.

      Mikä on opiaateista saatava pitkäaikainen hyöty? Onko siitä hyötyä seuraavat 15 vuotta?

      "Logiikka on siis sama, jos loukkaannut etkä kävele, niin kävelethän loppuelämän leikkauksen jälkeen. Miten tämä siis eroaa nuoruusiän hormonivajeesta, jossa jos olet syntynyt heikoksi, niin elät heikkona loppuelämän." - Nyt oletkin yhtäkkiä samaa mieltä kuin minä. Olen täysin samaa mieltä siitä että synnyinnäisesti heikkojen pitäisi saada doupata itsensä muiden tasolle jos synnyinnäisesti liian lyhytkasvuinen saa. Edelleen kysyn mikä on opiaateista saatava pitkäaikainen hyöty.

      Eräät tutkimukset ovat asiasta eri mieltä, eli kasvuhormonin käyttö lisää juoksunopeutta.

      Loppuelämän liikuntamahdollisuus on hieman eri asia kuin 30 senttiä lisää pituutta. Varsinkin kun jälkimmäisessä tapauksessa liikuntamahdollisuus oli valmiiksi.

      Poista
    50. Huomaa myös, että hormonihoito ei koskaan korvaa tervettä aivojen hormonituotantoa, joten taas voidaan katsoa Messin olevan kärsijä.

      Osoita tutkimus, jossa lääkekäytössä kasvuhormoni lisää juoksunopeutta. Siis lääkekäytössä. Olisi uutta minullekin, jo useita vuosia urheilulääketieteen parissa toimivalle.

      Opiaatti antaa samalla lailla kävelykyvyn stimulanttina, kuin kasvuhormoni lisää sen tuottavuutta stimulanttina. Eli logiikkaasi käyttäen se antaa liikuntakyvyn 15 vuoden päähän. Eihän Messikään hyödy lääkityksestä kuin sen hetken, lopun aikaa kehon stimuloitu tuotanto hoitaa asian.

      Eipäs ollutkaan, Messin ollessa kyseessä olisi luultavasti menettänyt kävelykykynsä kokonaan aikuisiällä ilman hoitoja, niin alhaisia on täytynyt olla lukemat ennen sairaudenhoitoa. Taas kerran pädit tietämättä.

      Poista
    51. Kärsijä kyllä mutta urheilussa nyt vaan täytyy hyväksyä se tosiseikka etteivät kaikki ole yhtä lahjakkaita.

      Esim http://www.hgh10.com/hgh-helping-sprinters-run-faster/ . Sillähän ei ole merkitystä onko lääkekäytöstä vai ei.

      Messi hyötyy sen verran että saa 30 senttiä lisää pituutta, tämä yksinkertainen asia tuntuu unohtuvan koko ajan.

      Kuten sanoin, en ota kantaa lääketieteellisiin nippeleihin. Noita kahta asiaa on kuitenkin turha verrata. Toisessa saa 30 senttiä lisää pituutta, toisessa ei.

      Poista
    52. Miten niin ei ole väliä? Tämän asian kannalta se on äärimmäisen relevanttia, koska messillä kyseinen valmiste oli lääkkeenä. Lähteesi ei muuten kerro mitä valmistetta käytettiin ja miten. sitä käytettiin. Ja koska kyse ei lääkekäytöstä on lähde totaalisen irrelevantti.

      Eipäs, vaan kasvuhormoni stimuloi luonnollisen toiminnan lähdettä, joka antaa normaalin tai lähes normaalin vastikkeen stimulanttiin. Itse kasvuhormoni ei kasvata Messiä pätkääkään. Ihan niinkuin itse opiaatti ei anna kävelykykyä.

      Poista
    53. Mv, voisitko kerrankin olla hiljaa ja antaa asiantuntijan puhua. Ihan vapaasti kerro mitä haluat Messin pelitaidoista mutta kun mennään lääketieteen alueelle ei kyse ole mielipiteistä. Joten oleppa nyt hiljaa

      Poista
    54. Anonyymi: Sama aine on sekä dopingia että lääkeainetta? Mikä ratkaisee kumpaa se on? Eiköhän se ole mielipide siitä onko kyseessä sairauden hoito vai ei ja kuten moneen kertaan todistin, kyse on silloin mielipiteestä.

      Eli Messi ei saanut kasvuhormonin käytöllä lisää pituutta, vai mikä tuossakin oli pointtina? Kuten jo sanoin, minua ei kiinnostaa lääketiede siinä mielessä antaako kasvuhormoni lisää pituutta vai stimuloiko se omaa kasvuhormonin tuotantoa. Lopputulos ratkaisee.

      Hah: Tässä ei keskustella (ainakaan pitäisi) lääketieteestä vaan urheilusta. Se että joku vie keskustelun lääketieteeseen, ei ole minun vikani.

      "kun mennään lääketieteen alueelle ei kyse ole mielipiteistä." - Luetko tätä keskustelua? Johan tässä Anonyymikin totesi että kyseessä on mielipide:

      "Yksi oire ei riitä raja-arvoon, joten tutkittiin pitkittäisesti 3000 nuoruusiän sairastapausta, joten otoskin on relevantti. Eli tilastoanalyysillä ja oiretaulukoilla on mitattu tietty raja. jolla monet oireet toteutuvat. Mikäli oireet toteutuvat alemmilla rajoilla puhutaan myös sairaudesta. Eli lääketiede ei ole hirttäytynyt TUEc:in (se instanssi, jossa päätetään missä olosuhteissa kiellettyjä lääkeaineita saa käyttää sairauden hoitooon)tavoin rajoihin. Epäoikeudenmukaista tässä on kuitenkin se, että TUEc on vetänyt rajat älyttömyyksiin. Käytännössä siis, koska Messi on saanut käyttää lääkettä, on hänen pitänyt olla todellisessa vaarassa. TUEc:in rajat ovat siis liian tiukat, eivätkä vastaa sairaudenkuvaa."

      Näin Anonyymi itsekin toteaa että raja-arvot ovat mielipiteitä. Aivan kuten olen koko ajan sanonut. Aivan sama vaikka kaikkien maailman ihmisten luontaiset kasvuhormonitasot tutkittaisiin. On mielipide missä tasossa puhutaan sairaudesta ja missä ei.

      Poista
    55. EI, vaan lääkeaineena käytettynä määrät ovat vähäisempiä ja käyttötapa aivan toinen. Kaikki doping-aineet ovat lääkeaineita, niiden nimitys muuttuu vasta kun jotain illegaalia on tapahtunut.

      Viittasin tuolla kyllä TUEc:in mielivaltaan ja vaarallisuuteen. Ja kuten huomasit eristin TUEc:in lääketieteen piiristä. Et edelleenkään ymmärrä tilastoanalyysiä ja pitkittäistutkimusta.

      Poista
    56. Samalla logiikalla sinun pitäisi myös hyväksyä se, että Lampard on doping-rikollinen, sillä hänkin sai kiellettyä ainetta ja sai liikuntakyvyn. Molemmat hoidot lyhytaikaisia kielletyillä aineilla tehtyjä, molemmat vaikutukset pitkäaikaisia.¨

      Eli jos pidät Messiä doping-rikollisena pidät myö Lampardia. Logiikka ja kiellettyjen aineiden käyttömetodi sama.

      Poista
    57. Anonyymi: Tässähän se kaksinaamaisuus tuleekin. Osa saa käyttää samaa ainetta mitä toiset eivät saa käyttää. Ja koko homma perustuu mielipiteisiin. Edelleen ne raja-arvot on pakko laittaa johonkin, ja se jos mikä on mielipide eikä mikään muu. Ei sitä poista sekään vaikka tutkisi kaikki maailman ihmiset.

      Anonyymi: Tuolla logiikalla jokainen futari teloisi polveaan jotta pääsisi leikkaukseen ja saisi opiaatteja. En ole huomannut ryntäystä leikkauksiin koska leikkauksen jälkeen suorituskyky on todennäköisesti alhaisempi kuin ennen leikkausta. Messi sen sijaan sai selvästi lisää suorituskykyä hoidoistaan pituuden muodossa.

      Paljonko ja mitä hyötyä hyötyä Lampard sai leikkauksestaan? Messi sai hoidoistaan 30 senttiä lisää pituutta. Aika huono verrata näitä kahta.

      Poista
    58. Hämmentävää miten väärässä oletkaan. Messi ei saanut lääkkeestään dopingin tuomaa etua. Tämän todistaa jo edellämainitut tutkimukset. Hän siis käytti rajattua määrää lääkettä, suun kautta, joka kliinisin todistein ei vastaa doping-käyttöä millään muotoa. Ei niin millään. Tätä et voi muuksi muuttaa, sillä tästä on todisteita monissa instansseissa. Lääkkeen ainoa tehtävä on siis ollut stimuloida omaa tuotantoa, ei ylilisätä sitä. Raja-arvot määräytyvät tutkimuksilla, jos ne olisivat mielipiteitä, niin eikö koko tiedemaailma olisi aivan turha? Miksi tehdä tutkimuksia, koska illuminati päättää kaikesta? Tunnut todella uskovan tällaiseen.

      Tutkimuksilla voidaan todellisuudessa kuitenkin noin promillen tarkkuudella määritellä se raja, jossa oireita ilmenee. TUEc on vieläpä muokannut rajaa edellistä tiukemmaksi, joka on mielestäni sadistista.

      Eli siis on mielestäsi eri asia hoitaa sairautta ja siten päästä 95 % kuntoon, kuin hoitaa vammaa ja siten päästä 95% kuntoon. Miksi? Molemmissa käytetään valvonnan alaisesti kiellettyjä aineita. Yhtä naurettavaa kuin omasi, oikeasti jälleen hupaisa, esimerkkisi olisi, että otatko HIV:n, jotta saat loppuelämän lääkityksen ja 95% pelikunnon? Ei kukaan varmaan tätäkään halua päästäkseen käyttämään AIDS-estolääkkeitä, jotka nekin sisältävät estrogeenia. Toisilla kyseisenlaiset sairaudet tulevat geneettisesti, miten siis tämä eroaa leikkaushoidosta? En usko, että kukaan myöskään haluaa Messin todella kivuliasta sairautta lapsuusikään.

      Toisella tavalla selitettynä: uskotko että täysin terveet urheilijat voisivat turvautua opiaatteihin rentouttaakseen itseään? Minä uskon, uskon myös että täysin terveet urheilijat mielellään käyttäisivät ruiskutettuna kasvuhormonia. Nämä ovat laittomia keinoja, ei kukaan halua olla 95% pelikunnossa. Ei sairauden tai vamman takia. Saanko muuten ottaa sekä tuosta esimerkistä, että siitä noista linkeistä kopiot työporukalleni? Niin huvittavia ne on.

      Eli sekä Lampard, että Messi molemmat saivat 95% pelikunnon. Lampard ehkä paremman, en tiedä miten leikkaus onnistui. Molemmat käyttivät hetken verran luvatonta lääkitystä, molemmilla oli vakavia terveydellisiä ongelmia, ja ainakin Messi on edelleen alle sen potentiaalin, joka normaalista ihmiskehosta olisi saatavilla irti. En edelleenkään näe tässä mitään ongelmaa, koska kaikki on todistettavissa ja tarkasti dokumentoitu valvoviin instansseihin.

      Poista
    59. 30 senttiä lisää pituutta saatuna dopingainetta käyttämällä ei ole dopingaineen tuomaa etua? Naurettava väite. Eikä sitä poista se ettei jonkun sanaleikin mukaan dopingaine lääkkeenä olekaan dopingia.

      "Raja-arvot määräytyvät tutkimuksilla, jos ne olisivat mielipiteitä, niin eikö koko tiedemaailma olisi aivan turha?" - Tiedemaailmahan on täynnä mielipiteitä. Hyvänä esimerkkinä monia asioita ei ole testattu ihmisillä vaan eläimillä jolloin vaikutukset ihmisiin ovat osin arvailujen ja mielipiteiden varassa.

      "Tutkimuksilla voidaan todellisuudessa kuitenkin noin promillen tarkkuudella määritellä se raja, jossa oireita ilmenee." - Josta päästään suoraan siihen, mitkä määritellään oireiksi. Jälleen kerran mielipideasia. Monessa asiassa taudin määrittely on hyvin vaikeaa ja pitkälti makuasia. Lääketiede ei monessa tapauksessa ole mitään sairas/terve määrittelyä. Tästä löytyy hyvä esimerkki astmalääkkeiden puolelta (hiihto).

      "Eli siis on mielestäsi eri asia hoitaa sairautta ja siten päästä 95 % kuntoon, kuin hoitaa vammaa ja siten päästä 95% kuntoon. Miksi? Molemmissa käytetään valvonnan alaisesti kiellettyjä aineita." - Ensimmäisessä tapauksessa kiellettyjen aineiden käyttö ainoa asia, toisessa tapauksessa sillä on hyvin pieni osa siinä mitä tehdään.

      "Yhtä naurettavaa kuin omasi, oikeasti jälleen hupaisa, esimerkkisi olisi, että otatko HIV:n, jotta saat loppuelämän lääkityksen ja 95% pelikunnon?" - Pistä prosentti yli 100 niin moni ottaisi.

      "Toisilla kyseisenlaiset sairaudet tulevat geneettisesti, miten siis tämä eroaa leikkaushoidosta?" - Eroaa siten että monet geneettiset sairaudet voidaan luokitella synnyinnäisen lahjakkuuden tai lahjattomuuden joukkoon. Geenidopingia täysin varmasti yritetään tulevaisuudessa juuri tuon takia. Sillä voidaan saada synnyinnäistä lahjakkuutta paremmaksi.

      "En usko, että kukaan myöskään haluaa Messin todella kivuliasta sairautta lapsuusikään." - Ei kannata aliarvioida urheilijoiden voitontahtoa. Jos vaihtoehtoina on 150 sentin pituus aikuisiässä tai 169 sentin pituus aikuisiässä, moni (myös ei-urheilija) valitsee jälkimmäisen vaikka siitä tulisi kipuja.

      "Toisella tavalla selitettynä: uskotko että täysin terveet urheilijat voisivat turvautua opiaatteihin rentouttaakseen itseään? Minä uskon, uskon myös että täysin terveet urheilijat mielellään käyttäisivät ruiskutettuna kasvuhormonia. Nämä ovat laittomia keinoja, ei kukaan halua olla 95% pelikunnossa." - Hetkinen, millä tavalla noiden käyttä aiheuttaisi 95% pelikunnon? Eikös terveet käytä kasvuhormonia koska se nostaa suorityskyvyn yli 100%? Laittomuus ja doping ovat kaksi eri asiaa.

      En minä pysty estämään kopioiden ottamista.

      Mistä tiedät että pelikunto oli 95%? Sinun mielipiteesi? Edelleen olennaisena erona on Lampardin leikkauksen johtuneen tapaturmaisesta vammasta, Messin kohdalla ei voida puhua tapaturman takia tehdystä hoidosta eikä Messin kohdalla tarvittu leikkausta. Tässä on se ongelma ettei tietääkseni mitään hormonitason korjauksia ole sallittu dopingaineilla urheilujoille, yhdellä poikkeuksella. Se poikkeus on kasvuhormoni. Kerrotko miksi kasvuhormoni tekee poikkeuksen?

      "Messi on edelleen alle sen potentiaalin, joka normaalista ihmiskehosta olisi saatavilla irti." - Normaali ihmiskeho? Olet asian ytimessä. Messi sai korjata suurimman lahjakkuuden puutteensa hormoneilla. Miksi kaikille muille urheilìjoille ei tarjota vastaavaa mahdollisuutta? Eli korjata dopingaineilla pahin lahjakkuuden puute normaalille tasolle? Tämän takia Messillekään ei pitäisi antaa. Tai kyllä voi antaa mutta sitten ei ole pääsyä ammattilaiskentille.

      "En edelleenkään näe tässä mitään ongelmaa, koska kaikki on todistettavissa ja tarkasti dokumentoitu valvoviin instansseihin." - Näen ongelman koska se on epäreilua ja epätasa-arvoista muita kohtaan. Sillä että jonkun mielipide on sallinut kasvuhormonin käytön, ei tee siitä yhtään vähemmän epäreilua.

      Poista
    60. Nuoruusiän kasvuhormonin vajaus on ns. vanha tauti, joten se on tutkittu läpikotaisin jo 1950-luvull.a. Näin ollen oireet tiedetään pilkulleen. Lääkärin diagnostiikkahan toimii siten, että ensin huomataan oireet, sitten tehdään testit, ja vasta testien jälkeen muodostetaan diagnoosit. Messin tauti on kuvaltaan niin selkeä, ettei kukaan koulutettu voi erehtyä oireista.

      Miten voit rinnastaa sairauden ja lahjakkuuden, kuulostaa hyvin kansallissosialistiselta.

      Edelleenkään kenenkään mielipiteistä ei ole kysymys, vaan mitattavista asioista. Todistettu mielipide on fakta. Edelleenkään ei ole mitään illuminatia, joka päättäisi mistään. Myös astmalääkkeet ovat TUEc:in listalla. Itseasiassa listalta löytyy muitakin hormonaalisia sairauksia, joihin tarjotaan estrogeenia (naishormoni) tai testosteronia (mieshormoni) lääkkeeksi.

      Hassua, että nyt pidät kaikkia kilpaurheilijoita voitontahtoisina, vaikka lempiselityksesi on, että ketään ei kiinnosta. Kumpaa siis uskoisi..

      On muuten sekin seikka, että jos sinä söisit TUEc:in salliman määrän kasvuhormonia, niin et hyötyisi siitä yhtään mitään. Eikä kukaan muukaan, ei edes ammattiurheilija. Vain sairaudesta kärsivä saisi siitä apua, sillä annos itsessään on niin naurettava. Messin oma tuotanto siis muuttui lähemmäksi terveen ihmisen lateraaliarvoja, vain siksi koska hänen aivojaan stimuloitiin. Edelleenkään Messi ei kasvanut sen kasvuhormoni annoksen takia.

      Useissa edellämainituissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että lääkehoito ei koskaan korvaa, ei siis yhdessäkään tapauksessa, täysin tervettä hormonitoutantoa. Hormonituotannon määrä taas korreloi melko suoraan lihasmassan pitkien lihassyiden määrään, jota kautta se korreloi muun muassa koordinaatioon ja nopeuteen. Eli on oikeutettua väittää, että "terve messi" olisi suorituskyvyltään noin 15 mutta vähintään 5% parempi, kuin nykyinen Messi. Samaan vaivaan on muuten olemassa myös leikkaushoitoa, hyväksyisitkö sen.

      Poista
    61. ´Kasvuhormonissa voi olla myös pienempää vajausta. Vai mikä selittää sen etteivät kaikki kasva edes 160 sentin pituisiksi? He eivät kuitenkaan ole sairaita koska...?

      Siten että sairauden ja lahjakuuden välinen raja on hyvin epätarkka. Joissakin tapauksissa sairaudesta voi olla suoranaista hyötyä.

      Mitattavat asiat eivät ole mielipiteitä, niiden tulkinnat ovat. Varsinkin tietyissä sairauksissa voidaan sanoa raja-arvon alittavien olevan lievästi sairaita, kuka päättää missä vaiheessa mennään todellisen sairauden puolelle ja missä vaiheessa ei olla sairaita vaan ainoastaan melkein?

      Motivaatiota heikentää huomattavasti jos tietää ettei mahdollisuuksia voittoon ole. Toisaalta moni on valmis käyttämään dopingia voittaakseen vaikka siitä seuraisi millaisia haittavaikutuksia.

      Jos Messi ei olisi saanut kasvuhormonia, Messi olisi kasvanut yhtä paljon? Tuskin. Eli hyötyä sen käytöstä oli.

      Ehkä se ei korvaa. Sitä suuremmalla syyllä voi kysyä miksi hormonihoitojen käyttö urheilussa on kielletty ainoan poikkeuksen ollessa kasvuhormoni. Mikä selittää tämän? Hyväksyisin paremmin Messin kasvuhormonin käytön jos muitakin hormonitasoja saisi nostaa kielletyillä aineilla. Monen lähteen mukaan ei saa. tämä on suurin epäreiluus asiassa.

      Terve Messi ei välttämättä olisi yhtään parempi kuin nykyinen. Leikkaushoitoakaan en hyväksyisi jos sillä saisi lisää pituutta.

      Poista
    62. Pituus ei suinkaan ole ainoa oire, vaan monet lihaksiston surkastumat yms. kuvaavat tautia paremmin. Lyhyys ei tee kenestäkään sairasta ja se ei tietenkään johdu vajaatoiminnasta. Oli taas todella omituinen ja hupaisa esimerkki ja osoittaa jälleen, että et oikeastaan tiedä mistä keksustelet.

      Oireet siis määrittelevät sairauden.

      Selitin tämän jo ennemmin, että lääketiede keskittyy hoitamaan ihmisiä joilla on oireita. Raja-arvot vain tarkentavat kuvaa ja vahvistavat diagnoosia. Urheilulääketiede, tässä tapauksessa TUEc, on sen sijaan luonut oman systeeminsä, joka on äärimmilleen viety, tämä luultavasti siksi, koska tällainen systeemi kestää CAS:in paineet.

      "Terve Messi ei välttämättä olisi yhtään parempi kuin nykyinen."

      - Mihin perustat tämän? Viitteitä?

      Jos et hyväksy leikkaushitoa tähän, niin miksi hyvöksyt sen polviin? Kummassakin käytetään vain vähän kiellettyä ainetta. Veikkaan syyksi silmitöntä ja täysin infantiilia suhtautumista Messiin.

      Poista
    63. Ei suurta merkitystä asialla koska jalkapallossa ei huipulla pelaa yhtäkään alle 160 senttistä. Edelleen keskustelen urheilun, enkä lääketieteen näkökulmasta.

      Ja se on epäreilua niitä kohtaan joilla on oireita mutta ei tarpeeksi jotta olisivat sairaita.

      Urheilulääketiede onkin oikeassa. Oikeastaan ihmettelen miksi kasvuhormonihoitoa saa antaa urheilijoille, sairaita tai eivät. Mahdollisesti siksi etteivät halua pilata välejä lääketieteeseen. Olisi paljon helpompaa kieltää kaikki hormonihoidot kuin sallia yksi.

      Ei voida varmasti tietää kuinka pitkä olisi "terve" Messi.

      Siksi ettei polven hoidossa saa 30 senttiä lisää pituutta.

      Poista
    64. Ensin kysyt: "Kasvuhormonissa voi olla myös pienempää vajausta. Vai mikä selittää sen etteivät kaikki kasva edes 160 sentin pituisiksi? He eivät kuitenkaan ole sairaita koska...?"

      Ja kun vastaan niin toteat, ettei millään ole mitään väliä. Taas kerran ihmeellistä keskustelukulttuuria. Ei voi ymmärtää.

      Itseasiassa voimme melko hyvin tehdä laskennallisen kaavan kyseistä asiasta, ottaen huomioon isän ja äidin genetiikan, ympäristöolosuhteet ja kasvuhormonivajauksen, niin saamme tuloksen, joka vastaa noin 97% prosenttisesti totuutta. Minulla ei tietenkään ole näitä tietoja, mutta sen voin sanoa varmasti, että kasvuhormonin ykköstehtävä ei suinkaan ole huolehtia pituuskasvusta, vaan lihaksistosta. Jännää, että olet hirttäytynyt epäoleelliseen, vai pelaako messi paljonkin koollaan?

      "Mahdollisesti siksi etteivät halua pilata välejä lääketieteeseen."

      - Nyt taas meni pullat väärään kurkkuun naurultani. Samat lääkärit siellä toimivat. Et todella tiedä mitään tästä asiasta. Muttä hauskaa seuraa olet.

      Hmm. toinen esimerkki Drogba, jolle kasvatettiin lihaksistoa testosteronilla, kun hän kärsi malariasta. Onko tämä mielestäsi sallittua? Yhtä lailla annettiin lyhytkestoinen luvallinen stimulaatio, jolla muistutettii n kehoa omasta hormonituotannosta, kuin messille, tai lampardille lyhyt kestoinen puudute.

      Poista
    65. Puhuin pelkästään pituudesta. Kuulemma ilman hoitoja Messistä olisi tullut 140 senttinen. Miksi ne joista tulee ilman hoitoja 160 senttisiä eivät saa doupata itseään 169 senttisiksi? Se etteivät ole sairaita on huono perustelu. Onko tässä se paradoksi että saadakseen käyttää dopingaineita pitää olla tarpeeksi sairas, joka syrjii niitä jotka eivät ole tarpeeksi sairaita? Edelleen en keskustele lääketieteen vaan urheilun näkökulmasta.

      Sikäli merkityksellistä että huipulla ei ole yhtäkään alle 160 senttistä jalkapalloilijaa. Eli kyllä, Messi pelaa myös koollaan. Tämä on se olennaisin asia. Enkä edes tiennyt kasvuhormonin vaikuttavan pääasiassa lihaksistoon kasvuvaiheessa, useimmat puhuvat pituudesta. Se että kasvuhormonilla saa kasvuvaiheessakin lisää lihaksistoa tekee asiasta vielä pahemman.

      Jaa että samat lääkärit mutta kuitenkin eri kriteerit. Ymmärrätkö mihin tuosta päädytään? Siihen että lääketiede on loppujen lopuksi Mielipideasia. Vihdoinkin tuli selväksi.

      Nähdäkseni Drogba ei saavuttanut hoidosta kovin mainittavaa hyötyä, joten hyväksyn sen huomattavasti paremmin kuin Messin 30 senttiä lisää pituutta. Lisäksi hoitoja saadessaan Drogba oli jo 32-vuotias.

      Poista
    66. Eli siis aikuisten hormonikorvaushoito on mielestäsi hyväksytympää kuin lasten. Miksi? Tässä ei ole kyllä mitään pointtia, ei minkään logiikan mukaan. Olet pahasti hakoteillä logiikattomuudessasi. Sitä paitsi suora lihasmassan kasvattaminen on eettisestikin kimurantimpaa, kuin työntää kasvavaa lasta lähemmäksi luontaisia käyriä.

      Koska pituus ei ole yksinään sairaus eikä edes oire mistään. Jos se on,niin tottakai sairauksia on luvallista hoitaa. Miksei olisi, evätään hoidot ja tapetaan kaikki? Edelleen moraalisesti hyvin hataralla pohjalla olevaa argumentointia.

      Ylläpitää lihaksistoa, liikuntakykyä yms. Ei saada lisää massaa, omituista jälleen, että vääntelet vastauksiani mielesi mukaan. Kertoo kaiken sivistys- ja älykkyystasostasi.

      Drogba ei olisi koskaan kyennyt palaamaan malarian jälkeen, messi ei olisi koskan kyennyt pelaamaan, lambard ei olisi kyennyt myskään pelaamaan, kaikilla samanlaiset tarinat, mutta koska yksi on messi, niin jotain kummaa siinä on. Ei ymmärrä.

      "Jaa että samat lääkärit mutta kuitenkin eri kriteerit. Ymmärrätkö mihin tuosta päädytään? Siihen että lääketiede on loppujen lopuksi Mielipideasia. Vihdoinkin tuli selväksi."

      - Tämä on niin hauska, että on pakko viedä tää töihin. Silmät vuotaa ja kuset tulee housuihin.

      Poista
    67. Lääkäri: koulutuksen saanut lääketieteen maisteri, tai lisensiaatti, joka toimii lääketieteellisissä tai urheilulääketieteellisissä toimijoissa.

      Ei kun tottakai eri lääkärit, jotka on illuminatin kouluttamat, niin päätyvät TUEc:iin.

      Poista
    68. Hyväksytympää koska 32-vuotias ei enää ehdi pelaamaan montaakaan vuotta huipulla siinä missä lapsi ehtii. Edelleen puhutaan urheilusta.

      Pituus on urheilijalla monessa lajissa tärkeä ominaisuus. Siksi hormoneilla pituutta kasvattavien ei pitäisi saada ottaa osaa urheilukisoihin huipulla.

      Kansakielellä sanottuna noin, eli lihaksiston suorituskyky paranee.

      Millä perusteella Messi ei olisi pystynyt pelaamaan? Pelata ja pelata huipulla on kaksi eri asiaa.

      No sehän osoittaa sen mitä alusta asti olen sanonut: lääketiedekin on pitkälti mielipiteitä. Ellei olisi, TUEc:lla olisi samat kriteerit kuin muillakin.

      Poista
  2. Vähemmän yllättäen buyernin glooryhunttaamista taas. Neueria tuskin kukaan muu pitää maailman parhaana, edelleenkin erittäin virhealtis mv.
    Pari korjausta:
    -Lucas Moura ei pelaa samalla pelipaikalla kuin Hulk
    -Illarramendin hinta oli 30Me, ei 40Me
    -Kagawa ei ole pelannut koko aikaa väärällä paikalla
    -"Philipp Lahm on epäilemättä maailman paras laitapuolustaja, sitä ei oikeastaan kukaan enää kiistä" Aika harvan mielestä "epäilemättä maailman paras".


    Muuten ihan ok juttu, vaikka tuo olikin lähinnä joukkueiden pelaajien luettelua..
    Jatkossa nuo "Götze on maailman luokan pelaaja" -jutut voi jättää suosiolla ennekareille, eivätköhän kaikki ole pelaajasta kuulleet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Casillas on laskusuunnassa ja buffon haparoi myös, neuer on parempi kuin kumpikaan
      Lucas pelaa myös laidalla eli kyllä, erehdyit
      Illarramendin hinta oli 39m eli erehdyit taas
      Mitä se auttaa että pelaa satunnaisesti oikealla paikallaan. Pääosin pelaa laidalla mikä on taäysin väärä paikka
      Ja ylivoimaisesti, alves, piszczek muut eivät pääse edes lähelle. Sen myöntää nyt minkä tahansa joukkueen fani. Harvoja pelipaikkoja jossa on kiistaton maailman paras pelaaja.

      Götzeä haukutaan koko ajan siirtonsa takia joten jotain positiivista on kiva kirjoittaa

      Poista
    2. Ihan hyvä mutta taso heittelee liikaa

      Poista
    3. Mielestäsi Neuer voi olla miten hyvä tahansa, mutta turha esittää tuntojasi faktana.

      "Lucas pelaa myös laidalla eli kyllä, erehdyit"

      Mutta toinen on laitahyökkääjä, toinen pelaa keskikentänlaidalla. RM ja RW, erehdyit.

      "Illarramendin hinta oli 39m eli erehdyit taas"
      -Ei ollut, erehdyit taas. Kannattaa kaivaa muita lähteitä kuin IS tai goal.com

      "Ja ylivoimaisesti"
      Perustuen uniisi?

      Mielestäsi Cechin taso heittelee, mutta neuerin ei? Ok, ehkä sinun kannattaa jättää nämä jutut pelejä katsoville..

      Poista
    4. Neuer on paras, turha olla kateellinen

      Lucas soveltuu ihan hyvin myös wingeriksi

      Kyllä se edeellinkin on 39m, transfermarkt sanoo niin ja se on luotettavin lähde. On se ainakin luotettavampi kuin sinun lähteesi

      Heh, ei ole ketään edes lähellä haastaa Lahmia

      Neuerin taso ei heittele, Cechin kylläkin. Neueria vaivasi vain tylsyys viime kaudella kun ei tullut paljon laukauksi mutta sitten kun tuli niin ei ollut ihan hereillä. Guardiolan alkuun sekavassa pelissä Neuer on torjunut loistavasti kun puolustus on välillä sekaisin

      Poista
    5. Pakko sen verran sanoa väleen että tuo maalivahtien laittaminen paremmuusjärjestykseen on aika vaikea(mahdotonta),koska yleisesti otetaan esille vain maalivahdit jotka pelaavat huippujoukkueissa ja yleensä myös samalla maajoukkueessa joka pärjää.En ole toki kyseenalaistamassa Neurerin,buffonin tai Casillaksen taitoja (nämä ovat ne 3 jotka joita yleisesti pidetään maailman parhaina),mutta kuten Hah edellisessa viestissä sanoi itsekin "neueria vaivasi tylsyys",joten miten maalivahti jolla ei ole edes töitä voisi olla maailman paras-ainakaan ehdottomasti.

      Itse nostaisin esille esimerkiksi Simon Mignolen joka käytännössä yksin pelasti Sunderlandin putoamiselta ja alkukaudella on käytännössä Sturridgen kanssa kahdestaan vastuussa siitä että Liverpool johtaa sarjaa ja maaliero maalivahdille kohtuullinen 3-0.
      Toinen voisi olla Courtua joka illasta toiseen saa venyä parhaimpaansa atleticon suhteellisen heikon puolustuksen takia,jotta joukkue pärjää niin kuten se on tehnyt.

      Sen verran sanon vielä että omasta mielestäni viime vuosien paras veskari kaikesta huolimatta on ollut juuri Casillas,koska voittojen määrä ja nollapelien putki pudotuspeleissa arvokisoissa maajoukkueessa on uskomaton.Lisäksi silloin (itse asiassa aika usein) kun realin puolustus pettää Casillas pystyy ottamaan kovia koppeja ja reaktiotorjunnat ovat tai ainakin olivat (vaikea sanoa kun jotain kumman syystä ei pelaa) lähes neuerin tasoa.

      Lisäksi voidaan heittää ajatusleikki että mitä jos vaikka Jussi Jääskeläinen olisi ollut viime kauden Bayernin maalilla? Olisiko menestys ollut vaatimattomampaa? itse uskon että ei ainakaan paljoa.Saksan mestaruus ainakin olisi tullut.

      Poista
    6. "Lucas soveltuu ihan hyvin myös wingeriksi"

      ..mutta ei ole koskaan pelannut wingerinä PSG:ssä. En tiedä mistä noin päättelit, oletko nähnyt montakin miehen peliä edellisessä seurassaan. Turha vänkätä, erehdyit.

      "Neuer on paras, turha olla kateellinen"

      -perinteinen teinarin itkuinen väite, kun ei jakseta keksiä yhtäkään perustelua. Tuossa viesti lopussa oma perusteluni viime vuoden parhaasta.

      "ei ole ketään edes lähellä haastaa Lahmia"
      -Sama kuin edelliseen, koita nyt tällaisen jonnen kanssa keskustella järkevästi..

      "transfermarkt sanoo niin ja se on luotettavin lähde."
      -Milläköhän perusteella transfermarket on luotettavin? Jos tuolta transfermarketista kuitenkin katsoo, niin miehen hinta on muuten 26,4 MGBP, eli 31,5 MEUR. Miten se erehtyminen taas? Kehtaatko myöntää?

      Tuota viimeistä kohtaasi et tainnut itsekään lukea? LOL

      Pelaajien paremmuuksien vertailun jätän mielelläni pikkupojille, voit väittää mitä haluat.
      Tässä on kuitenkin virallinen järjestys viime vuodelta (IFFHS):
      1. Iker CASILLAS
      2. Gianluigi BUFFON
      3. Petr CECH
      4. Manuel NEUER
      5. Joe HART
      6. Víctor VALDES
      7. Cássio ROMOS

      Poista
    7. Puhuinkin ennemmin vireestä, Casillas ei tällä hetkellä pääsisi edes Viktoria Plzenin avaukseen. Mies on pelannut 0 seurajoukkuepeliä koko vuotena ja pianhan on jo lokakuu. Ja maajoukkuepeleissä ollut surkea esim. Brasiliaa vastaan. Ei voi ratsastaa jollain vanhoilla näytöillä.

      Mignolet on toki hyvä mutta se yksi vuosi ei riitä. Enemmän näyttöjä. Courtois on tosiaan ollut loistava ja vielä niin nuori

      No omasta mielestäni Casillaksen viimeinen loistokausi oli 10-11. 11-12 haparoi jo hieman ja viime kaudella pelasi vain 19 ottelua. Ja nytkin pysyy penkillä vaikka on ihan kunnossa. Kyllä Casillaksen aika on jo ohi.

      No ei Neuerilla nyt noin tylsää ollut, kyllä teki huikeita torjuntoja. Jääskeläisn kanssa olisi tullut varmaan vain dfb pokal voitto



      Brasiliassa pelasi ja on muutenkin luonteva pelaamaan wingerinä.

      Aikamoinen vitsi lista. Oikein Romos seitsemäksi parhaana?

      En tiedä miten tätä nyt voi sinulle perustella. Minne tahansa sivulle menee ja keskustelee, ei kukaan väitä ketään muuta maailman parhaimmaksi. Ja kun miettii laitapakkeja ei kukaan oikeasti pääse edes lähelle. Lahmia ylistävät kaikki. Lahm on ollut jo vuosia huipulla, maailman parhaimpiin kuuluvien maajoukkueen ja seurajoukkueen kapteeni. Loistava puolustussuuntaan ja hyökkäyssuuntaan. Mitä muuta vaadit. Kun kukaan ei vain pääse edes lähelle. Yhdellä foorumilla pyydettiin laittamaan maailman paras avauskentällinen. Satoja vastanneita ja eri joukkueiden faneja ja ainoastaan yksi pelaaja oli kaikissa kentällisissä sama, Lahm. Lahm on maailman ylivoimaisin pelipaikallaan, kysy keneltä vaan.

      Ei kyllä siellä lukee edelleenkin 39m, saksan kielinen on se oikea, ei se englannin kielininen versio. Saksan versio on se aito ja oikea

      Ja mikäs siinä on ongelma?

      Poista
    8. "Puhuinkin ennemmin vireestä, Casillas ei tällä hetkellä pääsisi edes Viktoria Plzenin avaukseen."

      En usko että casillaksen penkityksen syynä on pelkästään vire.Mourinhon aikana ainakaan nyt kun Ancelotti on penkin päässä herää toki kysymyksiä,mutta kai nyt sentään Plazeniin?

      Itse olen vahvasti sitä mieltä että Bayernin menestys ei olisi kaatunut siihen ettö neuer ei olisi ollut maalilla.Voi olla ettei jässi olisi triplaa tuonut,mutta on kuitenkin sen verran kova (ja aliarvostettu) että lähellä olisi ollut.Puhumattakaan jos maalilla olisi ollut esim. jompi kumpi mainitsemistani maalivahti esimerkeistä.

      Edelleen haluan korostaa ettö toki pidän Neueria huippu kassarina,mutta Bayern voittasi myös ilman häntä samoin kuin barca voitti Valdesin kanssa joka luvalla sanoen ei huippuvuosinaankaan ollut edes top 10 vahti ja jonka ainoat syyt saada pelata barcassa olivat että oli oma kasvatti ja pelin avaaminen barcalle sopivaan tyyliin.

      Poista
    9. No ehkä Plzeniin mutta näkehään niissä muutamassa maajoukkuepelissä mitä hän on pelannut ettei ole läheskään omalla tasollaan. Vuoden pelaamattomuus huonontaa tasoa selvästi, eteenkin maalivahdilla minun mielestäni.

      Bayern oli niin ylivoimainen viime kaudella että se saattoi näyttää siltä. Totuus on kuitenkin se että ehkä kaikkien aikojen paras seurajoukkuekausi millään seuralla rakentui siihen että jokainen pelaaja pelasi lähes täydellisesti.

      Poista
    10. Toki toki näkyy,mutta Casillaksen kohdalla 90% suorituskin on kohtuullisen hyvä.
      Nyt tätä kirjoittaessa ehti tulla jo uusi loukkaantuminen.Käy kyllä sääliksi kaveria.Saa nähdä pelaako enään huipulla jos tuli paha vamma,koska vaikea nähdä häntä muissa jengeissä kuin realissa (toki näin ajattelin raulinkin kohdalla).

      Toki tuollaiseen kauteen tarvitaan joka äijältä (myös vaihtopenkillä olevilta) täydellistä onnistumista,mutta uskon silti että Neuer olisi ollut korvattavissa paremmin kuin esim. Schweinsteiger,Ribery tai Lahm,mutta en siitä jaksa enempää väitellä.

      "Totuus on kuitenkin se että ehkä kaikkien aikojen paras seurajoukkuekausi millään seuralla"

      Onneksi tuosta löytyi sana ehkä:D.

      Poista
    11. Casillas varmaan tervetullut mies Barcaan ensi kesänä?
      Ostasivat ny vielä Ramoksen pois niin saatas se driimtiim espanja+messi kasaan.

      Poista
    12. Itse uskon vahvasti että tekee Raulit, eli lähtee

      No suhteessa toki ribery ja schweini olivat tärkeitä mutta tämä on ehkä turhaa spekulointia

      No laitoin ehkä joku varmasti rupeaisi tappelemaan. Mutta Bayernin kausi oli täydellinen, rehellisesti sanottuna ei tule yhtään noin hyvää kautta mieleen miltään seuralta. Unitedin ja Barcan triplat olivat hienoja, Interin vähemmän hohdokas. Bayern käytännössä murskasi kaiken edestään viime kaudella lukuun ottamatta paria kolmea peliä. Eli henkilökohtaisesti tuo kausi oli kaikkien aikojen paras millekkään seuralle

      Poista
    13. Loukkaantunut Casillaskin on parempi kuin Valdes eli sinne vaan

      Poista
    14. Lähinnä sanoin tuon että onneksi pistit "ehkä",koska periaatteessa Bayernin viime kausi on vielä "kesken" ja pitää voittaa vielä joukue-mm että yltävät samaan kuin Barca omana huippuvuonnaan.Tokihan Bayern sen voittaa jos löytyy motivaatiota.
      Siitä miten ylivoimainen bayern oli ei ole tosiaan kahta sanaa,mutta jos nyt siihen barcaan vertaa niin he toisaalta mullistivat/kehittivät sinä vuonna jalkapallon/a/ ja pelisivat monen mielestä hienointa/täydellisintä jalkapalloa ikinä vaikka tulostaululle ei aina ollutkaan bayernin viime kaudelta tuttuja 3-5 maalia.

      Omasta mielestäni Bayernin vahvuus viime kaudella oli kuitenkin ennenkaikkea materiaalin uskomaton leveys jollaista en muista ennen nähneeni seurajoukkueessa.

      Poista
    15. Niin toki jos laskee nämä seurajoukkue mm pystit ja uefa supercup niin kausihan on vielä kesken. Vaikeahan näitä on verrata mutta omasta mielestäni Bayernin suorastaan murskaava viime kausi on se ykkönen, ei Barcelona kaukana perässä tule.

      Niinpä, penkillä istu koko ajan huippumiehiä, se oli pieni puuttuva joka pilasi toissa kauden, ei ollut riittävän leveä materiaali.

      Poista
    16. Niin ehkä se ero on juuri niin pieni että se on vain mielipidekysymys eikä absoluuttinen fakta.

      Poista
    17. Kun blogin kirjoittaja niin hehkuttaa suurta tietämystään, niin ihmettelen ettei missään kohtaa maininnut Pepin peluuttavan Lahmia pivotena? Katotaan niitä pelejäkin..

      "saksan kielinen on se oikea, ei se englannin kielininen"

      Huutonaurua tälle! Olet löytänyt yhden lähteen ja pädet sillä..

      Poista
    18. En voi sietää että Lahmia peluutetaan väärällä pelipaikalla joten turha sitä on mainostaa. Loukkaantumiset ovat toisaalta osin aiheuttaneet sen mutta itse löytäisin paremmankin vaihtoehdon.

      Jaa, mikäs siinä on väärin että lähteenä on arvostetuimpia ja tarkimpia nettisivuja, ja vieläpä saksaksi .

      Poista
    19. "arvostetuimpia ja tarkimpia nettisivuja, ja vieläpä saksaksi"

      -Oliko tähänkään mitään perusteluja? Lähes kaikissa spanskien tai lädien lähteissä tai eng-kielisessä mainitsemassasi hinta on tuo n. 30Me. Vaikeaa myöntää olevansa väärässä?

      Poista
    20. Saksa on aina oikeassa, eteenkin talousasioissa joten en paljon luottaisi persaukisten espanjalaisten sivuihin

      Poista
    21. "Lähes kaikissa spanskien tai lädien lähteissä tai eng-kielisessä mainitsemassasi"

      "-Saksa on aina oikeassa"

      Vahvat on perustelut jälleen, blogin kirjoittaja ala-asteella?

      Poista
    22. Suurin roskalehdistö löytyy Englannista ja suurin hölynpölyä puhuva lehdistö Espanjassa että en paljon luottaisi niihin

      Poista
  3. Millon tulee loputkin lohkot?huomenna alkaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule koska en ehtinyt kirjoittaa, näihin meni tosi paljon aikaa ja jälkeenpäin sanottuna olisi pitänyt tehdä lyhyemmät.

      Poista
    2. Harmi, nyt jäi Barcelona käsittelemättä.

      Poista
    3. No sinähän voit pistää pienen ennakon tähän?

      Poista
    4. No mikä ettei mutta valitettavasti pelit alkavat jo tänään eikä sen jälkeen voi tehdä "ennakkoa". Ehkä parempi olisi tehdä "ensimmäisen kierroksen jälkeinen katsaus" kun tiedetään joukkueiden voimasuhteista jotain. Yhden kierroksen jälkeen ei ole ihan pelkkää ennustamista.

      Poista
    5. No pistä sitten pelien jälkeen

      Poista
    6. Odotan innolla miten joku voi lytätä kaikkien aikojen parhaimman pelaajan hattutempun

      Poista
    7. Hah: Ensimmäisessä maalissa muurimies menee pois pallon tieltä. Toisessa puolustusta ei kiinnosta kuin yrittää jotain käsittämätöntä taklausta, pallo tyhjiin. Kolmannessa maalissa puolustus seisoskelee maalivahtia myöten ja katselee pallon menoa tyhjiin. Kolmannen maalin olisin jopa itse tehnyt vastaavasta tilanteessa. Löysä kuti tyhjiin kun puolustus seisoskelee, ei vaikea.

      Poista
    8. Mitä tuohonkin voi sanoa?

      Poista
    9. Ehkä faktaan ei ole mitään lisättävää?

      Poista
    10. Kerroppa, onko Messi tehnyt ikinä hienoa maalia?

      Poista
    11. Tätä taidettiin kysyä aikaisemmin. En muista mitä siihen vastasin. Vaihtoehtoja on todella vähän.

      Poista
    12. Ekaa maalia ei olis ottanut kukaan veskari.Muurin toiminnasta voidaan EHKÄ keskustella,mutta muuten täydellinen veto.

      Toinen maali no aika tuttua messiä.

      3 maali sun sanoin "kolmannen maalin olisin jopa itse tehnyt vastaavasta tilanteessa"
      Keke Armstrong taas sanoi että tuollaista ei kukaan maalimassa ei edes ronaldo uskaltaisi/keksisi yrittää vaan laukoisivat kovaa ja sinnepäin joista maalivahti ottaisi kiini 33% ja puolustuksen blokkiin menisi toiset 33%.Messi laittaa puikoista maalivahti ei näe mitään ja ei voi mitään muuta kuin seisoa ja ihmetellä ja niin sinä et olisi laittanut tuosta maaliin(paitsi ehkä sysypaskaas valjussa).

      Poista
    13. Täydellinen veto = veto päin muurimiestä? OK.

      Kyllä, puolustus kämmäilee ja Messi laittaa tyhjiin.

      Hehe. Puolustajat seisoskelevat paikallaan ja Messi saa katsoa rauhassa mihin laittaa. Kaiken kertoo se ettei kaksi puolustajaa edes yritä blokata noin hiljaista vetoa.

      Poista
    14. Hetkinen, eihän messi edes suunnannut vetoa muurinpuoleiseen kulmaan. Koko tässä keskustelussa ei siis ole tolkkua.

      Poista
    15. Vilkaiseppa mitä Ajaxin numero 10 tekee tilanteessa. Ei näytä Messin kannattajat enää katsovan edes maalikoosteita.

      Poista
    16. Hehe. Puolustajat seisoskelevat paikallaan ja Messi saa katsoa rauhassa mihin laittaa. Kaiken kertoo se ettei kaksi puolustajaa edes yritä blokata noin hiljaista vetoa.

      kuten sanoin eivät tajunneet tuollaista mahdollisuutta,koska vain maailman paras tajuaa miten tuosta tehdään "varma" maali.Puolustajat odottivat muuta ratkaisua ja siten tilanne kieltämättä näytti seisoskelulta ja maali helpolta.

      Poista
    17. Mitä puolustajat sitten odottivat? Että Messi lähtee kuljettamaan omaa maalia kohti?

      Poista
    18. Ajoa maalille? Ekan miehen ohittamista? triplausta? syöttöä? laukausta jonka voisi blokata? ja maalivahti odotti kovempaa vetoa,kuten yleensä näissä tilanteissa on tapana.
      En tiedä mikä/mitkä näistä olivat puolustajien mielessä,mutta uskon asiantuntijaa joka sanoo että ei ainakaan se joka lopulta tapahtui.

      Maali ei ehkä ollut maailman näyttävin ja itseasiassa surkean näköinen ja saa puolustuksen/maalivahdin näyttämään huonoilta,mutta korostan sanaa näyttämään.Maailman paras osaa vain tehdä oikean ratkaisun siinä se.

      Kuvittele sama tilanne vaikkapa Olivier Giroulle,tai Eden Hazardille tai kenelle tahansa hyökkääjälle (Wayne Rooneyltä olen nähnyt joskus vastaavia) he olisivat lähes poikkeuksetta joka lähteneet edellä mainituilla tavoilla hakemaan maalia ja yli 60% kerroista maalia ei olisi tullut

      Poista
    19. Ajoa maalille kun messi on paikallaan? Ekan miehen ohittaminen nollavauhdilla? Triplaus? Syöttö kenelle? Laukaus paikaltaan, eivätkä edes yrittäneet blokata. Jaa että odotetaan kovaa vetoa jolloin hiljainen menee paremmin maaliin? Melkoista.

      Hiljainen potku tyhjiin ei millään mittarilla vaadi erityisempää taitoa.

      99% kerroista maalia ei tilanteessa olisi tullut jos puolustus olisi pelannut kunnolla.

      Poista
    20. Ajoa maalille kun messi on paikallaan? Kai sitä Messi sentään liikkeelle lähteä osaa jos ei muuta?

      Ekan miehen ohittaminen nollavauhdilla? Sama ku eka

      Triplaus? Liike ja pakista ohi.?

      Syöttö kenelle?Kai siellä boksissa/sen tuntumassa muitakin oli menossa maalille?(En jaksa tarkistaa,mutta uskoisin)

      Laukaus paikaltaan, eivätkä edes yrittäneet blokata. Jaa että odotetaan kovaa vetoa jolloin hiljainen menee paremmin maaliin? Kyllä juuri näin.Sinä et sitä ehkä käsitä,mutta jos Messi ei olisi laukonut puikoista vaan laukonut kovempaa olisi laukaus todnäk ollut epätarkempi ja näin mahdollisesti blokattavissa.Nyt siihen ei ollu mahdollisuuksia.

      Hiljainen potku tyhjiin ei millään mittarilla vaadi erityisempää taitoa.Ei ehkä,mutta se että saa sen tehtyä vastustan längeistä ja tuossa tilanteessa vaatii.Lisäksi vaatii hermoja/kekseliäisyyttä tehdä tuollainen ratkaisu,kuten aiemmin sanoin.

      99% kerroista maalia ei tilanteessa olisi tullut jos puolustus olisi pelannut kunnolla. Nähdäkseni siitä hetkestä,kun Messi sai pallon siihen hetkeen kun se oli maalissa puolustus ei tehnyt virheitä.

      Poista
    21. Nollavauhdista kovaan vauhtiin on melkoisen vaikea lähteä verrattuna tilanteeseen jossa on jo vauhdissa.

      Heikosti onnistuu, niin.

      Jaa driblaus, ei sekään helppoa ole ellei valmiiksi ole vauhdissa.

      Längistä menevä hiljainen laukaus ei ole blokattavissa? Uskottavan kuuloista.

      Ei vaadi mitään esitetyistä vaan kaiken edellytyksenä on puolustus joka esimerkiksi ymmärtäisi liikkua kohti Messiä jolloin ei onnistu längistä vetämäänkään.

      Rangaistusalueen rajalla olevaan pallolliseen pelaajaan ei puolustuksen kannata mennä kiinni, jos menee, puolustus tekee virheen. OK. Tulee melkoinen määrä puolustusvirheitä lähes jokaisessa futismatsissa.

      Poista
    22. Nollavauhdista kovaan vauhtiin on melkoisen vaikea lähteä verrattuna tilanteeseen jossa on jo vauhdissa.

      Heikosti onnistuu, niin.

      Jaa driblaus, ei sekään helppoa ole ellei valmiiksi ole vauhdissa.

      Kuka väitti että se on helppoa?
      Ei ehkä onnistu chelskin kavereilta,mutta maailman parhaalta ja muutamalta muulta kylläkin.

      Poista
    23. Eli puolustajien on todella helppo ottaa kuljetus pois ellei Messi edes ole valmiiksi vauhdissa. Chelseaa vastaan Messi ei ole koskaan onnistunut maalinteossa, eli ei kovin vaikeaa.

      Poista
  4. Tulin vain toteamaan, että 1. peliviikko UCLssa takana ja käytännössä kaikki ottelut päättyivät ennakoiden mukaisesti, PAITSI yksi! BASEL haki vierasvoiton Stamford Bridgeltä(Chelsea)! Olen vähän kaksijakoinen tässä, että oliko tuo lopulta edes yllätys. Toisaalta Chelsean pelaajalistaa kun tarkastelee, niin kyllä...Mutta Chelsea on Chelsea ja hävisihän se juuri Evertonille myös...Ja onhan Basel aika kova kuitenkin, voitti toissavuonna kertaalleen Bayerninkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän Napolin voitto mikään jymy yllätys tietenkään ollut mutta Dortmund oli ottelun ennakkosuosikki eli siinä toinen ottelu joka päättyi ennakoiden vastaisesti. Mutta Chelsean tappiota pitää juhlia!

      Poista
    2. Zamppa, urheilualojen Guru: Voittivat kyllä mutta miten siinä toisessa osaottelussa kävikään? 7-0.

      Poista
    3. Hah: No tuo Napoli - Dortmund voidaan tietenkin laskea "yllätykseksi", mutta ei siinä ennakkoon niin suuret erot olleet kuin Chelsea - Baselissa. Baselin voitto on tietenkin hyvä osoitus siitä, että pelit ratkotaan kentällä ja pelkkien nimien tuijottaminen ei tuo vielä yhtään sarjapistettä. Itse en juhli mitään, mutta olen iloinen siitä, että suurin yllätys tapahtui juuri tuossa ottelussa :)

      Messinvihaaja: Näin taisi käydä, mutta Baselhan taisi voittaa Bayernin kotonaan, kun nyt se voitti Chelsean vieraissa.

      Poista
    4. Bayern höntsäsi vierasottelunsa koska tiesi laittavansa kotiottelussa murskalukemat taululle. Chelsea pelasi kakkosmiehistöllä Basel ottelun. Vaihtomiehistä mm. Van Ginkel, Willian ja Eto'o avauksessa.

      Poista
    5. MVltä löytyy aina kaksi asiaa, selitys ja persereikä, eikä kumpikaan kiinnosta ketään.

      Poista
    6. Mulla on vähän erilainen muistikuva tuosta Basel - Bayernista. Muistelisin, että Basel-veskari Sommer olisi pelannut siinä ottelussa uransa parhaan pelin ja ottanut kiinni kaiken mahdollisen ja mahdottoman.

      Kertooko tuo Chelsea-miehistö sitten siitä, ettei Mourinho osaa laittaa kentälle oikeita miehiä, vaiko siitä, ettei Chelsean penkki ole tarpeeksi tasokas voittamaan Baselin tasoista joukkuetta...

      Poista
    7. Zamppa: niin, sitähän tarkoitin, ei mikään yllätys missään nimessä, vain ennakoiden vastaista hieman. Ei toki läheskään basel chelsea yllätystä vastaava

      Basel pelasi erittäin vahvan pelin Bayernia vastaan, Sommer oli siinä ottelussa loistava

      Poista
    8. Zamppa, urheilualojen Guru: Mourinho voitti Portossa Mestarien liigan tuomariavuilla ja sen jälkeen Interissä kun sai ostaa isolla rahalla haluamansa pelaajat. Muuten todella hiljaista. Kuvaavaa että Roberto Di Matteo pystyi Chelseassa siihen mihin Mourinho ei.

      En laittaisi 1-0 ja 7-0 tulosten eroiksi pelkästään maalivahtipeliä. Pelaajien täytyy vähintään estää täysin varmat maalit jotta maalivahdilla on jotain mahdollisuuksia. 7-0 ottelussa Bayern pääsi laittamaan palloa maaliin paikoista joissa Sommerilla ei ollut mitään sanomista.

      Poista
    9. Kerrankin voidaan olla jostain samaa mieltä. Mourinho ei ole mikään kummempi valmentaja, vaikka omasta ja osan kannattajajoukkonsa mielestä onkin joku "special one".

      Minä en verrannut noita pelejä alunperinkään, vaan toin esille vain sen, että Basel on yksittäisissä otteluissa ennenkin pystynyt tekemään yllätyksiä. Tuolla samaisella kaudellahan se voitti ManUnkin lohkovaiheessa.

      Poista
    10. Eikähän se suurin yllätys kuitenkin ollut Köpiksen ottama piste Juvelta.Näin ainakin omasta mielestäni vaikka kotona pelasivatkin.

      Napolin voitto ei taas omasta mielestäni ollu yllätys koska kotikenttäedun turvin tilanne oli aika tarkkaan 50-50.

      Poista
    11. Tosiaan, sehän unohtui kokonaan

      No kertoimen perusteella se oli dortmundille 60-40

      Poista
    12. "ettei Mourinho osaa laittaa kentälle oikeita miehiä"

      Jos olisit seurannut lajia hiukan pitempään, tietäisit että uudella valmentajalla joskus kestää jonkin aikaa saada peli kulkemaan. Chelsean ongelma on ylemmän keskikentän itsekkäät neppailijat joita ei syöttäminen kiinnosta ja surkeat kärjet. Puolustus ja alempi kk ovat tosin myös olleet heikkoja.

      "Mourinho ei ole mikään kummempi valmentaja"
      Kukaan oikea jalkapallon asiantuntija ei ole tätä mieltä, mutta kaltaisellesi katkeralle vihaajalle tuo ei ole yllättävää..

      Poista
    13. Se onkin juuri se valmentajan homma saada pelaajat kiinnostuneeksi pelaamisesta, kuten asian tuossa itse muotoilit. Valmentajan tehtävä on luoda joukkueelle pelityyli ja asenne, jollaiseen pelaajat ovat sopivia. Mourinho taitaa kuitenkin enemmän keskittyä siihen mediapeliin kuin "oikeaan valmentamiseen", joka näkyy nyt tuloksissa ja näkyi myös suurimman osan Ream Madridin ajasta.

      Niin tuo olikin vain oma mielipiteeni Mourinhosta nimenomaan VALMENTAJANA. Minulle hän ei ole jalkapallon saralla tuonut mukaan kauheasti uutta, että häntä voisi valmennustaitojensa takia kutsua "special oneksi". Voitti kyllä Interin kanssa UCLn käyttämällä "bussia parkissa", pelityyliä, jonka oikea nimi on catenaccio, joka keksittiin 1960-luvulla Italiassa. Hänen muut joukkueensa pelaavat ihan "tavallista" vastahyökkäyksiin perustuvaa peliä, sekään ei ole tuonut mitään uutta ja ihmeellistä lajin pariin.

      Poista
    14. Catenaccio taitaa olla sinulle käsitteenä hieman vieras? En itse ainakaan nähnyt Interin ryhmityksessä liberoa? Jos lempparijengisi häviää, niin aika lapsellista syyttää siitä toisen joukkueen pelityyliä.
      Naurettavaa myös väittää (ilman perusteluita) että Mou ei keskity oikeaan valmentamiseen. Tästähän hänet nimenomaa tunnetaan, että keskitty valmentamiseen ja pelaajiin enemmän kuin kukaan muu valmentaja (esim. Zlatan, Alonso, Drogba, CR, Zanetti ovat tästä puhuneet).
      Tuo Special One oli vitsi (jota kaikki eivät tietenkään ymmärtäneet), joka liittyi siihen että hän on ainoana maailmassa voittanut Portugalin, Englannin, Italian ja Espanjan liigojen mestaruudet. Osa futiksen asiantuntijoista arvostaa noita aika paljonkin, kuten myös 23:a henkilökohtaista vuoden valmentaja -palkintoa. Maailmassa on muuten vain yksi valmentaja joka on johtanut enemmän kuin kaksi seuraa ucl:ssä välieriin..
      Kauden ensimmäisen cl-pelin perusteella uuden valmentajan dumaaminen on yksinkertaisesti tyhmää, varsinkin jos muistaa miten esim Manu tai Spurs suoriutui Baselia vastaan. Ei sillä että Chelsea mitenkään hyvin olisi pelannut kauden alkua, mutta eiköhän Moun ja Chelsean saavutuksia kannata arvioida vasta paljon myöhemmin. Edellinenkään pesti Chelseassa ei alkanut loistavasti, mutta johti muutamiin mestaruusjuhliin

      Poista
    15. Yleisesti tätä nykyistä "bussi parkkiin"-pelityyliä verrataan catenaccioon, koska se käytännössä perustuu siihen. Eri vivahteita noissa pelityyleissä tietenkin on aina valmentajan mukaan, mutta perusidea on kuitenkin käytännössä sama. Se on sitten pelkkää hiusten halkomista, onko siellä 5 pelaajan pakkilinja, libero tai mitä lie muuta, kun kaikki omat pelaajat on sullottu siihen oman maalin eteen. En myöskään muistaakseni syyttänyt ketään mistään pelityylistä, vaan totesin vain, että tuollaista pelityyliä käytettiin.

      Tuon lisäksi Mourinho on myös kaikista eniten ja äänekkäimmin esillä mediassa runoillaan, tarinoillaan, tempauksillaan ja huuteluillaan. Totesin vain, että itselle tulee ensimmäisenä Mourinhosta puhuttaessa mieleen juuri nuo mediassa tapahtuvat jalkapallon ulkopuoliset asiat, eivätkä niinkään hänen valmennustaitonsa. Kyseessä tietenkin vain henkilökohtainen näkemykseni.

      Olkoon vitsi tai ei. Tuollainen on silti minun silmiini lapsellista ja hölmöä. Muut valmentajat antavat työnsä ja saavutustensa puhua puolestaan, mutta joidenkin täytyy pönkittää omaa itsetuntoaan tuollaisilla "vitseillä" ja itsensä esiin tuomisella.

      Chelsea kärsi kaksi peräkkäistä tappiota ennakkoon heikompiaan vastaan, eikä joukkueen peli ole ollut kummoisenkaan näköistä, joten päätimpä asiasta sanoa. Lisäksi on toki aina kivaa nähdä, kun Chelsea/Mourinhon valmentama joukkue häviää, koska silloin saa lähes aina lukea Mourinhon hauskoja kommentteja ja selityksiä mediasta.

      Poista
    16. Laitetaanpas zampalle pari linkkiä, jotta voisi lukea myös oikeiden asiantuntijoiden mielipiteitä:
      http://en.wikipedia.org/wiki/IFFHS_World's_Best_Club_Coach
      http://www.coachworldranking.com/

      Tiedoksi vain, että catenaccion idea ei ole parkkeerata bussia, vaan jättää yksi toppari pelaamaan aluetta kun muut pelaavat miestä. Esim Juventus pelaa tällä tavoin ja välillä Italian maajoukkue. En ole kummallakaan joukkueella havainnut mitään bussia.

      Mitä taas median kirjoitteluun tulee, niin ne räväkimmät otsikot saadaan aikaiseksi persoonista. Eri asia sitten on jos lukee iltapäivälehdistä jonkun yhden lauseen, eikä itse katso koko haastattelua. Ketä edes muuten kiinnostaa kuunnella jonkun iniestan haastatteluja?

      Lisätietoja itsetunnon pönkittämisestä? Voisikohan tuohon olla ehkä myös joku toinen syy, kuten huomion vieminen pois pelaajista (mitä moni pelaaja on myös arvostanut).

      Ymmärrän kyllä että katkeruus on juurtunut syvälle sinuun, kun et koko kierrokselta mitään muuta kommentoinut, en tosin usko sinun edes nähneen kyseistä peliä (saati montaa muutakaan).
      Onneksi oikeat jalkapallofanit keskittyvät yleensä jonkun joukkueen kannattamiseen, eivätkä tietyn joukkueen/pelaajan/valmentajan vihaamiseen kuten sinä teet.

      Jos siitä "itsetunnon pönkittämisestä" ja "vitseistä" valitat, niin öh.. miten tuo "guru" tuossa nimimerkissäsi.. LOL

      Poista
    17. Minulla on oma mielipiteeni Mourinhosta ja muilla saa olla omansa, ei siinä mitään :)

      Tuo oli itselleni osin uutta, kun en ole niin kauheasti italofutikseen perehtynyt. Catenaccio kuitenkin taidetaan yleensä mieltää "puollustussumpuksi" ja moni on sitä termiä mediassakin käyttänyt, kun bussiparkista ovat puhuneet. Tietysti nykyinen pelityyli varmasti eroaa siitä alkuperäisestä 60-luvullla kehitetystä.

      Varmasti näinkin, mutta monesta muusta valmentajasta kirjoitetaan myös muista syistä, yleensä valmennustaitojensa ja saavutustensa takia. Räväkimmät otsikot tietysti saadaan kummallisimmista puheista. Itseä kyllä kiinnostavat muunlaisetkin haastattelut.

      Tuotahan moni Mourinhon ihailija usein jaksaa toistella, "puhumalla itsestään vie huomion pois pelaajista". Mikä sitten on todellinen totuus, sitä ei moni tiedä. Minusta ne "special onet" ja muut itsestään puhumiset ja runoilut näyttävät enemmän narsismilta, mutta se nyt vaan on oma mielipiteeni.

      Kommentoin itselleni sen yllättävimmän tuloksen. Itse asiassa ei ollut aikaa alkaa juuri pidempää sepustusta alkaa kirjoittamaan, joten siitä syystä tuollainen lyhyehkö kuittaus. Lasken myös itseni "oikeaksi jalkapallofaniksi", koska itselleni tärkeintä on oman suosikkini Barcelonan seuraaminen, mutta katson myös veikkausliigaa ja esim. jopa Suomen naistenkin pelejä, kun ehdin. Mourinhon juttuja kommentoin myös siksi, että hän runoiluillaan käytännössä kerjää kommentteja ja kuittailuja.

      Guru on kaveriporukan antama lempinimi, ei mitään sen kummempaa :)

      Poista
    18. Ja nyt kun Mourinhosta on ollut niin paljon puhe, niin linkitän vielä tämän nyt tänne, ennen kuin katoaa tuonne pohjattomaan YLEn ö-mappiin:
      http://yle.fi/urheilu/paljastuskirja_jose_mourinho_ei_voinut_uskoa_menettaneensa_manu-pestin/6848826

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi edes pariksi päiväksi jättää vahtimatta tätä

      Poista
    2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  6. 16. Marraskuuta tulee kuluneeksi 10 vuotta Messin debyytistä Barcelonan paidassa joten Messi päivä silloin luvassa. Faktoja sun muuta kaikkien aikojen parhaimmasta pelaajasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan mielenkiinnolla sitä päivää.

      Poista
    2. Maailman kaikkien aikojen parhaana ei voida pitää hyökkäyspään pelaajaa, joka ei ole tehnyt maaliakaan mm-kisoissa. Messiä hehkutetaan enemmän Suomessa kuin Argentiinassa..

      Poista
    3. "Maailman kaikkien aikojen parhaana ei voida pitää hyökkäyspään pelaajaa, joka ei ole tehnyt maaliakaan mm-kisoissa."

      Miksei voisi? Omasta mielestäni maailman paras(paras tai toiseksi paras en osaa päättää) pelaaja ENNEN Messiä oli Alfredo di Stefano(hyökkääjä) joka ei pelannut edes yhtään ottelua mm-tasolla.
      Lisäksi monen mielestä Champions League on noussut merkittävimmäksi jalkapallon mittariksi ja montakos maalia Messi on siinä tehnyt?

      Poista
    4. Anonyymi: Oikeassa olet paitsi että Messi on tehnyt yhden maalin MM-kisoissa. Ottelu päättyi 6-0.

      Anonyymi: Champions Leaguessakin Messi osuu lähinnä heikkoja vastaan. Saldo italialaisia vastaan on surkea ja Chelseaa vastaan täysi nolla.

      Poista
    5. kieltämättä suurin osa tehoista tulee heikompia/heikkoja vastustajia vastaan,mutta nekin ottelut täytyy voittaa.Kysy vaikka Mourinholta tai Contelta viime kierroksen tuloksista.
      On täysin normaalia että jos pelaa huippujoukkueessa niin tehot muodostuvat 95%:sti heikompia vastaan tulleista maaleista.
      Vai voitko kertoa pelaajan joka tekee maalin/peli jossain joukkueessa joka joka peliin lähdettäessä on joka altavastaaja/vain hienoinen suosikki?
      Tosaalta kommenttiesi perusteella barca on niin paska että oikeastaan messin maaleista 99% on tullut kovempia jengejä vastaan joten aikamoisen paradoksin olet itsellesi kehittänyt.
      Eli onko barca huono? vaiko Messi mies joka osuu vain heikkompia vastaan?Molemmat kun eivät oikein voi pitää paikkaansa.

      Lisäksi on Messillä muutama maali ihan niistä kovistakin peleistä mm.loppuotteluista.Tosin tiedän jo ennestää selityksesi esim. Manu peleihin joten älä jaksa toistaa.

      Mistä lähtien olet juuri italialaisia arvostanut?

      Toi on muuten aika hyvä toi chelseaa vastaan 0 maalia,joka toki on fakta,mutta eiköhän kaikilla tuollaisia joukkueita ole joita vastaan maaleja ei ole tullut.Se on vain tilastopoikkeus( ja joo tiedän sun vastauksen tähänkin).

      Poista
    6. Niissä otteluissa kun joukkue pelaa huonosti, on yhden pelaajan vaikea tehdä maaleja. Barca tekee maaleja koska saa tuomariapuja ja sen takia vastustajat lähtevät valmiiksi hävinneinä pelaamaan Barcaa vastaan, kuten Mourinhokin on sanonut.

      Barca on huono mutta pärjää koska vastustajia ei kiinnosta ja tuomarit avustavat. Siinä selitys paradoksiin.

      Mistä lähtien loppuottelut ovat automaattisesti kovia pelejä? Europeleissä Fergusonin taktinen osaaminen vastaa usein peruskatsojaa. Varsinkin 2011 vuoden loppuottelu ei mitenkään käy Barcelonalle kovasta ottelusta:

      Barca-ManU:

      Laukaukset 22/12-4-1
      Kulmat 6-0

      Yksi kauden helpoimmista otteluista Barcelonalle.

      2009 kentällä oli mm. Andersonin tasoinen pelleilijä koska edellisellä kierroksella Fergusonin palapeli hajotettiin antamalla Fletcherille aiheeton punalappu. Fergusonin taktiikat olivat täysin järjettömiä eikä tähän päivään mennessä kukaan ole niistä järkeä löytänyt. Haluatko yrittää itse?

      Siitä lähtien kun Messi on osunut huonosti italialaisia vastaan.

      Sinipartion loistava puolustuspeli on pitänyt Messin nollilla.

      Poista
  7. Tuli tuossa mieleen tapa jolla Mv:een, Zampan, Hahin ja anonyymien vääntö viimein ratkeaa(jokainen voi sitten itse päättää on tämä sarkasmia vai ei).

    Ote on muunnelma ohjelman itse valtiaat kohtauksesta ja kun moni ei varmasti tätä muista niin alla linkki alkuperäiseen.
    http://www.youtube.com/watch?v=xNHmtxwyzas.Kohtaus kohdassa 1.48-2,42

    -Anonyymi 1:Pitäisiköhän mennä kertomaan mv:lle että Messi iski taas 4 maalia huippukovan Getafen verkkoon.
    -Anonyymi 2: Jaa jaa Chelsea hävisi taas viikonloppuna fulhamille voiskin mennä kuittailemaan.Jaa sinäkin täällä anonyymi 1 pitäsikö koputtaa?
    -Anonyymi 1: en tiiä ei se kuitenkaan usko vaan mutuilee tuurista,tuomareista ja kivokovan valioliigan kovuudesta.
    -Anonyymi 2: Joo en jaksa kuunnella lähetään meneen.
    -Mv avaa oven
    -Mv: On perin selvää millä asioilla olette liikenteessä, ja siksi kerronkin teille suoraan että Messin eiliset maalit olivat tuuria,väärin vihelletty pilkku,tuuria ja vikassa ketään ei kiinnostanut.Lisäksi Chelsean tappio johtui kivokovan valioliiga tasosta ja siitä että
    Lambard oli penkillä vaikka olisi puolikuntoisenakin ratkaissut ottelun.
    -Hah: Olisitko sinä zamppa ikinä uskonut että me jalkapallon suurimmat nerot ikinä myönnämme Messinvihaajalle että hän oli oikeassa siinä että Bundesliiga ja La liga ovat todella heikkotasoisia ja suurin osa pelaajista ei pärjäisi valioliigassa ja että esim Bayern taistelisi putoamista vastaan siinä kivikovassa liigassa.Puhumattakaan Barcelonasta.
    -Zamppa: No en,mutta olisitko sinä Hah ikinä uskonut että me gurut saamme selville että Barcelona todella oli vain suuri ryhmä filmaajia ja tuomariavuilla menestystä saanut pellejengi ja että Messi todellakin on vain pienten otteluiden pelaaja ja jalkapallohistorian suurin kupla.
    Niin ja että kaikki tämä voidaan matemaattisesti ja täysin aukottomasti todistaa.
    -Kop Kop
    -Mv: Uskokaa jo sinipartia on kaikkien aikojen joukkue ja Drogba paras hyökkääjä joka ei ikinä filmaa ja Messi vain hormonien ansiosta pelaamaan päässyt tunari jolla on uskomaton tuuri.Nyt menette helvettiin sieltä taikka Terry katkoo teiltä jalat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari kohtaa kaipasi mielestäni vielä muutosta+kirjotusvirheet niin tässä lopullinen (parempi?) versio.

      Tuli tuossa mieleen tapa jolla Mv:een, Zampan, Hahin ja anonyymien vääntö viimein ratkeaa(jokainen voi sitten itse päättää on tämä sarkasmia vai ei).

      Ote on muunnelma ohjelman itse valtiaat kohtauksesta ja kun moni ei varmasti tätä muista niin alla linkki alkuperäiseen.
      http://www.youtube.com/watch?v=xNHmtxwyzas.Kohtaus kohdassa 1.48-2,42

      -Anonyymi 1:Pitäisiköhän mennä kertomaan mv:lle että Messi iski taas vieraspelissä 4 maalia huippukovan Mallorcan verkkoon.
      -Anonyymi 2: Jaa jaa Chelsea hävisi taas viikonloppuna kotonaan Fulhamille voisikin mennä puhumaan juokkueen oikeasta tasosta.Jaa sinäkin täällä anonyymi 1 pitäsikö koputtaa?
      -Anonyymi 1: Enpä tiedä ei se kuitenkaan usko vaan mutuilee tuurista,tuomareista ja kivikovan valioliigan kovuudesta.
      -Anonyymi 2: Joo en jaksa kuunnella lähetään meneen.
      -Mv avaa oven
      -Mv: On perin selvää millä asioilla olette liikenteessä, ja siksi kerronkin teille suoraan että Messin eiliset maalit olivat tuuria,väärin vihelletty pilkku,tuuria ja vikassa ketään ei kiinnostanut.Lisäksi Mallorca oli ennen kova kotonaan nyt vain täysi tuhnu.Chelsean tappio taas johtui kivokovan valioliigan tasosta ja otteluohjelmasta sekä siitä että
      Lambard oli penkillä vaikka olisi puolikuntoisenakin ratkaissut ottelun.Espanjalainen Mata taas tapojensa mukaan tunaroi 5 maalipaikkaa.
      -Hah: Olisitko sinä zamppa ikinä uskonut että me jalkapallon suurimmat nerot ikinä myönnämme tämän "Kivikovalädi" palkinnon Anti BFC:lle ja myönnämmä Messinvihaajalle että hän oli oikeassa siinä että Bundesliiga ja La liga ovat todella heikkotasoisia ja suurin osa pelaajista ei pärjäisi valioliigassa ja että esim Bayern taistelisi putoamista vastaan siinä kivikovassa liigassa.Puhumattakaan Barcelonasta.
      -Zamppa: No en,mutta olisitko sinä Hah ikinä uskonut että me gurut saamme selville että Barcelona todella oli vain ryhmä filmaajia ja tuomariavuilla menestystä saanut pellejengi ja sen Messi todellakin on vain pienten otteluiden pelaaja ja jalkapallohistorian suurin kupla ja että kaikki tämä voidaan täysin aukottomasti todistaa Luckycharmin vektorianalyyseillä.
      -Kop Kop
      -Mv: (Huutaa ovan takaa) Uskokaa jo että sinipartio on kaikkien aikojen paras joukkue ja Drogba maailman paras hyökkääjä joka ei ikinä filmaa ja Messi vain hormonien ansiosta pelaamaan päässyt tunari jolla on uskomaton tuuri.Nyt menette helvettiin sieltä taikka Terry katkoo teiltä jalat.

      Poista
    2. Ja lisää korjausta. Linkki http://www.youtube.com/watch?v=xNHmtxwyzas&t=1m42s

      Poista
    3. Täytyy myöntää että kyllä nauratti kun tätä luki :D

      Poista
    4. No sitten en kirjoittanut ihan turhaan:D

      Poista